Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én is új beköszönő vagyok! Ma találtam Rátok, és kb. 1-1,5 hónapot olvastam vissza....
Nagyon jó kis csapat vagytok, ezért szeretnék Tőletek egy kis segítséget kérni.

A kaposvári Kaáli-ba járok, és jelenleg az ET+ 9. napon vagyok. A beültetés napján, és azt követően 3 naponta kellett, illetve ma még kell 1/2 ovitrelle-t adnom magamnak.

Verzso, Te már az 5. napon +-at teszteltél!!!

Én tegnap és ma csináltam tesztet, mindegyik pozitív, de a mai halványabb..... lehet, hogy csak az ovitrelle-re reagáltak a tesztek?

Érzek egy kis mellfeszülést, és a hasam is egy kissé "izomlázasan" fájdogál....

2008-ban 3. lombikkal születtek a lánykáim, egypetéjű ikrek, egészségesek, szépek, de már nem emlékszem, hogy 4 évvel ezelőtt, hogy is volt. Pontosabban, azt tudom, hogy beültetéskor 1 ovitrelle-t kaptam, és 13. napra teszteltem pozitívat, de nem emlékszem arra, hogy mit is kellene éreznem......????

Szerintetek, mikor tesztelhetnék reálisan a mai 1/2 adag ovitrelle után?

Köszönöm, ha válaszoltok, és mindenkinek gratulálok a pocaklakókhoz, a velem együtt "még küzdőknek" pedig szorítok!!!
gadi
Kecskemét

Babicsek,
mi már kis blasztokat kaptunk vissza. 3 volt lefagyasztva, mindannyian felébredtek, az egyikük csak 2/3 részben volt ép, ezért is, meg azért is, mert nem akartam 3-at vissza, szóval ketten kerültek vissza a pocimba! Bár egyikük nagyon játékos már most, mert elsőre nem maradt bennt. Amikor a biológus megnézte a katétert, szólt, hogy hoppá, egyikük visszajött. :) De persze őt is "betuszkolták"! Aztán közölték velem, hogy most aztán terhes leszek és még a doki is rátüsszentett! Hát akkor ÁMEN!

Kig,
jó, hogy nem találtak semmi rendellenességet! Az az egy éjszaka meg hamar eltelik, legalább pihen kicsit szegényke!! Aztán meg hajrá kezdés!!!

Gadi,
szerintem még az Ovitrelle csinálja a pozi teszteket, de pár nap és akkor már az igazi két csíkossal vígasztalhatod magad! :D Azt hiszem 2 nap alatt kiürül a szervezetetből a szuri.
A jelekre meg tudod mit mondunk.... Nem figyeljük őket!!! :D :D (Csak titokban :lol: :lol: :lol: :lol: )
Szorítok nagyon!!!!!
Meg persze neked is Babicsek!!!!! :) Majd írj
gigibp

Sziasztok!

Csak olvasok mostanában, de gyorsan írnék.

Gadi: Üdv itt! Az még a szuri. Kell 4-5 nap mire kiürül. (én is kaptam)

Gigi: nagyon drukkolok. Itt bébi lesz. Az én is kisfiam is dupla transzfer szüleménye. :wink:

Mindenkinek mennek a drukkok Csajok, a háttérből is ám!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Ahogy ígértem írok.

Tegnap este hazavittem Szaszát és otthon aludt velem. Reggel 7.30 meg visszament, végül 8.30 fele jöhetett el. Amíg ő pihent én elkértem a zárójelentést, de nekem kellett mondani, hogy adja már oda az inzulinrezisztencia eredményét is.

Elmentünk a diabetesz rendelésre is ahol azonnal fogadtak és közölték hogy nem írnak fel gyógyszert, hanem tessék többször kevesebbet enni.

Elmentünk a Kaposvári Kaáliba. Megnézték az eredményeket és mindent normálisnak találtak. Az inzulinra azért felírtak gyógyszert, hogy csökkentsük a vetélés kockázatát. Volt egy hüvelyi ultrahang.

És felírták végre az injekciót amit a vérzés 3. napjától kell adagolni.
Azt hiszem 29.000 Ft az ára. ÉS 112,5-re kell állítani a szurit 5 napig. Majd a 6ik nap UH-ra kell menni. HA minden jól megy pár nap és megjön a menszesz :)
kig120
Kaposvár

Kig,
szuper, hogy indulhattok! :D Akkor ezek szerint Gonal F-t kaptatok. Én nagyon szerettem ezt a fajta szurit, mert Isteni a tűje! Szinte meg se lehet érezni, amikor beszúrja az ember. Kicsit fura szaga van, de tényleg a legjobb! :lol:
Milyen gyógyszert írt fel a doki?

Hanna,
jó, hogy jöttél te is! Csak nem a tesóért készültök?
Remélem, hogy nálunk is szerencsét hoz a dupla transzfer! :lol:

gigibp

Szia Gigi,

Gonal - F 900-at írt fel, mintha 66/1,5ml és 112,5 az adagolási javaslat.

Meg ezen kívül a prolactinre kapott Norprolacot amit régóta szedünk.
Letroxot a TSH 1,0 alá szorítására (azt hiszem ez pajzsmirigyes hormon).

Meg a diabetes-re valami merckformin-t.

Azt hiszem elég gyorsak voltunk. 5.25-én voltunk az első konzultáción ahol felírták a rengeteg vizsgálatot.

Eddig összeg szerűen így tartunk (bevallom nem igazán érdekel a pénz része, pedig elég anyagias vagyok :) )

Első konzultáció Kaáliba: 13.000 Ft
3havi Norprolac + 3 havi letrox: Erre már nem emlékszem de kevesebb mint 2500 Ft
Második konzultáció Kaáliba: 1500 Ft
3havi Norprolac + 3 havi letrox + 1 vagy 3 havi mercformin: 2500 Ft
Gonoral-F 900: 30.000

Az összes vizsgálatot kórházba végeztettük így ingyenes volt.
kig120
Kaposvár

Sziasztok!

Tegnap visszakaptuk a kis 6 sejtes babánkat. Sajnos egyedül csak Őt, mert a többiek nem ébredtek fel rendesen. De nagyon örülünk neki. Azt mondták, hogy nagyon szép így bízunk benne hogy ügyesen fog találni kapaszkodót.

Gigi: Mikor mész vérvételre? Köszönöm a drukkokat, én is szorítok neked. Neked mit mondtak, mit kell tenni most a siker érdekében a pihenésen kívül? Tényleg huncut volt a babátok, hogy megfutamodott :) de ő biztos szerencsés befutó lesz, ha ilyen kis virgonc marad bent is. Most megyek, ledokumentálom a gyógyikat, amiket be kell szedni, mert annyit kaptam, hogy nm győzöm észben tartani.

Mindenkinek drukkolok, akiknek még nincs a pocakban a baba! Akinek pedig van örömteli babavárást kívánok!

Kig: Ez nagyon szuper hogy kezdhettek!Hajrá!

Szép hétvégét Mindenkinek!

Kép
babicsek

Babicsek!
Szuper, hogy végre beköltözött a bébi!!! Roninak is Egyszemkéje van, úgyhogy itt lesz nálad a következő!!! Egyszekme reloaded!!! :lol: :lol: :lol:
Én most helyettes orvoshoz jártam és semmit nem mondott a pihenésen kívül. Na persze ez is relatív... Azért a házban u.úgy meg kell csinálni mindent. Épp most vagyok túl a fürdőszobán, persze nem a full takarítást csináltam. :)
Nekem az Utro-n kívül most semmit nem kell szednem.
Neked miket írtak????
Jajj, annyira bízom a kicsinyeinkben! Remélem minden oké lesz. Folyamatosan érzem a hasamban, azt a tipikus mensi előtti érzést, persze csak lightosan. Remélem ez a JEL!!! :D :D :D

Szép, eső-mentes 7végét mindenkinek!
gigibp

Halihó Mindenkinek!

Micsoda nagyszerű híreket olvasok itt!!!:)

Mindenkinek nagyon drukkolok, hajrá beültetett babyk!!!!!! :D :D :D

Kig, ez az, nagyon jól haladtok a vizsgálatokkal!!! :wink: Asszonykád nem akar csatlakozni ehhez a klassz kis csapathoz vagy inkább csak távolról figyeli a dolgokat?
gyalogkakukk81bipbip
Budapest X. kerület

gigibp: Én is uganezt érzem amit Te. :) Nem fáj a hasam, csak olyan gyenge kis valamit érzek. Mintha izomláz lenne ott alul, de nem az. Szóval nem is tudom leírni, de hasonló ahhoz, amit írtál. Én most kaptam egy csomó gyógyszert elég hosszú lesz leírni, bocs a többiektől. Szóval:

Reggel: Crinon a hüvelybe
Divigél 2*1
Aspirin protect
Kálium-R másnaponta 8 napig
Utro este 2db
Femibion
E-vitamin másnaponta
Magne B6 3*2
Clexan injekció napi 1
Medrol 8 napig
Ovitrelle injekció 2 fecskendő de ezt másnaponta kell beadni felezve
Divina

meg szedem még a méhpempőt is. Nemtudom minek ennyi cuccot beszedni, de szótfogadok. :?

Mikor mész vérvételre? Én is főzőcskéztem. A múltkori lombiknál csak feküdtem és nem sikerült. Hátha most hogy kicsit mozgok meghozza az eredményt.

Olyan jó ilyen történeteket hallani, mint a Roniéké. :)

Roni: Gratulálok az Egyszemkétekhez! Nagyon boldogok lehettek! :D

Gyalogkakukk: Köszönöm a drukkokat, most nagyon szükség van rájuk. Nektek van babátok?

gadi: Szerintem is az Ovitrelle bekavar. De reméljük a pozi az pozi marad! Szorítok! :wink:
Gratulálok a kislányaidhoz! Neked mikor lesz a vérvétel? Transzfer után hanyadik napon?

Itt mifelénk is elég borongós az idő. De én örülök, hogy nincs az a nagy meleg. :)

Kép
babicsek

Babi,
jó sok cuccot kaptál. Az előzőnél én is szúrtam a Clexane-t, de most nem. Amúgy semmi bajom, ami miatt kellett volna.
Femibiont én is eszem.
Nem mondták, hogy menjek vv-re, egyelőre azt se tudom mikor teszteljek. Saját ciklusomban kaptam vissza őket és jövő hét végén lenne aktuális piri vagyis miket beszélek egyáltalán nem lenne!!!! Szóval az ET utáni 14. nap viszont csütörtökön van. Úgy döntöttem, hogy ha nem jön meg, akkor majd kedd-szerda körül ellövöm a Kaális tesztet!
Te mikor mész vérvételre?

Szijjja Kakukk!!!! Mizujs veletek???? :D
gigibp

gigi: Nekem augusztus 5-én kell mennem vérvételre. Igen igen, piri most már nem aktuális minimum 9 hónapig. :-)

Nekem a clexan azért van, mert heterozygóta Leidem nutációm van, ami miatt trombózisra hajlamosabb vagyok. :?
Én ma vagyok a ciklusom 18. napján.

Kép
babicsek

Kig, vártam a cukker leletet............nem túl szép.
A gyógyszer is fontos, de a leglényegesebb a diéta.
( csak halkan csendben jegyzem meg, hogy 40 alatti terhelt inzuval "illik" lombikba kezdeni. Persze mindig vannak kivételek.!! )
Én a helyetekben várnék kb. fél évet/évet, ez tudom soknak tűnik, hisz gyermekre vágytok.
De adja Isten a legjobbakat!

Mindenkinek drukk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nani72

Szia Nani,

Én is meglepődtem, hogy elkezdhettük a stimulálást. Azaz még várunk a menszeszre.

De a diabeteszen pl gyógyszert se akartak felírni. Sőt azt se mondták, hogy számolgassuk a szénhidrátot meg a kalóráiákat, hanem többszöri étkezést javasoltak csak.

Feleségem más oldalakat olvasgat :) Ti megmaradtok nekem :D
Tudom kicsit más így hogy a férj vagyok :D
kig120
Kaposvár

Kig,
a meddőségis dokik (bármely intézetet nézzük-tisztelet annak az 1-2 orvosnak!) nem nagyon foglalkoznak a pcos-val. Sajnos. Pedig sikeresebbek lennének. :?

Nekem most kb. fele az értékeim, mint a nejednek, és most kezdették el velem (szülés után) újra a metformint. (3x850-es adagban)
nani72

Sziasztok!

A párom hétvégére teljes net-mentes állapotot hirdetett, és elvitt a Balaton-Felvidékre! :lol:

..de most újra hozzáférek a fórumhoz... :wink:

Gigi : Köszönöm a bátorítást!!! Nem bírtam ki, és a csütörtöki ovitrelle után ma hajnalban csináltam egy tesztet. "Természetesen" pozitív lett. Holnap és holnap utánra is meg van már a teszt, hogy legyen majd összehasonlítási alapom! :oops:

Tudom, a jelekre nem figyelünk, de az izomlázas hasfájás, mellfeszülés még mindig meg van.... :)

.... és szorítok Neked az "Ámen"-hez, úgy legyen!!!!

Hanna30 : Én is abban próbálok hinni, hogy max. a 4-5 nap kiürülés... mindenesetre 3. 4. és 5. napon megcsinálom teszteket, és bízom benne, hogy egyre erősebb csíkokat látok majd! Köszönöm a hozzászólást, Olivérhez gratulálok, nagyon helyes!!!!

Babicsek : Köszönöm a gratulációt! Nekem se tesztet nem adtak, sem pedig vérvételről nem volt szó. Csupán csak egy augusztus 2-i UH-t beszéltünk meg. Régen nem így volt, akkor 2 db tesztet kaptam és 14. napon ET után pozitív teszt esetén vérvétel. Csodálkoztam is, de bízom a dokiban, hogy ő már az ET-kor tudott valamit....
:D
Nagyon szorítok Neked is, Giginek is!!!!!!!
gadi
Kecskemét

Kig,
Naninak igaza van! Lehet a siker érdekében tényleg várnotok kellene, míg hatni kezd a bogyó. Rossz, amikor negatívat tesztel az ember! Persze ez a ti döntésetek és azt is megértem, hogy türelmetlenek vagytok! Én is az voltam... :)
Remélem nálam már kifejtett némi hatást a met és végre jön a trónörökös!

Gadi,
szuper lehetett ez a kis kiruccanás. Én már teljesen eluntam magam itthon. Férjem dolgozott, az idő is pocsék volt és nem bírok ennyit pihenni. Délután kimentem a kertbe kicsit gazolni. :)
Mostanság nem preferálják a vérvételt! Nem tudom miért... Gondolom, mert pénzbe kerül nekik.
Jó, hogy még megvannak a tüneteid. Nekem már semmi. Hát majd meglátjuk mi lesz!
Nektek ez az első lombikotok???
gigibp

Sziasztok!

Eddig más intézetekbe jártam, de most a Kaáliba járok Győrbe.
Ezért kezdtelek el olvasni Titeket!

Ahhoz szólnék hozzá, hogy az Ovitrelle mennyi idő múlva nem szól már bele az otthon végezhető tesztek eredményébe.
Az erről szóló orvosi előirat farmakokinetikai rovatában az olvasható, hogy a hatóanyag felezési ideje 30 óra. Ha jól sejtem, Ti is a 250 mikrogramm/ml-es előretöltött fecskandőt használjátok. Számoljátok ki, hány nap múlva csökken az általatok beadott mennyiség az általatok használt teszt érzékenységi szintje alá. Akkor érdemes tesztelni, mert akkor már a szervezetetek által termelt hCG-t mutatja ki, nem a beadottat.
Ez viszont nem egyszerű feladat, mert a tesztek leírásában minden szerepel, csak az a szám nem, hogy milyen koncentrációban pozitív a teszt eredménye.
Így én azt választottam, kiszámolom, hogy mikor éri el a kiürülése a szinte nullát. Tehát 30 óra múlva 125 (feltéve, hogy 250-et adtál be!), 60 óra múlva 62.5, 90 óra múlva31.25, 120 óra múlva 15.625, 150 óra múlva 7.8125, 180 óra múlva 3,90625, 210 óra múlva 1.953125, 240 óra múlva 0.9765625.
Na én erről a legutolsó számról gondolom, hogy az már nem befolyásolja a vizeletteszt eredményét.
240 óra az pont 10 nap.

Na jó, túl hosszúra sikeredett a matek. Nem akartalak untatni Benneteket. Úgyis mindenki akkor tesztel, amikor akar, és főleg amikor a lelkének szüksége van rá. Én is így teszek minden számolgatás ellenére. De nem árt tudni, hogy mennyire reális a kapott eredmény.
muki2

@Nani:

Ha fele az értéked a feleségemnél akkor tökéletes az eredményed ;) A normál értékhatáron belül van mindegyik akkor.

A 3*850 mg-s adagot így soknak tartom, ha azt nézem, hogy Szasza 2*850 mg-t írtak fel neki.

@Gigi: 4 évet vártunk. Azt sajnálom, hogy ez idő alatt nem történt semmi lényeges kivizsgálás, pedig magán nőgyógyászhoz mentünk már és Kaposváron elég elismerthez.

Megkérdeztem a dokit a PCO-val kapcsolatosan, ezért is csinált UH-t múlt héten. Sajnos látszódtak a "hegek, lyukak", de azt mondta, hogy majd erre odafigyelnek a műtét során.

Most kedden lesz a 3.ik napja a menszesznek, ma megyek kiváltani a szurit. Jövőhét hétfőn megyünk UH-ra megnézni, hogy hogyan hat a gyógyszer. Hála Istennek, eddig mindegyik gyógyszerre jól reagált. A TSH is lement a kívánt 1,0 érték alá a 2,4-ről és a Prolaktin szinjte is rendbe jött a gyógyszerre. Ezekre mind gyógyszert szedett. Remélhetőleg erre a cukros-inzulinos gyógyszerre is jól fog reagálni.

De köszönöm szépen azért a tőrődést. Tudom hogy csak jót akartok.
kig120
Kaposvár

Muki,
micsoda levezetés!!! Erre tuti ötöst kaptál volna a suliban!!! :lol: :lol: :lol:
Köszi, hogy megosztottad velünk!
Amúgy megkérdezhetem tőletek, akiknek még a repesztés után is kell Ovitrelle-t szúrni, hogy azt miért adják? Nekem még sose kellett!

Kig,
szuper, hogy minden jól alakul!!! Nagyon drukkolok nektek, hogy elsőre sikerüljön!!!!

Nekem sajna "muszáj" lesz tesztelnem kedden, pedig az még csak a 12. nap az ET-től számítva, de attól függ, hogy szerdán megyek-e dolgozni vagy esetleg (remélem) maradok tovább betiben.
gigibp

Mi azaz ET. Az a beültetés?
kig120
Kaposvár

Kig,
rögtön rád gondoltam, amikor elolvastam!
Sok szeretettel küldöm neked és Szaszának! Legalább megmosolyogtat!!!! :lol: :lol:

A "lombikosok" 10 parancsolata:

1. A kezelés alatt nem olvasgatunk internetet, „szakirodalmat", semmit, ami a lombikkal, meddőséggel kapcsolatos! Csak felesleges agyalásra ad okot.

2. A stimuláció alatt pontosan követjük az orvos utasításait, ha nem értünk valamit, rákérdezünk, és feltétel nélkül megbízol abban, amit az orvos mond, akármivel beszélték tele a fejed a fórumokon, a váróban, mert lehet, hogy Neked ez az első lombikod, de neki már a több ezredik, tudja, hogy mit csinál!

3. A stimu idején nem figyeljük a testünk minden rezdülését, hogy feszít-e a hasam vagy nem, van-e hányingerem vagy nincs, szédülök-e vagy nem, fáj-e a fejem vagy nem. Akár érzel valamit akár nem, abból nem lehet semmilyen következtetést levonni a tüszők éréséről. Erre való a vérvétel és az ultrahang.

4. Nem aggódunk az érő tüszők mennyisége, a nyh-a vastagsága miatt, és legfőképp nem foglalkozunk azzal, hogy a másiknak milyenek az eredményei. Ez nem verseny!

5. A punkciókor nem foglalkozunk azzal, hogy a többieknek hány sejtje lett. Egy gyerekhez elég egyetlen női és egyetlen hímivarsejt is. Ez nem verseny!

6. A beültetéskor nem foglalkozunk azzal, hogy a többiek hány sejtesen kapták vissza az embrió(ka)t, és milyen vastag volt a méhnyálkahártyájuk! Ez nem verseny!

7. A beültetés után nem keresünk tüneteket! Ha keresel, találsz is, és akkor az a baj, ha meg még sem találsz, akkor az a baj. A premenstruációs tünetek egyébként tökéletesen megegyeznek a koraterhességi tünetekkel, a megtapadást amúgy sem lehet érezni.

8. Az Utrogestan vagy más progeszetron tartalmú készítmény használatát akkor se hagyd abba a beültetés után, ha esetleg vérzés jelentkezik. A vérzés önmagában nem jelenti azt, hogy nem sikerült, viszont progeszteronhiány miatt megszakadhat az elindult terhesség.

9. A vérvételkor nem beszélgetsz a többiekkel arról, hogy ki mit érez, és milyen tünetei vannak, a hetes pontban már részletezett okok miatt.

10. Akárhányadik lombiknak futsz neki, nem latolgatod a statisztikai esélyeket a sikerre, ez nem matematika, hanem biológia!

ET= embrio transfer, igen a visszaültetést jelenti
gigibp

Ez nagyon jó :) Köszi, hogy megosztottad.

Én is így vallom, ahogy a pontokban fel van sorolva. Az egész biológia, ahány ember annyi féle szervezet és annyi féle kezelés. Nem biztos, hogy mindenki ugyanúgy reagál a gyógyszerekre.

No meg tényleg nem verseny. Egyébként neked hány kis embriót ültettek vissza és hány sejtesesek voltak :D :D
kig120
Kaposvár

Sziasztok!

Gigi: Én is nagyon unom magam. Ráadásul tegnap délutántól elég szarul is érzem magam. Este alig tudtam elaludni, mintha felfújták volna a gyomromat. Lehet hogy ez a sok gyógyszer okozza. Este már a Magne B6-ot be sem bírtam venni. De az is lehet, hogy az epém vacakol, mert voltak ilyen problémáim is.

Többiek: Az Ovitrelles dolog engem is érdekelne. Én kapom, de fogalmam sincs minek. Elméletileg nekem most spontán nem volt tüszőm, mert gondolom a gyógyszerek leállították. De 23, 25, 27, 29-én kell beadnom egy fél Ovitrellet. Tesztelni 5-én megyek. De akkor még nem telik el a 10 nap, bár ha fél adaggal számolok akkor 5 nap alatt ürül. Muki számításai szerint :) Hm..... :roll: Egyébként én is úgy hallottam, hogy kb. 10 nap míg kiürül.

Kig: Elhiszem hogy már nagyon akartok kezdeni. Reméljük sikeres lesz! Az ET az embrió transzfert jelenti a szám pedig az ez utáni napok számát.

Kép
babicsek

Gigi: Egyébként nekem a múltkori lombiknál ET 10. napon kellett mennem vérvételre, úgyhogy szerintem a 12-en már csak mutat két csíkot a teszt. Nem fogsz te már dolgozni, figyeld meg. :wink:

Kép
babicsek

Kig,
a nagy frászt jó az én leletem!, a 120-as inzulinom 40. Ez lombikhoz még "beleférne", de egészséges embernél 25 alatt kell legyen.
A lombikos összes hormongyógyszer csak ront még pluszban az egészen. Borítja a bilit.
De nem feszítem tovább ezt a húrt, mert volt itt köztünk csajszi, aki 70-es inzuval lett lombikkal várandós .

És csak azt kívánom, hogy minden úgy menjen nálatok, mint a karikacsapás! (a jó gondolatok pedig teremtő ereje van!)
:wink:
nani72

Babicsek,
háááát az első lombikunknál még a 14. napon se mutatott semmit a teszt. Minden bogyót abba kellett hagynom és pár nap után megjött. Aztán egy-két hét múlva kiderült (mert az elején nem volt vv), hogy még mindig 100 körüli a hcg-m, de baba már nem volt és mivel nem néztek meg, fogalmuk se volt, hogy egyáltalán történt-e beágyazódás stb. stb. Szóval a tesztek semmit se mutattak ki. A vérvétel a tuti, de nem értem, hogy pl engem sose hívnak vissza, csak tesztelnem kell, de ezek után már nem bízom a tesztekben.

Kig,
most is két babácskát kaptunk vissza blasztocita állapotban, ami már soksejtes. Bár az egyik nagyon nem akart jönni.... :lol:

Nani,
tudjuk, hogy ez az IR téma nagyon megosztja a dokikat!A többésgük egyáltalán nem foglalkozik vele, a diabetológián meg szinte minden leletre legyintenek, hogy óóóó tartományon belül van, egyen többször kevesebbet....
Hogy van Izácska??? Nem teszel képet róla? Csak, hogy meglegyen a minta itt mindenkinek! :D
gigibp

inzulinkoncentrációkat 0’ perc esetén 25 µU/ml, a 120’ perc koncentrációt 45 µU/ml érték felett tekintjük kórosnak.

Vagy átszámolva pmol/l-be azaz 6al szorozva.
0 perces 150pmol/l Ez feleségemnél 87 volt
120 perces 270 pmol/l no ez volt magasabb 480 körüli, de a 60 perceshez képest, ami 680 volt így is csökkent neki.

Neked milyen mértékegységben vannak?
kig120
Kaposvár

Kig,
enyim cukorlelet mmol/L-ben van megadva, az inzulin pedig mlU/ml-ben. De bevallom ezekben az átszámításokban nem vagyok jó.
:lol:

Különben pl. a pajzsmirigyhormont (tsh) 4-ig tartják jónak, csak azt felejtik el, hogy nem a babához! Ott 1 körüli értéket szeretnek. Szóval ahány ház.....annyiféleség.

Gigi, kösz az érdeklődést Izáról. NAgyon aranyos, jó kislány. Magas lesz (mint mi) már most 73 cm, majd 8 kiló. 2 foga van, enni szeret, elfogad mindent. Forog, hempereg.Most kezd gagyarászni,hangját próbálgatja. Jó vele az élet. :)
drukk++++++++++++++++++++++!

pusz mindenkinek!
nani72

Inzulin értékre írtál gondolom 40-et.
30 mIU/ml alatt kellene valóban lennie :S Egyébként 5 a váltó szám a Pmol/L -hez képest.

A TSH eredtileg nekünk is 2,4 volt amire azt mondta a doki hogy jó, de lombikhoz azért 1 alatt kellene lennie és felírta Letroxot amitől le is ment 0,911-re.

Remélem sikerül az inzulinodat és a cukrodat lejjebb vinni. Más problémát nálad nem találtak?
kig120
Kaposvár

@Babicsek

Gonapeptyl kezdete: 2011.01.12.
Gonal F kezdete: 2011.01.21.
Divigel kezdete: 2011.01.25.
Következő vizsgálat: 2011.01.28.
Petesejt leszívás: 2011. 01.31.
Petikék száma: 13 db
Beültetés: 2011. 02.05.

Nálad felírták a Gonapeptyl-t vagy azt saját magad kezdted el szedni?

Nekünk eddig csak Gonal F-et írtak fel. Épp ma kezdjük el az első szurit és aug 1-én megyünk UH-ra. Szóval ahogy nézem nekünk Divigel se lesz.
kig120
Kaposvár

Kig120: Igen az orvos írta fel azt is. Magamtól nem mernék ilyeneket szedni, illetve szúrni. Akkor nekem long protokolom volt. Nekem a Divigél azért kell szerintem, hogy vastagítsa a méhnyálkahártyámat, hogy jobban bele tudjanak kapaszkodni a kis "embriók". Nekem az általában vékonyka szokott lenni. Most a transzferre elértük a 11,5 mm-t, aminek nagyon örültem.

Egyre izgalmasabb napok elé néztek. :-)

Én ma nem érzek semmit, tudom hogy nem szabad vele foglalkozni, de idegesít. Egyedül a cickóim oldala fáj, de az rendesen, alig tudok hasra feküdni.

Gigi: Gondolom a transzfer után neked is hason kellett feküdni ugye? Én még mostanában is hason fekszek sokat, hogy hátha úgy jobb a tapadás. :lol:

Képzeljétek az egyik gyógyim viszont nem fog kitartani jövőhét péntekig. Hétfőn fog elfogyni. Elmentem a körzetihez, de ő nem írhatja azt fel. Felhívtam a Kálit, ott meg a héten nincs orvos. :? Legközelebb csak jövőhéten hétfőn lesz, mondjuk az még épp időben van, de nem szeretem az utolsó napokban intézni a dolgokat, pláne hogy már egy csomószor jártam úgy, hogy rendelni kell.

Ma is a gyógyszeretárban megkérdezte tőlem a pénztárba a csaj, a Crinonra hogy van egyáltalán ilyen gyógyszer? :shock: Mert ő még ilyenről nem is hallott. Úgyhogy azt is rendelik. Holnapra remélem meglesz.

Mit csináltok ebben a vacak időben? Én már nem bírom ezt a bezártságot. Egész délelőtt esett az eső. Egy csomót fekszek, de már rettenetesen unom magam.
Nemsokára hozzáfogok sütni egy mákos meggyes sütit.

Kép
babicsek

@Babicsek

Köszi a gyors választ. Nálunk nem volt ilyen nyálkahártya mérés.

Feleségem most épp táborban van, mint csoportvezető. Éppen most Szigetváron vannak a várnál meg a soprtcsarnokban.

Még jó hogy a táborban van képzett ápolónő. Ő fogja neki esténként beadni a Gonal -F 900-ast.

Ha jól emlékszem még 2 féle szurit fog kapni. Valami cetridol-t meg a végén még valamit, de arról még nem mondott semmit se a doki.

Most 6 napig Gonal -f, hétfőn meg Ultrahang aztán ott megmondják hogyan tovább.
kig120
Kaposvár

Babicsek! Rosszul olvastad a levezetést, a fél adag 210 óra alatt ürül ki, az pedig kb. 8 és fél nap.

Na mindegy!

Tudja valaki, hogy Győrben beültetés után hány nappal szoktak először ultrahang vizsgálatot végezni?
Vérvételre 14 nap után kell mennem béta-hCG és progesteron szint mérésre. Gondolom akkor még semmit nem lehet látni UH-on. De vajon mikor lehet?

Melyik Kaáliban mondták nektek a hason fekvést? Én már kettőt megjártam, de ezt még nem ajánlották.

A lombikosok tízparancsolata sok igazságot és hasznos gondolatot foglal össze! Három inszemináció és négy embriótranszfer (és ki tudja hány sikertelen stimuláció és kísérlet) után bennem is hasonló dolgok fogalmazódtak meg.
muki2

muki2: Nekem a Debreceniben csinálták a lombikot és mind a kétszer rögtön a vizsgálóasztalról hasonfekve toltak ki pihenni. Ezek szerint neked nem így csinálták? A hasonfekvést nem ajánlották, csak én gondoltam, hogy ha rögtön a transzfer után 40 percet hason kell lenni, akkor csak jót tesz ha időnként itthon is hason fekszek. :)

Hát igen a 10 parancsolat igazakat mond, csak ember legyen a talpán, aki be is tudja tartani mindet. Nekem sajna nem megy. :?

Kép
babicsek

Babicsek! Köszi! Budapesten és Győrben velem ezt nem csinálták. Lehet, hogy ez függ a méh állásától? Minden esetre ez nekem új.

Ja, a 10 parancsolat betartásával nekem is vanak nehézségeim, de egyetértek vele!

A gyógyszereket tényleg nem lehet mindenhol kapni, mert nagyon drágák, így a gyógyszerészek nem tartják ezekben a pénzüket, csak ahol nagy forgalmat bonyolítanak ezekből. Bár a Kaáli Intézetek környékén általában van biztos beszerzési forrás. Kérdezd a recepciósokat, biztos segítenek!

kig120
A Cetrotide a tüszőkben (folliculusokban) növekvő petesejtek nagyjából azonos időben történő megérését segíti elő.
A másik gyógyszer valószínűleg az Ovitrelle, aminek beadása után meghatározott időben megtörténik a tüszőrepedés, vagyis az érett petesejtek kiszabadulása a tüszőből. A petesejtek leszívását ez előtt az időpont előtt szokták elvégezni, amíg még benn vannak, de már érettek.
muki2

Babicsek,
én se hallottam még erről a hasonfekvésről. Minket mindig hanyatt hoznak ki. Egyébként én azt vallom, hogy ha a baba megakar maradni, megmarad, ha nem, akkor meg a fejed tetjére is állhatsz, akkor se fog!
Tényleg elég rossz ez a fos idő. Szerencsére itt nálunk már nem esett ma, így kimehettem a kertbe és végre kigazoltam az egyik virágágyat, meg elkezdtem az egyik járdánkon kiszedni a fugák közül a genya gazokat. A derekam jól elfáradt a görnyedésben.
Jaaa, meg sütöttem fincsi croissant. Igazit, azt a hajtogatós fajtát... :D
Próbálom nem figyelni a tüneteket, de persze a mi helyzetünkben ez elég nehéz. Nekem nincs cicifájás, a hasam fájdogált egész nap, de lehet, hogy csak valami gyomorrontásom volt, mert hasmenésem volt és émelyegtem.

Kig,
a Gonal a legkirályabb tűvel rendelkező szuri. Úgy csúszik be, mint kés a vajba. Azt még Szasza is betudná adni magának. :)

Muki,
ahogy olvaslak érzem, te is kiművelődtél ebben a témában. Sajnos...
Jó sok mindenen mentetek már keresztül...
Ti most akcióztok vagy épp pihi van??
gigibp

Sziasztok!

gigibp-szívesen lemondanék ebbéli "tudományomról", de ha már így esett, próbálom megosztani olyanokkal, akik talán hasznát vehetik!

Nálunk most történik a csoda, legalábbis én úgy érzem, a beültetett embriók most minden eddiginél ügyesebben kapaszkodnak.
Erről többet tudunk majd az első vérvétel után.

Addig is olvaslak benneteket, és ha olyan kérdés merül fel amiről van élményem, információm, vagy sejtésem, akkor próbálok használható választ, vagy megjegyzést megosztani veletek.

Jaa, a croissant receptjét meírhatnád priviben, hogy ezzel ne untassunk másokat! Egyébként a férjem kedvence....
muki2

Sziasztok!

Itt ma is pocsék idő van. Remélem holnapra alakul az idő. Már a kisfiam is nehezen viseli, hogy be vagyunk zárva.

Most anyukámat próbálom rábeszélni, hogy menjünk el shoppingolni.

A gonal tűje tényleg nagyon szupi! Meg sem érezni. :) Viszont a Clexan az jó hosszú, vastagabb. Azt nagyon nem szeretem. Már tiszta véraláfutás vagyok tőle. De a cél érdekében mindent. Meg az csíp is miután beadom.

Kép
babicsek

Muki: Mikor lesz az első vérvétel?

Kép
babicsek

Muki,
én a Clexane-t mindig nagyon-nagyon lassan adtam be és utána kicsit átmasszíroztam körkörös mozdulatokkal. Talán 1-2x zöldült be. :D

Én u. olyan pocsékul vagyok, mint tegnap. Éjjel alig tudtam elaludni a folyamatos hányingertől, de végül hanyatt siekrült.
Remélem ezt már az ikrek csinálják velem! :lol: :lol: :lol: :lol:

Muki,
itt a link a croissant-ról. Macerás kicsit, de megéri. Ja, meg annyi, hogy én kevesebb vajjal szoktam, mert úgy nekem túlontúl vajas lesz.
http://www.nosalty.hu/tokeletes_croissa ... ecept_7553
gigibp

Sziasztok !

elvesztem, de megkerültem :lol: :lol: :lol:

hogy vagytok ???

nagyon szurkolok mindenkinek !!!

Gestomix szedése hat hónapig
vvviki

Szijjjja Vvvviki!
Mizujs veled? Nyaralni voltatok???
gigibp

Gigi, csak nem???? :wink:

"BÍZOM TISZTA GONDOLATAIM TEREMTŐ EREJÉBEN ÉS BÍZOM A VÁLTOZÁSBAN! "
kalkata

Szia Kata!
Örülök, hogy jó volt Hévíz! Apudat sajnálom, hogy nem hozott enyhülést a műtét! Sajna mindig vannak ilyen gátlástalan orvosok, akik tudják, hogy átmeneti a javulás és mégis javasolják az újabb műtéteket, nem kevés pénzért!
Ti hogy vagytok? Mikor indultok neki a babásodásnak?
Én nem tudom mi van velem, remélem, hogy a babák beköltöztek és azért vannak a furcsa rosszullétek. Amúgy ma már nem volt semmi émelygés, tegnap délután óta most a legújabb érzés a felfázásos. Jövő csütörtökön kéne tesztelni, de muszáj előbbre hoznom a munka miatt. Szóval kedden megcsinálom, ha nega, akkor sztem felszaladok a Kaáliba vv-re.
Azért köszi, hogy gondolsz rám! :)

Babicsek, Muki, Kig, Kakukk, Vvviki és a többiek!
Tessék jönni! Úgyis car az idő, nem lehet kirándulgatni! :lol: :lol:
gigibp

Gigi, igen, apum járja a "maga útját"
Én pedig épp most tudtam meg hogy a TSH-m 0,09 lett :shock:
(a dokim meg szabin, így csak 3 hét múlva tudom elérni) 100mg L-thyroxin mellett.
ROni után te vagy már soron! + lesz a teszt, nincs más választás :wink: Én pedig kullogok utánatok...

"BÍZOM TISZTA GONDOLATAIM TEREMTŐ EREJÉBEN ÉS BÍZOM A VÁLTOZÁSBAN! "
kalkata

Sziasztok!

Ma még nálunk nem esett. :) De borult az idő. Anyukáméknál vagyunk, nemsokára indulunk haza. Szerintem még takarítani fogok.

gigi: Nekem meg olyan feszülős érzésem van a hasamban, néha érzek egy nagyon kis görcsölést, de lehet hogy nem is azt, csak érzem a hasam, vagy már bebeszélem magamnak, mert sokat gondolok arra, hogy vajon mi lehet odabent.

Nekem hétfőn elkell majd szaladni az orvoshoz a Káliba, mert péntekig nem lesz elég az egyik gyógyszerem. Az lesz a 10. napom ET után. Az jár a fejemben, hogy vajon kérjek e egy vérvételt akkor. Szerintetek mutatna már valamit? Most is lefeküdtem aludni és arról álmodtam, hogy azt mondták hogy van HCG de a pénteki lesz a tuti ha emelkedik. :) Már kezdek hülyülni. :lol:

Hú lányok én ezekben a számokban még nem vagyok otthon.

kig: Hogy megy a szurkálás?

Kép
babicsek

Sziasztok !

elvagyok mint a befőtt
két hete voltam szabin, volt egy kis fesztivál is.
a kiújult endómra kaptam a Qlaira fogamzásgátlót, de abba kellett hagynom, mert állandó hasmenést csinált
vvviki

Vvviki,
és időpont, amikor indultok?

Babicsek,
sztem csináltathatsz vv-t, legfeljebb még csak alacsony lesz a hcg!
De, ha úgy álmodtad, hogy péntek a befutó, akkor várj addig! :D

Sztem én kedden felmegyek és akkor csináltatok vv-t!

Kata,
kullogni nem ér, csak szaladni, rohanni!!!! :lol: :lol: :lol:
gigibp

Szaisztok!

Nem elhanyalgolható émelygéssel kísérve csak eljött a beültetés utáni 14. nap. Megvolt a vérvétel. Béta-hCG 783. Ezek szerint nem pszichésen képzelem be az émelygést, hanem megvan rá a hormonális alapom.
Következő vizsgálat 2,5 hét múlva UH.

A hasamban én is furcsákat érzek. Olyan, mintha vékony cérnákkal húzogatnák belülről.
muki2

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?