[quote="ilcsi79"]P írta:ilcsi79iroska!
nagyon sajnálom a hisztizős időszakot. sajnos azon kívül, hogy próbálod figyelmen kívül hagyni, nem nagyon tudsz mást tenni. bár iszonyú nehéz lehet.
lehet, hogy így akar büntetni, amiért mennie kellett oviba?
Ilcsi
hát nem tudom, bevallom. Lehet, hogy van benne valami. Lehet, hogy tényleg ez van benne. Amikor a bölcsit kezdtük, akkor is volt egy nehezebb időszakunk, úgyhogy ez most annyira nem volt új. De az esti elalvás előtti rohangálás és szétesés mostanában lett ennyire erős. Az a baj, hogy teljesen elveszíti a kontrollt, még a szemei is olyan zavarodottak olyankor, vagy hogy mondjam. A játszótéren még semmi, aztán ahogy hazaérünk (gondolom, akkor leereszt), akkor kezdi, elkezd rohangálni, nem marad nyugton, alig tudjuk megetetni, akkor végre evett, megyünk fürdeni, ott újra elvan, de ha kijön, újra kezdi az őrületet, akkor iszik tápit bögréből
, aztán fogmosás, meseolvasás, ott egy kicsit megnyugszik, de amikor ágyba kerülünk, akkor elkezd forgolódni, dobálja magát, sikongat, a kicsi felkel, akkor nem tudom visszaaltatni, ááá... De azt vettem észre, hogy a kicsi már nem foglalkozik vele, ha fáradt, akkor nem kel fel. Csak vigyáznom kell, hogy ne pattanjon rá, ne dobálja rá a lábait meg ilyenek. Nem könnyű... Tegnap szerintem már én is kiegyensúlyozottabb voltam és jobban kezeltem, könnyebb volt az esténk. Azt gondolom, hogy az ovis két nap azért is lehetett rossz, mert alvás előtt jött haza, most megbeszéltük az óvó nénikkel, hogy ott alszik és utána egyből elhozzuk, de úgy sokkal jobb neki, ezt már máskor is észrevettem. Akkor jókedvűen hazahozom és minden rendben van. Fél háromra érte megyünk és jön haza. A többi meg, hát azt fogom csinálni, hogy nem hagyom kifáradni ennyire, vagy nem tudom. Visszatérünk a régi rendre: este hatkor vacsi, utána fürdés, tápi, fogmosás, mese, alvás. Este nyolckor alvás lesz és akkor nem jutunk el olyan szintű fáradtságig. De az a baj, hogy olyankor még nem akar aludni, remélem, hogy az ovi annyira ki fogja fárasztani, hogy álmos lesz.
Tudod, min gondolkodtam? Ranschburg azt mondta, hogy négy éves korban ha még van hiszti, akkor valami nevelési deficit van. Lehet, hogy valamit elrontottam, azért van ez? Mert a tesó miatt lehet, hogy most neki nem olyan jó, mint régen. Végül is előtte mindig vele foglalkoztam, éjjel takarítottam, főztem, nappal vele játszottam, egész nap vele voltam. Most éjjel nem mindig tudok takarítani, mert felébred a kicsi, ráadásul tanulok éjjel, tehát nincs időm, nappal kell megtennem. Aztán napközben a tesó is ott van, tehát rá nagyon kevés idő marad. Persze, megkapja a játszóterezést, megkapja a mesélést, minden maradt a régiben, csak nem vele foglalkozom egész nap, mint régen. Mindig kéri, hogy etessem, mióta a tesó megszületett, a férjem azt mondja, hogy ő nem eteti, én etetem, mert tudom, hogy ez is törődés, szüksége van rá. Szoktam néha kettesben programot csinálni, de nem mindig tudom megoldani, max heti egyszer, az kevés, igaz?
Tudod, mit néztem? Mi az a perinatális szaktanácsadó? Nem igazán tudom értelmezni... Valami hasonló lehet a védőnőhöz, de más egy kicsit. Meg mondjuk szerintem nem nagyon tudnék vele elhelyezkedni, nem?
A védőnőség igen, elhivatott voltam, meg lennék is, ha látnám a kiutat. De nem látom... Bár még ki tudja, hátha indítani védőnő képzést levelezőn. Akkor mehetnék vidékre és ott lehet, hogy megkapnám a finanszírozást. Ez most már tuti, hogy intézménytől függ. Addig marad az új tervezet: elvégzek egy csecsemőgondozó OKJ-s tanfolyamot, februárban felvételizek óvónőnek. Megkérdezem az intézmények álláspontját a második diploma és állami finanszírozás ügyében és ahol azt mondják, hogy lehet, oda beadom a jelentkezésem.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.09.04 05:29-kor.