Új privát üzeneted érkezett!

Hello Kismamatársak!

Pucur!
Az elsõ harmadban nekem is mindig fájt a derekam, azóta viszont nem vészes a dolog. Vagyis most majd megint kezd majd rosszabbodni, dehát ez már az utolsó harmad. Tornázni a 12. héttõl ajánlatos, ha minden rendben van.

Tiduj, Nyuszimanó!
Sajna nekem is lassú itthon a modemes csatlakozás, úgyhogy nem mindennap nézek be, ezért kicsit késve reagálok: én is csatlakozom az elérzékenyülõs mamákhoz (egyébként minden happy end-en is bõgök). A szülésrõl szóló elõadáson nem gyõztem pislogni, meg felfelé nézegetni, nehogy ott a 30 ember elõtt elkezdjenek folyni a könnyeim. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy milyen fantasztikus érzés lesz meglátni a picit (1000%, hogy abban a pillanatban is bõgni fogok!). Egyáltalán, ha rá gondolok, amikor mocizik, akkor mindig olyan nagyon boldog vagyok!

Zsuzs!
Bár már válaszoltak többen is, de én is megnyugtatlak (fõkén, mivel "egyidõsek" vagyunk): én 170 cm vagyok és kb. 57 kg-ról indulhattam, most pedig 69 vagyok. Szóval 12 kg a 29. hétig ... De, rajtam sem látszik (legalábbis szerintem). Próbálom kritikus szemmel nézni magamat, de nem látok nagy mérvû hízást sem a hátsómon, sem a combjaimon - úgyhogy ez mind a hasikómon van. Nekem eddig senki nem szólt, hogy ez sok lenne (nem tudom nézték-e egyáltalán???). Múlt héten voltam diabetológiai szakrendelésen (a doki elküldött a 7,1-es 120 perces vércukrommal) és a dokinõ nem mondta, hogy ez sok lenne, csak annyit, hogy ezután már a baba hízzon. Na most erre én milyen kihatással tudnék lenni, ezt máig nem sikerült megfejtenem!

Bgabi!
Az én okos könyveim a 29-30. héttõl írják, hogy kevesebb lesz a magzatmozgás, úgyhogy aggodalomra semmi ok. Bár neked most már számolnos is kell, nem? Akkor meg biztosan megmondják azt is, hogy mikor kevés.

Bocsi a hosszúságért!

Pussz
Juca2
Juca2 29

Jó reggelt!

Ágci! Majd írd meg a CTG eredményt! Láttam amit írtál, csak elfelejthettem válaszolni. Természetesen nagyon is érdekel a kismamatorna - a mail címem:
mezmu@freemail.hu

Chris! Nálam a szõlõre indultak be a rúgások már másodszor - de sok ülés hatására is éreztem már erõsebben Kép Isteni érzés, amit néha mûvel! Olyan édes!

A kismama boltot én is megnézem majd - nem szerezem a kertésznacit, de most íígy..ha látnék valami szépet, akkor biztosan vennék.

Pucur!! Te is a Fomes-ban voltál, ugye? Én is kb. 8-10 hetesen voltam ott ugyanígy, hogy már azért minden szorított, - és az én kedvesem vett is nekem egy nagyon klassz és állati drága gatyót, ami egyrészt nagy volt még, másrészt meg nem nagyon tudtam mihez felvenni, de tetszett - és siettünk is. A cél végülis az volt, hogy maaajd télen ne fázzon a pocak.
Ez a csoda-Formes-zacsi aztán hónapokig állt a szekrényemben és úgy döntöttem, hogy visszaviszem mégis. A nõci rendes volt és levásárolhattam - Megvettem a kis KATALÓGUSBAN is látható sötétdrapp -v. vil.barnás le-és felfelé cipzározható magasnyakú nagyon hosszú újju vastag bordás garbót, amit ki is használok és utána is mindenhez jó...de félelmetes ára volt, szinte a ruhatáram egy részét is kicserélhettem volna belõle..Hát ennyi az ajándékomról és a Formes-ról, de én is a Soroksárin fogok kikötni azt hiszem.

Beja! Te is írd majd meg csütörtökön az eredményt!

Mindenkinek Szépeket kívánok!

Milyen igaz, hogy a baba mozgásával elmúlik a rosszullét, én már azt hittem, hogy egész babavárás alatt émelyegni meg szédelegni fogok és most minden rendben végre. Kép

Mummy
Mummy

Sziasztok.
Alig gyõzöm követni a topicot...
Mi jól vagyunj nagyon, bár a kiskutya még mindig oldalasan fekszik, jó lenne ha befordulna végre.
irtó kényelmetlen bír lenni. Nameg persze én is jobban fáradok mostmár. Azokon an apokon, amikor be kell jönnöma városba, teljesen leamortizálódom.
Lassan kezdek gondolkodni a babcuccokon meg ilyesmik, eddig még semmivel nem készültem. Mondjuk ruhácskánk van már rengeteg meg ilyen apróságok , de egy cosmó mindent kellene vennünk, pl. rögtön babakocsit... Mondjuk azt már kinéztem szerencsére.
Kicsit elkezdtem parázni, hogy hogyan fogom egyszerre szeretni a férjemet meg a gyereket, meg hogy nehogy a férjem jobban szeresse a gyereket mint engem, ilyen hülye vagyok, jaj komolyan, sosem gondoltam volna. nektek nincsenek ilyen aggodalmaitok?
Márti, Niki, mamacica, Gabi - olyan furcsa, hogy már mi vagyunk itt az öregek, nem??? Viki, mi újság????

Nagy puszi mindenkinek
mégegykata 34
mégegykata 34

Sziasztok!

Norci, Picur - egy közös tornába idövel én is beneveznék, ha bevesztek a csapatba Kép

Aggódó - remélem azóta már megnyugodtál és minden rendben...

Mamacica - vigyázz magatokra és jó néha hallani felöletek

Csilla1 - kár hogy így elkerültük egymást, most jössz majd? Én készülök, akár találkozhatnánk is elötte...

Ruha - majd szétnézek az általatok javasolt helyeken, nem akarok túl sok mindent venni, de kezdem néhány ruhámban "feszengve" érezni magam ,helyszükében Kép

Dojika (12h+4n)
dojika (dojika)

Kedves Aggodo,

én mar a 11. hetben vagyok és megnyugtathatlak, hogy semmi gond az aggodasra.
Nekem is volt ilyen a 6. het tajékan, ez altalaban azt jelentheti, hogy akkor kellene megjönnie a köv. mensinek (ha jol tudom).
Minimalis vérzés normalis, csak ha késöbb jön, akkor mar veszélyes lehet.
De ne nekem higgyj, ezért a biztonsag kedvéért konzultalj az orvosoddal... Kép
Minden jot!
Egy vigasztalo
vigasztalo

Norci!

szuper lenne, ha tudnánk együtt menni tornázni.

12-kor megyek UH-ra, utána jelentkezem. Még elolvasni sem tudtalak benneteket!

Pucur 8h/5n
Pucúr

Szia Mégegykata!

Nem is mertem ilyesmit emlegetni itt a sok boldog kismama között, de néha bizony engem is elfog a bizonytalanság. Úgy érzem, én már csak a gyermeke anyját jelentem a férjem számára, és ettöl bögnöm kell. De az egész életem csak a babáról szól már, ha vásárolni megyek, az utam tutira bababoltba vezet, ha olvasok, az vagy kismamakönyv, vagy a szülésröl szól, vagy a csecsemöápolásról, stb. Már az ágyban fekve megfordulni se tudok csak úgy hipp-hopp, romokban az önbecsülésem és az énképem. Elnehezültem, lelassultam, és nem csak testileg, de (néha úgy tünik) agyilag is. Mindehhez jönnek még a babával kapcsolatos aggodalmak, hogy jaj, egészséges lesz-e, el fogom-e tudni látni, lesz-e elég tejem, és befordul-e idöben. Merthogy az enyém is mindenhogy fordul, csak fejre nem, szinte egész nap nagy intenzitással dolgozik valamit odabenn, sokszor határozottan fáj, amit csinál, és gyakran feljön a gyomortartalom is a nyelöcsövembe egy-egy megmozdulásától. Néha borzasztóan elegem van az egészböl, de valahol szégyellem is, hogy nem tudok meghatott boldogsággal felülemelkedni ezeken a nehézségeken... Kép
Remélem csak ez a búbánat idö hangol le bennünket, és ha kisüt egy kicsit a nap, felvidulunk...

BMárti (35.)
BMárti

Üdv Lányok és pici manócskái!

Hát én csak bekukkantottam hozzátok, hogy felmérjem a terepet. Nagyon szeretnék már közétek is tartozni, de sajna az én helyem még a ma megint megjött topicban van. Bár imádom az ottani lányokat, de már vágyom ide. A legjobb lenne velük jönni.
Bocs, hogy alkalmatlankodtam ideát, de gondoltam hátha szerencsét hoztok ott mindannyiunknak.

Pucúrka, Kata puszi Nektek.Kép

Sziasztok: Gabó Kép
Gabómanó

Kedves BMárti!

Nem baj, hogy néha így érzel, söt érdemes felkészülni rá, hogy bármily aranyos is a kisbabád, szülés után is lehetnek ilyen gondolataid. (Nem igaz az, ami mindenhonnan árad, hogy egy gyermekes anyuka (föleg ha várandós vagy frissen szült) felhötlenül boldog.) Én pl. egy kicsit el voltam keseredve, hogy többet nem egyek vagyunk, és bármennyire is szeretem, könnyebb volt a terhesség alatt vele, mint utána, amikor már nekem kell gondozni, és tényleg sokmindenröl le kell mondani. Néha elöfordul, hogy idegesít, hogy egész nap itt van, és se olvasni, se egy jót fürödni nem lehet töle. Viszont ott a másik oldal is: kevés olyan dolog van, ami akkora örömet tud okozni, mint a gyermeked. (pedig nem is nagy dolgokat csinál, csak párat lép, vagy mond valamit, vagy csak valamiben utánoz téged...)
És egy kicsit azért alakítsd át dolgokat: se most se késöbb ne szóljon minde a babáról. Érdemes moziba, színházba menni, vacsorázzatok étteremben együtt a pároddal.
És ne engedd, hogy akár ö csak a gyermeke anyjának nézzen, akár te "megfeletkezz" róla.
A bizonytalanság nem gond.
De azért fel a fejjel!!! KépKépKép
Remélem nem érzed okoskodásnak, nem annak szántam, csak azért, hogy tudd, mással is elöfordul, még ha esetleg nem vallja be (mert ez az elvárás), akkor is.

Beszti
Beszti

Szia Gabó!

Igaz, nem "ismerjük" egymást, de hónapok óta olvasom a "ma megint megjött" topicot. Sokat tanultam tõletek, és Erazmusz is rengeteget segített.
Nagyon drukkolok Neked (és a többieknek is), hogy minél hamarabb itt lehessetek Ti is!

any
any

Szia BMárti!

Ne keseredj el nagyon, nem vagy egyedül a problémával. 100%-san át tudom érezni a gondodat, mondjuk én mégcsak az elsõ babámat várom.
Ha jól olvasgattam akkor neked nem ez az elsõ babád.
Én is mindig azzal vigasztalom magam, hogyha kisüt a napocska a kedvem is jobb lesz.
Fel a fejjel!!!
Névtelen (35)
Névtelen

Sziasztok !

3 napig nem voltam internet közelben most pedig fél órája olvasom a leveleket.már kóvályog a fejem a sok infotól.

Zafi !
szombaton találkoztam az Ottival és abban maradtunk hogy a szülõszoba bejárata elõtt fog minket várni 5-kor. ja és azt mondta hogy nyûgös lesz mert nagyon fáradt sokat dolgozik,tanít, tanul stb. de jó fej volt.

szombaton nézték-mérték Kisbencét. nagyon pocsékul voltam a doki meg is ijedt hogy valami gond van. de szerencsére nem, csak front van, nyûgös vagyok stb. ja és két emeletet lépcsõztem így negyedóra kellett a regenerálódáshoz.

Kisbence 34 hetet töltötte, 2kg 100 dkg. fejjel lefelé van és arccal felfelé.a két talpacskája a füle mellett volt így már jógázni is tud.
nagyon mozgékony állandóan kotor valahova. a doki is csak annyit mondott hogy nagy társadalmiélet folyik a pocakomban. mindig kidugja valamilyét meg kell simogatni akkor vissszahúzza és kidug helyette mást. tündéri.

egyébként megint minden leletem jó, csak vizesedem. ja és most elõször vizsgált meg a Herczegh manuálisan mert keményedik a hasam. a méhszáj zárt de folyásom kicsit sok így most Klion kúpot dugdosok. állítólag a túl sok hüvelyi váladék is okozhat keményedéseket fõleg ha valami fertõzés végett van.
már csak zuhanyozhatok /sajnos/
nem baj kész horror volt felállni a kádban.

Kisbence/ 34./
Kisbence

Sziasztok!

A kétségek - szerintem - mindenkit "megkörnyékeznek".
Én sem tartozok, a rózsaszín-ködfelhõben úszó hölgyeményekhez.
Igenis vvannak az embernek kétségei, mindennel kapcsolatban. És felmerülnek az "Úristen....." kezdetû dolgok.
Ennél már csak az én túlaggódó párom alakít nagyobbat:
pl. nem jön be az UH-ra, mert mi lesz ha rosszat mondanak. Vagy megáll az elõszoba közepén és az alábbi mondatokat mondja nekem: " Te is ott maradhatsz." És mindezt túlaggódásból kifolyólag.
Azt mondta az egyik barátnõm, hogy egyébként is jól bírom a terhességet, de a párom beteges aggódását is tudva, véleménye szerint triplán jól bírom.
Szóval nálunk én tartom benne a lelket.Kép
De, ha van valami bajod , keress egy másik embert akinek nagyobb baja van, segíts neki és a te bajod máris kisebb lesz. Valahogy így.
Könyv ajánlat: Libby Purves: Hogyan NE legyünk tökéletes anyák. Majd a köv. részét is ajánlom: (Én már beleolvastam.) Hogyan NE neveljünk tökéletes gyereket.

Hát éntõlem zengett a lakás amikor szombaton olvastam. MÁrmint annyira röhögtem egyes részein. Igen-igen, nem kacagtam, mosolyogtam, hanem fergetes jókedvem lett tõle.

És örülök, hogy itt köztetek lehetek, mert ahogy én látom ti sem vagytok rózsaszín-ködösek. És persze, ha meghatódsz ettõl a rendkívül fontos pocaklakótól az is természetes érzés, de ha épp nem hatódsz meg attól, hogy a gyomrodat és a tüdõdet a torkodba nyomja, hát az sem elítélendõ.

Ennyi. Pusszz. Chris
Chris

Sziasztok!

Elnézést, hogy szó nélkül eltüntem egy hétre, de a munkahelyemen is szó nélkül kapcsoltak le mindenkit a netrõl. Valami vírus. De már minden rendben.
Azóta voltam tegnap a nõgyógyászomnál, aki finoman megvizsgált, megerõsítette a terhességet, és tanácsokkal látott el.Nagyon örültem, mert mondta, hogy zárt a méhszáj, vagyis nincs vetélésre utaló jel. Eddig is nagyon elégedett voltam vele, mint nõgyógyásszal, úgy tûnik - lekopogom - szülészként is jól együtt fogunk tudni mûködni. Holnap megyünk vérvételre, vizeletvizsgálatra, és lesz már UH is, bár fogalmam sincs, ilyen korán mit lát rajta. Biztos a méh változásait.
Szóval jól vagyunk, tünetem még kevés van. Ja, és tegnap a szüleinket is tájékoztattuk a jó hírrõl. Persze boldogok.
Most igyekszem elolvasni, mit írtatok az elõzõ egy hét alatt.
Sok-sok gratula az új kismamáknak és anyukáknak!
Dió (és Almamag)
Dió

Sziasztok!

Gabó én igazán drukkolok neked és a többieknek is, remélem hamar utánunk siettek.

Dojika persze, hogy járhatunk együtt tornára csak kéne találni egy helyet ahova mehetünk és egyikünknek sem esik ki nagyon.

BMárti, hát én meg tudlak érteni, engem is pont az zavart hogy a sok hányástól már a leglelején sem tudtam örülni és hiányoltam azt az állítólag csodálatos 9 hónapot. Eddig azt hittem, de helyes kismama a nagy pocival, no most már tudom, hogy a terhesség koránt sem ennyi.

Norci
Norci

Halihó!

Norci, akkor már csak keresgélnünk kell. Nektek melyik környék lenne a legjobb? És idõben mikor?

BMárti, megerösítem Norci véleményét, én is sokat rágódtam azon, hogy a rosszullétek miatt, nem a felhök felett jártam és mosolyogtam mint egy "igazi" kismama... Nyügös és morgós, zárkózott lettem.
Talán a második 3 hónap könnyebb lesz, mert az írásaitokból azt már látom a végén megint jönnek a nyügös idöszakok ...

Dojika
dojika (dojika)

Dojika!

Szívesen találkoznék veled, de a táncterápiára, azt hiszem, többet nem fogok menni.
Tornázni mehetnénk együtt? Én is beneveznék Norcihoz és Picurhoz. Hová jártok tornázni?

Csilla1 13h5n
Csilla1

Csilla1

Ha van kedved találkozni írj a dojika@hotmail.com címemre, vagy hívj fel a 06/30/200-2303 számon.
Tornára még most keresünk egy jó helyet, ami jó lenne mindhármunknak ill. mostmár négyünknek. Ha van tipped írd meg!

Szia
Dojika (12h4n)
dojika (dojika)

Dojika még mindig jól vagy? Nagyon remélem!

Képzeljétek nálunk csótányírtás van az egész házba, no annak a szag
tól nem terhesen is felfordul a gyomrom, ahhoz képest most még elég jól tûröm, remélem sokáig.

Norci
Norci

Szia BMárti !

bocs lányok a nem idevaló témáért de elfelejtettem a Mártinak válaszolni. szóval a számítástechnikában dolgozom én is, eredetileg pénzügyesként kerültem ide 93-ban de azóta kiképeztek. a specialitásom a szoftverek jogvédelme. de nem jövök zavarba ha egy gépet kell üzembehelyezni vagy eladni. érdekes de azért már unom. ha nem jött volna Kisbence valószínûleg munkahelyet váltottam volna. általában 7 évente megteszem. voltam már adóügyes,pénzügyes,könyvelõ,röntgenasszisztens,
marketinges, valláspszichológus asszisztens.
szóval nem vagyok egyszerû eset.

a hangulatom hullámzik mint a Balaton. az elsõ 3 hónap rémálom a rosszullétek miatt, a következõ 3 hónap elviselhetõ, most a maradék 3 megint nem túl jó. nagydarabnak érzem magam, tehetetlennek,kiszolgáltatottnak,terhesnek.
a párom iszonyúan jól visel minden hisztimmel együtt. én már agyoncsaptam volna magam.

Kisbence
Kisbence

Sziasztok!

Köszönet mindenkinek, aki bíztatott, nyugtatott, próbált felkanalazni a földröl, aminek oka a rossz AFP-m volt.
Nos, ma megjártam a kórházat, s nagy-nagy magkönnyebbülésemre MINDEN RENDBEN VAN! Kép El se hiszitek, mennyire örülök most, az egész világot megölelném! Kép
Söt még láthattam is Picurt, igaz csak a végén, -mert ilyenkor sajnos nem nagyon mutogatnak, csak a magánrendelésen,- de nekem pont elég volt! Láttam a kis szabályos fejecskéjét, a kis gerincét, kezecskéit, - teljesen beleolvadtam a monitorba a gyönyörûségtöl. A doki is rendes volt (nem az én dokim volt bent), s ahhoz képest, hogy mások nem is nézhetik meg a csöppséget, nekem el is mutogatta, hogy mi micsoda.
Úgyhogy most már nyugodtan alszom.

Még egyszer köszönöm mindenkinek a szorítást!

Pucur!
Örülök, hogy siekrült! Emlékszem Rád, egy topicból származunk! Vigyázz magadra, s most tényleg ne tornázz! A séta az mehet!

Rita
Krita

Sziasztok!
Itt Niki K., még egyben, de már elvileg csak 10 nap... Kép
A választott szülésznõm ajánlotta a málnalevél teát a szülés elõtt állóknak írom, drogériában kapható...
Rohanok is, mindenkinek minden jót!
Niki K. 10 nap kiírásig
Niki K. 38

Kedves Kismamák!

Niki K. annyit gondolok rád!!!
Ma CTG-n a doki mondta, ebbõl nem lesz a napokban szülés! Pedig már jó lenne!
Bár, a hétvégén nem lesz itthon, úgyhogy mostmár még inkább megállapodtunk, hogy a hétvégét még együtt töltjük kettesben apukával, aztán hétfön mehetünk! Erröl tájékoztattuk a picit is:-)
Mummy, este elküldöm a cikket.
Dió,
az uh-n attól függõen, hogy hány hetes terhes vagy, lehet, hogy már a szívverését is fogod látni (már egész korán 6-7 hetes terhességnél is látható)!
Sziasztok:
Ágci

Szurkoljatok, hogy jól sikerüljön az éppen sülö kakaós csiga. Életemben még nem csináltam!
Ágci

Sziasztok!

Bmárti és a többi hol boldog, hol boldogtalan kismama!
Nem hinném, hogy különösen baj lenne, ha nem mindig csücsülsz rózsaszín felhõn!
Nekem eddig a 2. harmad volt a legszebb idõszak, amióta mocorog a Picur. Attól mindig olyan öröm áraszt el. Persze néha rúg egy-egy kényelmetlenebbet is, de még nem vészes. Viszont számítok arra, hogy most ismét nehéz korszak jön: már kezd nekem is gondot okozni a megfordulás az ágyban, gyomorsav, hamarosan a Picur is oda-odasóz majd egy fájót stb.
Fõleg az 1. harmadban volt több olyan "rohamom", hogy "el tudom majd látni?", "tudom, majd, hogy mikor mit kell csinálni?" "ez már nem játék lesz, õt nem lehet egyszercsak megunni" "mi lesz a nyugalmas kis életemmel?" stb. Illetve a különbözõ rémképek mindenféle betegségrõl.
Most kezdek a szüléstõl aggódni, meg a régiekbõl is néha-néha elõjön valami, de én már beletörõdtem. Egyelõre még nem akarom eldönteni, hogy jó anya vagyok(leszek)-e?

Akiben egyáltalán felmerül a kérdés, hogy "jó-e, ha ilyen gondolatok járnak a fejemben?", azzal szerintem nem lehet semmi baj!

Szóval néha azért lehet rossz kedvünk is! Azt hiszem, azért elég sok jó is volt, és bennem igazából csak az maradt meg eddig, hogy milyen jó is érezni a kis Mocorgót idebenn! Az elsõ harmadra már úgy gondolok, hogy semmi vészes, pedig akkor azt hittem, soha nem lesz vége. Most meg - volt, nincs!

Kitartás mindenkinek!

Juca2
Juca2 29

Bocs, ha az elõbb egy kicsit sokat filozofáltam!

Juca2
Juca2 29

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek az együttérzö és vígasztaló szavakat, máris jobban érzem magam a börömben a tudattól, hogy nem vagyok kirívóan alkalmatlan az anyaságra, másokat is megérintenek néha kétségek és félelmek.

Beszti! Külön köszi az 5leteket, majd megpróbálom Életem Párját elcipelni valahová, bár nem ígérkezik könnyü esetnek. Holnap úgyis megyek a nögyógyászhoz, majd megkérdezem, hogy szerinte a hétvégén elutazhatnánk-e még egy kicsit valahová. Ha orvosi engedélyem lenne rá, akkor nem jöhetne Életem Párja se a szokásos kifogással, hogy jaj, de ö úgy aggódik a babáért. Kép

Névtelen! Igen, elsö baba lesz. Ha lenne már néhány, biztosan sportosabban fogadnám. Most nagy változás az anyává vállás, szoknom kell még az életérzést...

Chris! Köszi a könyvajánlatot, ha legközelebb könyvesboltban járok, feltétlenül megveszem. Nincs véletlenül olyan kötete is, hogy "Hogyan ne legyek tökéletes Férj és Apa?". Kép Szivesen megvenném a Páromnak. Azt hiszem, az ö örökös aggódása készít ki a legjobban. Csodálom, hogy te ilyen jól viseled, én elbögtem magam, mikor pl. a multkor kijelentette, hogy "MÁR nem szivesen vinne magával Bécsbe!". Ha rajta múlna a sarki boltba se mennék le, kizárólag egészséges kismamaprogramjaim lennének (pl. fél óra séta a Margit szigeten), és a mosóporos dobozt se emelném meg. Ezek után mikor hazaér, mindig megkérdezi "Mit csináltál ma?". Néha kedvem lenne üvöltözni vele, hogy SEMMIT, SEMMIT, SEMMIT!!! Biztos ez is kismama-túlérzékenység, és inkább örülnöm kellene, hogy aggódik értem, és hogy ennyire várja a babát...

Norci! Hát igen, én is eléggé idealizált képet ringattam magamban a terhességröl, madonnás mosolyú terhes nökröl, stb. Azért persze néha tényleg olyan...

Dojika! Igen, abban tutira bízhatsz, hogy a második trimeszter a legjobb. Akkor már jócskán van poci, látják, észreveszik, és általában nagyon kedvesen reagálnak rá az emberek. Te is érzed már a mocorgását, lehet a Párodat is bevonni, tegye oda a kezét, stb. Szóval akkor már minden jó oldalát élvezheted a kismamaságnak, de a nyügjei még nem telepszenek igazán rá a hangulatodra. Látom, te most lépsz bele, élvezd ki az elsötöl az utolsó percéig! Kép

Kisbence! A szoftver-jog tényleg érdekes, és nagyon kényes terület. Sok túlkapásról hallottam már ezen a téren rémregényeket mesélni, de az is tény, hogy sok a visszaélés, a szoftver lopás is. Igen, azt hiszem, 7 évente érdemes váltani. De te aztán jó nagyokat váltottál! Kép Én minden váltással a számítógépek közelében maradtam, de azt hiszem, a hálózatok lesz az "örök szerelem". Kép

Dió! Örülök, hogy nem azért tüntél el, mert veled vagy Almamaggal van baj. Ezek szerint mostmár hivatalosan is közénk tartozol, papírod van róla! Kép

Rita! Örülök, hogy veled is minden rendben, és nem szorítottunk hiába! Kép

BMárti
BMárti

SZiasztok!

Ma is olvasgattalak ám Titeket, de nem nagyon volt idõm írni a munka miatt.

Gondoljatok Rám, mert 17:00-kor indulunk a drágámmal az orvosomhoz és megint kapok szurit a karomba és nagyon remélem, hogy ez így van rendjén. (akik nem olvasták -vasat kapok íígy, mert nagyon alacsony lett a hemoglobin, hematokrit eredményem.)

Dojika! Ha találtok tornát "értelmes" idõben - vagy hétvégén, akkor beszállok én is ötödiknek.

Olvastam, hogy írtatok a terhesség árny-oldaláról és minden-más gondolatokról is..vártam már, hogy ez a téma is felmerül, hiszen nem kis feladat ez Nekünk- --bár én is érzem, hogy ez a mozgástól számított idõszak sokkal kedélyesebbnek bizonyul!!

RITA! Ugye megmondtuk!! Szívbõl örülök Nektek!

Nikinek is nagy DrUKK és legyen csodálatos a szülésed!! DejóóóNeked! Bátyám felesége ("is") tavaly novemberben szült és karácsonyra már láthatóan megnyugodott és élvezni tudta a picurkával a karácsonyt!

Mindenkit ölelek, Vigyázzatok Magatokra!

Mummy (18+3)
Mummy

Sziasztok!

nem emlkeszem ,hogy irtam-e mar, de tegnap en is meglatogattam Rebi-t es a kislanyat Csenget.(Zafival) Nagyon edike volt, es picuri, es bar azt mondtak rola, hogy eleg nagy hangja van, ahogy aludt ezt eleg nehezen tudtam rola elkepzelni. Rebi is mondta, hogy eleg furcsa, hogy mar nem a pocijaban van, hanem mar lathatja, sot szoptatja, gondolom ehhez majd tenyleg hozza kell szokni.
Niki K.!
Mar csak 10 nap, szurkolunk neked!
Tiduj(2 nap mulva 33. het)
hatha igy gyorsabban telik az ido!Kép
Tiduj

Sziasztok!

Ma újra kellett mennem vérvételre, mert a terhesgondozóba elfelejtették kérni a máj- és vesefunkciót. (vagy mit.) A háziorvosom viszont kérte, úgyhogy ma túlestem rajta. Viszont csak holnap lesz meg az eredmény, így csak csütörtökön tudok visszamenni a háziorvoshoz, mert ezek nélkül nem ír be a kiskönyvembe. Viszont elvileg a héten nôgyógyászhoz is kellene mennem, de nem tudom, vajon érdekli-e ôt ez a laboreredmény? Most várjak jövô hétig, vagy ne?
Amúgy sem vagyok az a könnyen döntô tipus, de mostanában ez csak fokozódott. Szeretnék mindent jól csinálni.
Egyébként halvány vérzésem nekem is volt a 8. héten, de csak két napig tartott, és az orvos is mindent rendbe talált. Tornázni én is szivesen mennék, mert emiatt teljesen leálltam, de most már nagyon hiányzik a mozgás. Sajnos elég lehetetlen idôpontban dolgozom, 9-18-ig, így kevés helyre fogok eljutni, ráadásul hétvégén suliban vagyok. Azt hiszem nekem az otthoni torna marad. Ha valaki tudna bevált jó kazettát ajánlani ehhez, megköszönném!
Mindenkinek könnyì pocakviselést!
Margaréta 12
margaréta (margar&

Kedves Margaréta!

Én a Kállai Ildikó féle videokazettát nyüstöltem. 2 féle program van rajta egy könnyebb és egy kevésbé. Mostmár nincs nagyon kedvem csinálni az erösítö gyakorlatokat, de az elejét, még van amikor most is elöveszem. Szerintem jó!

Ágci
Ágci

Sziasztok!

Tegnap késön értem haza, így senkinek nem tudtam válaszolni. Hát volt termés böven. Akkor most kezdem.

Beszti!
Írod, hogy Erika2 már nem annyi idös mint a táblázatban szerepel. Az az igazság, hogy amikor én a táblázatba kerültem, velem egyidös volt. Amikor nekem változik a hét, akkor neki is változtatom. Elhiszem, hogy igazad van, de anno Gabi is frissítette, úgyhogy nincs igazad, hogy "nem is frissítették az adatait a táblázatban". Gabi is frissítette, éppúgy mint én. Mivel neki még kiírási idöpontja sincs, majd feljebb rakom ha jelentkezik. Úgyis jelzi majd, hogy valami nem oké. Kép

Any!
Nekem is azt modta a körzeti doki, hogy csak szóljak ha betegre akarok menni, mert ez az az állapot, amikor nem kell megindokolni, hogy miért ír ki. Ha csak egy hetet akarok pihenni, akkor annyira fog kiírni.

Margaréta!
Ok, szerintem is jól számolsz Kép
Mellesleg amikor én Debrecenben voltam UH-on ott sem engedték be az apukákat a hüvelyire. Elöre kell egyeztetni, munkaidö utánra, és akkor beengedik.

Beja!
Köszi a dícséretet KépKépKép

Pucúr!
Nekem is fáj a derekam, és én is ülömunkát végzek. Talán attól.

Ágci!
Hogy sikerült a kakaós csiga???????????????????????????????????????

Mivel új babánk nincs, dobok egy pocaklakós táblázatot.

<pre>
Merci 42 hét Budapest 29 év nov. 1.
Viki 2.c. 40 hét 5 n Budapest 29 év nov. 7. 1.b.
Tikk 40 hét 1 n Budapest 26 év nov. 14. 1.b.
Móni 3.c. 39 hét 5 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 39 hét 4 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 38 hét 4 n Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Ágci 38 hét 3 n Szeged 27 év nov. 24. 1.b.
Viráganya 4.c. 37 hét 5 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Gabi 1.c. 37 hét 5 n Nyíregyháza 27 év nov. 29. 2.b.
Zsuzsi 3.c. 37 hét 4 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Laura 8.c. 37 hét Budapest 29 év dec. 6. 1.b.
Beja 8.c. 36 hét 4 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 36 hét 2 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 36 hét 1 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 35 hét 4 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 35 hét 3 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 35 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 35 hét 1 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 34 hét 5 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 34 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 34 hét 5 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
BMárti 1.c. 34 hét 1 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 34 hét 1 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata 34 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Kata2 3.c. 34 hét 0 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kisbence 34 hét 2 n Budapest 31 év jan. 1. 2.b.
Betti 4.c. 34 hét 2 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 32 hét 5 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Zafi 33 hét 0 n Budapest 26 év jan. 4. 1.b.
Mamacica 1.c. 31 hét 2 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 30 hét 5 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Zsú 30 hét Budaörs 28 év 1.b.
Chris-Klári 30 hét 1 n Budapest 36 év jan. 20. 1.b.
Ildikó 3.c. 29 hét 6 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
Moncsi 1.c. 29 hét 6 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 29 hét 2 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
Kustyi 29 hét 1 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
TKriszta 1.c. 28 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Klári 1.c. 28 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 28 hét 2 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 28 hét 1 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Menta 1.c. 27 hét 6 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
Juca2 28 hét 1 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Kinga 1.c. 27 hét 5 n Maglód 33 év 4-5.b.
SJMóni 3.c. 26 hét Budapest febr. 14. 1.b.
Tünde 26 hét 5 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
Nyuszimanó 3.c. 25 hét 5 n Finnország 26 év febr. 21. 1.b.
Andysj 4.c. 21 hét 2 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
Kele 0.c. 20 hét 4 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
Krita 6.c. 18 hét 5 n Nyíregyháza 26 év ápr. 11. 1.b.
Mummy 18 hét 3 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
szanti 2.c. 18 hét 1 n Portugália 24 év ápr. 15. 1.b.
Száva 18 hét ápr. 17. 2.b.
Csilla1 1.c. 13 hét 5 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
Dojika 1.c. 12 hét 4 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
margaréta 6.c. 12 hét 3 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
Zsunya 6.c. 12 hét Budapest 25 év 1.b.
Norci 5.c. 11 hét 2 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
Kata007 4.c. 11 hét 1 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
Erika2 12.c. 10 hét Százhalombatta 27 év
Any 2.c. 9 hét 2 n Debrecen 34 év 2.b.
Pucúr 4.c. 8 hét 5 n Budapest 29 év 1.b.
Beszti 13.c. 6 hét 5 n Szigethalom 26 év júl. 4.
</pre>

Kata007
Kata007

Beszti!

Otthon vagy már???? Mizujs?????????????????????????
Bocsi, de olyan kíváncsi vagyok. Remélem nem baj...?

Kata007
Kata007

Beszti!

Most látom mennyi az idö. Hiszen még be sem mentél a rendelöbe, mit kíváncsiskodok.
A francba. De csúnya lyukas oldalú vénasszony lesz belölem KépKépKép

Kata007
Kata007

Sziasztok lányok!

Szombat óta most jutottam a géphez. Azóta egyfolytában takarítok ( szinte szó szerint), mert most újítottuk fel a fürdõszobát és beburkoltattuk a az elõszobát és a konyhát is. Iszonyatos a kosz, már ami maradt. A kezem totál tönkre ment a sok súrolásban. Egyébként gyönyörû lett csak sajnos a burkoló egy csomó mindent elszúrt, vmit annyira, hogy vissza kell hívnunk. És ráadásul sokkal többet kért az elõre megállapodottaknál. Az utómunkáért én már nem fogok fizetni semmit.

Tiduj! Bocs, hogy nem voltam hétfõn. Most szerdán tutira megyek, mert jövõ hétfõn vszínûleg megint nem tudok menni. Leszakad a derekam, úgyhogy kell neki egy kis torna.

Jó egy órába telt amíg végigolvastalak titeket, ezért csak annyit, hogy nagyon örülök, hogy nincs senkivel sem igazi probléma, csak a szokásos nyavalyák, ami persze majdnem mindig van.

Vigyázzatok magatokra (és válasszátok meg jól a burkolót, ha úgy adódik Kép)!

Menta
Menta

Kisbence!

OK, akkor a szülõszoba elõtt találkozunk! Remélem könnyen felismerjük egymást! Kép

Pussz,
Zafi
Zafi

Sziasztok!

Megvolt az elsö vizsgálat (az orvoso csak lazán egy UH-val elintézte a dolgot).Kép
Hivatalosan is kismama lettem. Nagyon szép volt, látszott egy bab mérteü petezsák és egy icipici baba.
Azt mondta, hogy úgy örül, mintha az ö babája lenne, ennyi ideig tartó próbálkozás után.Kép
(Meg néhány hétre kímélö szexre fogott minket...)

Beszti
Beszti

Beszti!

Hurrá! Gratulálok! Én is annyira boldog voltam, mikor elõször láttam a picimet. Vigyorogtam mint egy vadalma. Ez azóta sem múlt el.

Zsunya
zsunya (zsunya)

Hello lánykák!

Emléxetek még rám? Olyan rég irtam már, inkább olvasgatlak titeket mostanság.
Olyan jó, hogy ilyen sokan vagyunk már! Kép
Képzeljétek ma voltunk védõnéninél. Most pont jól éreztem magam, erre a védõnéni sorolta a problemmákat. Azt mondta kezdek vizesedni, meg számoljam a haskeményedést, szedjek rá magnéziumot. Mondta, hogy pihennem kéne. Még ezt a hónapot ledolgozom, aztán pihenni fogok nagyokat! Kép Aludni, bármikor, bárhol tudnék!
Babócám hatalmasakat tud rúg-kapálni. Most épp átmászott a jobb oldalamról a bal oldalamra. Kép
Azt nem is írtam nektek, hogy voltunk 3D uh-n! Olyan jó volt! Kép Nagyon édes pofija van a kisfiamnak! Kép Imádom! Kép
Na jó abbahagyom, mert estig tudnék írni... Kép
Pusszantás! Remélem mindenki jól van!

Catnet-Niki(29hét4nap) Kép Hogy rohan az idõ...
catnet

Norci, Any!

Köszi.Kép

Gabó
Gabómanó

Szia Catnet Niki!
Tényleg nagyon régen nem jelentkeztél. Jó olvasni, hogy minden rendben vanKép A 3D-s UH-ért nagggggyon irigyellekKép

A változatosság kedvéért én meg ma megyek terhesrendelésre meg doki is megnéz majd. Egy kicsit izgulok, de bizom benne, hogy minden rendben lesz (koppkoppkopp). Gondoljatok rám (ránkKép) magyar idö szerint 1-fél3-ig, jó???????????

Tegnap este meg éjjel megint esett egy kis hóKép Mi lesz itt februárig????? Lehet, hogy utat kell majd ásni a hóban a kórházig????

Beszti!
Gratula a már hivatalos kismanódhozKép

Norci!
Hogy vagy? Alakul már az áldott állapot?

Pusszantás minden pocakraKép
Nyuszimanó 25hét6nap
Nyuszimanó26.

Szia Nyuszimanó!

Köszi, mintha alakulnék, de nem merem elkiabálni. Viszont vasárnap hajnal óta tényleg nem voltam rosszul. Szóval mindenképp enyhülnek már a dolgok, csak ne volnék ilyen fáradékony is mindig.

Amugy a torecant hányás ellen a 12 hét végéig kell szednem, kiváncsi vagyok anélkül is ilyen jól leszek-e. Remélem! Mindenestre azért beszereztem már B6 vitamint, az ártani nem árthat, mert a fölösleg a vizelettel ugyis távozik. De leginkább azt remélem, hogy nem lesz rá szükség.

Nektek meg nagy nagy drukk mára!

Beszti! Gratula hivatalos megerõsítéshez is.

Norci
Norci

Sziasztok!

Nálunk is megvolt az elsõ labor, és uh. Tiszta ciki volt, mert annyira nem tudok még semmit, és azt hittem, hasi ultrahang lesz, és nem értettem, miért kell alulról teljesen levetkõzni...Jó buta vagyok, mi?
Még nem láttam semmit - merthogy a kispapát nem engedték beKép - csak a babzsákot. Persze, tudom, még nagyon kicsike, csak az orvosok úgy tudják sokkolni az embert, mert miközben az uh-t nézi, megkérdezi, volt-e vérzés, és ha lesz, azonnal telefonáljak. Jó fejKép!
Egy hét múlva megyünk megint, akkor talán már látjuk. De azért kaptunk képet az uh-ról, úgyhogy a férjemmel lelkesen beleképzeljük Almamagot.
Remélem Almamagnak még nincs füle, és nem hallotta, hogy többször is megkérdezték, meg akarom-e õt tartani. Micsoda kérdés!
Ja, és elküldtek a kerületi védõnõhöz. Kíváncsi vagyok, milyen lesz.

Beszti! Gratula a hivatalos kismamasághoz! Ezek szerint hasonló cipõben járunk.

Mindenkinek minden jót!

Dió (és a kb. 6 hetes Almamag)
Dió

Sziasztok!

Norci! - köszi kb. 5 napja jól vagyok, mint akit kicseréltek Kép Jó kedvû, mosolgyós lettem, remélem ez már marad így és nincs több WC-kaland Kép

Rita - nagyon örülök, hogy minden rendben van Kép

BMárti - igen, szándékomban áll kiélveznia 2. harmad minden percét, remélem minden rendben lesz és nem rontja el semmi ezt a szép idöszakot.

Mummy - örömmel beveszünk a csapatba Kép Már csak egy mindenkinek megfelelö helyet és idöpontot kell találni és kezdödhet a torna...
Lányok! hazsnos tippeket várunk hova menjen a mi kis csapatunk ksimamatornára Kép

Beszti - gtaula a hivatalos kismamasághoz Kép

Dió - engem is az bosszantott, hogy elöször mindenhol (vérvétel, ápolónök stb) azt kérdezgették, meg akarom-e tartani a babát... Furcsa ez nekem...

Ma megyek UH-ra, már nagyon várom hogy lássam a Manókámat Kép
Holnap majd beszámolok a nagy eseményrõl.

Sziasztok
Dojika (12h+5n)
dojika (dojika)

Sziasztok Lányok!

NikiK, Neked mennyi teát ajánlott napi fogyasztásra szülésznö?

Catnet-Niki, úgy a 33-34. hétig szedd a MagneB6-ot, meglátod jó lesz a vizesedésre is (bár most nem hordom, de a jegygyürüm még simán fel tudom húzni). Utána már abba kell hagyni a szedését.

Mindenkinek, aki küzd a vizesedés ellen: a Természetgyógyász magazinban olvastam, hogy ajánlják a sima fött krumplit egy kis zöld füszerrel. Fö étkezésre, egy napra elosztva (ki mennyire szereti). Nekem szokott használni:-)

Kata007,
légyszi javítsd ki a táblázatban a koromat, mert ma hajmalban betöltöttem a 28-at. (Végre, a 27-es számot úgy nem szerettem.)Köszi! A kakaós csigával még majd próbálkozom, mert a sütönk nem akarta az igazságot:-(
Ágci
Ágci

Sziasztok!

Tegnap rossz volt a gépem, így csak késö este, amikor már müködöképes volt, tudtam elolvasni a hozzászólásokat!

Rita!
Nagyon örülök, hogy rendben volt minden Kép Most már nyugodjál meg, és élvezd a terhesség minden percét, amíg lehet KépKép (Ki csinálta az uh vizsgálatot, nem tudod véletlenül? És kihez jársz?)

Én ma voltam nst-n, ami nem lett jó, így küldtek tovább uh-ra. Eléggé megijedtem KépKép Ott viszont rendben találtak mindent, de a rossz nst miatt holnap ismét mennem kell, és meg kell csinálni újra a vizsgálatot. Az uh-s méretek alapján a saccolt súlya a babámnak 4350 gr (!!!!!)

Gabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok!
Terheléses cukor eredményem: 7,3 lett. Így hívhatom fel du. a dokimat. Kép
Remélem egy diéta elég lesz!!!!
Ez a nap amúgy sem az én napom.
Pusszz. Chris
Chris

Sziasztok Kismamák!

Sajnos nem tudtam még végigolvasni az uccsó hozzászólásokat, mert nagyon termelékenyek vagytok Kép, de azért gondoltam jelentkezem, nehogy elfelejtsetek.

A harmadik harmadban levöktöl szeretném kérdezni: ti is túlérzékenyek vagytok? Én teljesen ki vagyok akadva magamtól. Egyre bénábban vezetek (korábban elég agresszív voltam), pár napja meg szinte mindentöl sírva tudok fakadni. Tegnap pl. többször is bunkók voltak velem az úton, szándékosan nem engedtek kikanyarodni, átmenni másik sávba, stb, és annyira megviselt, hogy elbögtem magam azon, miért ilyen szemetek az emberek. Otthon is elég sokat bénázok, kezdem néha elveszíteni az egyensúlyomat, és ha pl. leejtek valamit, attól is sírhatnékom van. Ez szerintetek normális? A párom elég jól viseli, még nem bukott ki tölem, de egyre óvatosabban bánik velem, nehogy megbántson. Majdnem minden nap történik valami, amitöl sírnom kell, és nem tudom visszatartani. Biztos megzakkantam... Kép

Catnet-Niki: örülök, hogy jól sikerült a 3D-s UH! Nekünk is nagy élmény volt (pénteken voltunk), azóta is egyfolytában a képeket nézegetem KépKép

Rita, örülök, hogy jó lett a genetikai UH eredménye. Most már tényleg nincs miért izgulni!

Niki K, nagyon drukkolok nektek!! Kép

Terhestornáról: én is vettem valami sima terhestorna kazettát, mivel eljárni nem tudok a munkaidö miatt. Egyszer el is kezdtem csinálni, de sajna még az otthoni tornázáshoz sincs vagy idöm, vagy energiám. Pedig az elhatározás megvolt, még intimtorna kazettát is vettem, erre itt vagyok a harmadik harmadban (el sem hiszem!!), és szégyen szemre nem tornázom SEMMIT! Abban bízom, hogy talán még nem késö, és mivel dec-töl otthon leszek, több idöm lesz mozogni, igaz, akkor meg már nagyon kell vigyázni minden megterheléssel... Na majd csak lesz valahogy. Van még valaki, aki "sport" nélkül jutott el a szülésig??

Pussz,
Zsuzs (28h/3n)
Zsuzs

Mummy,
elküldtem tegnap este a cikket.

BGabi!
A rossz nst, mit rejt magában? (csak érdeklõdöm) Ha ilyen nagy a baba nem indítják meg a szülést elöbb? Mit mond az orvosod?

Dojika,
megkaptam a leveled, igyekszem válaszolni!

Zsuzs,
a tornát bármikor elkezdheted, és az utolsó pillanatig lehet csinálni! De az intimtornát a 3. harmadban már nem ajánlatos elkezdeni (ha vki elöbb kezdi folytathatja végig)! Nekem ezt az intimtorna tanfolyamon mondta a gyógytornász.
Ágci (még 10 nap a kiírásig)
Ágci

Sziasztok!

Tapasztalt kismamák, kérem, segítsetek: mikortól kell a magzatmozgást számolni? És fõleg, hogyan?
Most voltam dokinál, de nem szólt, hogy kezdjem el a számolást, legközelebb azonban dec 10-re kell mennem, ekkor már 30 hetes leszek !?!

Köszönöm!
Móni
sjmoni (sjmoni)

Jól veszem észre, hogy mindenhol más rendszer van? Engem ugyan elküldtek a védõnõhöz, de csak ha már minden leboreredményt megkaptam. Az viszont a toxoplazma miatt még két hét. Tehát a 14. hét vége felé lesz. Mást meg 4-5 hetesen már elküldenek. Nincs az én dokimmal valami baj?

(Ültem egy órát a körzeti családorvos várójában, majd mikor bejutottam közölte, hogy soron kivül bemehetek, de most hiába jöttem, amig nincs kész az összes lelet. Miért nem lehet ezeket elõre mondani????)

Bosszus Zsunya
zsunya (zsunya)

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?