Na sziasztok!
Először is:
ISTEN ÉLTESSEN THEO!!!!!!
Hát teljesen megértelek-ami a gyerkőc otthonhagyását illeti. Mondjuk nálam húzós a helyzet, mert cicin alszik el D., és esténként többször is felkel, amikor is a visszaaltatás hasonló rituálék között zajlik-szóval elszakadni este egyelőre lehetetlen (januárra tervezzük az új altatási reformokat, de erről csak akkor, ha bevált), de nappal többször kérem anyukám segítségét, és csak azt veszem észre magamon, hogy mindenhol csak félig vagyok ott, és mindenhonnan rohanok hazafelé. Nem az a baj, hogy otthon kellene lennem, hanem az, hogy már én sem szeretek-akarok (vagy nem bírok?) a gyerek nélkül lenni, akárhol is vagyok. Furcsa, de gondolom ezt is megszokjuk, és hamarosan legalább egy ünnepi vacsira elszökhetünk a lelkünk elől
)A harminc kimondva tényleg elég gáz, pedig nekem is itt van a nyakamon.Amikor gyerek voltam, azt hittem, a harminc évesek meglett, tapasztalt anyukák, most harminc közelben az ötvenesekről gondolom ugyanezt. Nálam megállt az idő.Na mindegy, neked nem kell aggódnod,tényleg nem látszik
Megint jó bő a termés, jó olvasgatni, főleg ha felmerülnek a hasonló prolémák-dilemmák.
Először is a kaja, ez mindig nagyon fontos: a spenótot (mirelit) azért nem adom a gyereknek, mert egy csomó tartósítószer van benne, + ízesítik (legalábbis amiket én veszek). A bébi ételeket én még nem próbáltam, azokat akkorra halogatom, amikor kifogyok a variációkból+ha utazunk majd, és ott nem tudok főzni, de a legfőbb indok, hogy vérlázítóan drágának tartom azokat, amiket meg is vennék (HIPP)-persze az ember mindent kifizet a csemetéinek, és az vagy amit eszel stb, de azért én még egy kicsit kéretem magam ezügyben.
A sajtot én is ugyanúgy, a még meleg főzelékbe kevertem a reszelt sajtot, szépen elolvadt, és D. nagyon szerette. Eszternek bejött? Joghurtot nem adsz neki?
Én most vettem sárgaborsót, legközelebb azt főzök neki-majd beszámolok.
Osoa! Szerintem a mirelit jó-jobb híján, így a téli hónapokban a semminél jobb. Ha van olyan dolog, amit frissen nem tudsz megvenni; őszibarack, zöldborsó,vagy amit találsz, és a nyers, fagyasztott zöldségen kívül nincs benne semmi, akkor nyugodtan adhatod Balázsnak. A bébiételekbe is hasonló állapotba kerülnek be az alapanyagok-ebben nincs semmi rossz.
A dokival kapcsolatban: lehet, hogy valamennyire igaza van a védőnődnek, én ezt nem tudom megitélni. Tény, hogy igyekszik minden betegségből a gyerek saját immunrendszerére támaszkodva kilábalni, ami logikailag nem rossz megoldás. Hogy a gyakorlatban ez hogy válik be, majd meglátjuk, eddig még nem volt baj-kopp,kopp,kopp.
Én D-nak még nem vettem semmit, pontosabban mindig kap valamit, most nem tudom, mit vegyek, de van még egy hetem. Amiket meg akartam venni, azt tippnek elmondtam a rokonoknak, barátoknak, és most hülyeséget nem akarok venni csak a karácsony kedvéért, úgyhogy még gondolkodom, de vszínűleg vmi készségfejlesztő játék lesz a vége.
Orbis! Engem a mai napig meghat, ha előzékenyek velem, pedig nem ritka, még így sem, hogy kint cipelem a Picurkám.
Na, bedugulok. Ha van egy kis időtök, írjátok már le a leves receptjét, lehet, h. megpróbálom, bár főzni még annyira nem tudok, de a lelkesedés megvan hozzá
))
Mindenki vigyázzon magára, még benézek!
Üdv, Atka