Sziasztok!
Zita, jó hogy előkerültél.
Köszi a javítást a táblázatban. Most is csak saját szakálladra szeded a clsotit vagy dokival egyeztettél?
Dana, igen azért kell 2 naponta járkálni dokihoz, hogy nyomon tudja követni a peteérést. Az első stimus ciklusomban én is 2-3 naponta mentem a 10. naptól kezdve. Utána már tudtuk, hogy a 13. nap előtt nem érdemes elkezdeni. Mostanra már rutinosak vagyunk.
Elég 1-2 Uh. Azért lényeges, hogy lássuk a folyamatos peteérést, hogy, ha esetleg nem növekedne rendesen, akkor be lehet vetni repsztő szurit, ill. ki lehet számolni, hogy mikor célszerű együtt lenni, lehet látni, hogy mikor reped meg.
Falina, a 21. nap szerintem még korai. Onnantól még bármi lehet. Kár, hogy nem lehet tudni mikor volt az ovuláció. Így tényleg nehéz számolni. Kitartás!!!
Nekem nincs hányingerem a clostitól. Sőt!! Nagyon is jó étvágyam van. Fel is kaptam 2-3 kg-t az utóbbi 1 hónapban.
Judyt, ez a legkevesebb!
Most sokan irigyelnek ám itt.
Rózsalány, elviekben felírhatja az orvosod is, ha "meri". Saját tapasztalat, hogy legyen bármennyire is jó az orvosod, ha nem meddőségi szakember, akkor nem fog kockáztatni. Nálunk most van egy fiatal doki, aki endokrinológiára specializálta magát. Még gyerekcipőben jár persze a "nagyokhoz" képest, de egy mezei nőgyógyásznál többre képes. Hová valósi vagy? Ha van megyei kórház a közelben, ott is lehet próbálkozni. Az oviklub.hu-n megtalálható azon megyei kórházaknak a listája, ahol foglalkoznak meddőséggel. Ha már annyira képesek, hogy stimulált ciklusban a megfelelő időben repesztő szurit adnak, ill. biztosítják a progeszteron-pótlást, máris előrébb vagy. Persze, ha ilyen jellegű a problémád. Esetleg műtéteket is csinálhatnak, ha szükség van rá.
És ne add fel! Nem szabad. Én sem tudom elképzelni, hogyan lehet azt megoldani, hogy naponta, kétnapont feljárni Bp-re v. Debrecenbe. Ezért próbálkozok még itthon. Hátha sikerül. Meddőségi központban is hasonló a kezdő protokoll.
Reggel megkaptam a repesztő szurit. Várnom kellett jó sokat. Még fél 9 körül is parkoló vágányra akartak tenni, hogy előbb a betegfelvételt fejezik be. Na, itt álltam a sarkamra. Közöltem, hogy nekem ezt az injekciót 8 órakor meg kellett volna kapnom, és igenis nem szeretnék tovább már várni. Rögtön akadt egy nővérke, aki beadta, és még kedves is volt. Nem fanyalgott, stb.
BEszéltem a Dokimmal is. Örült a fejleményeknek.
Remélem, legközelebb már terhesgondozásra jelentkezek nála.
Furcsa érzés, hogy tudom, most egy jókora adag terhességi hormon van bennem. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-re rám valamilyen hatással. Egyelőre az injekció helyét érzem egy kicsit.
Valakinek volt tőle valamilyen mellékhatása?
Húúú, jó sokat írtam ismét. Bepótolom a lemaradásomat gyorsan.
Jó éjt mindenkinek!
V.