Cat
Jól működött a méhszájvarrás, csak a szülés előtt vette ki az Arni, addig kitartott. Császárral szültem, spinális érzéstelenítéssel. Farfekvéses volt a fiam, és kétszer rá volt tekeredve a nyakára a köldökzsinór, amit a felvételes orvos nem vett észre UH-on.(!) Bele sem merek gondolni, mi lett volna, ha ezekkel elindítják a szülést.De hát a farfekvés miatt, amúgy is császár volt tervezve.
Nem hagytak sokat szenvedni. 3 körül elfolyt a magzatvizem. 4-re bementünk, és kis várakozás után (Arnira) megcsinálták a császárt. Azért sem lacafacáztak sokat, mert a portugál futball EB döntője volt aznap este, és az egész műtőstáb(betegszállító, műtősfiú anesztes orvos, Arni és a másodoperatőr Nyéki Boldizsár) nézni akarta
Ezt hallottam miközben feküdtem nyitott hassal a műtőasztalon.
( Na meg aznap volt valami melegfelvonulás és még azt is megvitatták. )
A himnuszokra kint volt a fiam.
Nem sírt nagyon csak 1-2 percet, inkább gőgicsélt, amikor az arcomhoz tették. Én akkor nem is láttam, mert annyira bőgtem, hogy semmit nem láttam a könnyeimtől.
Később az osztályon csodáltam meg. Sajnos nem volt fizetős hely, hiába foglaltunk (2 héttel előbb jött a Máté), és a közrészleg borzalmas volt...Pl. a kórteremben nem volt rendes csap, csak olyan, ami alatt vödör volt és így bent nem lehetett kezet mosni. Friss császárosan nagy élmény volt állandóan kivánszorogni a wc-be. Wc borzasztó volt, a csecsemősök nem voltak túl segítőkészek.És a kórteremben állandó látogatós jövés-menés volt. Képzelheted így szoptatni.
6 nap múlva mehettünk haza.
Jövőre tervezünk még egyet, az Arninál feltétlenül. Csak most nem merek a szeme elé kerülni, mert nem mentem vissza a 6 hetes kontrollra. Nem volt kire hagynom a gyereket, aztán ő utazott Amerikába, aztán meg már szégyelltem magam. de jövő tavasz körül új baba-projekt kapcsán megyek hozzá.
Már 5 hónapos a fiam. Sajnos a tejem elapadt 3.5 hónaposan, azóta tápszerezünk. A Máté kb. 3 hónapos kora óta átalussza az éjszakákat, ami nagyon jó, mert az első 2 hónapban gyakran felébredt és én állandóan kialvatlan voltam. Erőszakosan nem próbáltuk meg leszoktatni az éjszakai evésekről, bár állandóan macerált vele a gyerekorvos is, meg anyósom is. Magától abbahagyta. Most már pempüliket is eszik mellé.Az első három hónapban ezenkívül állandóan kézben akart lenni, gyakorlatilag csak éjszakára lehetett az ágyába tenni, mert egyébként kétségbeesetten bőgött. Állandóan a karomban volt.
Ott is aludt. Erről teljesen leszokott szintén, és szintén magától, noha ijesztgettek, hogy majd meglátom 1 éves koráig nem fogok mozdulni tőle... De nem így lett. Nagyon jó kisfiú. Egyátalán nem sír, sokat vigyorog, szívesen játszik a kiságyába. Hát így vagyunk 5 hónaposak.
Neked milyenek voltak a Schöpfis tapasztalataid?Fizetősben voltatok?
Szia:Hajni.