Új privát üzeneted érkezett!

Lirian
Igen, a 28.-30.hét között is van UH. Csupán azt nézik, minden rendben-e a babával(nincs-e valamilyen későn kialakuló fejlődési rendellenessége), mekkora a becsült súlya, megfelel-e a korának, jó-e a magzatvíz mennyisége, meg ilyenekKép

Babus

Kép
babus2005

Húú, az nekem még jó messze van...
de már alig várom Kép)
Jó nektek, ti már túl vagytok a nagyja időn Kép
lirian

Lirian
A nagyján igen, de a nehezén még nem. Még 10 hét hivatalosan, de én 8-cal már megelégszemKép

Babus

Kép
babus2005

Zsuzsa
28.-án megyünk legközelebb dokihozKép

Feltétlenül összeállítjuk ma a kiságyatKép
De már csak 99%, hogy ma meglesz az ágyikó. Délután telefonált unokatesóm, hogy még mindig nem érkezett meg ahhoz a sráchoz, aki rendelte. De valószínűleg meg fog, és akkor azonnal indulnak érte Pestre. Tök hülye vagyok, mintha nem lenne mindegy, hogy ma vagy holnap lesz meg. De nekem akkor is ma kell. Már túlságosan beleéltem magamKép

Képet is mindenképp csinálok majd a szobárólKép

Babus

Kép
babus2005

Akiren!

Szerintem ahogy itt a lányok írásait elnézem ez kórházfüggő lehet, az viszont biztos, hogy nekem az orvosom a lelkemre kötötte, hogy egy falatot se egyek vérvétel elött.

Üdv. az újaknak, bár én sem vagyok itt túl régóta, és nekem nem is sikerült teljesen ide beilleszkednem, de lehet, hogy ez az én hibám!!!
Kép

Nem tudtam a múlt héten netezni, mert nem működött így nekem egy kicsit késve jöttek az infok. Egyébként szerintem sem érdemes túl sok 56-os ruhát venni, de azt gonodolom, hogy ha valaki nem akar sokat mosni, akkor legalább egy 6 db-ra szükség van a rugiból és a kombi dresszből egyaránt.

Olyan jó itt olvasgatni arról, hogy már egyesek nagyjából tudják milyen lesz a szobája, milyenek lesznek a bútorok stb... én meg még semmit nem tudok. Hol ez a bútor tetszik, hol az, aztán rájövök, hogy tulajdon képpen se ez se az!!! Szerintetek ez normális dolog?

Mi is vettünk már neki ruhákat, meg egy-két apróságot. Lehet, hogy nem lesz ágya amibe alszik, de legalább fázni nem fog. Nem baj, majd alszik a mi ágyunkban!!!

Kép

Ez persze csak vicc volt!

Angéla!

Kerestelek a táblázatban, de úgy látom te is hiányzol belőle. Te hol fogsz szülni, és mikor?

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!

Azokhoz lenne egy kérdésem akik már vásároltak a babának valamilyen bútort.
Általában egyből el lehet hozni a kiválasztott, megvásárolt darabot vagy kell rá várni egy-két-három hetet és kiszállítják ők?
Brendon + Megatoys hozzáállása érdekelne elsősorban.

Ma hajnalban jutott eszembe ez a kérdés. Férjemmel úgy terveztük, hogy majd januárban fogunk mindent megvenni, de lehet, hogy nem fog akkor már bele férni az időbe.
Szerencsére kiságyat most még nem kell vennünk, mert kapunk egy nagyon jó kerekes mózeskosarat, ami lényegesen kevesebb helyet foglal, mint a kiságy.
De kell egy pelenkázó + valami kis szekrény a ruháinak. Csak azt tudnám, hogy fogjuk ebbe a kis szobába mindenzt elrendezni. Szeretnék már most olyan darabot vásárolni, amihez később megvehetjük a kiságyat és egy nagyobb szekrényt, ami már az ő külön szobájában szépen el fog férni.

Timka
timka

Timka!

Azt nem tudom, hogy mennyit kell várni és, hogy kiszállítják-e, de az biztos, hogy a Brendon megvette a Megatoys-ot és a Madrinát is. A nevük még nem változott meg, de az újpesti Megatoys például már bezárt és nincs ott semmi helyette!!!

Gondolom a többi helyes is szépen lassan a Brendonos termékek és árak lesznek az uralkodók!?

Nem tudom, hogy hol laktok és milyen bútort akartok, de amiket e két helyen lehet kapni azoknak a bútoroknak kívétel a natúr fenyő 70%-át a FAKTUM Bútor Kft. gyártja, aminek a "mintaboltja" pesten az RS nevezetű helyen van. Jóval olcsóban a bútorok mint a bababoltban, de itt a lányok írnak más helyekről is ahol lehet olcsón jót venni. Én személy szerint nem voltam még a Lehel úton viszont a Mini Manóba igen nekem nagy csalódás volt és például a bútorokat nem is találtuk meg. Pedig amit Jimbone felrekott kép az ágyról az nekem is tetszik!!! Hol lehet megtalálni ezt a helyet a Mini Manón belül????

A FAKTUM bútorokat megnézhetitek a www.faktumbutor.hu oldalon!!!

Kép

Kép
mtücsök

Mtücsök

Köszi az infókat.
Tudom, hogy a Brendon mindent felvásárolt, aminek nem nagyon örülök, mert szerintem ugyanaz a választék lesz előbb-utóbb mindenhol.
Időközben én is ráakadtam az RS bútorbolt honlapjára. Találtam is két jónak tűnő darabot.
Az a bajom, hogy van egy kb 135 cm hosszúságú sarkunk, ahová el kellene férjen egy ruhás szekrény + egy pelenkázó. Találtam egy 50-60 cm széles 230 cm magas 5 polcos szekrényt, amibe a ruháit tudnám tárolni és van színben hozzá illő komód is. Azt még ki kellene találni, hogy a komódot, hogy tudnám pelenkázónak átalakítani. Általában visszafele működik, pelenkázóból később lehet komódot csinálni.
Ezeknek a színe (cseresznye) még menne is a mostani berendezéshez. Az új, naaagy házban pedig majd berakjuk a férjem kicsi dolgozó szobájába és a gyerek majd akkor kap bútorokat.

Timka
timka

Nem érkezett meg a kiságy. KépPedig hétfőre ígérték. Majd valamikor a héten fogKép

Timka
Mi a bútort saját terv alapján csináltattuk itt Gyöngyösön, egy kis bútorboltban. Ti nem tudtok valahol csináltatni és akkor olyan lenne, amilyet ti elképzeltetek?
A kiságy+pelenkázó ugyan Brendonos, de nem az áruházból van, hanem "feketén"Kép, így sokkal olcsóbb, csak kiszámíthatatlan, hogy mikor érkezik.

Babus

Kép
babus2005

Timka!

Az RS-ben amiket lehet kapni pelenkázókat, vagyis amik a FAKTUM butorboltból származnak, azokat mind át lehet alakítani, kivétel a sarok pelenkázót. Van köztük fiókos és polcos egyaránt.

A 2 ajtós kisszekrény, aminek a közepén polcok vannak az 92*40*87 cm 23.300.-; a 3 fiókos kisszekrény 92*40*87 cm 31.000.-; van olyan is ami két ajtós és az ajtók fölött vagy polc van vagy fiók. Próbáld meg beazonosítani őket a neten!!!

Ezekre mindre lehet kapni egy úgynevezett pelenkázó lapot, amit rá kell tenni és akkor veszed le róla amikor csak akarod és akkor egy szekrény/komódként funkciónál. Ez 5.000.-ba kerül.

Ha ráteszed a szekrényre/komódra ezt a lapot, akkor nyilván a fal és a szekrény/komód között keletkezik egy kis rés, mivel ez a pelenkázó lap szélesebb mint a szekrény/komód, de oda lehet kapni egy olyan polcos valamit, amit oldalról lehet betenni és akkor ott is lesz egy csomó rakodási felület. Szerintem egyébként egy ilyen pici babának a ruhái simán elférnek egy ilyen fiókos pelenkázó komódban, nyilván az ágynemű meg ilyenek az nem, de a ruhái igen!!!

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!

Babus
Türelem! bár, hogy őszinte legyek, ahogy itt irogatsz, én is egyre kíváncsibb vagyok a kiságyatokra! Kép

Mtücsök
Szerintem nem igaz, hogy nem sikerült beilleszkedned, az meg főleg nem, hogy a te hibád.
Egyszerűen nem mindig érünk rá mindenkinek írni, de ahogy elnézem a mai délutánt, máris belejöttél az irogatásba. Csak így tovább!

Szerintem még annak is sikerülhet beilleszkedni, aki külön topikot nyit, ott nem túl kedvesen nyilatkozik rólunk, aztán néhány hónap múlva mégis csatlakozik hozzánk. Kép(ha nem értitek, nem gond, de ő biztosan magáraismert)

Táblával kapcsolatban az jutott eszembe, hogy esetleg nem lehetne felrakni olyan helyre, ahol mindannyian hozzáférünk bármikor (pl. fotoalbum)?

Zsuzsa
Engem érdekelne a tali, de nekem elég sűrű hónap a december (munka és karácsony miatt), úgyhogy én most nem erőltetem, de ha sikerül összehozni, megpróbálok elmenni.
A téli topikosok szinte minden héten találkoznak, sokszor irigykedve olvasom, nekünk meg valahogy nem akar összejönni. Kép
zsana75

Mtücsök
Megnéztem a Faktum honlapját, én nagyon belelkesedtem. Szerintem holnap el is megyek és alaposan szétnézek a Reitter F. utcai üzletükben.
Érdekes, hogy az RS honlapján nem találtam ezeket a dolgokat, ott bababútorok címszó alatt tök más dolgok jöttek elő.

Babus
Nagyon kíváncsi vagyok már a babaszobátokra!
Még nem tudom mennyibe fog kerülni az a két elem amit most meg kell vennünk a babónak. Lehet hogy olcsóbb lenne csináltatni, de hogy mit szeretnék még magam se tudom mivel ez csak egy 2-3 hónapos átmeneti megoldás lesz. Alaposan szét kell nézzek a boltokban. Lehet, hogy az ő saját szobájába majd csináltatunk bútorokat, mert addigra már tudni fogom, hogy mi a praktikus, mennyi helyre lesz szükségem. Meg aztán arra is kell gondolni, hogy azokat a bútorokat nagyobb korában is tudja majd használni, ezért nem mindegy hogy milyen színű.
Majd lesz valami....

Timka
timka

Zsuzsa
Nagyon irigyellek a légzésfigyelő miatt. Én is szeretnék mindenképp, de nem tudom honnan. Megvenni nagyon drága, 40oooFt körüli, kölcsönözni pedig szintén nem éri meg, mert ha csak 5oooFt-ot is fizetünk érte havonta, az 1 év alatt már meghaladja azt az árat, amennyiért megvehettük volna.
Van valakinek valamilyen ötlete? Honnan lehetne olcsón megbízható légzésfigyelőt szerezni??

Zsana
Nem nagy szám az ágy.
Ilyen, csak natúr színben és újabb verzióban:
Kép
Pusztán türelmetlen vagyok, és ha valamit elhatározok, addig nem nyugszom, míg meg nem valósítom. Most a babaszoba van terítéken és azt akarom tökéletesíteni. Pedig még annyi minden hiányzik. Még ágynemű sincs az ágyikóhoz, függöny sincs, szőnyeg sincs, meg még egy csomó minden hiányzik. De ha minden igaz, hétvégén majd megnézzük ezeket a nagyobb dolgokat itt Gyöngyösön, 11.-én pedig a 4D UH után megvesszük a többi "apróságot" is PestenKép

Babus

Kép
babus2005

Timka!

Az RS-ben nem tudsz mindent megnézni, mert csak egy pár darab van kirakva. Van ott egy tök normális pasi aki ad egy színes kis füzetet és abba benne vannak a bútorok! Igazából a Brendonban és a Mega Toysban több fajta volt kirakva, de nem tudom, hogy most mi a helyzet. Én mindig ide jártam az újpestibe, de sajna az már ugye megszűnt!Kép

Gondolom a soroksáriba is van kirakva néhány fajta, bár az nekem nagyon messze van!

Babus!

Szerintem próbáld megnézni a hírdetéseket. Nagyon sok helyen hírdetnek ilyesmit csak ki kell fogni! Pl: kismama ujság, baba magazin, anyák lapja na és persze itt van a net is!Kép

Kép

Kép
mtücsök

Szerbusz Zsana75!Kép
Örülök,hogy Te is olvastad a topikot!Kép
Nem emlékszem,hogy nyilatkoztam volna rólatok!? De javíts ki légyszíves,ha tévedek!
Ha a találkozóra gondolsz,amire Lirien invitált; most is azon a véleményen vagyok!
DE NEM IS CSAK ÉN itt közületek!
Vendég

Sziasztok!

A hétvégénk nagyon gyorsan elrepült a párommal és sajnos tegnap délután ő is visszarepült.:-((((
Szombaton iszonyatos hasmenésem volt délután, de még a tea sem amradt meg bennem, kicsit kétségbe estem, de vasárnapra minden renbejött és azóta sincs semmi gondom, nem tudom mitől lehetett.
Annyira aggódtam, hogy ilyenkor mi van a gyerkőccel, akkor nagyon nyugiban volt, de azóta ugyanolyan nyüzsgős mint előtte.

Babus,
Már én is nagyon várom a 11-ét, nagyon szeretném látni az arcát, és a kukacát, meg mindenét amit csak lehet!!!! Én akkor fogom a 31. hetemet kezdeni!!! Sajnálom, hogy nem érkezett meg a kiságy, de még van időd!!!

Ma bűnöztem este, és elmentem a Megatoysba, nem is tudtam, hogy a brendon felvásárolta, kicsit átrendezték mióta nem voltam, kicsit zsúfoltabb lett. Kicserélték a törzsvásárlói kártyámat, na és vettem néhány apróságot, de eléggé ki volt fosztva. Sajnos mikros sterilizátoruk nem volt, de elvileg holnapra érkezik, majd telefonon érdeklődöm, szerintem jó áron van, tefal, és 4 db 240 ml-es, talpleszedhetős, hőindikátoros, .... cumisüveget is adnak hozzá 8 ezer forintért. Vettem mellszívót, de kisollót nem találtam, vagy nagyon extra volt, vagy nagyon béna, szóval majd legközelebb.
Nálunk is alakul már a gyerekszoba, túl sok bútor nincs benne, (kiságy, pelenkázó, fiókos szekrény, babakocsi, ...) de olyan jó minden este kicsit beülni a fotelba és ábrándozni!!! Falvédő már megvan, csak hétvégén nem sikerült felvarázsolni a falra, lámpák már fent vannak. Na majd csinálok fényképet róla, de csak több részletben fog menni!

Jó, hogy gyarapodik a csapat!!! Üdv az újaknak!

Ja légzésfigyelő most akciós volt a megatoysban, valaki krédezte mennyi, az Angelcare volt és azt hiszem 21 ezer, szerintem az még elfogadható, mert bérelni havi 3 ezerért lehetne.

Még valami! Szombaton kiváltottuk a párommal a kismamás ajándékcsomagot, a védőnőtől kapott kupon alapján, leírom mi volt benne:
1 db 2003. júniusi Anyák lapja
1 db 2004. januári Baba magazin
1 db 2004. szeptemberi Családi lap
1 db Gabi sampon minta
1 db Gabi fürdető minta
2 db melltartóbetét
1 db avent katalógus

Szóval fantasztikus csomag, ezért kár volt a benzin!!!
Na elfáradtam reggeltől, megyek kinyújtom a derekam, szép álmokat!
tamesz
28+3

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok lányok!
Nekem nem volt a csomagba melltartóbetét,amúgy ugyanaz.Hát az enyémből még azt is kispórolták???

Babus!
A Tescoba most a légzésfigyelő akciós elvileg nov 24-től dec. 24.-ig.Angelcare teljes matracfelületű.20.990,- szerintem megéri.Bár nehézkes nálunk legalábbis a Tesco,mert mindig behirdetik aztán nincs,tavaly karácsonyra egy fényképezőgépet néztem ki,és egy távoli városba sikerült elrakatnom,és hozatnom egy ismerőssel.
De érdemes szerintem utána járni.Ne búsulj a kiságy miatt,bár én is tök ideg lennék.Én úgy öröklöm és a kiscsaj még használja,legszívesebben minden nap kérdezgetném meddig kell még neki?Le kell festeni,helyre pofozni.

Engem a mérleg is érdekel mennyiért lehet kapni, a neten találtam digitálisat 15.000.ért,de Székesfehérváron vagy hol.Ha kölcsönzöm sem olcsóbb.

Timurr17+3
Vendég

Jó reggelt kívánok!Kép

Örömmel olvasom,hogy babaszoba lázban égünk!
Nálunk van ugyan két szoba,de nem szeretném ha az első hónapokban tőlem távol lenne a kiságya,így közös hálószobánk lesz kezdetben!

Ami azt illeti mi nagyon sok mindent megörököltünk már DE mivel a hugomnak két kislánya van (6 és fél éves,ill. a 21 hónapos) így a kisfiús ruhákból nem állunk jól!És ennek ellenére is van már 9 rugink,amihez biztosan kap még tőlünk is!
Úgy terveztük,hogy ami még hiánycikk azt a két ünnep között (amikor a párom nem dolgozik) megvesszük!Csináltam egy listát is ezekről...

Nekem sem volt a kismamis csomagban melltartóbetét!a többi stimmel.

Szép napot!

Ilona(29+2)
Vendég

Szia Laga!

Én május 2-re vagyok kiírva!!! Melyik kórházban fogsz szülni? Ki az orvosod?
Asszony
asszony

Sziasztok!

Ilona
Úgy konkrét utalásra csak egyre emlékszem, amikor arról írtál, hogy a tavaszi topikban milyen butaságokról irogatnak. Kép
Általánosságban pedig azzal utasítottad el a többi topikot, hogy úgysem tudnak neked újat mondani.
Egyébként nem olvastam rendszeresen azt a topikot, így nem tudom, volt-e más megjegyzés is.
Lehet, hogy igazad volt/van ezekben a dolgokban, csak meglepődtem, hogy ezek után mégis itt talállak.
Egyébként az nem baj, hogy nem mindenki van egy véleményen (nem értem, miért írtad nagybetűvel), ettől lesz "szines" a topik. Kép

Annyira azért mégsem lehetünk szörnyűek, ha rászántad magad és csatlakozol hozzánk! Kép
zsana75

Zsana kedves Kép
nem akarok feleslegesen beleszólni, de azt hiszem tudom mit olvashattál ott. És mivel én is gyakran társalgok ott Ilonával, talán nem kotnyeleskedés, ha mégis hozzászólok:
arról volt itt szó, hogy ki mennyire tart a szüléstől, mint megpróbáltatástól. Ennek kapcsán merült ott fel, hogy annyi minden más aggódni valónk is van, még addig is, sőt, utána jön a neheze, hogy ezen kár előre (ott helyben már nyilván idő sem lesz rá) stresszelni. Hiszen úgysem az a fontos, hogy mennyire fáj nekünk, a babának valószínűleg még nagyobb megpróbáltatás lesz a születés, az a lényeges, hogy neki minél könnyebb legyen a lehetőségekhez képest.

Odaát a megjegyzés arra vonatkozott, és ez nem csupán erre a topicra jellemző, hanem általánosságban a legtöbb internetes "csevegő" oldalra, hogy nagyon könnyen elkapja az embert a gépszíj, ha sok embernek egy helyen hasonlóak a problémái, félelmei.
Ezzel együtt itt inkább a segíteni akarás, az egymás támogatása a jellemző, talán a fenti volt az egyetlen kivétel.

Remélem nincsen semmi baj, senkit nem bántottunk meg akaratlanul... Kép

Lir
lirian

Sziasztok!

Már rég nem írtam Hozzátok, szerintem nem is emlékeztek már rám, de én követlek benneteket.

Babus!
Én egri, vagyok, ha jól értem Te Gyöngyösön élsz. Milyen véleményed van az SZTK-s UH-ról?

Mivel problémásan indult a terhességem /barnázás, vérömleny, mélyen tapadó lepény/ felkerestem a gyöngyösi uh-rendelőt. Nagyon kellemes élményben volt részem, az szonográfus nő részletesen mutatott mindent, nem akart "túllenni" rajtam is, és nem volt olyan futószalag íze a dolognak, mint itt Egerben, ahol 3 éve, mikor az első babót vártuk még a monitort is csak a protkósoknak fordították oda.
Nemhogy ingyen és bérmentve 3d-s fényképet nyomtassanak? Nálunk amúgy is csak hagyományos uh van...Pedig ez elvileg megyei kórház, de nagyon nagy a különbség az emberekben Gyöngyöshöz képest.

Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Sziasztok,

Asszony,
Bp-en a Margit kórházban szülök Sztanyik dr-nál. Te merre vagy?

Laga 17+6
laga

Lir és Ilona
Kezdem azzal, hogy ebben a témában ez az utolsó hozzászólásom. Mondom ezt azért, mert _egyiktekkel_sem_ szeretnék vitatkozni. Már megbántam, hogy tegnap felhoztam ezt a dolgot.

Egyébként pedig vannak dolgok, amik az egyik ember számára fontosak, mások szerint pedig butaság. Szerintem mindenkinek van ilyen, csak nem mindenki írja ezt le. Egyébként ide is beírhatta volna, hogy "lányok kár ezen előre stresszelni", vagy valami hasonlót.

Tényleg nem szeretném folytatni, mert nagyon el lehet rontani ilyenekkel egy topikot Kép
zsana75

Sziasztok!

Babus!
Biztos nem erre gondoltál,de sikerült fellendítenem a topikot!???Kép

Lir!
Köszi,de...Kép

Zsana!
Amikor elkezdtem olvasni ezeket a hozzám "közelebb" álló koros topikokat; bevallom őszintén,hogy a sok para, és a számomra értelmetlen félelmek kinyílvánítása nem volt szimpatikus! Ezért nem csatlakoztam sem ide,sem másikhoz!

Talán az lenne a tisztességes,ha konkrétan megjelőlnéd azt amikor én ezt a topikot akármilyen formában bántottam!?
Az,hogy nem tudtok újat mondani,az most is így van! Ez baj? Talán inkább a másik véleménye, gondolatai az,ami miatt érdekesnek találom olvasni pl benneteket!
És,hogy miért is vagyok itt?
Hát a "2005. tavaszi babák" miatt!Kép
Remélem,hogy ezek után nem erről fog szólni ez a topik!Kép
Hanem a boldog várandósság...
A különböző szüléstörténetek majd...
Az izgalmak amik még ránk várnak,akár a kórházban, akár az új családtag érkezése előtt álló hónapok,hetek,órák és percek...
Aztán a babával kapcsolatos örömök...megosztása egymás között.
Vendég

Sziasztok!

Egyetértek mindkét utolsó hozzászólással, és keressük új témát!!!Kép Mindenkinek más a véleménye, mindenkit hallgassunk meg és mindenkit fogadjunk el olyannak, amilyen, a véleményével együtt!!! Egy közös mindenképp van bennünk, mindannyian babát várunk és mindannyian a legjobbat szeretnénk a kisbabánk számára!!!Kép

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Betti
Én röviden csak annyit tudok írni a gyöngyösi UH-ról és a kórházról is, hogy szörnyű!!!
Utálom azt a két UH-os libát! Nekünk csak Clostylbegyttel sikerült Kristófunk, hónapokig hozzájuk jártam UH ellenőrzésre. Írtó bunkók voltak, ha kérdeztem, alig válaszoltak. Mikor végre összejött a baba és megláttam a monitoron a pici kis petezsákot és tátott szájjal, könnybe lábadt szemekkel néztem, akkor a fekete hajú nőci megkérdezte, hogy 'megtartom???' Erre gyilkos szemekkel ránéztem és többet nem is kérdezett. Én meg többet nem is mentem hozzájuk, hanem átváltottam egy pesti kórházraKép

Én nem ismerem az egri kórházat, nem tudom, az milyen, lehet, hogy sokaknak szimpi ez a gyöngyösi kórház, és örülök, hogy neked is csupa pozitív élményed van róla. Nekem sajna nem jött be. 3 percre lakunk a kórháztól, az erkélyről átlátok oda, mégse mennék oda többet (pláne a legutóbbi 4 napos kényszer-bentfekvés után), inkább felutazok Pestre több, mint 80km-t!!!Kép

Timur, Tamesz
Köszi a légzésfigyelős infót!!!
A Megatoys-ba eljutnunk most elég problémás lenne, de a Tesco-ban dolgozik a sógorom és apucit riasztottam is, hogy beszéljen vele, hogy szerezzen be egyet!!!Kép

Babus(29+3)

Kép
babus2005

Babus!

Sajnálom, hogy Neked ilyen rossz élményeid kötődnek oda. Miért van az vajon, hogy a helybeliekkel embertelenek?

Biztos vagyok benne, hogy megéri a fáradozást az a rengeteg utazás, de mégis szörnyű, hogy az embernek mennyi plussz energia és pénz árán jár csak kielégítő szolgáltatás.

Jó egészséget kívánok mindkettőtöknek és a többi topiklakónak is!

Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Betti
Talán én nem voltam szimpi nekik. Vagy csupán csak akkora baj volt, hogy meg mertem kérdezni, hogy érik-e tüszőm, hogy jó-e ilyen vastagnak a méhnyálkahártya, hogy minden rendben-e? Én azt hittem, ennyi kérdezéshez jogom van, de talán ők ezt nem így gondolták.

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok Csajok!

Na megjöttem a mai kis magnézium felhajtó körutamról. Tegnap próbáltam a belvárosban venni Magne B6-ot, de nem kaptam, állítólag nincs a nagykerben sem, nem szállítottak.
Most bejártam Rákoskeresztúrt és sikerült 5 dobozzal betáraznom. Közben most látom, hogy elvileg dikert visszatartják az áramelés miatt a nagykerek, milyen tetűűűűűű dolog ez.

Na lassan kisüt a nap, már teljesen depis voltam a szürkeségtől!
A gyógyszerésznő nagyon rendes volt, elmondta, hogy a gyerekorvos mindent felír ha meglez a baba, a fürdetőkrémtől az alkholoig, hintőpor, ... minden vicvackot, ne vegyem meg előre, úgy sokkal olcsóbb lesz.

Na megyek eszek egy kis husilevest, jóétvágyat Pocakosok!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!
Csak most találtam erre a topicra, de amikor elolvastam a címét, 3 akkorát püfölt a babus, hogy gondoltam ide be kell néznem, ha már ő is azt akarja... Kép
Szóval március 25-re várjuk a lurkót, és ha minden igaz kisfiú lesz... (Azért én hiszem, ha látom... Kép Pénteken megyünk 4d UH-ra, remélem ott tényleg látni is fogok valamit.)

(Szia Laga! Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Jimbone!

Kint a "falu" végén!!! Szárazhegy vagy Aranyhegy szóval a pesti út végén balra a dombon az új házaknál, itt ugrottunk bele jó másfél éve egy ikerházba, tavaly aug. közepén kölzötzünk be.

És TE?????
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok,

Babus,
Mi meg is vettük a Tescoban a légzésfigyelőt. Az Angelcare a legolcsóbb ahogy körbenéztem. Megkérdeztem a őszi babás topicban a lányoktól, hogy aki használja mi a véleménye róla és úgy vettem ki mindenki meg volt vele elégedve.

Timka,
mi a pelekázót úgy oldjuk meg, hogy nekünk sok komód jellegű bútorunk van és az egyikre, ami magasságra is jó csináltatunk egy pelenkázólapot. Megvettük a szivacsot rá és ahhoz mérten.

Borbolya,
a "nem tudom mi lesz a végént" úgy értettem, hogy ha ilyen mennyiséget eszek továbbra is ilyen ütemben hízok, akkor nem tudom hány kiló lesz rajtam. Iszonyatos étvágyam van. Soha nem voltam egy hízós fajta, de most úgy vettem észre, hogy a szervezetem átállt túlélő üzemmódba és mindent elraktároz amit csak lehet.

Egyébként úgy veszem észre front van, mert eléggé nagy lapítás van nálunk odaben tegnap is meg ma is.

Adri
hadri

Jimbone!

Hát csak kocsival, busz van, egyszer keresztúrig onnan másik az őrsig, de még soha nem próbáltam ki.
Van egy 2,5 éves, hosszabb utakra is használható meg egy 12 éves autónk, ami csak pesten közlekedik már, én nem merek vele messzire elindulni. Itt csak kisbolt van kb 20 perc gyalog, kocsival 3. Viszont csend, béke és nyugalom van.
Én laktam majdnem 5 évig a Duna parton a Kinizsi utcában, majd a jászberényi út felé majdnem 4 évet, ezek után ez maga a paradicsom. Bár reggel a dugóban 1,5 óra mire beérek a városba, és este majdnem ennyi vissza, szóval már csak decemberben vagyok hajlandó bejárni dolgozgatni a másodállásomba.

Egyébként Kistarcsán fogok szülni, az nekünk itt van egy köpésre(kocsival 15-20 perc), csak át kell menni észak felé a dombon!!! Az első terhességgel, próbálkozással az I. sz. klinikára jártam, ami futószalagos állatkinzó hely, az időpontra bejelentkezés sosem működött, órákat kellett várni, parkolni nem lehetett, ha igen, tuttira akkor kellett volna pénzt bedobnom, amikor sorrakerültem volna, szóval rendszeresen mikuláscsomag várt, ja és persze fizetett orvosom volt. A második próbálkozással egy a II. sz. klinikán dolgozó dokihoz jártam, a kórház szimpi volt, de a magánrendelése a körúton van, ahol megint nem lehet parkolni, és ha este fél 8-ra kaptam időpontot, akkor talán 10-re be is kerültem, és ő azonnal hormonnal kezdett tömni.
Na ezek után kerültem egy kistarcsán dolgozó dokihoz, aki nagoyn rendes, tapasztalt, azonnal leállított minden gyógyszert, kivizsgált mindent, ő találta ki, hogy mivel minden leletem jó, lehet a cukrom miatt halltak el a babák, ő fogott diétára, a kórház is szimpi, a diabetológusok tündériek, sokkal emberibbek a nővérek, mint a szuper első számú klinikán. Ja és a magánrendelésen 15 percenként vagyunk beosztva, de a max csúszás eddig 40 perc volt, van ultrahangja, és "titokszoba" (ctg.), ahová az utolsó 4 hétben kell menni a baba szívhangját hallgatni!!!
Na haladnom kellene a takarítással, de valahogy nincs kedvem!!! :-(((( Anyósom szerint illene karácsonyra ablakot pucolni, mondtma neki hajrá! én nem fogok, a páromat meg a hétvégi másfél napjában nem fogom rákényszeríteni.

Bocsánat nagyon hosszú lettem!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok,

remélem, tényleg csak front van, mert nálunk is igen nagy a csönd odabent!
Üdv az újaknak! Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Cas
Hol fogsz szülni? Első baba lesz? Nevet választottatok már?

Hadri
Ebben a front dologban lehet valami! Nálunk is visszaesett az aktivitás.
Én az elején voltam állandóan éhes, de akkor nem híztam, most pedig már csak a normál mennyiséget eszem, és hízok rendesen!
Nem teszel fel képet a pocidról?

Tamesz
Nem is tudtam, hogy emelik a magneB6 árát (eddig sem volt olcsó), de akkor megpróbálok én is venni. Köszi az ötletet.
zsana75

Hello Cas,
én is csak most csatlakoztam ide (is).

Laga
laga

Sziasztok Lányok Kép

Elevitet próbált valaki venni? Lassan elfogy, és jó lenne, ha nem kellene napokat futkosnom utána Kép

Lir
lirian

Adri
Az én sógorkám azt mondta, hogy ő most táppénzen van, úgyhogy ő most nem szívesen megy be a munkahelyére, a TescobaKépNem értem, hogy miért nem?!?
De akkor majd mondjuk neki, hogy hozzon a Megatoys-ból, oda nyugodtan bemehet, ott lakik tőle egy köpésre.

Babus

Kép
babus2005

Borbolya,
A front szerintem jogos, nálam is lustább Ubul!!

Babus,
ne add fel, lesz légzésfigyelőd is, meg ágyad is, csak türelem!!!:-)))

Zsana,
Nem akartam pánikot kelteni, csak nekem nem sikerült tegnap magnab6-ot vennem, de hogy mennyivel emelik, azt nem tudom és azt sem, hogy mikortól!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Igen, Adri, tegyél fel képet a pocidról! Kép És mindenki tegyen fel képet a pocijáról, aki csak tud. Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok,

Üdv az újaknak Kép Csak gyarapodunk Kép

Mtücsök,
Március 10-re vagyok kiírva és benne vagyok a listában. Bajcsyban fogok szülni.

Zsuzsa,
Sikerült vennem egy nadrágot, fel is varrta a nőci. Tők rendes volt, meg vettem egy szoknyát. Kép
Remélem ennyivel kihúzom tavaszig. Nem akarok erre többet költeni, inkább a babára Kép

Választottam szülésznőt, a párom is elkísért. Nagyon rendes, szimpatikus nő. Úgyhogy mondta, hogy ma mejnek el hozzá és megcsinálja a terheléses vérvételt. Lehet, hog perverz vagyok, de nekem ízlett a lötyi. Kép Tiszta limonádé volt Kép

Angéla+ Valér
25+5
angéla

Babus!

Nagyon nagynak képzelik magukat ezek az asszisztensek. Én is mindig úgy érzem, hogy tolakodok a kérdésemmel, éreztetik, hogy nekem semmi közöm ahhoz, amit ők látnak, majd a doki elolvassa a leletet. Pedig ezek ált. nők, talán voltak már terhesek....

Betti

Kép

Kép
betécske

Sziasztok,

egy-két hozzászólásban olvastam, hogy front van és nem mozog a babó.
Nem tudom tegnap éjjel mi volt, de én fél 3-tól kb. 1/4 6-ig semmit nem aludtam, csak forgolódtam és jártam a wc-re. Babó is ébren volt és ő is tök sokat mozgott.

Más téma: Nektek van már a szüléssel kapcsolatos álmotok? nekem tegnap előtt volt egy rémálmom: tiszta kiütés lett a karom és a lábam, mire kórházba értünk már piros csíkos voltam mindenhol és meg akartak azonnal császározni, de a dokim sehol nem volt. Ekkor ébredtem fel, a kis manó is rúgott belém párat aztán aludtam tovább. Következő kép, megvan a baba és köszön nekem, hogy "Szia!"

Tamesz
Megkérdezhetem kihez kártál a II-es klinikán. Én is odajárok és a doki magánrendelése körúton van. Kíváncsi vagyok, hogy ugyanarról az emberről van-e szó.

Timka
timka

Hadri
Én sem kímélem a kaját! (Vagy inkább csak nem kíméltem, mert mostanában nem akar elférni már a gyomrom a helyén, és minden nagyobb adagtól megfájdul.) Viszont szinte semmi nasit és édességet nem ettem, így eddig olyan 4-5 kg-nál tartok, ami így magában nem sok, de adjuk hozzá azt a +10-et, ami már a terhesség előtt is rajtam volt, és akkor máris nem olyan kevés. A doki elő is irányozta nekem a max. 8 kilós hízást... Hát nemtom hogy fogom betartani...

Tényleg, Nektek mit mondott a dokitok, mennyi az "ideális" hízás?

Zsana
Igen, első baba lesz, és a Margit kórházban szeretnék szülni. A nevét még nem tudjuk, már van pár jelölt, de a pénteki UH utánra halasztottuk a végleges döntést (hátha tényleg egyértelműen kiderül a neme).

Kép
Kép
Kép
cas

Angéla
Nekem is izlett a limonádéKép

Babus

Kép
babus2005

Timka!
Adj egy emilcimet, megirom!!!
köszi
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Látom hiányoljátok a táblázatot, gyorsan fel is rakok egyet.

<pre>

Anyuka Baba kora Cél időpont Baba neve Testvérek Hol fog születni
Cicmerák 29 hét + 3 nap 2005.02.08 László Gergő Szt. István kh.
Babus 29 hét + 3 nap 2005.02.20 Kristóf MÁV kórház
Tamesz 28 hét + 4 nap 2005.02.16 Marcell Kristóf Kistarcsai kh.
Nadine 28 hét + 1 nap 2005.02.24 Gréta Zsanett 2003.06.03 DEOEC
Timka 28 hét + 1 nap 2005.02.28 Fanni SOTE II.
Búzaszem 27 hét + 6 nap 2005.02.23 Hanna/János Kornél Semmelweiss kh. Miskolc
Nikics 27 hét + 5 nap 2005.02.23 ???/??? Margit kh.
Agi 27 hét + 5 nap 2005.02.25 Hannah Luca/??? Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
Beatrix 27 hét + 5 nap 2005.02.26 Réka/??? Csabi 2001.04. Szolnok
Zsuzsa 27 hét + 4 nap 2005.02.26 Áron Bajcsy kh.
Vargáné 27 hét + 3 nap 2005.02.26 János DEOEC
Nyetus 27 hét + 1 nap 2005.02.28 Kamilla Dini 2002.05. Szt. Rókus kh.
Monci 26 hét + 6 nap 2005.03.01 Rita/??? Szt. Imre kh.
Jck 25 hét + 0 nap 2005.03.04 Sára/Dávid BM
Maya29 26 hét + 1 nap 2005.03.08 Kira Szt. István kh.
Mano2005 25 hét + 6 nap 2005.03.09 Fanni/??? HIETE
Ancsimamóca 25 hét + 6 nap 2005.03.09 Kamilla/Kristóf Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór kh.
Angéla 25 hét + 5 nap 2005.03.10 Valér Bajcsy kh.
Dorka 25 hét + 4 nap 2005.03.12 Bernát Kolos Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
Zsana75 25 hét + 2 nap 2005.03.13 Sára/??? Szt. István kh.
Csibe26 25 hét + 2 nap 2005.03.13 ???/??? Szt. Imre kh.
Eveka 26 hét + 4 nap 2005.03.15 Anna/Marcell? Gergely? MÁV kórház
Ruzicsky 24 hét + 4 nap 2005.03.16 Olívia, Csilla/Gellért, Bendegúz Szt. Imre kh.
Mtücsök 24 hét + 2 nap 2005.03.19 ???/??? Dél-PestiJahn Ferenc kh.
Hadri 23 hét + 3 nap 2005.03.26 ???/Barnabás Nagykanizsa
Borbolya 23 hét + 3 nap 2005.03.26 Boglárka?/Benedek? MÁV kórház
Lirian 22 hét + 4 nap 2005.03.28 Daniella Lili/??? Schöfp Mérei
Zsu 21 hét + 5 nap 2005.03.30 Alexandra Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi kh.
Pszi 21 hét + 6 nap 2005.04.05 Kinga/??? Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor kh.
Nebula 21 hét + 5 nap 2005.04.07 ???/??? Szt. István kh.
Greenolive 21 hét + 0 nap 2005.04.12 ???/??? Szt. Imre kh.
Mukika 20 hét + 6 nap 2005.04.13 Aliz Szegedi női klinika
Psandi 18 hét + 3 nap 2005.04.27 ???/??? Dani 2003.04.28 MÁV kórház
Franyo 18 hét + 3 nap 2005.04.27 Boglárka Réka/Dániel Vilmos Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre kh.
Vaktyuk 17 hét + 5 nap 2005.04.23 ???/Patrik Csaba Kútvölgyi kh.
Pfranciska 18 hét + 2 nap 2005.05.01 Boglárka/Benedek Kaposi Mór kh.
Asszony 19 hét + 1 nap 2005.05.02 Sára/Gergő Kútvölgyi kh.
Tirmurr 17 hét + 3 nap 2005.05.08 Maja/János Martin Kaposi Mór kh.
Ildibaba 16 hét + 6 nap 2005.05.17 Eszter Ráchel/Zoltán Attila Kútvölgyi kh.
Norkini 15 hét + 4 nap 2005.05.25 ???/??? 2003.02.09 Jázmin Sarolta Szt. Imre kh.
Akiren 14 hét + 6 nap 2005.05.27 Lilla/Dániel, Máté Péterfy Sándor kh.
</pre>

Sajnos csak ritkán tudok benézni, ma is egész nap takarítottam, meg Zsani ruháit rendezgetem válogatom, mert nő a csaj. Pakolom el Grétinek, majd 1 év múlva újra forgalomba kerülnek. Meg a pelenkázós szekrényét félig kipakoltam, beköltöztek a ruhái a szekrénysorunkba, ahonnan majd mi költözünk ki a nappaliba lévő szekrénysorba, csak az a baj, hogy az még nincs meg... Így összehúztuk magunkat egy kicsit ruhák terén. De hamarosan előszedem a pici ruhákat és ez olyan jó. na most rohanok majd még jövök.

Nadine 28+1

Nadine
KépKépKép
nadine

zsuzsa!
De jó neked!!!
Remélem ez a lista segít!

1db pólya
2db angolpólya
2 db hálózsák
2-3 db kising,body
2 db rékli (az mi?)
2 db pelenkázó bugyi
1 db fehér rugi
3 db színes rugi
2 db kocsikabát
2-3 db cérna sapka
2 db vastagabb sapka
1 levegőztető zsák
1 pár cérna kesztyű
2 pár zokni
1-2 pár harisnya
1db babazsák
2 db fürdőlapedő
10 db textil pelus
3 db frottír előke
1-1 db kicsi,nagy pléd
1db vízhatlan lepedő
1db ágynemű garnitúra
1 db ágynemű huzat váltásnak
Babaápolás:fürdető,olaj,testápoló,hintőporposikrém,fültisztító,törlőkendő,fürdet őszivacs,babakád,hőmérő,olló,körömcsipesz,hajkefe,játszócumik,cumitok,cumilánc,c umisüvegmosó kefe,sterillizáló,cimu-ételmelegítő,hőtároló doboz,kiskanál,alamreszelő,orrszívó,lázmérő,köldöktapasz,pelenka,pelenka megsemmisítő,párásító,mérleg,bébiörző,éjjeli fény,légzésfigyelő.
Bútor:kiságy,matrac,pelenkázó szekrény,pelenkázólap,zenélő körforgó,szunyogháló,zsebes játéktartó,játszószőnyeg.
Autóban:babahordozó,újszülött szűkítő,esővédő,szunyogháló,visszapillantó tükör (második),ablakra árnyékoló.

Babakocso:esővédő,szunyogháló,pelenkázótáska,napernyő.
Extra:szoptatóspárna,nyugtató bárányszőr.

Ez persze csak egy lista (egy újságból írtam ki),de útirányt ad.

Egész nap semmi buborék,tiszta hiszti vagyok.

Timurr
Vendég

Zsuzsa
De jó nektek!!!Kép Irigyellek ámKép
Egy pár dolgot mi is kapunk/kaptunk az unokatesóméktól: mérleget, járókát, etetőszéket, baldachint, kádállványt, kengurut, ruhácskákatKép

És sikerült megvenni az Angelcare légzésfigyelőt!!!KépKépKép Végül a Tescóból lett meg! Sógorom helyett elment apuci személyesen és megvette!!! Úgy örülök!!!Kép
Ezer hála mindenkinek, aki ajánlotta!Kép

Babus

Kép
babus2005

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?