gizus,
pár napig fenthagytam a szüléstörténetemet, nem tudom olvastad-e végül. Azért olyan sokáig nem akartam nyílt fórumon hagyni, ma levettem.
Te is lassan szülsz, ugye? Ha jól utána számoltam, hogy áprilisban voltál 20 hetes.
Sógornőd nem mesélt azóta "rémtörténeteket"? Mert én így 2,5 héttel ezelőtti tapasztalatból tényleg csak jókat tudok mondani. És most nem feltétlen a kifestett falakra meg az elválasztott szülőszobára gondolok (bár tényleg más az egésznek a hangulata így), hanem az egész emberi hozzáállásra. Nekem pl. nem volt fogadott szülésznőm, de aki volt így is bejött hozzám másnap, mert aggódott, hogy elállt-e a vérzésem. Nekem ez annyira jól esett, és álmomban nem gondoltam volna. Szóval ha még egyszer szülnék (nem fogok!!!!:-)) most már tuti felkérném!.
Bár nekem igazán soha nem volt semmi problémám, az előző két gyereknél sem, de ezt már írtam is, azért még mindig tapasztaltam pozitív változásokat.
Valahogy sokkal rugalmasabb, emberközelibb lett az egész. Mikor pl. Boti az esti "felköltözés" előtt 5 perccel kezdett szopizni, mert addig aludt, és nem bírtam felkelteni, akkor még kérnem sem kellett, hanem felajánlották, hogy majd visszajönnek érte később, egyen nyugodtan.
Nekem ugye 3. baba volt, de a szobatársamnak 1., és tutira megmutattak neki mindent, amit a kisbabával csinálni kell, ha kérdése volt jöttek, segítettek. Ha elvitték a babát valamiért, elmondták milyen vizsgálatra viszik a picit, utána azt, hogy jó lett-e, vagy esetleg van valami gond.
Ja, és amit még szintén nem gondoltam volna, de láttam, mikor a gyerekorvosra vártam, hogy amelyik picibaba nagyon sír fent az újszülöttosztályon, azt szépen megvigasztalják. Persze nem órákig van kézben (erre akkor külön ember kellene:-)), de az a néhány másodperc is sokat számít szerintem. Kicsit felveszik, megsimogatják, és már meg is nyugodott. Szóval ha épp nem veled lesz a babád, akkor is nagyon jó kezekben tudhatod.
Remélem még nem késtem el az infókkal, de gondoltam a villámszüléstörténet mellé még küldök egy kis "megnyugtatást".
Ha tudsz, majd jelentkezz, ha megszületett a picibabád. Annyira nem maradt itt senki, de én mindenképpen kíváncsi vagyok