Sziasztok!
Kiskavics, most lehet hogy utálni fogsz, de egy megoldás van arra amit írtál és az a TÜRELEM...
Nekem Levim 9,5 hós kora körül evett meg egy kajára egy üvegest, na nem a 190 gr-t, hanem a 160-at.....
Inni meg másfél éves koráig SEMMIT. És most is max 6-7 deci/nap. És köszöni szépen megvan.
Ismerős amit írtál, nekem 8 féle cumisüvegem és itatóm maradt Levi után és még jött 4 féle Zétihez, de a Kisebbemnek sem kell a víz, sem a kaja továbbra sem.
3 hétig megevett hozzátápiból sztem remek mennyiégeket (de ahogy nézem Ti mennyit ettetek meg krumpliból, mondhatnám hogy mi cart sem...), szóval 80-100 ml ig eljutottunk, de szájzáras volt akkor is, nevettetni kellett és így adni a kaját. Aztán két hete elkezdett mindent visszahányni, most ott tartunk hogy akármit adok neki, csuklóból visszajön, nekem meg marhára elegem lett a konyha napi 3xi felmosásából, így semmit, azaz semmit nem eszünk továbbra sem, csak tápit. De hol vagyunk mi az általatok leírt mennyiségektől,hehe, a legtöbb az ebéd az 180-200 ml max, de az is 4 részletben, fél óra alatt. A többi kaja meg 140 körül van, de az a max.
És most jön a vicc, ehhez képest két hete voltunk 9 kilók.
Szóval csak azért írtam le, mert igen, sokszor rámjön az ideg, hogy ezt a gyereket még érettségije alatt is lefogva kell majd etetnem és csak tápszert fog elfogadni, ha addig sírba nem tesz, de közben meg úgysem tudok ezen változtatni egy csöppet sem.
Amúgy most megyünk vissza kontrollra pénteken és hétfőn, mert tényleg egyre többet bukunk, hányunk, már kétszer kellett hideg vízzel újraélesztgetni, mert éjjel álmában hanyatt fekve hányt és az orrán keresztül visszanyelte...na, nem egyszerű a dolog, szerencse hogy egy szobában fekszünk vele.
De emellett mosolygós, pirospozsgás, kúszik, pörög-forog, de keveset, mert sajna a refluxa miatt sokkal kevesebbet lehet hason mint szeretnénk. Pár napja folyamatosan mondja hogy babababa és közben négykézlábra állva riszál, szóval azért szép lassan haladgatunk, ha nem is olyan tempóban mint Koppa.
Nekem mondjuk olyan furi, mert Levim fél évesen stabilan ült és négykézlábazott, de tudom, hogy az nem volt a sima átlag viselkedés, meg azért Ő két kilóval könnyebb volt, Zétinek igen méretes utánfutót kell emelgetnie, ami láthatóan rémesen bosszantja is a fiatalurat, ha nem sikerül...
Szóval kitartás, elvileg 1 éves koráig kell egy étkezést teljesen kiváltani, addig meg van idő még.
És persze meg lehet próbálni mindent estére, de ha a baba cicifüggő, akkor nem sok a remény, csak az, hogy előbb utóbb fel fog nőni.
Levivel mi ettük a sinlacot mégis detto keltünk, Zéti meg ha este nem tudom megetetni, mert van ilyen, akkor is simán aludna hosszú órákat...ha épp nem lenn bedugulva az orra, mert most eléggé náthás.
Koppa, nagyon nagyon ügyeske. És hogyhogy ennyit utaztok?
Kiskavics, Boldog névnapot utólag is! Képek nagyon édesek, mindig nézegetem ám! Szofi tesóügye hogy alakul?
És persze Andi, Ti is nagyon ügyik vagytok, mind kaja mind mozgásfejlődés terén!