Átköltöztünk. Most ide nagy smilekat illenék raknom, de első este egy kicsit pityeregtem apának, hogy mikor megyünk haza? Sokat mondogatom, hogy ez már a sajátunk, de... szóval kicsit unom, hogy a kádban kell mosogatnom a cumisüvegeket, mert csak ott van meleg víz :O és ez még csak a jéghegy csúcsa. Mikor csütörtökön átvettük a festést, még dolgoztak néhány helyen, mondták befejezik és mennek, jött is takarítónő (aki kb 10 órát dolgozott, de annyi eredménye van, mint mikor én 1 órát takarítok :O). Na a festés nem lett befejezve
az előszobában a fehér festéken átüt az alatta levő zöld
Állítólag jönnek korrigálni, fogalmam sincs, hogy lesz ez. Ja és külön hangsúlyoztam a mesternek, hogy a barna járólap barna fúgája érzékeny a fehér fesétkporra, szóval maradjon végig letakarva. Mondanom se kell, hogy a sötétbarna csempémhez most fehér fúga tartozik
Olyan gyönyörű volt barnával! De a spejzban már „kivakartam” a fehérséget kis szivaccsal hosszú dörzsöléssel... pár év alatt az egész lakást négyzetcentinként kitisztítom...
Rohadt festők! Ja, a bejárati ajtót, a kazánház fém ajtaját meg az erkélyen a betoncsíkot „elfelejtették” lefesteni. Annyira szar, mert persze egy nyűgös gyerekkel a kenguruban miközben vagy 10 festő mozgott a lakásban ezeket nem szúrtam ki, a mester meg mondta, hogy nézzük meg a színes falakat jó helyre tette-e, szóval terelt.
Csak hogy pozitívat írjak: álomszép konyhám van
Gyönyörű lett, hiába, belsőépítésznek kellett volna mennem. Majd egyszer teszek fel képet. Ehhez persze hozzátartozik, hogy remek asztalosokkal dolgoztattunk, ismerős konyháját néztem, hogy milyen szép és tőle kértem számot. Két jobbágytelki (Maros megye) fickó, nagyon vicces, pont úgy beszélnek, mint anyósom, ugyanaz a tájszólás (ő Parajdon nőtt fel). Ami szintén jó, hogy a speiz nagyobb, mint az előző, szóval tulajdonképpen több helyem van a konyhában, pedig fele akkora :O Sajna a vízbekötéssel gebasz van, holnap jön a vizes megszakérti azt is meg a fürdő csapját is, mert ott sincs meleg víz a szifon meg csöpög. Gyerekszoba teljesen berendezve és most ez a legfontosabb, nappaliban még csak a zongora üzemkész
Amúgy 3 ember 10 órán át költöztetett minket, kétszer fordult a teherautó. És én még azt hittem, kevés holmink van. Megdícsértek a pakolásért (ez nagyon jól esett), mert egy tv-s dobozt sem tettünk tele könyvvel, és nem IKEA-s dobozokba pakoltunk, amik azonnal szétszakadnak.
Tegnap és ma összesen nagyjából 3 órát kerestük apa borotváját és alsógatyáit, hogy holnap tudjon menni Düsseldorfba. Végül mind meglett.
A konyha és a dolgozó egy hatalmás rétszerű parkra néz, szerintem legalább 300 méter a következő házig, és addig fák, fű, aszfaltozott babakocsibarát sétaút padokkal. Mivel ez egy '78-as telep, a fák már nagyok, terebélyes lombkoronával, szóval minden mesés.
Válaszolgatok mindenkinek, aztán visszakapcsolom a netet és elküldöm. Ha folyamatosan megy a telefonom wifi progija, veszettül hamar lemerül
Anna
Hát nem is könnyű pakolni. Igazából azért jó a segítség, mert én minden kis tárgyat hosszasan „simogattam”, emlékezgettem, Esztike meg mechanikusan és hatékonyan dobozolt. Ja és kidobott minden lejárt szavatosságú kaját, szóval alig hoztunk át valamit a speizból
Kipakolni jobb
Épp panaszkodtam valakinek, aki mondta, hogy legutóbbi költözésüknél már mind3 gyerek megvolt, akkor 8, 2 és fél évesek voltak... Rögtön el is hallgattam. Ja és kettesben költöztek költöztetők nélkül, mert annyit csúsztak a határidőkkel, hogy már nem volt pofájuk még egyszer hívni a haverokat, pénz meg nem volt hivatásosokra (megértem , mi 70e-t fizettünk
)
Csicsi
Ne aggódj, nemsokára már Bibi is lefoglalja magát. Már csak 15-20 év
Piroska
Erdély melyik részéről származol? Loló amúgy valami mosóporreklámot dudorászott románul Szaffinak, és arra hittem, hogy nekem mondja, amin annyira meglepődött, hogy a következő mondata már tényleg románul volt
Én amúgy nagyon szeretem, ha románul beszél, van valami érdekes annak a nyelvnek a dallamában.
Nem vagyok túlságosan parázós a porcicaevés miatt, azok után hogy az állandóan hulló hajamat eszi...
Mindent csak mértékkel!
OKJ-s vizsgákhoz: én imádok barkácsolni, kislány koromban csináltunk apámmal néhány szekrényt is (beépített szekrényt az elősobába sarokelemmel, erkélybútor stb.). Most néztem az asztalosokat megbűvölve (basszu, olyan akkus ütvefúrójuk van, csak úgy csorgott a nyálam érte), mondta apa, ha ennyire szeretném, mi lenne, ha inkább egy asztalos OKJ-s vizsgát csinálnék a pedagógus szakvizsga helyett?
Nagyon jót mulattam rajta ám
Mondjuk, tényleg hasznosabb lenne
Kat
Nagyon részvét a felújítás miatt, gondolom a végén neked is lesz mit pakolászni bőven. Csomagtartóban élésen jót nevettem, eszembe jutott az a hajléktalan, aki az egyik rakparton lakik egy kocsiban, télen kb óránként fűt is egy kicsit. Látom magam előtt, ahogy csöveztek Bálinttal
Kaját nekem a bébikajás üvegben ha hűtőből veszem ki kb 5 perc alatt melegíti szobahőmérsékletűre. Én teszek bele desztillált vizet, így a cumisüvegmelegítő azt felforralja (kb 3 perc) és a forró víz melegíti a bébikaját. Szoba-hőmérsékletű tápit meg ivó hőmérsékletűre anyámnál úgy melegítettem, hogy egy a cumisüvegnél nem sokkal nagyobb söröskorsóba raktam és vízforralóval forralt vizet öntöttem köré, és abban állt kb 5 percig, néha megráztam. Már bekevert vagy üveges bébikaját én se szeretek mikrózni, sztem nagyon egyenletlenül melegszik, és nemtom eléggé szétkeverni.
Fogalmam sincs, milyen márkájú a cumisüveg melegítőm, fehér kék tekerővel
talán Momert, ha létezik ilyen márka... Nincs netem, hogy rákeressek...
Gratula a 6 hóhoz! Majd forog, ha akar. Barátnőméket is mindenki ezzel piszkálta, ő meg nem ért a mozgásformákhoz és pánikolt, hordta mindenhová, aztán semmi baja nem volt, most 1,5 éves, és barátnőm nem győz rohanni utána a játszótéren. Sajtiék is jártak DSMG-re (vagy minek hívják azt), náluk Kristóf már forog, szóval idővel megjön a hatása.
Bandzsa – kancsal: kb 1,5 hete (talán júni 22én) volt a Kossuthon a Vendég a háznál-ban (neten meghallgatható) szó a csecsemőkori szemproblémákról, és ott egy gyermekszemész azt fejtegette, hogy amíg nem alakul át az arc, amíg nem ugrik ki az orrcsont, addig ez nem jelent semmi, mert a szem fókusza attól majd megváltozik. Azt javasolta, hogy nézzék meg egy fényképen letakarva egyszer az egyik, egyszer a másik szemet, hogy kb ugyanoda néz-e velük a gyerek, és ha igen, akkor azt kinövi, ahogy az orrcsontja megnő. Tök érdekes szerintem. Ettől még sose árt egy orvosi vizsgálat
Snowball
Igyál sokat, még bizti nem mondta senki
Nekem a lombikok alatt kellett napi 3 liter meginni, hát, az rosszabb volt, mint a szurik
A kövek nagyon örökletesek, nálunk mindenki epeköves
Én nem
Zuhanykabinotok van? Húzd be az ajtaját és csinálj egy állófürdőt
Szaffi szinte bármikor elvan a kenguruban, nagyon igényli a fizikai kontaktust. Persze vannak olyan időszakok, amikor épp kitalált egy mozgásformát, és az KELL neki, na akkor úgy tol el magától, félek kiszakadnak a csattok. Nagyon jól kilát oldalra, meg néha úgy kötöm fel, hogy félig a hónom alatt van, és úgy előre is lát, csak akkor a bal kezem kevésbé tudom használni.
Én három napja kovászosubit eszek, pedig utálom, és csak az első trimeszterben tömtem magamba, de ha én most terhes vagyok, akkor minimum vallást alapítok
Bátor vagy a hintázással, bár a fotó alapján nehezen hihető, hogy Molly élvezte
Timócska
Nem semmi a hintázás. Én meg itt örömködtem, hogy már több, mint 10 másodpercet megül egyedül
(szoba közepén megtámasztás és kapaszkodó nélkül mármint). Ezek szerint ti már előbb vagytok! Felül magától? Az melyik mozdulatsorból lesz? Most folyton húzza be maga alá az egyik lábát, és nem látom, hogy ez hogy jön a mászáshoz. Anyám szerint ebből lesz a felülés.
Ja, és egy Joker kérdés a végére: Ha az ember most költözött, az élete dobozokban, apa elutazik egy hétre, a régi lakásban eldugult a klotyó és hívatnom kell oda szerelőt, miközben mi már itt élünk, nincs víz, tűzhely és sütő bekötve a konyhában, akkor mivel lehet még szebbé tenni a napjainkat? Igen, a fogzás miatt átsírt éjszakákkal
Nyertetek
Komolyan, már csak menstruálni kéne, és megnyerném a hét lúzere címet
Na próbálok netet barkácsolni... ehhez talán még nem kell az OKJ-s vizsga...