Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Kati, jó horvátországi nyaralást:) Igazán megérdemlitek így 10 év után... Jó pihit!

Ági, szeretettel gratulálok a sikeres félévedhez, kemény időszak lehetett. És szép nyarat kívánok:)

Hétfőn, ha ráértek, várunk szeretettel! Napszak kb. mindegy.

Bene szája mitől sebes? Remélem, a láza már elmúlt.

Vick,
Remélem, sikerül összehozni a találkát Pesten! Legalább képeken jó lenne látni benneteket így együtt a többiekkel.

Szilvi,
Most is idejártok a XVi. kerületbe babaúszni? Mi lenne, ha aznap jönnétek el hozzánk, előtte vagy utána?
Hihetetlen ez a 2 méret növekedés:-) magasságban is ennyit nőtt Csabi?
Azért drukkolok, hogy az új szandál legalább őszig kihúzza.

Szép napot mindenkinek,
és ha nem írnék addig, jó hétvégét!

Puszi
M
monke

hahó,

Vick, megszervezzük a talit :wink:

Móni, pénteken 11-re járunk úszásra. Utána Csabi alszik, szóval ha előtte megyünk akkor csak kb fél11-ig tudunk maradni. Utána meg a kocsiban bealszik. Az a baj, hogy akkor meg nem nagyon lehet bolygatni. Ha kiveszem a kocsiból, az még ok, de felvinni emeletre kézben, már húzós. Szóval inkább legyen másik nap. Az nekünk egyszerűbb.

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

ne haragudjatok, de csak egy gyors kérdés erejéig jöttem, messzinek tűnik a holnap. Ahol már estek át bárányhimlőn: hogy kezdődik? Estére Petrának hőemelkedése lett és tele van apró piros, kicsit kitüremkedő pöttyel a törzse, a lágyéka és a fejbőrén, arcán is látok. Ez ennyiből lehet az? Eléggé beparáztam, mert mostanában sok gyerekkel voltunk, s szombaton mennénk Katáékhoz... :evil: Ha holnap is ilyen természetesen szólok a dokinőnek....

Bocsánat még egyszer és jó éjt Nektek!

Puszi

Judit

Kép
petra09

Judit, mivel nálunk lehet, hogy kijön, megkérdeztem a védőnőt, hogy mi az első tünet, azt mondta, hogy a kiütések, bágyadtság, aztán jöhet láz.

Egyszer viszont Blani tele volt kiütésekkel, totál úgy nézett ki, mint a bárányhimlő, mégsem az volt, és két nap alatt elmúlt neki, szóval nehéz így megállapítani. Ha holnap is megvannak a kiütések, akkor a dokinő biztos tudja majd látványra.

Nem is tudom, hogy mit mondjak, hogy jobb túlesni rajta, vagy inkább ne is találkozzon vele a gyerek. Akkor viszont mindig ott a para, hogy bármikor elkaphatja.

Nyugodt éjszakát nektek!
Puszi,
R
34372

Judit,

Írd majd meg, mi volt.

Bízom benne, hogy elkerül a himlő. És titeket is, Reni.

Jó hétvégét,

M.
monke

Sziasztok,

köszi Reni a választ! A gyerekorvost nem tudom elérni, ki van kapcsolva a telefonja. :( Gondolom külföldön lehet, mert szabi alatt már volt szerencsém keresni, s felvette akkor is. Így a rendelésre megyünk délután. Andris azon parázik, hogy egyáltalán van-e rendelés, mert volt arról szó, hogy július 1. a eü-söknek is szabadnap lesz. Ha nincs rendelés, akkor az ügyeletre megyünk....

Azóta annyi változott, hogy reggel 6-kor 39 fokos lázzal kelt, amit kúppal és Nurofennel tudtam csak levinni, de csak 38,3-ig. :S A pöttyök száma szépen nő, már van a tenyerén, az ujjain, kézfején, lábfején, ami tegnap jött ki, az mára már sötétebb, s a leányzó meglehetősen nyűgös. Szerintem lehet, hogy kezd viszketni is, mert láttam, hogy próbál vakarózni, de a lehető legnagyobb testfelületet befedtem ruhával. Nekünk most jól jön a hűvös idő.

Este majd írok, hogy mit mondtak.

Puszi Nektek és tényleg bocsánat, hogy most is csak magunkról írtam. Még tartozom egy 4 napos mini nyaralásos beszámolóval is.

Jó hétvégét,

Judit

Kép
petra09

hahó,

Judit, nem akarlak elkeseríteni, mi tegnap voltunk orvosnál. és ki volt írva, hogy ma nem lesz rendelés. Szóval lehet egyszerűbb rögtön az ügyeletet megcélozni.

Ja, merthogy Csabi is kiütéses lett. Szerencsére láza nincs, nem nyűgös, csak pöttyös (labda :lol: ) Fenistil cseppeket kell kapnia, az használ. Ez is valami vírus :evil:

puszi

Szilvi
huszilvia

Szilvi: köszi! Azóta már felhívtam az ügyeletet, apa úton. Sajnálom, hogy Csabi is lebetegedett. Petra 39,3-al ébredt.... Nah pár óra és többet tudunk, de köszi nagyon, hogy szóltál!

puszi

Judit

Kép
petra09

S jobbulást Csabinak!!!!

Judit

Kép
petra09

Judit, mi van Petrával?

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!

Délután megjártuk a Heim Pált. Számomra megnyugtatót sajnos nem mondtak. Ott úgy működik a rendszer, hogy már a bejelentkezésnél megvizsgálják. Mikor télen voltunk, akkor lázat és vérnyomást mértek. Persze itt nincs vizsgáló, csak ablak és székek. Nah, most kijött egy csaj elkezdte nézegetni, majd szólt egy másiknak. Szerencsétlen gyereken ott az előtérben már csak bokáig húzott nadrág, fél pár zokni és kigombolt body volt. Petra egész jól viselte, a csajok részben virágnyelven beszéltek. Addig eljutottak, hogy szerintük több fajta kiütés van rajta... nah ők végeztek és szó nélkül ott hagytak minket. Én azt gondoltam, hogy bizti ilyen fapados nap van, nem vagyunk halálos betegek, majd adják a papírt, visszaöltöztettem. Aztán egyszer csak szólítanak, hogy menjünk a vizsgálóba. Petra teljesen kiakadt, mikor megint levetkőztettem, és lefektettem a vizsgálóasztalra. Nem vett levegőt, a dokinő már az arcába fújt, megfeszítette magát, és üvöltött. A pöttyöket a dokinő igazából már meg sem nézte, csak meghallgatta és a torkát nézte. Ezekkel minden rendben, majd mondta, hogy vírus. Ez a kis délutáni kiruccanás arra volt jó, hogy mikor hazaértünk egy órát aludt és 39,3-ról csak kúppal és Panadollal tudtam lentebb vinni, de csak 38,5-ig a lázát. A mi orvosunk továbbra sem elérhető, de van itt a kerületben egy szerintem már minimum 70 éves nagyon elismert idős doki. Andrisék családját elég jól ismeri is. Megszereztük az ő számát, beszéltünk vele és holnap 3-4 között eljön megnézi. Én úgy vagyok vele, hogy ha bármi negatív változás lenne, akkor irány vissza a kórház, ha nem érzem annyira vészesnek akkor pedig az idős dokit megvárjuk. Már enni sem igazán eszik, csak hajtogatja, hogy nem, nem és azt hogy fáj. Azt mondja, hogy a pocija fáj.... az ügyeleten megtapogatták azt is, akkor nem fájlalta. Hát nem tudom. Az is lehet, hogy nála így fognak a betegségek zajlani. December mikor beteg lett az is így történt....

Jó éjt Nektek! Megyek, mert nyöszörög. :(

Puszi

Judit

Kép
petra09

Szegény kis Petra!Jobbulást nektek! Pedig kezdte örülni, hogy himlősek vagytok, gondoltam, akkor mindenképp találkozunk, mert én szeretném, ha a lányok túl lennének rajta. :wink:
De így akkor sajnos nem az.

Többiek jól vagytok?

Mi megvagyunk. Volt egy rossz hajnali kelésünk, de amúgy nem panaszkodom.
Holnap kis barátnőnk szülinapi bulijába megyünk. 5 éves lesz. Ők minden évben partyval ünneplik, többnyire mindig ugyanazok a családok vannak ott. :) Szóval jó lesz! Csak az eső ne essen!

Szép napot nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Petrának és Csabinak jobbulást!

Móni vettem a jövő hetet. Hát nem tudom remélem még összejön...

Július 11.-től lesz csak igazán izgalmas az élet ugyanis indul a nagybetűs munka kezdés.
Egy csomó kérdés, félelem van bennem....de hát egyszer ennek is el kellett jönnie. Azt nem mondom hogy egyszerű volt, leírni sincs kedvem, hogy mennyit szórakoztak velem....de már túl vagyunk rajta :D

Korábban volt szó bölcsiről...a kerületben csak lakcímkártyával, munkahely nem számít...aki nem olvas FB-t végül ez is sikerült :D Dani szeptembertől kezdheti a bölcsit.

Bocsánat, hogy most csak ennyit és nem igazán írtam senkinek, de most is éppen rohanásban vagyunk, megyünk anyuékhoz....

KépKép
KépKép
fleur

Vick jó bulizást :D

KépKép
KépKép
fleur

Jobbulást kívánok én is Petrának és Szabinak!

Hú, remélem, hogy Petra lázát sikerül otthon, egyszerű cuccokkal csillapítani.

Fleur,
Hajrá! Izgalmas korszakba lép az életed:)
Meglátod, élvezni fogod.

Vick,
Jó partyzást.

Pusz,
M.
monke

Jobbulást Csabinak és Petrának!

Fleur, nagyon izgi!!!! Szurkolok, hogy összejöjjön minden, amit szeretnél.

Vick, jöhettek hozzánk is, bár a bárány nem tuti... Jó bulizást nektek!

R
34372

Sziasztok,

egyszerűen nem érek ide.
M múlt héten betegszabin itthon volt, egész héten a fiúknak ugráltam,minden nap főzés,volt hogy estére mást kellett.
A héten nem tanítok, Fleurékkal talzunk még egyet itt a finishben, hétvégén névnapokat ünneplünk, meg vasárnap 3 rokongyerek keresztelőjére megyünk, após német felesége lesz itt,van program rendesen.
Jövő hétvégén meg 3 napra megyünk a Hortobágyra tesómékkal.

Zsuzsi,megjöttetek?Beszámolót kérünk!!!

Reni, nem csodálom,hogy nem érsz ide.Ha kimozdultok,felénk is eljöhetnétek vmikor a csajokkal.

Móni,rég láttunk Eszterkéről képeket.Hogy boldogultok?

Kati,de jó,hogy elmentek nyaralni,és hogy anyud is megy.

Csabi?Petra?

Vick,milyen volt a szülinapi buli?

Szaladok tovább,

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

hahó,

Csabi jól van, a kiütések mintha száradnának le róla. Láza nincs, jól eszik, játszik, rohangászik.

Petrával mi van?

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

Kata,
Jó sűrű programotok lesz hétvégén:)

Köszi a kérdést, jól vagyunk, boldogulunk. Bár ma Eszternek extra rossz napja volt, bízom benne, hogy izolált eset. Dávid nagyon jól viselkedik vele egyébként.

Hálistennek itt voltak Ágiék, úgyhogy Dávid jól elszórakozott:)
Köszönjük, hogy eljöttetek! Szabályosan életmentő volt.

Szilvi,
Örülök, hogy Csabi gyógyul!

Tényleg, mi újság Petrával?

Zsuzsiék már haza is jönnek? Csak most indultak nyaralni:)

Szép estét,
Móni
monke

Sziasztok!

Csak egy gyors életjel: minden rendben, épségben megérkeztünk, nagyon jól éreztük magunkat és le a kalapom Zsófi előtt annyira jól viselkedett és annyira jól vett minden akadályt. Ma éjfélkor landolt a gép, 1 órát vártunk a csomagokra, 2-re értünk haza :evil:

Látom, sok a kis beteg, remélem, mindenki jól van már.

Később jövök élménybeszámolóval!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Ilyenkor alszanak csak el a lányok, aztán már nincs kedvem írni. Blani kicsit előbb kidől, mert ő nem alszik napközben. Bibi 1 órát, úgyhogy ő bírja tovább is.

Kata, megbeszélhetünk valamit augusztusra :) Juditékkal is próbáltunk még régebben összehozni talit....
Jó sok progitok összejött ismét. Én csak ámulok, hogy micsoda háziasszony vagy. Nálunk Anyukám ilyen, de belőlem már hiányzik...(valami hozzá)

Nálunk volt rokon kislány múlt héten, 10 éves, úgyhogy nekem kész felüdülés volt, mert kb. mint egy kis bébiszitter elvolt a csajokkal. Ilyet még szervezünk :)

Unokatesók heti 1, vagy 2 napot vannak itt. Ők is nagyon arik, de 4 gyerkőc már rendesen lefáraszt estére, pedig akkor ketten vagyunk Anyuval.

Voltam ma egy anyukás programon, ahol leginkább gyereknevelésről volt szó, de nagyon klassz volt. Lesz majd ilyen még máskor is, ha érdekel valakit szólok...A festésnek már vége, most nyáron nem járok. Ősztől majd meglátjuk.

Bölcsit elkezdtük intézni, de még a részletekbe nem mentünk bele. Állítólag úgy van, ha beteg a gyerkőc, akkor nem támogatja azokat a napokat az önkormányzat, ellenben a magánovinak ki kell fizetnünk. Ezt nem is értem, hogy ki találta ki. Szóval még át kell rágni magunkat a feltételeken, hogy egyáltalán megéri-e?

Zsuzsi, várjuk az élménybeszámolót!

Mi majd Balatonra megyünk augusztus elején. (nem tudom, hogy írtam-e)

Móni, sokat gondolok rátok, nagyon ügyin csinálod a dolgokat!

Petra jobban van?

Puszi,
R
34372

Hahó!

Móni, nagyon jó kis nap volt, mindketten jól éreztük magunkat, ha ezzel még segítettünk is, akkor meg külön örülök :D Máskor is megyünk szívesen! Eszter azóta remélem jobb passzban van! Dávid pedig nagyon édes bátyus, ügyes és okos, Bene az ő helyében tuti csápolná a kistesót :wink: Móni előtted is le a kalappal, tök ügyesen intézed a két gyerkőcöt!

Tegnap voltunk a Bethesdában UH-n (még mindig a húgyúti miatt), remélem most már utoljára. Most is mindent rendben találtak. Sikerült leadni az indexemet is (ötös lett minden!), nem szándékosan ugyan, de bevetve a gyerek-kártyát, TO-s fickó nem tudott nemet mondani :wink:, szóval most már tényleg nyááár van! Ma jártunk a várban egy kiállításon, Bene egész jól viselte, na persze a rohangálást leginkább :) De szép színesek voltak a képek (kortárs és autista festők képei voltak), szóval szépen végigmondogatta a színeket. Gábor pár hete elkezdte neki tanítani, én meg még mondtam is neki, hogy ne vicceljen már, egy másfél éves gyereknek még korai, erre tessék, Bene ismeri a piros-sárga-kék-zöld-narancs-lila-rózsaszín-barna-fekete-fehér színeket. Őrület. Mennyi mindent tudhatna még, ha nem feltételezném alapból, hogy még nem is tudhatja?? :D
Egész sok mindent mond már, persze csak szavakat, a leghosszabb mondatai a "gyejje aja/apa/busz/stb." -ből állnak :) Néha szövegkörnyezet nélkül megfejthetetlen, mit szeretne, activityzünk egész nap :)

Na de elég rólunk ennyi :)

Zsuzsi, szuper, hogy jólt telt a nyaralás, üdv itthon! Várjuk a képeket és a beszámolót :) Aztán ha egyenesbe jöttetek, hozzunk össze egy találkát is!

Reni, nem egészen értem, amit írsz, de tényleg nagyon bonyolultnak hangzik, remélem sikerül kibogarászni ezt a bölcsis dolgot. Gyereksegítség jó lehetett, megértem :) Remélem a festést is tudott folytatni szeptembertől!

Petra, Csabi, hogy vannak? Ezek a fura vírusok... :? Benének is voltak apró csalánszerű kiütései a láz alatt a múlt héten, de ahogy lement a láz, az is elmúlt, és a doki sem mondott rá semmi extrát.

Kata, Ti sem unatkoztok sosem :) Két pasinak ugrálni, fárasztó lehetett! 3 gyereket egyszerre keresztelnek? Tesók?

Fleur, azta, nagyon felpörögtek az események, sok sikert!!!! Ügyes leszel, ehhez kétség sem fér, hajrá!

Vick, már itt vagytok Vácott? Meddig is maradtok? Jaj, jó lenne találkozni! Milyen volt a szülinapi muri?

Szép délutánt mindenkinek!
Ági
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gigilina 2011.07.07 12:59-kor.

KépKép
gigilina

Ági, színjeles lettél?:)
Gratulálok! Nem akartam kérdezni, olyan óvodás kérdésnek hangzik:)
De nem lehetett semmi ezt így összehozni Bene mellett.

Igen, igazolom, Bene tudja és érthetően ki is ejti a színeket. Leesett az állam, mikor hallottam.

Nagyon el vagyunk kényeztetve, Fleur is járt nálunk Danival, és várhatóan holnap Szilvi is meglátogat:) Nagyon jól esik.

Eszterke ma 6 hetes.
4800 gramm, 59 cm, csúnyán kopaszodik, ronda kiütéses, és megjelent a fejbőrén az első koszmó... de nekünk egyre szebbnek tűnik:)

Bocsi, hogy ma csak ennyi fér bele. 5-kor kelt a család, most visszafeküdtek, de bármikor felébredhetnek, és még reggeliznem is kell:-)

Puszi
M.
monke

hahó,

Igen, tervezzük, hogy megyünk Móniékhoz. Csabin már alig látszik valami, még néhány kis folt van.

Ági, gratula a bizonyítványhoz. Bene nagyon ügyes, így tudja a színeket.

Zsuzsi várjuk a beszámolót.

Felállítottunk a teraszon egy kis medencét, Csabi nagyon élvezi, lehet pacskolni benne. Árnyék is van, így nyugodtan kimehet, nem fog leégni.

Kata van nálatok is rendesen program. Nagyon jól bírod, elismerésem.

TSzilvi, mi van veletek, régen jelenteztél?

puszi

Szilvi
huszilvia

SZiasztok!

Móni: Te sem hazudtolod meg magad! ;) :) Ahogy egészségileg rendben nálunk minden, megyünk ám mi is. :)

Ági: nagy-nagy gratula!!! Nekem gyerkőc nélkül sem volt csupa ötös indexem.... sőt.... :oops: Bene nagyon-nagyon ügyes!!! Petrát a színek egyáltalán nem érdeklik. Mutogatom én neki, de meg sem hallja.... :)

Szilvi: de jó, hogy Csabi már rendben van!!!

Most már nálunk is rendben minden. Petrától sikerült nekem is elkapnom. Én nem lettem pöttyös, de 39 fokos lázam volt, azért voltam eltűnve. Most már csak a torkom fáj. Petrának kutya baja, csak a lába csúnya még. A teste többi részéről elég szépen elmúltak a pöttyök, de a lába az nagyon csúnya. Azon egyébként is voltak piros pöttyök, a dokinő azt mondta, hogy száraz nagyon a bőre, kapott is rá krémet. Nah, most vannak azok a pöttyök, egy-két elvakart kiütés plusz kiütésmaradvány. :( Valószínű megmutatom a gyerekorvosnak, hátha tud rá valami krémet adni.

Vickék most vannak Vácon? Valaki tartja velük a kapcsolatot?

Reni: jó lenne ám tényleg a találkát összehozni!!!! Elvileg hétvégén kész lesz a kerítés és akkor lesz kutyamentes hely is az udvaron. :)

Képzeljétek! Elkezdtünk kutyaoviba járni, illetve egyszer voltunk már, de tervezzük, hogy megyünk minden hétvégén. Már ennek az egy alkalomnak is van látszata a kutya viselkedésén. Itt van nem túl messze tőlünk és ráadásul ingyenes. Míg nem voltunk itthon a lökött kutya átugrotta azt a kerítést, amit a tuják miatt ideiglenesen csinált Andris az apukájával, megkezdte a kerítését.... "kicsit" kikészült, pedig anyum gyakorlatilag ideköltözött..... :( Nah, de majd most! Tanult kutya lesz! ;)

Fleur: majdnem elfelejtettelek. :oops: Gratulálok a munkához!!!

Zsuzsi: nagyon ügyes csaj a Zsófi!!! Élménybeszámolóval és képekkel várunk ám!!!

Szép napot Nektek!!!

Judit

Kép
petra09

Sziasztok,

Nézzétek el nekem, hogy nem reagálok most mindenre külön-külön, de majd visszarázódom :wink:

Ági, gratulálok a vizsgákhoz! Színötös :-) Ezt nevezem.

Kati, örülök, hogy sikerült összehozni egy családi nyaralást!

Fleur, gratulálok a munkához, ügyes leszel, ne aggódj!

Kata, el tudom képzelni, mi lehetett, amikor ugráltál a két fiú körül. Jó szórakozást a hétvégére! Jó mozgalmas a programotok megint.

Judit, tanult kutya :-) Szorítok, hogy neki is színötös legyen a bizonyítványa. :wink:

Szilvi, milyen szandál, szereti Csabi? Biztosan jó lehet a kis pancsoló, elhiszem, hogy élvezi Csabi. ZSófi is imád az erkélyen benne játszani, csak az a baj, hogy akár már reggel 8-kor is hisztizik érte...

Reni, értem én ezt a magánbölcsit, de mégsem... Nálunk akkor is ki kell fizetni az egész hónapot, ha nem megy a gyerek, mert ezzel tarta a helyét...
Hú, 4 gyerek azért nem semmi.
Na, "örülök" azért, hogy nem csak nekem van rosszalvó gyerekem. Bibi és ZSófi sokban hasonlítanak egymásra.

Nyaralás: Kos egy nagyon pici sziget, kétszer voltunk benn Kos városban, egyébként a szálloda kertjében, ill. a tengerparton voltunk. Szép hely, kisgyerekkel ideális. A part nagyon szép volt, lassan mélyülő, homokos, Zsófi nagyon élvezte, a vízből alig lehetett kiszedni, egyfolytában fürdött, homokokozott. Esténként pedig Mini Discoba vittük. Jaj, olyan édes volt, ahogy táncolt, egyszer el is pityeredtem magam, hogy most születetett és már diszkóba jár :oops: Ami nem jött be neki, az a görög koszt, más a fűszerezés, mint amit megszokott, így elég diétás koszton volt.

Amióta hazajöttünk, Zsófi hisztisebb mint valaha. Ha valami nem tetszik, azonnal csapja magát hátra, veri magát a földhöz és könny nélkül üvölt... Még most is pizsamában van, nem tudtam ma felöltöztetni.

Ezen a héten Miki még szabadságon, szervezzük, szerveznénk az esküvőt... Nekemegyfolytában munkaügyeket kell intéznem, már teljesen ki vagyok akadva.

Na, ennyi, aztán majd még jövök.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ági,hatalmas gratula a szuper index-hez,megérdemled a pihenést!Bene megy még bölcsibe vagy kiveszed nyárra?

Vick-ék?Facebook-on írt,hogy rossza laptop, de most itt vannak?Info?

Móni,örülök,hogy a héten eljutottak ennyien hozzátok, így az idő is gyorsan megy.Nekem esélytelennek tűntök,szerdán majdnem nekivágtam sógornőmmel az Örs-nek, de aztán mégse.Ti meg még messzebb vagytok...Fáj a szívem...

Zsuzsi, de ügyes vot Zsófi.Képek és bővebb beszámoló?Milyen volt a repülés Zsófival?Aludt-e ott?Stb...
Hogy álltok a szervezéssel?
Munka?

Szilvi,örülök,hogy Csabi meggyógyult.Pancsi nálunk is menő,ki sem lehet rángatni.Ti mikor mentek olaszba?

Judit, azért ez a vírus se volt kellemes, te is szegény.Kutyaovi:-)
Jó kis program.Anyuéknál az idősebbik kutyát hordta kutyasuliba anno öcsém és nagyon sokat tanult a kutya,bár a természetüktől is függ,mennyi ragad rájuk, de ha kis korban kezdik, az a legjobb.

Reni, a 10 éves keresztlányom is ilyen típusú,mint a te rokonlánykád,igazi kis bébisitter.Az idén nyáron sajna nem jön,pedig szeretik nagyon egymást Márkkal.Megbeszélhetünk akár közös időpontot is Juditékhoz.Nyaralás:D

Fleurékkal összefutottunk tegnap a Lurdyban, játszóházaztak egyet a fiúk,aztán rohantak ők is,mi is tovább.

Nagyon ügyes Bene a színekkel, le a kalappal.Szerintem sok oviba induló nem tudja még.Pont ahogy Judit írta, nálunk se sikerül a színeket tanítani a gyereknek, múlt héten M számtalanszor próbálta pedig,már nevettem,annyi mindent mutatott neki egy-egy színre.Ha meghallja Márk a "szín" szót, azt vágja rá hogy kék...Szóval tényleg minden elismerésem Ági nektek.
Amire viszont totál büszke vagyok,tudja a fiam a főbb testrészeket-szem-orr-száj-fog-fül-kéz-poci-láb- és az állatoknál a farka-t is.
Mióta sokat vagyunk kinnt,bennt nemigen lehet leülni és könyvből"tanulni", ezt kicsit bánom.

na elhullok,

pancsolós-hűsölős hétvégét mindenkinek

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Én értem,Reni mit akart írni a magánbölcsiről:
Elvileg az önkormányzatnak támogatnia kell a magánbölcsit,ha helyhiány miatt nem tud állami bölcsiben helyet biztosítani,nálunk ez napi 500 és 1500 Ft között van, nagyon sok mindent le kell igazolni, a legdúrvább,hogy 1 főre jutó nettó 57 ezer Ft a határ a bevételeknél,szóval aki normálisan be van jelentve,mint például mi,ott szóba se jöhet a támogatás.Így mi buktuk...
Reni szerintem arra gondolt,hogy ha pl beteg a gyerek, a magánbölcsi díját akkor is be kell fizetni egész hónapra, de az önkormányzat azokra a napokra viszont nem fizet támogatást.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kata, nekem sem sikerül színeket tanítani Zsófinak. Még nem érett meg rá. Ellenben ő is udja a testrészeit, mint Márk. Náha magam is meglepődök, hogy miket tud már, ugyanúgy ahogy Ági is írta.
Ne aggódj, szerintem a szabadban is rengeteget tanul, télen-ősszel pedig bőven lesz idő könyveket nézegetni. Bár mi most bevezettük az esti mesét, este 9 körültől, amíg el nem alszik. Együtt nézzük a képeket, mesél Zsófi is sok mindent, ami eszébe jut.

A repülőt nagyon jól viselte, odafelé az előttünk lévő 1 és 3 éves kisfiúkkal szórakozott (zengett tőlük a gép), hazafelé a gépen elaludt, de felkelt, amíg vártuk a csomagokat, ébren volt a taxiban és csak aztán aludt el. Nagyon élvezte a vároakozást is, szaladgált, mindig volt kivel beszélgetnie.

Szervezés: a héten szerdától itt volt Anyósom, meghallgattuk élőben a zenekart, megrendeltük a meghívót ésa gyűrűket, pénteken viszont egész nap dolgoztam. Most sok sz**os ügy van, ennek nem örülök. Na, de majd csak helyrejön minden.

Pénteken jött Apósom, mert szombaton velük négyen mentünk Alcsútra esküvőre. Anyukámék is jöttek szombat de., mert ők vigyáztak Zsófira. Amikor meglátta őket, visongott örömében és körberohanta indiánüvöltéssel a lakást. :-) Olyan drága volt.
Az esküvőt nem kommentálom, fél 4 helyett fél 5-kor kezdődött a szertartás, a vacsora 7 helyett 9-kor volt a negyven fokban, egy kétágyas szoba jutott négyünknek...

Ja, Anyósom úgy érezte magát az esküvőn, mintha temetésen lenne... Szép kilátások... és be is szólt nekem, hogy Zsófi azért hisztis, mert egyke :evil:
és nem ez volt az egyetlen beszólása...

Nálunk nagyon meleg van most is, Zsófi még kint fürdik az erkélyen a pancsolóban és szólongat engem, hogy Zsuzsó, Zsuzsó :-)

Móni, Ti hogy bírjátok a klímát? Eszter jól van? Le a kalappal előtted, nagyon ügyes vagy.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

hahó,

Móni, köszönjük szépen a meghívást. Nagyon édes Eszterke. És Dávid is szép, okos nagyfiú. Olyan aranyos volt, ahogy szeretgeti Eszterkét :)

Zsuzsi, nem semmi az anyósod. Erre csak azt lehet mondani, hogy remélhetőleg minél kevesebbet találkoztok...
Zsófi aranyos lehetett, így örült a nagyszülőknek :D
Hát az esküvő, legalább túl vagytok rajta.
A saját szervezéshez meg kitartást! meg türelem kell hozzá. Tudjátok már, hogy hányan lesztek?

Csabi a pocakját tudja mutogatni, meg az orrát :D Amúgy még nem beszél.

A legújabb húzása volt, hogy beledobta a mobilomat a medencéjébe. Úgyhogy most senkinek sem tudom a számát, meg el sem lehet érni, plusz oda írtam fel mindent a naptárba... Remélem a SIM kártyán azért meglesz pár dolog :evil:

Zsuzsi, kérdezted még a szandált. Nagyon jó, kényelmes, szép is, nem "ortopéd" szandál szerencsére.

A munkámról még semmi hír, még nem tudom mi lesz. Állítólag a jogásznál van a kérelmem. De azért már idegesít, hogy mit találnak ki.

puszi

Szilvi
huszilvia

Szilvi,
Én köszönöm, hogy eljöttetek!
Sajnálom, hogy Dávid olyan nyűgös volt. :( rossz napja volt. Mostanában azért elég gyakran előfordul, hogy ilyen.

Pedig Csabi milyen kis kedves volt hozzá is, Eszterhez is. Jó volt látni:)

Fleur, gondoltam Rád ma! Mi újság a munkával?

Zsuzsi,
Anyósodnak kölcsönadnám Dávidot egy rosszabb napján. :) És NEM egyke!!!

Eszterke jól van, remek étvágya van, eléggé hasfájós, de alapjában nyugodt, érdeklődő babának tűnik.

Egyébként meg nem kell ám dicsérgetni:( muszáj állni a sarat itthon, nem nagyon van más választásom:)

Ha mind jókedvűek vagyunk, akkor is nehéz. Ha valamelyik gyerek nyűgös, horror:(
De tündériek és meghatóan édesek együtt - főleg, mikor alszanak:)

Szép estét,
Puszi
M.
monke

Sziasztok!
Móni, sokszor gondolok rátok, mikor "helyzet" van a csajokkal, hogy két picivel még nehezebb lehet. No meg akkor is eszembe jutsz, amikor Bibi még mindig szopizik, hogy akár már kistesója is lehetne...

Nemsokára letelik a bárányhimlő miatti "karantén". Akkor mi is meglátogatnánk titeket. Ez már az utolsó találkozást követő harmadik hét...

Szerencsére nem jött ki, de az oltást elhalasztottam emiatt. Még nem kapta meg a 18 hóst, mert a 15-öst halasztottuk a lázgörcs miatt anno, most meg a bárányhimlő veszélye miatt.

Remélem, hogy mindenki meggyógyult már.

Vickékkel talizott valaki? Tudtok róluk? Azt hiszem, hogy jövő héten lesz a Váci Vígalom, az is jó progi.

Zsuzsi, nagyon jó lehetett a nyaralás, egy ilyenre én is beneveznék. Az Anyósod beszólásán jót mosolyogtam. Ha Bibit látná megváltozna a véleménye. Tök "édi" mikor úgy visít, hogy vízhangik a környék, azt hiszik, hogy valami vágómalac visít az életéért, csak azért mert nem tudom épp felvenni, mert mondjuk tésztát szűrök, vagy hagymát aprítok stb. Ja és ezt mindennap kb. egy éve és még mindig nem adja fel. Zsuzsó :)

Mi szándékosan nem fejlesztjük a gyerekeinket amíg kicsik. Amit kérdeznek, arra mindig válaszolunk, sokat mondókázunk, játszunk, birkózunk, csikizünk stb., de sosem tanítási szándékkal. Mondjuk második gyerekként Bibi kénytelen mesét hallgatni akkor is, ha nem érdekli.
Arról számolhatok be, hogy így is megtanulnak mindent, ami kell. Blani pl. simán összead, kivon 3 éves kora óta teljesen magától. Persze kajával. Pl. ha ezt a két szelet pizzát megeszem, akkor még 3 marad :)

Kata, igen így van nálunk is a bölcsi. 25 e lenne alapból a mi részünk, és ha beteg, akkor azokra a napokra 3 e körül naponta. + akkor is ha pl. nyaralunk, vagy egyéb okból nem menne. Már nagyjából el is ment tőle a kedvem. Inkább mégis bébiszitter lenne jó.

Mi is belelkesedtünk tavasszal, hogy veszünk kutyát, de én inkább még húzódozom, mert biztos rám hárulna még a kutyus utáni takarítás is.

Jó éjt mindenkinek!
R
34372

Hahó!

Ez a hőség borzasztó. A mai nap még csak-csak, de a hét eleje... hogy bírjátok? Panellakóként én elég nehezen :) Benének tettem ki én is pancsolót az erkélyre, napjában többször is megy, délelőtt korábban, délután meg estébe hajlóan megyünk csak le motorozni, sétálni. És még főzni is... na szóval, én drukkolok egy hidegfrontnak :) Bár jövőhéten nyaralunk, Ausztriában, hegyek között, remélem, ott azért hűvösebb lesz.

Móni, ha hazajöttünk, szívesen elmegyünk megint hozzátok!
Na meg esetleg szervezhetnénk megint egy nagyobb találkát is :)

Szilvi, telefon-úsztatás, jaj. Gondolom nem kicsit voltál pipa, remélem sikerül legalább a SIM kártyát megmenteni!
Drukkolok, hogy a munkával minden rendben legyen!

Zsuzsó :wink: Anyósod, jaj :evil: Minden első gyerek "egyke", amíg nem születik meg a tesója, az ő első gyereke talán nem volt az? Na meg a hisztiről is tudnánk neki mindannyian mesélni, biztos mi mind túlságosan elkényeztettük a gyerekeinket... :) Na de engedd el a füled mellett, ha tudod!
Esküvői előkészületekhez hajrá-hajrá, jól haladtok! Ruhádat próbáltad már?

Reni, Blani kaja-számolása nagyon cuki :)
Én nem tekintem ezt szándékos tanításnak, persze végülis tanítás, ebben egyetértek. Bene borzasztóan érdeklődő most a szavak iránt, mindig mutogat és kérdez, a színeket is az építőkockákkal játék közben tanulta meg, azóta pedig borzasztóan élvezi a "tudományát", bármerre járunk, teljesen magától mondja, mi milyen színű, számára ez játék. Ha fogékony rá, miért ne? Nem szögezzük az asztalhoz, nem kényszerítjük mi sem, ami viszont érdekli, azt a kiváncsiságát igyekszünk kielégíteni játék közben. Szerintem Kata és Zsuzsi is így értette, mutatják a gyerekeknek, felajánlani végülis szerintem jó dolog egy új ismeretet, de ha nem érdekli őket, akkor elfogadják, majd úgyis eljön az ideje.

Hűvösebb délutánt!
Ez a meleg vízpartra való, nem lakásba sajnos :(
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Ági, tudom, nem csökkenti nálatok a hőséget, de nálunk is meleg van :-) Nagyon, nagyon, pedig én imádom, bírom is, de ez így azért sok.
Jó pihenést Ausztriában! Ha hazajöttetek, akkor találkozunk, jó?
Igen, pont így értettem a "tanítást", ahogy Te is írtad. Sokszor egyébként magától mond olyan dolgokat, hogy csak nézek és akkor jut eszembe, Atyaég, mit tudhatna ez a gyerek, ha esetleg "tanítanám" is. Több dalt is énekel magától, bárhol, bármikor, olyan kis édes.
Jó ötlet a nagyobb találka is!
Pancsolót én is felállítottam az erkélyen, az a "baj" vele, hogy reggel 3/4 7-kor és este 9-kor is abban üldögél.
A főzést ne is mond, egyik este 2 kg zöldbabot főztem meg és fagyasztottam le... Most pedig éppen csöves kukoricát főzök.

Szilvi, remélem, megjavul a telefonod vagy legalább a SIM-kártyád. Van fejlemény? Munaügyhöz drukkolok! A 4 órásat kérelmezted végül?

Reni, édes lehet a kis visító Bibi :-)
Igen, így azért elég húzós a magánbölcsi.
Vick, azt írta FB-n, hogy rossz a laptopja.
Nem tudok róla, hogy találkozott volna valakivel, mikor erre jártak. Vagy igen?

Móni, akkor is minden elismerésem és nincs vita :wink:
Valaki azt mondta, hogy a nap fénypontja, amikor mindkét gyereke elaludt :-)

Vajon hogy vannak a dolgozó anyák? Mangora? Fleur?
Danit láttam tegnap és ma a napköziben, nagyon kis édes volt.

Szép napot és tényleg kicsit hűvösebbet!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok csajok!
Ma végre van egy nyugisabb napom. Nagyon jó volt, hogy sikerült találkozni múlt héten Móniékkal és Katáékkal.
Móni majd a képeket azért felrakom valamikor.

A munkahely nagyon zavaros. Az első megállapodás szerint már hétfő óta dolgoznom kellene, a második szerint pénteken kezdenék, de most van egy harmadik miszerint jövő hét szerda a kezdés időpontja és előfordulhat, hogy lesz egy negyedik is és akkor augusztus 5.-én kezdek. A rossz csak az, hogy semmit nem mondanak maguktól, mindent úgy kell kikönyörögnöm belőlük és mindig mindnen az utolsó percben derül ki. Sajnos emiatt most elég sokat idegeskedek, mert nem bírom a bizonytalanságot, főleg azért, mert a gyerekek elhelyezése már meg lett beszélve és a CSANA-ban is várják, hogy akkor most mi lesz.
Amúgy nem vagyok túl elégedett velük sem, azaz csak egy emberről van szó, de az ő hozzáállása kritikán aluli.
Miután befizettem a havi díjat, amit nem fizetnek vissza, közölte, hogy mi lenne, ha ma nem menne a gyerek, ha már úgysem dolgozom, mert sok a gyerek és egyedül van. Ma le lettem szúrva, hogy 3/4 8-ra értem oda, mondván, hogy 7-8ig ügyelet van. A probléma csak az, hogy mi eddig is többnyire fél 8 körül értünk oda és még sosem szóltak eddig. Csak most történetesen a hölgy nem volt ott reggel és tegnap elfelejtette jelezni, hogy ha lehet kicsit később vigyem.
Szóval emiatt is állandóan bosszankodom, mert mindig van valami. De a tulajdonos amúgy nagyon korrekt és ő is próbál nekünk segíteni.

A nagy meleg tényleg nagyon rossz, gyerekek rosszul alszanak és nagyon hisztisek. Erre még pluszban Lilla a hétvégén beteg volt. 3 napig lázas volt, többször 40 fokos lázzal, az meg aztán tényleg nagyon hiányzott, de szerencsére már jól van.

Zsuzsi még neked gyorsan: anyósodnak üzenem, hogy Dani második gyerek, tutira nem lett elkényeztetve és olyan hisztiket produkál, hogy öröm nézni. Földre ledobós, csapkodós, kiabálós.
Szóval szerintem ez nem attól függ, hogy egyke vagy nem ezt biztosan állíthatom, sőt még a kényeztetéstől sem, csakis a vérmérséklettől.
És én is láttam ám Zsófit valamelyik nap :D nagyon kis cuki volt, cska sajnos már nem nagyon ismert meg :(

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Megjöttünk a nyaralásból. Nagyon jó volt, sajnos a talit nem tudtuk összehozni veletek. Sok helyen jártunk, rengeteget mentünk, reggel 6-tól este 10-ig meg sem álltunk. Addigra ki is dőltek a gyerekek, így nem volt gond az alvással sem. Szóval minden jól alakult.

A laptopunk sajnos totál kikészült, úgyhogy vennünk kell egy másikat. Tegnap megrendeltem neten egy gépet.

Zsuzsi
Nekem Vince földre vágja magát, ha nem az van, amit akar, bárhol is legyünk. Az autóba beültetés csak nagy terelések árán megy, "nézd csak..." mondatokkal és rettentő gyors bekötéssel. :) Anyós meg anyós módra viselkedik, ne törődj vele! :lol:

Móni
Szép súlya van Eszternek, szépen fejlődik!

Fleur
Remélem mostmár kialakul a munka is rendesen. Ha beindul a dolog és rendszeresen mennek a dolgok, akkor majd helyrerázódik minden!

Ági
Nagy gratula a bizihez! Rém ügyes vagy!

Mennem kell az ebéd másikfelét megcsinálni, de már igyekszem csatlakozni hozzátok!
Szép napot!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

csak gyors bekukk:
Holnap megyünk 3 napra Hortobágyra,tesómék vettek egy hiper-szuper 6 személyes,3 hálófülkés sátrat,velük megyünk izgalmas lesz,sose sátraztunk még.
Remélem Márknak is tetszeni fog.
Szombaton Debrecenbe megyünk, remélem sikerül összefutni Vick-ékkel is.
Mai Murphy:Nemrég örültem a fejemnek,hogy lám, anya már főtt kukoricát is csinál és Márk meg különösen odavan érte.
Erre ma száz dolgot csinálok megint egy időben, odaraktam főni a kukoricákkal teli fazekat víz nélkül! a főzőlapra.
Közben tergettem,pakolásztam,jövök be,mi ez a bűz,húúú, elszenesedett az összes kukorica.
Tiszta égett szag van mindenhol,ááá.
Na szaladok,felkelt a drágám,

puszi mindenkinek

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Fleur,
Sajnálom a munkahelyi kavarást, és a magánbölcsis hozzáállás kritikán aluli:(

Kata,
Jó nyaralást:) Vegyetek Márknak kukoricát a Hortobágyon!

Vick,
Akkora élmény, hogy ilyen gyorsan nő Eszter. Dáviddal ilyen szempontból kín volt az első fél év.

Ági,
gyertek, persze, megbeszéljük S.Timivel, hogy ők is legyenek itthon, ismerjétek meg végre egymás fiát:)

Reni, örülnék Nektek is nagyon. Bibire nagyon kíváncsi vagyok.

Én jó szívvel tudnám ajánlani az én (volt?) bébiszitteremet, Dáviddal nagyon sok türelemmel, kedvesen bánt. Félúton lakik köztünk.:)

Judit, bennetek is várunk szeretettel!

Ma voltak Zsuzsiék is, köszönöm!:) Édesek voltak, mint mindig.

Csak nem akarok senkit ezzel stresszelni, na. Aki akar, jöjjön. Segíteni nem kell:) De a jó társaságért nagyon hálásak vagyunk.

Kis ízelítőt kaphattok abból, milyen a 1.5 év korkülönbség és a szinkronban üvöltés. Soha nem tudom, melyiküket kapjam fel. És bárhogy is döntök, állandóan lelkiismeret-furdalásom van:(

Ez a fejlesztés jó téma.

Kérdés, hogy hol kezdődik az a fejlesztés, ami már káros, és mi az, ami még belefér. Szerintem úgyis csak azt tanulják meg ebben a korban, amire megértek, ami foglalkoztatja őket.

Igazat adok Reninek is, Áginak is.

Eszter kapott egy FP-os "oktatókutyát" egy svéd barátnőmtől... Kiderült, hogy a színeket tanítja, svédül:-)))
Zsenit nevelek a lányomból!

Szép estét!
Puszi,
Móni
monke

Sziasztok,
Először is gyorsan Áginak írok, hogy ne maradjon le:
Állítólag azért nem jó a kicsiknek "tanítani", mert bármit megtanulnak, nemcsak azt amit koruknál fogva ideális lenne. Ez persze nem vonatkozik arra, amit kérdez, akár mutogatással is, mint Bene, mert az érdekli. Sokat olvastam ebben a témában és azért írtam nektek, mert engem meggyőzött, hogy tényleg nem jó a korai direkt fejlesztés, és nagyon sok helyről hallom az ellenkezőjét.
Neked viszont hajrá tanulás, gratulálok a bizihez :) A többit majd jó lenne inkább szóban, gyertek el egyszer hm?

Fleur, csak egyenesbe jönnek a dolgok és ha már kialakul a napi rutin, te is megnyugodhatsz. A legtöbb munkahelyen ilyen variálás megy...nem is értem...

Vick, kár, hogy nem jött össze a tali. Mi mostanság sem járunk Debrecen felé...de hát sosem lehet tudni.

Móni, én is nagyon kíváncsi vagyok már rátok. Mikor lenne jó nektek? Ez a lelkiismeret-furdalás ismerős. Ne legyen, mert később még manipulálnak is majd ezzel. Legalábbis engem totál megvezettek mindketten. (Bibi sokszor csak azért akar szopizni, mert ez az ő privilégiuma és ezzel kiszorítja Blanit a közelemből. Blani viszont rafkósan kifigyeli, hogy mi fontos nekem, pl. a higiénia (segítek neki a popsitörlésben) és persze mindig akkor kakil, mikor Bibit altatnám, és óbégat, hogy jöjjek azonnal.

A zseninevelésre visszatérve...tényleg nevelhetsz belőle...csak gondold át, hogy valóban akarod-e?

Kata! Mindig ezerrel pörögsz! Kukorica :( Most olvastam, a neten, hogy elég lenne 3 percig főzni forralás után. Legközelebb kipróbálom, én mindig sokáig főztem eddig, mert Nagyi is úgy csinálta. Jó kempingezést nektek, majd kérünk élménybeszámolót! Biztos jól érzitek majd magatokat :)

Puszi,
R
34372

Hahó!

Na még egy gyors életjel, holnap hajnalban indulunk, már a pakolás nagyján túl is vagyunk :)

Reni, tök érdekes, amit írsz, ezt nem is tudtam. Tudsz mondani pár helyet, ahol lehet erről olvasni? Nagyon szívesen utána olvasnék én is, mert ez tényleg fontos-érdekes téma. Köszi :)

Kata, kukorica :evil: Remélem a Hortobágyon jól telik majd az a pár nap, a sátorozás biztos nagyon fog tetszeni Márknak! :)

Vick, sajnálom, hogy nem tudtunk összeszervezni egy találkát, de az nagyon szuper, hogy ennyire tartalmasan töltöttétek az időt, remélem mindannyian fel tudtatok egy kicsit töltődni, pláne Ricsi és Te :wink:

Fleur, remélem nem húzzák már sokáig az idegeidet ezzel a munka-dologgal és most már letisztázódnak a dolgok! Na meg hogy emiatt nem kell rossz szájízzel kezdened a melót :(

Ha visszajöttünk, szervezzünk sok-sok talit (Reni, köszi a meghívást, szívesen megyünk :)), olyan rövid a nyár, szeretném minél jobban kihasználni, mielőtt újra kezdődik a mókuskerék :wink:

Puszi mindenkinek, szép hetet Nektek előre is!
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Csak gyorsan írok. Vince 3. napja lázas, de már ritkulnak az "alkalmak". Remélem lassan elmúlik.

Itt volt szerdától a keresztlányom, ma megy Anyukámékhoz, aztán majd haza. Ezalatt a keresztfiam Hegyalján volt. Szegényt úgy meghurcolták az idióta rendőrök, hogy teljesen összeomlott. Remélem kiheverte már nagyjából. Nem beszél róla szívesen, így inkább nem kérdeztem.

Holnap érkezik az új laptopunk. Már nagyon várom!

Ha valaki erre jár, szívesen találkozunk velük! :wink:

Puszi mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Pénteken végre megkaptam a hivatalos ajánlatot :D
a hét már ügyintézősen telik. Szerdától dolgozom.....

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok,

Fleur, gratulálok! Véfre! Remélem, most kicsit már megnyugodsz, hogy tudod, mit, mikor és merre. Sok sikert!

Vick, megvan a laptop? Szegény keresztfiad. A rendőrök nem mindig úgy viselkednek, ahogy kellene.
Vincének jobbulást! Szegénykém, 40 fokban. Mi a baja?
Ja, most nálunk a sláger a Csiribiri dvd. Napi kétszer végigmegy ált. :lol: Zsófi úgy hívja, hogy diidii dédédé.

Móni, köszönjük a meghívást, jól éreztük magunkat, megyünk még!
Nagyon aranyosak vagytok hárman együtt. Le a kalappal, ahogy manageled magatokat.

Kata, remélem, jól telt a hétvége. Hogy tetszett a sátorozás? A képeket az előbb láttam, nagyon jók!
Kukorica, ez igazán Mr. Bean :evil:

Ági, jó pihenést, kérünk majd élménybeszámolót!

Mi jól vagyunk, hétvégén Anyukáméknál voltunk, vasárnap a nagymamám kis falujában volt családi ebéd, búcsú volt. Ott volt Anyukám testvére a családjával, az unokatestvérem a fiaival, ritkán találkozunk így együtt. Zsófi jól eljátszott a majdnem 3 éves kisfiúval, szépen homokoztak, beszélgettek.

A héten is rengeteg még a munkám, minden összejött, remélem, sikerült mihamarabb átrágnom magam mindenen. Szorítsatok!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Reni, 3 percig főzni a kukoricát? Hú, én is órákat főzöm, így tanultam otthon.
Megyek is, alágyújtok, csak teszek alá vizet :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Zsuzsi csak gyorsan Neked, aztán igyekszem majd jönni. :) Én forrástól számítva 10 percig főzöm és kész. Én is a sokáig főzést tanultam, aztán anyu hallotta ez valahol és azóta így főzzük.
Petra közben illatosítót nyalogatott..... :evil:

Elteszem délutánig a csajt. Most meg sót eszik..... :twisted:

Puszi

Judit

Kép
petra09

Judit
:D

Egy ideje én is 10 percig főzöm a csöves kukoricát, pedig régen mi is kuktában órákig főztük. Nekem a piacon mondta az árus néni, hogy olyan zsenge, hogy elég 5 percig főzni. Kipróbáltam és tényleg! :D

Vince végre láztalan, pontosan 3 napig tartott. Most az arca kezd kiütéses lenni, úgyhogy ez az a bizonyos "3 napos láz" lesz.

Ma megjött a laptop, elvittem a szervízesekhez, hogy telepítsék rá a telepítendőket. Talán már a héten kész lesz.

Fleur
Látod, csak rendeződött a dolog! Örülök. :)

Zsuzsi
Kitartást neked!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

M a héten szabin van,időm még kevesebb.Egy csomó elintéznivaló meg itthoni ügyes-bajos teendő van, csütörtökön el akarunk menni kirándulni,ez időjárásfüggő,csüt-péntek jön hozzánk sógornőmék lánya-4 és fél éves-és együtt megyünk le a Balcsira,falunapok lesznek,elég sok programmal.
A horvátországi nyaralás lehet,hogy elmarad,mert időközben vettünk egy elég nagy lcd tv-t és holnap megyünk egy sarokkanapéért,elég régóta szerettünk volna már a nappaliba beújítani,és akkor már inkább legyen a sarokkanapé és egy belföldi nyaralás vhová.
Múlt hétvége jól sikerült,Márk úgy pörgött mint még soha,nagyon tetszett neki,igaz az alvása eléggé felborult,na de tegnap óta itthon már a régi.
Sajnálom,hogy Vickékkel nem tudtunk találkozni :-(
Mikorra terveztek nagy baba-mama talit?Remélem eljutunk oda mi is.

Fleur egy nagy kalappal holnapra!

Zsuzsi,mikor dolgozol?Esténként vagy Zsófi alvásidejében?Csiribiri:-)
Nálunk most az olyan mesék a menők,mint A túl a sövényen, Matuka meséi és Verdák(Márk mondja aszereplőket,hogy busz,cimb,doki, Batu-Matuka,haláli), Nagyon vadon 3.

Ma este átmentünk a szomszédba megbeszélni a pasisval a holnapi fuvart, Márk az ölembe volt,mert mezítláb volt,egyszercsak közrefogta a kezeivel az arcomat és adott a számra egy óriási puszit és fülig ért a szája,azt hittem elolvadok...

Akinek nem írtam,bocsi, vmelyik este még igyekszem jönni és jelentem ma isteni főtt kukoricát csináltam, s nem szenesedett el.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kata, éljen a kukorica!
Kérünk majd képet a megújult a nappaliról. Biztosan szépet választottatok.
Édes kis Márk! Ilyet Zsófi is szokott.
Micsoda nagyfiús meséket néz!
Hova terveztek nyaralni menni?
Alvásidőben és esténként dolgozom, ill. heti 2-3-szor délelőtt megyek be az irodába. De ott inkább csak feltartanak.

Vick, remélem, jó lesz az új gép!
Remélem, Vince meggyógyult.

Zsófit felvették állami bölcsibe :-) 60-at vettek fel, ő 62. volt a listán, vmi csoda történt és utolsóként kiírták a nevét. Miki mondta is, hogy dehát nem is szóltunk senkinek!
A napköziben még nem tudják...
Ha nem vették volna fel, akkor vsz. egész naposan nem járattam volna oda Zsófit. Annyi pénzért szerintem jobbat is lehet találni. Az egyik gondozónő a saját bevallása szerint is össze van törve lelkileg...

Többiek?

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Zsuzsi, én vagyok, csak soha nincs szabad kezem:)

Örülök a bölcsinek, ezek szerint 62 gyerek kezd ősszel? komoly.
mikor akarod megmondani a magánbölcsiben?

Vick,
Utólag már hülyén jön ki gyógyulást kívánni Vincének. Belegondoltam, milyen lehetett lázasan a kánikulában:(

Kata,
Szépek a képeitek:) Dávidnak nagyon tetszett a tankos, vajon miért...
Sajnálom a nyaralást... majd bepótoljátok jövőre.

Fleur,
Hajrá!!! kívánok egy szép, izgalmas, kellemes új munkát, jó kollegákat, rugalmas munkaidőt... Dani meddig jár még abba a Csanába?

Reni,
Jövő héten bármikor ráérünk, elsősorban délelőtt (délután néha nagy sírás-rívás van:( Írj légyszi egy mailt vagy privit, ha ráérnétek. Nagy szeretettel várunk!

Magamba szálltam és rájöttem, hogy attól még nem lesz valaki zseni, hogy tud svédül:)

A kukoricás tippeket köszönöm, otthon mi is kuktában főztük, órákig, alul levelek-felül levelek.. hogy minek?
Főztem 5 percig, tök finom lett, sajnos Dávid nem szerette. Én ettem meg mindet. Hadd hízzak tovább:(

Nálunk minden ok, bár Eszterkének is vannak rossz órái...
Dávid meg dührohamokat kap néha, de már kezdek mindenre immunis lenni. :)

Szép napo(kat) mindenkinek, jövök, ha tudok, és majdnem mindig olvasom a fórumot:)

Pusz,
M.
monke

Sziasztok!

Mi is megvagyunk! Igaz, ettől a hirtelen jött hidegtől Marci kicsit taknyos (na nem mintha én nem lennék az) és még szegénynek jön két szemfoga is egyszerre. Szóval elég nyűgös napjaink vannak. Rohanás az szinte állandó, hogy mindennel utol tudjam érni magam akár itthon, akár a munkában, de azért kitartok! Persze vannak mélypontok, meg tényleg meghalnék, ha Robi nem segítene ennyit, szóval hálás vagyok neki!
Visszaolvasni esélyem sincsen sajnos, néha szabad perceimben bele-bele olvasok a hsz-ekbe, de reagálni már nincs időm sajna :(

Puszi mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?