Sziasztok!
Na látod Eszti,
ezekre a kérdésekre a szülésznő is tudna neked válaszolni, de persze mi (vagyis én is) szívesen válaszolok....
A dokik sokszor csak a terheséggel kapcsolatos, no meg a szüléssel kapcsolatos dolgokhoz értenek leginkább, az utána lévő részhez már nem igazán, vagyis úgy vannak vele, hogy ez a kismama dolga.
Nekem tervezett császár volt a második baba, mert farfekvéses volt.
Az eslő babánál volt beöntésem, a te érdeked is legfőképp, meg azoké akik ott vannak a kellemetlenségek elkerülése végett. Ha van rá idő akkor megcsinálják (ajánlom is), ezt is szülésznővel kell megbeszélni, borotválást Te is meg tudod csinálni otthon, az utolsó napokban szőrmentesen mászkálsz biztos ami biztos.
De a szülésznő megcsinálja ezt is, ha nincs már rá időd.
Nekem volt gátmetszés. Általában vágnak, de a ha nem muszáj nem vágnak, de eddig kevés embertől hallottam, hogy gátmetszés nélkül szült.
Apukának papucs kell, akár rövidnaci, hogyha izzadós típus, mert ott meleg van a babák miatt, kényelmes póló, meg esetleg hidegélelem, meg fényképezőgép töltővel együtt!!!
A táskád tetejére rakd be ezt a hálóinget meg papucsot, hogy könnyen elérd.
Szülés kezdetén a te hálóingedet veszed fel amíg vajúdsz, de valami kínai csodahálóinget vegyél, mert véres lehet, aztán mikor eljön a kitolás ideje akkor kapsz egy jó kis mini hálóinget. (legalábbis nálam még így volt.)
Szülés mindenkinél más.... neked is majd lesz ahogy lesz. Most hiába mondom el hogy nekem hogy volt neked úgyis másképp lesz.
Én vacak kínai bugyikat vettem, de amúgy mindent ki lehet mosni (ha van anyukád gyorsan hazaküldöd neki hogy mossa ki és akkor még talán később is tudod használni). De ha nincs kedvetek vacakolni akkor jó az eldobhatós bugyi is. Tena lady betétet vittem ami nagyon kellett nekem mert belőlem nagyon folyt a vér utána, nem győztem cserélni 1-2 napig erős aztán enyhül a vérzés. A gyógyszertárba bemész és mondod, hogy szülés utánra kell betét, tudni fogják melyik kell. Nem kell pelenka, de jó vastag és hosszú legyen (a pontos nevére most nem emlékszem,( de a védőnőtől is megkérdezheted ő is tud segíteni, amíg nincs szülésznőd), elég kényelmetlen, de muszáj.
A gyermekágyi napokra, én kínai hálóingeket vittem, mert azt is néha összevéreztem. Olyan kell ami jól kigombolható a szoptatás miatt. Elég meleg van a gyermekágyon én rövidujjút ajánlok. Evőeszközt kell vinned, meg poharat (legjobb a műanyag), konyharuhát, unaloműzőket, fürdős papucs, köntös sok-sok bugyi. Kispárnát én vittem,mert azon a párnán ami ott van én nem bírok aludni, no meg a hazai illat....
A babának vinni: pici takarót és textil pelusokat, mert ez mindig hiánycikk nekik
. Kapni fogsz majd egy csomagot amiben sok prospektus van, meg van benne újszülöttre való pelus, popsikrém, popsitörlő, meg ilyenek. Mindig más van benne, de ezek az alapdolgok mindig benne vannak általában. Ezért nem kell vinni pelust hiába mondják, ebből a csomagból használhatsz, meg ha kell mégis a párod be tud hozni néhány darabot. Én a fejőgépemet is vittem, aztán kézzel fejtem, mert megadta magát odabenn, de azt is érdemes bevinni, tudják benn sterilizálni.
Ha van még kérdésed írj!!!
Csajok,
Nektek még nem betegek a gyerkőcök????
Nálunk már Szofinak folyik az orra mint a víz. Megy az orrszívás ezerrel, meg orrspray, meg C -vitamin. Várom már Viki mivel jön majd haza. Sok vírusos beteg van már most az oviban.
Nitacska,
Gyerekprojekt hogy van?????
Többiek???? Mazsuzs, veled mizújs??? Régen írtál már.....
Most mennem kell ....