Micsoda rég nem látott forgalom volt ma
Snowball
Üdv újra itt! Molly még fogzás idején is átaludta az éjjelt? Szerencsés egy csajszi, akkor jó a fájdalomtűrése! Szaffimnak is jobb mint nekem, én kis puhány vagyok, hozzá képest
Gratula a mozgáshoz! Észre se veszed, és Molly kimegy utánad a konyhába
Látod a hason létet is szereti, ha a saját sikerélménye kapcsolódik hozzá
Repjegy miatt nem irigyellek
Vacak dolog ez, mert az ember egyedül még bevállalja a kockázatos dolgokat, de egy gyerekkel már nem lehet körbekeringeni fél európát
Sztem tök mindegy itthon mit-hol veszel meg, igazából minimális árkülönbség van, csak hát mi unatkozó kismamák szeretünk ezzel játszani
Én a pampersre esküszöm, de leginkább a mintája miatt
mintha te is írtad volna, hogy azt használsz
De ha akarod, más tudományos okokat is írok
Mi az a legging? Nekem csak a lemmings jut eszembe róla, még az amiga verzióból
Gratula a fél éves korhoz! Én hatalmas mérföldkőnek éltem meg, mert mikor Szaffi született, találkoztunk egy ismerőssel a fél éves babájával, és úgy éreztem, az már szinte iskolás Szaffihoz képest
Kat
Mi is kipróbáltuk az esernyő-kocsit, bár nem ilyen pöpecet
Nővérem megkereste a pinyójában Hannáét, hát elég fapados, nem lehet fekvőre dönteni, nincs alul tárolója, csak 3 pontos a biztonsági öve, de ingyen van és max 1,5 kg
Én bkv-célból akarom használni, aztán majd meglátjuk. Még csak picit volt benne Balcsin, tetszett neki, mert oldalra jobban kilátott, mint a másikból. Viszont nekem nem tetszik a színe, de apa azt mondta, ki van zárva, hogy vegyen egy harmadik kocsit is, még ha csak 10e-be kerül (a pierre cardinok neten annyiba kerülnek).
Időjárásra irigy vagyok, én spec majd megfagyok itthon.
Piroska
A legjobbat neked tartogatom: Szaffi felállt
Feküdtem az ágyon, ő mellettem játszott, odamászott, megtépte a hajam, benyomta az ujjait az orromba (agyműtét feeling),feltámaszkodott a csípőmre, feltérdelt (teste függőlegesen) majd letette a talpijait, és kezével húzta, lábával nyomta magát, ÁLLT kb 3-4 mp-t, aztán lehuppant a térdére győztes vigyorral. Később is próbálta, de nem ment újra. Na most nézzük az elveket! 10 hónapos korig nagyon fontos, hogy ne álljon! Tehát egy felelősségteljes anya ebben az esetben legközelebb:
nem fekszik a gyerek mellé
ha a gyerek belekapaszkodik, lehámozza a kezét
mikor húzni kezdi magát, szigorúan rászólok, hogy nem szabad, lefejtem a kis kezét magamról és visszafektetem döglött szarvasbogár pózba
a felállás pillanatában fellököm, nehogymá' álljon a büdös kölyök.
Én spec továbbra is büszkén csodálom be nem avatkozva, ahogy felfedezi saját korlátait és képességeit, és elkapom, ha veszélyesen dől/esik. De ha legközelebb mész a gyógytornászhoz, kérdezd már meg, mégis hogy gondolja, hogy ne álljon fel a gyerek? Nem állítom, nincs se állást tanító hintánk, se bébikompunk, amiket ugye mindig emiatt elleneznek a szakemberek (sztem ez is egy kissé erőltetett).
Sztem érted, mit mondok. Nem a szakemberek szaktudását kérdőjelezem meg, csak a kategorikus tiltás a szememben leegyszerűsített szakirodalom. Nagymamisom tanítónő volt, ragaszkodott hozzá, hogy senki se tanuljon meg óvodásan írni/olvasni, mert ez összezavarja a gyerek későbbi írásbiztonságát. Mikor Loló egyszer mondta neki, hogy ő autodidakta módon tanult meg 5 évesen írni/olvasni, nagymamis mondta, hogy persze ez rendben is van. Én meg, hogy de hát folyton azzal jöttél, hogy nem szabad, mert milyen káros! Ő meg nevetett, hogy nálunk káros is lett volna, de ha azt mondja, hogy van, akinél szabad, azon anyáink megsértődnek, hogy lebutázta az unokáit
Tekintve, hogy nálatok mind Didri, mind Mendi lassabban fejlődött, esetükben tök reális a 10 hós korlát. Nálunk a családban én voltam az egyetlen, aki 10 hósan még nem állt, aztán csak nekem vannak hátproblémáim (leginkább egy 13 évesen elkövetett rosszul sikerült tigrisbukfenc miatt). Ja, uncsitesómnak is van, bocsi, de neki meg egy 12 éves kori növési rendellenesség miatt, mikor fél év alatt 10 cm-t nőtt (198 cm lett végül).
Idézet az augusztusi Babapatikából:
„A boka tartási rendellenessége a korai terhelés miatt szokott kialakulni. A korai terhelés nem a baba életkorára utal, hanem arra, hogy a kicsi a mozgásfejlődésben előrébb jár, mint az ahhoz megfelelő lábizomzat kialakulása” Járomi Melinda, gyógytornász
Persze ez kiragadott két mondat, szóval a hitelesség kedvéért érdemes végigolvasni a cikket (21. oldal). Nem ír életkort, sztem pontosan kiderül, miért.
Kétlem, hogy minden rossztól meg tudom óvni Szaffit. Ha ettől bokasüllyedése lesz, majd lúdtalpbetétet hord, mint az anyja. Azzal is le lehet gyalogolni 700 km-t 4 hét alatt
Nem tökéletes gyereket akarok, nekem elég, ha boldog
fú, de hosszú lettem
Pedig Cicalányom perverz apa-ágyékába-arcbafújos nagyokat kacagós szokását még nem is ecseteltem eleget
Mivel első alkalommal mi veszettül nevettünk, jól megtanulta, hogy ezt kell csinálni, mert akkor mindenki boldog és rá figyel. Tyuntyi, küldheted a gyermekvédelmiseket!