Georgia
Elég hasonló babáink vannak
Szóval egy csomó tipp, ami nálunk bevált, hátha nálatok is működik
Sorban!
Szédelgés: Nekem volt, szokott is lenni, pszichoszomatikus nálam, így figyelmeztet a szervezetem, hogy túlterhelem magam. Nincs ellenszer
Lazítani kell, nem elsősorban fizikailag, hanem szellemileg. Ezt persze könnyű mondani
Hajlamos vagyok túl stresszelni magam (még ha nem is ez jön le a bejegyzéseimből), viszont megtanultam kontrollálni ezt. Ha észreveszem, hogy ez a bajom, akkor pár nap „Idióta vagy, most komolyan ezen aggódsz, amikor egy boldog babád van?!” mantrázás helyrerak
Cumisüveg-sztrájk: Én legalábbis így hívtam, mikor harcolunk az első kortyért, majd mohón befalta az egész üveget. Na szóval a Ha tápi rohadt rossz ízű, és ezzel a picik is tisztában vannak. Konkrétan keserű. Ahogy nőnek, ezt megutálják (ez nálunk kb3-3,5 hós korban indult). Sok mindent próbáltam, szoptanított is (akkor még volt pár csepp tejcsi), pohárból vagy kanálból etetést stb. Ami bevált, és amit már vagy 2-3 hónapja alkalmazunk, az a kiságyban félálomban etetés. Mikor már fáradt, lenyugtatom (ami éhesen elég nagy kihívás) és amikor már tényleg ragad le a szeme, a cumit kicserélem a tápisüvegre. Idővel (1-1,5 hónap) eljutottunk oda, hogy már könnyebben lenyugszik éhesen is. A hordozás itt is segít, nekem főleg azért, mert ha fáradt, akkor is állni akar, csak már nincs ereje, felborul és kopog a kis buksi, ami sírás-ok (érthető). Szóval be a kendőbe, hogy ne mocorogjon, ő meg boldog az anya-szagtól, és az se érdekli, hogy éhes. 10 perc után leteszem, és nyitja a száját az utált cumisüvegnek.
Hozzátápi: Készülj fel rá lelkileg, hogy ez nem olyan, mint a reklámokban, boldog mosolygós baba hálásan cuppog anyára, hogy milyen fincsi kajcsit csináltál nekem
Ilyen a babák töredékénél van
kb 1 hétig nem érti, mi jó ebben a játékban, és hamar (5-10 kanál) megunja. Ja, nekem 2 napba tellett, mire rájött, hogy nyelnie kell
Én almapéppel kezdtem, aztán körte, répa, répa-krumpli jött. 3-4 naponta adtam eleinte újat, hogy ha valamire allergiás, ki lehessen szűrni melyik az. Amúgy is az új kaják mindig megzavarják. Most így eszik:
2-3 éjjeli tápi 180
6-7 reggeli tápi 80
10-11 tízórai tápi 180 (alszik)
13-14 ebéd főzi (40-80)
16-17 uzsi tápi (100) (alszik)
18-19 vacsi tejpép/gyümi (60)
20:30 tápi 180 (alszik)
Persze ez nagyon rugalmas. A reggeli tápit kivéve félálomban az ágyában eszik, éjjel fel se ébred teljesen (bár az apja még át is pelusozza, erről nem bírom leszoktatni
mármint apát)
Teát Szaffi sose fogadta el, vizet se, már nem is kísérletezek. Tápit fél éves kora óta sima bubimentes ásványvízből keverem, semmi forralás. Előtte Jana babavizet kapott.
Boldog első fogantatás-napot Virágnak!
Én is hosszú voltam
Dike, nagyon profik ám a fotók! wow