Sziasztok!
Itten vagyok, na!
Pele! Ne szomorkodj, majd csak megszokja a család! Egyszer én is sokkoltam a férjemet a rövidre vágott hajammal, amikor pedig melír csíkokat húzattam bele, megkérdezte, mivel fogkrémeztem össze? Isti fiam pedig kifejtette, hogy szerinte úgy nézek ki, mint egy csoki-vanília fagylalt. Na, most szomorkodj, ha tudsz!
Ja, és klassz, hogy végre megvan a hitel. Ha jól tudom, nagyon alacsony a kamat is már, sot, 20 évre adják az állami kamattámogatást, nem csak 10-re!
Valaki kérdezte a tejpépeket: egyértelmuen tehéntejet tartalmaznak, egy éves kor elott nem ajánlott a fogyasztásuk. Ezt természetesen csak infonak szánom, mindenki maga tudja, mit ad a babájának és mikor.
Cseri! Van igazság abban, amit mondasz, de szerintem, Krisztának is igaza van. Már csak azért is, mert ennek az oldalnak a letöltése ezer évig tart, hosszú táblázattal még ötszáz. És ha valaki hónapokig nem jelentkezik, nem tudunk róla semmit, lehet, hogy már nem is látogatja a Babanetet. Az archivált táblázatokban azért benne marad az adata, nem vész a semmibe. A hangnemet illetoen: szoktunk itt is "nem egyetérteni"
, de úgy, hogy ne bántsuk meg vele egymást. Szerintem, csatlakozz hozzánk és hamarosan jól fogod itt érezni magad!
Barika! Mibol gondoltad, vagy ki mondta, hogy híg lett a tejed és már nincs tápereje? ILYEN NINCS!!!
Eri! Sajna, van ilyen, ne legyen lelkiismeretfurdalásod! Ha te mindent megtettél, már igazán nem rajtad múlt a szopi sikere. Azért nagyon szép, egészséges lesz a gyermeked, meglátod! És szeretetet nem csak szoptatott babának lehet adni, ezt te nyilván naponta tapasztalod.
Kriszta! Tapasztalataim szerint az esti illetve napközbeni hamizás nincs hatással az éjszakai szopikra. Viszont ha bántja az emésztését egy esetleg korán bevezetett étel, újdonság, akkor nyugtalanabb lehet. Meg persze, ha valami változás van az életében, mint pl. a bébicsosz. Biztosan idore van szüksége, hogy "megeméssze". Meg aztán, gondolom, érzi, hogy te sem örülsz ennek annyira. Bocs, Pele, ez a te asztalod!
Évi! Ne keseregj, nem lehet mindenkivel jót tenni, ha nem hagyja! Én is csak reménykedem sokszor, hogy elfogadják, amit mondok és lesz még néhány boldog szopis baba és mama. Ti lányok, ebben a kérdésben itt különösen a szívem csücskei vagytok!
Adri! De jó, hogy itt vagy megint! Én imádnám a finn idojárást! Köszi a képeket, Leevi nagyon édes. A férjed tud róla, hogy elküldted ezeket a képeket???
Emlékeztek Marira? Hová lett?
Dia! Képzeld el, amikor három gyerek fog kiborítani! Persze, csak azután, hogy egyéb dolgok miatt már cafatokban lógnak az idegeid. Háááát...! Aztán, amikor már úgy érzed, hogy egy dög voltál, és tuti, hogy utálni fognak a gyerekeid, akkor egyszercsak azt kapod tolük, hogy te vagy a világon a legjobb anyuka! Na, erre varrjál gombot!
Verus! Én is kérek új frizurás képet!
Madárka! Nincs ötletem. Minden igyekezetünk ellenére mikuláscsoki-hegyeket kapnak a lurkók, általában azt a vacak tortabevonóból készültet (kakós tejmassza). Mi gyümivel, egyebekkel ellensúlyozzuk, aztán az ünnepek elmúltával forró csokiitalt csinálok belolük tejjel, vagy süti tetejére teszem, végso esetben a kukában végzik.
Anikó! Nem akarok beleszólni, de bizonyára nem tudtad, hogy a holdkomp károsan befolyásolja a gyerekek mozgásfejlodését, ezenkívül rengeteg baleset forrása lehet. Az USA-ban már a betiltásán gondolkodnak.
(Bocs, közben látom, hogy már többen is írtak errol neked!)
Liesel! Gratulálok a házassági évfordulótok alkalmából!
Zsóka! Gyógypuszik az egész családnak! A MÁSként-beli vérbunkóról: szerintem alapszabállyá kéne tenni itt a Társalgóban, hogy névteleneknek és bunkóknak nem válaszolunk.
Móni! Minden jót nektek!!!
Katica! NEM! Nem lehet elhízni az anyatejtol!!! Engem is ezzel riogatott az egyik védono, amikor Gergo az elso hónapban egy kiló hatvan dekát hízott, ami az átlag több, mint háromszorosa. Az igény szerinti szoptatásnak csak elonyei vannak, az volna hátrányos a babádra nézve, ha kivárnátok a három, vagy akárhány órát két szopi között. Az anyatej nagyon gyorsan és rendkívül jól emésztheto, szó sincs túletetésrol, elhízásról!
Szerintem, nem lehet elkényeztetni egy 5 hetes babát. Ha o kézben szeretne lenni, annak oka van: szüksége van a testkontaktusra, a biztonságérzetre. Gondolj arra, hogy 9 hónapig állandóan együtt voltatok, a testeddel védelmezted, dédelgetted ot, attól, hogy megszületett, semmi sem változott az o igényeit illetoen. nem egy hideg, magányos ágyra vágyik, egyedül töltött órákra, hanem a melegséget, biztonságot jelento anyai ölelésre. Szerintem egy babát úgy lehet elrontani, ha nem elégítjük ki az igényeit, nem reagálunk a kívánságaira. Nagyobb gyerekeknél persze már kicsit másképpen van ez, hiszen normál keretek közé kell szorítani azt, amit megengedünk nekik, de egy ilyen picikénél még egyenloségjelet tehetünk a közé, amit AKAR és a közé, amire SZÜKSÉGE VAN.
Nekünk a hordozókendo vált be, gondoltál már rá? MKriszta?
Jamina! Ma megnéztem, hol laktok, holnap legalább idoben odatalálok! Akkor reggel 9 és 9:15 között felveszlek benneteket.
Jázminmama! Sokat gondolok rátok!!!
Jamina, Prü, Napocska, Bigacsiga Kata, köszönet az Ötlettárért. Én már csak azért is örülök neki, mert a középso kisfiam itthon van valünk, nem jár oviba, így én állandóan ötletekre szomjazom, mit készítsünk, milyen verset tanuljunk.
Gergo nem csak matek zseni lesz, de azt hiszem, nagy jövo áll elotte, mint bankrabló! Boltosat játszottunk a nagyokkal, Gergo odajön, udvariasan köszön, "kéjem aaazt", mutat a halom játékpénzre. Odaadom neki, "töszönöm", mondja, aztán lelép a lóvéval!
Puszi mindenkinek
Iboly