Új privát üzeneted érkezett!

Erna!
Nekem hál isten nő főnököm és tudja hova járok... Ha apival kellett menni és tovább tartott mint 4 óra akkor szabit kértem.Ha csak UH volt vagy 4 órán belül meg tudtam oldani akkor vagy 4 órás belépő vagy 4 órás kilépőt kértem.De egy szóra elengedett mindig!Sőt volt hogy 3/4 10-re nem értem vissza hanem 10 után kicsivel akkor se variált 4 órás belépőt írt és kész.:)

Tapolcán úgy van,hogy:
- mikor újra belevágunk lombikba elmegyek mensi 3-5. napja közt. Akkor +csinálják 3.napi vérvételt,apinak is vérvétel,beszélek Török dokival... ( UH ) ilyenkor mondja mikor menjek legközelebb ( kb.15-16.napon )

- 15-16. napon ha megyek felírja a szurit ( suprefact ),UH,apinak sperma vizsgálat

- következő a 21. napi vérvétel ( UH ), apinak viszünk spermát lefagyasztani,legközelebb akkor kell menni,ha megjön a mensid

- ha megjött aznap vagy max. másnap megyek felírja a másik szurit ( gonal ) ( UH )Ilyenkor ad 1 kezelőlapot ilyen táblázatos,amin rajt van minden( szurik,stimu napok,mensi napok,kontroll stb.. ) Ebbe beírja mikor kell menni mégegyszer melyik szuriból mennyit szúrj...

- Én most mensi után csak 6. nap mentem UH+vérvétel.Ezután +4. nap volt +UH és ekkor felírta a tüszőrepesztő szurit.De ez mindenkinek más függ mikor esik bele hétvége és kinek hogyan nőnek a tüszői!!!(Volt akinek többször kellett még menni és elhúzódott mert írni kellett még fel neki gonat,mert nem úgy fejlődtek a tüszők.Ez nagyon egyéntől függ.)

- utána 2 napra rá van a leszívás.Leszívás után +2,3,5 napra van a beülti attól függ hogy fejlődnek az ebrikék.De mi most kivártunk blasztociszta állapotig én 5 naposan kaptam vissza őket.

- és aztán a teszt.
horváth beáta

Jucus!

Nekem nagyon jó a házi orvosom!Én inszemeket+3 lombikot vég táppénz alatt csináltam meg.( kiírattam magam hosszú táppénzre vele,1 évig voltam táppénzen.( akkori munkahelyem akkor volt felszámolás alatt kapóra is jött ) Utána 1 év szünetet tartottunk.Bele is fáradtunk+új munkahelyem lett ki kellett várnom míg határozatlan szerződést kaptam!

Beülti után én mindig táppénzen voltam tesztig mivel vonatozok hajnalba és biciklizek.De legközelebbi beülti után egyszerre elmegyek dolgozni.Én már kipróbáltam mindenhogy ha itthon voltam akkor se sikerült úgyhogy menni fogok dolgozni.Semmiképp nem feküdj egész nap mert az nem jó!Ha egész nap csak fekszel nagyon lelassul a vérkeringés és az nem segít a megtapadásban!Csinálhatsz akármit csak megterhelőt nem+ nem szabad emelni hajolgatni meg ilyenek.

Hát le a kalappal lombik közben leszívás után vizsgázni szeretnél! :wink: Mit tanulsz? :)
horváth beáta

Meli a Maca Vibe sem rossz szerintem. Nekünk sokat lökött rajta.

Kép
kissedi

Sziasztok!

hétvégén szüleimnél voltunk vidéken,tegnap meg nagyon zűrös nap volt,ezért nem jöttem.
Minden rendben,tegnap is voltam és nem emelték az adagomat,meg rendesen érzem is a petefészkeimet,szóval szépen haladunk.Ha így megy tovább,jól belerondítok a Pünkösdjükbe,vasárnap vagy hétfőn lesz leszívás.Szerdán megint megyek és akkor bent lesz a dokim,vele megbeszélem majd.
Izgalmas.
Ti hogy vagytok?
Vendég

Zsó!
Örülök,hogy minden rendben!Hajrá tüszőcskék!!! :)

Én szombaton megyek régi dokimhoz, kértem tőle időpontot.Kíváncsian várom.
horváth beáta

Bea,
neked volt már asszisztált hatching?
Vendég

Zsó,

igen nekem mindig azt csinálnak.( meg szerintem minden lombikosnak Tapolcán.. ) Neked is lesz?
horváth beáta

Nem,eddig még nem került szóba.
Vendég

Lányok,
szorítsatok nekem,szombaton leszívásom lesz!
Áldott szép pünkösdi hétvégét kívánok nektek!
Vendég

Zsó!

Ez szuper hír. Drukkolok nektek. Hány petesejted lett?
erna2011
Budapest XVIII. kerület

Köszi,Erna!
Még nem tudom,hisz holnap lesz a leszívás!(Nem mindegyik tüszőben van petesejt).
Vendég

Zsó mi újság? hogy vagy?

Kép
kissedi

Edi,
köszi,jól vagyok,7 petesejtem lett,holnap reggel kiderül,hány termékenyült meg.És itt a válasz Erna kérdésére is :wink:
7-mindig szerettem ezt a számot...
Vendég

Zsó nekem a szerencseszámom a 7. 7-én születtem, 7, hóban volt a lagzi és sok minden kötődik még hozzá. Remélem most neked is szerencsét hoz. Nagyon szorítok!
Remelem azóta már telóztatok és megtermékenyült mindegyik!

Nekem szerdán megjött, volt két nap rendesen azóta meg csak barnázok. Szerintetek ez miért van? Eddig nem volt barnázásom. Lehet, hogy lekvár amit eszem az kavart be? De jó, hogy mindig van valami gáz, mire a dokihoz mennék, és nem lesz rendben az eredményem. :twisted:
Még az intézetet nem hívtam, de már csak egy hét van oviból, és aztán nyugisabb lesz minden, majd akkor beszélek velük és elindítom a dolgokat!
megakarom kérdezni a dokit, hogy ő mit javasol. Elvileg jók az eredményeink inszemre, de mégsem jön össze. Majd megkérdezem, hogy csináljuk-e most injekcióval a tüszőérlelést, mert closti vékonyította a mnyh-t, vagy menjünk Pestre?
Szép hosszúhétvégét mindenkinek!

Kép
kissedi

Edi,
telóztam,4 lett!Kedden kapok hármat,sajnos 1-et nem fagyasztanak,így az az 1 megy a levesbe...ez bánt nagyon.

Edi,
még csak 1 inszem volt,vagy 2?Lehet,érdemes még próbálni,1 inszem esélye 15-20%,de persze kérdezd a doktort!Drukkolok!
Nagyon eltűnt mindenki,elutaztatok hosszú hétvégére?
Szép napokat! :wink:
Vendég

Zsó!
Jaj de jó 3 embrikét kapsz vissza!Mondták hány sejtesek?Hát sajnálom azt az 1-et... DRUKKOLOK ezerrel!!! :)

Kissedi!
Barátnőmnek is ilyen barnázása volt azt mondta neki a doki hormonzavarra utalhat... kérdezz rá majd.

Végre nekem is megjött pénteken.Pont jókor,mert szombaton mentem régi dokimhoz.Konzultáltunk egyet elmeséltem neki min is mentem keresztül a 3 év alatt.Tök örültem neki,hogy simán emlékezett rám ennyi év után is!Végülis azt javasolta csináljunk vérvételeket,terheléses cukorvizsgálatot és méhtükrözést majd vmikor.Aztán meglátjuk mit mutatnak az eredmények.Csinált UH-ot,azt mondta minden rendben.Ja és megnézte ,de azt mondta nincs is méhszájsebem.24.-én kell majd mennem az SZTK-ba hozzá.
horváth beáta

Zsó! Gratula a megtermékenyülteknek! Hajrá hármas ikrek!
Már 2 inszemünk volt. Majd rákérdezek mit javasolnak?
Bea nekem is valami hormonzavarra van gyanúm. REmélem nem lesz nagy gáz, majd csináltatnak biztos egy vv-t.

Kép
kissedi

Zsó!
Szuper, hogy három babát kapsz vissza. Biztos vagyok benne, hogy legalább egy veletek fog maradni. Szurkolok!!!! Pihenj sokat! Igen, jól sejtetted, elutaztunk a szülőkhöz.
Edi!
A barnázás, ha jól tudom, progeszteron hiányra utalhat, de ez inkább menses előtt jellemző és nem utána. Ne aggódj, ha progi hiány van, úgyis kapsz az inszem után Duphastont vagy Utrogestant.
Üdv: Erna
erna2011
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Megvagyunk,megkaptam a 3 embriót,8,6,4 sejtesek,nagyon szépek voltak,láttuk a képüket szokás szerint a monitoron.
Aztán meglátjuk...pihenek,minden koncertet lemondtam,de mászkálni fogok ide-oda,mert feküdni őrjítően unalmas és nincs is értelme.Persze módjával mindent!
Vendég

Zsó gratula!
most már kismama vagy! és hármasikrekkel!szorítok, hogy minden ok legyen!

Kép
kissedi

Edi,
most kapcsolok,hogy még nem is válaszoltam...bocsánat!

Nagyon köszönöm,hogy drukkolsz,hát igen,jó volna már,ha sikerülne!

Alig várom,hogy te is újra próbálkozz!

Többiek,hogy vagytok?
Vendég

Sziasztok,

Zsó, gratulálok! Szorítok Nektek, hogy minden rendben legyen!!

Bea, amikor kiderült, hogy baj van, le akartam valamivel foglalni magam, hogy ne ezen agyaljak állandóan.. Megnéztem tavaly szeptemberben milyen tanfolyamok indulnak, és a legszimpatikusabb a lakberendező volt - ez amugy is nagyon érdekelt mindig.
Az elmúlt 2 hétem nagyon sűrű volt, ezért is nem tudtam jönni, rengeteg melom is volt, és múlt pénteken leadtam végre a lakberendezői szakdogám!!! Ez azért nagy megkönnyebülés. Most már csak tanulnom kéne, mert nemsokára vizsga.
Beszéltem a szervezőkkel, mondtam nekik, hogy ugy néz ki, h a vizsga egyik napján nem tudok menni, nagyon rugalmasak voltak, mondták, hogy elég ha egyik nap bemegyek és aznap én mindenből levizsgázhatok.. Mondjuk nagyon húzós lesz, dehát én akartam :)

Időközben voltunk Tapolcán is, negyed 8-ra mentünk de már csak 4.-kek voltunk :( Volt rákszűrás, vérvétel mindkettőnknek, páromnak spermavizsgálat, nekem EKG, és Török doki felirta nekem a szurikat!!! Péntek óta kapom - Suprefact!
Teloznom kell, ha megjön - elvileg vasárnap, és akkor mennem kell a másik szuriért!
Csajok, el sem hiszem, hogy elkezdtük végre!! :)

Erna, veletek mizujs? Elkezdtétek a 3. inszemet?
jucus31

Nem lehet egymás után 3 hónapon keresztül stimulálni valakit, ezért a meddőségiben egy hónap szünetet fújtak. Én viszont türelmetlen voltam és megkértem a saját nőgyógyászom, hogy csináljon spontán ciklusban inszemet. Már nagyon bánom, mert a doki mindent elrontott, amit csak lehetett, köztük a peteérésem is. Még nem jött meg, de tutira nem sikerült.

Jucus! Írtam neked privit is!

Zsó!Annyira szorítok Nektek! Remélem, hogy jól vagytok!!!!
erna2011
Budapest XVIII. kerület

Köszi,Erna!jól vagyok,eljöttem kicsit a szüleimhez.

Sajnálom az elcseszett inszemet.Érdekes,nálunk megcsinálják egymás utáni hónapokban,persze ciklus elején mindig van UH,hogy nem lett-e ciszta.
Vendég

Jucus,
köszi szépen!
Milyen jól csináltad,hogy így elfoglaltad magad!
És minden drukkom a kezdésedhez!
Vendég

Zsó!
Hogy vagy?Drukkkoollook ám! :)

Erna!
Sajnálom!Hogy-hogy elcseszték a peteérésed???
Tapolcán simán lehet egymás után havonta 6 inszemet lehúzni!

Jucus!
Lehet pont épp ezért fog sikerülni majd, mert nem "annyira"a lombikra görcsölsz rá!Jó,hogy ilyen rugalmasak veled!
Akkor megcsináltak minden vizsgálatot.Nem kérdezted meg mennyi lett párod spermája most?Sokan voltak akkor megint mi?Mire végeztetek?Szabin voltál?Innen már hamar mennek a dolgok.Mire észbe kapsz már beülti lesz! :wink: Remélem sok szép tüszőid lesznek a gonaltól majd.Drukk neked is!

Én majd pénteken megyek Kornélhoz.Kiváncsi leszek mit mond.
horváth beáta

Köszi mindenkinek a drukkokat!

Bea, igen, sajnos hiába volt csütörtök, rengetegen voltak. A rákszürés/vizsgálat és a vérvétel gyorsan ment, De 1 órát kellett várni, mire bejutottam EKG-ra!! A sok nyanya mind bent feküdt, mentek be folyamatosan, én meg várjak a folyosón! Totál kiakadtam, mert nem szabin voltam, hanem szóltam, h később megyek be.. Hát pont 11-re értem be. De a leszívásig már csak ultrahang vizsgálatokra kell járnom, az sztem gyorsan megy majd. Azt nem kérdeztük, hogy mennyi lett az eredménye, nem is volt eszünkbe. Majd legközelebb lehet, h megnézetem.

Erna, válaszolam a prividre.

Zsó, mikor kell menned tesztre? Csinálsz otthon tesztet előtte? Vagy kibírod? :)
jucus31

Bea,Jucus,
köszi a drukkot.Ez az utolsó 5 nap a legnehezebb...
tesztet soha nem csinálok,mert nem érdemes.Volt ismerősöm,akinek pozitív volt,de a klinikán a 2 vérvételből látták,hogy felszívódóban lévő biokémiai terhesség volt :(
Majd hétfőn az arcomba mondják a tutit.
Nehéz.
Vendég

Kitartás Zsó! Nagyon szurkolok neked!
Jucus annyira idegőrlő az ilyen dolog. A mamik nem ráérnének, annyira sietnek állandóan, sőt elvárják, hogy magad elé engedd őket....

Kép
kissedi

Jucus!

Nekem is órákat kellett volna várnom EKG-ra anno,mire mondtam csinálják meg inkább legközelebb ha jövök... Az a baj kevés a hely és meg kell várni míg lefolyik az öregeknek az infúzió... ( ők is mind időpontra mennek) :( Sajnos nagyon nem lehet kiszámítani mire végez az ember.. De most már téged azért elsők között fognak behívni.

Én mindig meg szokom kérdezni mennyi api eredménye,már csak kíváncsiságból is. :)

Amúgy jól bírod a pökködést?Magad adod a szurikat?

Zsó!
Egyetértek én se tesztelek soha.Érzel amúgy vmi furcsát?Jaj remélem sikerül annyira megérdemelnéd már!!!!++++++++++++
horváth beáta

Bea,
köszi,de sajnos délután elkezdtem görcsölni,olyan igazán megjövősen.Amikor összerándul a méh,hogy kinyomja magából a cuccot.Szóval nem sok jóval kecsegtet a hétfői nap.Szegény férjem névnapja... :cry:
Vendég

Zsó! szorítok,hogy csak a picit csinálják a feszkót. Remélem most rakják a kis fészküket!

Kép
kissedi

Köszi,Edi,sajnos a mellfeszülésem is csökkent,de hétfőn mindenre fény derül!
Vendég

Zsó, nagyon drukkolok, hogy sikerüljön és hétfőn jó hírekkel gyere!! Sokan mondják, hogy a terhesség is ugyanolyan előjeleket produkál, mint mielőtt megjönne.. szóval...+++++

Bea, a szurikat elég rosszul bírom, sajnos "tűfóbiám" van :( nagyon nem szeretem.. A párom adja be nekem minden reggel, én oda sem nézek, csak minél előbb túllegyünk rajta.. Nem is tudom mi lenne velem, ha esetleg ő nem lenne a közelben. Ezért is választottuk a reggeli bökködést, akkor tutira itthon vagyunk mindketten, az esték elég kiszámithatatlanok...

Amugy ma reggelre megjött, kezdődik a lombikos ciklus :) Szerinted mikor kell mennem tapolcára a másik szuriért? Hétfőn telózok, az már a 3. napom lesz, nem lesz még késő?
A vizsgám a 14. 15. CN-ra fog esni, szted van esély arra, h előtte meglesz a leszívás? (ez 27 napos ciklus volt)
jucus31

Zsó!

Már csak egy nap és remélem, hogy nagyon jó hírekkel jössz!

Edi!

Mikor kezditek az inszemet? Hogy álltok a vizsgálatokkal?
erna2011
Budapest XVIII. kerület

Zsó!
Sajnálom a görcsölést.. de tényleg lehet ez az ellenkezője is.Sokan mondták már megjövős érzésük volt és egyszer csak pozitívat pisiltek!Azért még ne add fel!Hátha... :)

Jucus!
Szerintem hétfőn ne is telózz menj egyszerre!Ugyis azt fogják mondani,hogy aznap még menj el.Nekem hál isten mindig hétköznap jött meg és másnap már mentem is.Mindig 2. nap kezdtem a gonalt.
Leszívás nekem mindig a 14. ciklusnapon volt,beülti pedig a 17.en.( kivéve az utolsót mert akkor 5 napig vitték el az embrikéket.)Ugyhogy előtte semmiképp nem lesz meg,szerintem ha holnap mész és elkezded a gonalt akkor a 15.napon lesz a leszívás.De ez attól is függ hogy nőnek a tüszőid.De majd holnap kérdezz rá a Töröktől.
horváth beáta

Pénteken voltam a Kornélnál adott csomó vérvételes beutalót.

Az inzulinrezisztencia júl.6-án lesz az biztos.Meg adott még 3 másikat de azt célszerű majd egyszerre megcsináltatni.A következő mensim 3. napján.Kérdezte mikor várható mondtam fogalmam nincs kiszámíthatatlan. :oops: Egyik sima labor az majd a méhtükrözéshez kell.Másik kettő szokásos... pajzsmirigy,LH,FSH,Progest.,Tesztoszt. ..... ( hormonok)
Meg megadott 1 kórházi telószámot ahol majd mindkettőnknek kell időpontot kérnem genetikai vizsgálatra.
horváth beáta

Bea még sehol nem állunk a kivizsgálással. Nem igazán hiszem, hogy idén lesz inszemünk. Anyagilag padlón vagyunk és ez nem lenne kevés.... Most úgy döntöttem, hogy félrevonulok. Köszönöm, hogy eddig támogattatok és lelket öntöttetek belém ha rossz napom volt.
Zsó nagyon szorítok neked!!!!!!Holnap még miattad benézek!
És mindenkinek++++++++++++
Szép nyarat és minden jót nektek!

Kép
kissedi

Edi,
sajnálom,hogy így álltok :(

Nekünk nem sikerült megint.A doktor elküldött egy belgyógyászhoz immunprofil vizsgálatra,azt mondja,nem kell tőle sokat várni mert általában nem szokott semmi kiderülni,de mivel 4 olyan IVF-em volt,amiből még csak biokémiai terhesség sem lett,tehát hCG=O,gondolja,hogy azért csináltassuk meg.
úgyhogy újabb pihi következik,csütörtökön megyek ehhez a belgyógyászhoz,egyébként a klinikára majd a 4.ciklus elején.
Vendég

Zsó! :( ...

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs

Zsó!
Őszintén sajnálom, hogy nem sikerült. Ez annyira igazságtalan. Most már tényleg jó lett volna valami jó hírt is hallani itt a férfi meddőségi topicban.
Ez az immunológiai vizsgálat csak neked kell vagy a férjednek is? Kell beutaló rá? Nektek volt már genetikai vizsgálatotok?
Bea!
Ez jó, hogy ennyi vizsgálatra elküldött a doki. Legalább megtalálják az okot és a következő sikerül. Kíváncsi vagyok az inzulinrezisztencia eredményedre.
Edi!
Sajnálom, hogy nem tudtok menni júliusban, de a szavaidból érezve egy időre letettél a babáról, és ilyenkor jön a spontán baba. Remélem, hogy nálatok is így lesz.
erna2011
Budapest XVIII. kerület

Zsó!
Annyira sajnálom!!! :( Együtt érzek veled sajnos mi egy cipőben járunk... pedig annyira bíztam benned! Ez a vizsgálat miből áll pontosan?Nálam az a baj,hogy nem is tudom,hogy nekem mennyi szokott lenni a hCG-m lehet nekem is mindig 0.... :oops:

Edi!
Sajnálom!!! :( De megértelek teljes mértékben.Nekünk szerencsénk van Tapolcával mert sok minden ingyenes.Mi se lennénk túl ennyi mindenen ha fizetős lenne... Elég szomorú,hogy ez az egész pénzkérdés a mai világban.. :( Hiányozni fog a topicból ha nem jössz.. Remélem,hogy hamar egyenesbe fogtok jönni és kívánom hogy egyszer csak azzal kukkancs be, hogy spontán sikerült!
Neked is szép nyarat,pihenj sokat töltődj fel!!

Erna,
igen örülök én is, hogy ennyi vizsgálatot elvégez,de valahogy sok reményt nem fűzök ahhoz,hogy most aztán majd megmondják 100%-ra,hogy eddig miért nem sikerült.Sajnos ez azért nem így megy.. ( jó is lenne! ) Igazából, Tapolcán sem tudnak semmit mondani miért nem tapad meg.De én legalább megnyugtatom magam,hogy tényleg minden vizsgálatot elvégeztem mást már tényleg nem tudok csinálni.Én is nagyon kíváncsi leszek az inzulinra+a pajzsmirigyre is.Majd kiderül.Most kivételesen örülnék,ha vmi bibit találnak lenne min javítani.

Jucus!
Mi ujság? :)
horváth beáta

Zsó :cry: :cry: :cry: :cry: Ölellek!

Kép
kissedi

Bea!

Ne legyél ennyire pesszimista, vagy legalábbis egy kicsit bízzál abba, hogy megtalálják az okot, és segíteni tudnak. Például nekem azt mondták az orvosok, hogy az inzulinrezisztencia igen is okozhat megtapadási gondokat, főleg mesterséges megtermékenyítésnél, mert a stimulálás felerősíti a rezisztenciát.
Vagy ott van például a genetikai. Ilyen vizsgálatunk nekünk is volt, és a genetikus azt mondta, hogy ha a trombózist meghatározó gének valamelyikében van mutáció, az is okozhat meddőséget. Akinek ilyenje van, annak vérhígítót adnak.
Reméljük, hogy találnak nálatok valami könnyen kezelhető okot és a következő sikerülni fog!
erna2011
Budapest XVIII. kerület

Zsó, nagyon sajnálom :( :( :(

Bea, köszi, megfogadtam a tanácsod, és reggel odamentem Tapolcára negyed 8-ra. Hát már csak negyedik voltam megint. Viszont, amin kiakadtam, hogy kb 20.-nak hivtak be, akik utánam érkeztek, mind előttem végeztek L én ezt nem értem.. úgy látszik még nem vagyok „igazi” lombikos.. 10 órára végeztem csak , 11-re értem be .. lassan fel fog tűnni a melóhelyemen is hogy mennyit lógok..

Nah, mindegy, a lényeg, hogy megkaptam az új szurit :) 2 ampullával kell szúrni, egyenlőre péntekig, akkor kell visszamennem. Akkor lesz vérvétel és UH is.

De jó, hogy ennyi beutalót irt a Kornél! És ki tudja , lehet hogy fény derül most valamire..

Edi, sajnálom, hogy ha nem jössz :(
Remélem hamarosan rendeződnek a dolgaitok, és újjult erővel térsz vissza hozzánk.. vagy ki tudja, lehet hogy egy spontán baba hírével :)
jucus31

Jucus!
Remélem, hogy nem lesz gond a munkahelyeden belőle!
Én amúgy arra jöttem rá, hogy sokáig nem lehet titkolni ezt az egészet és inkább felvállalom azt, hogy a saját gyerekemért küzdök, mint sem lógósnak tartsanak vagy olyan embernek, akire nem lehet számítani. Úgy éreztem, hogy egyáltalán nem tett jót az inszemeknél az, hogy még azon is idegeskednem kellett, hogy nem engednek el és még a kórházban is hívogattak a kollégák. Elmondtam a főnökömnek és a közvetlen kolléganőmnek és kopp-kopp-kopp, de egyelőre úgy néz ki, hogy így sokkal jobb, mert megértőek velem. Egyébként a főnökömnek is problémája volt a gyerekvállalással, a kolléganőmnek pedig több lombik után egy örökbefogadott gyermeke van. A kolléganőmmel így legalább tudtam beszélgetni az intézetekről és a lombikos tapasztalatairól.
Ha tömeges elbocsátásra kerülne a sor, akkor lehet, hogy nem lenne túl jó pont, hogy elmondtam, mert bármikor elmehetek szülni, de kérdezem én, hogy egy férfi nem betegedhet le, nem válthat munkahelyet jobb pozíció reményében. Szóval lehet, hogy még egyszer rosszul járok, hogy így döntöttem, de nem követtem el semmi rosszat, csak egy saját babáért küzdök. Nem állásinterjúkra és nem a piacra járok, amikor később érek be és a szabadság is nyomos okból kell.
Jucus nem tudom, hogy Neked milyen a munkahelyed, és mi a jó megoldás, de minden szempontból szívből kívánom, hogy ez a lombik most sikerüljön!!!!
erna2011
Budapest XVIII. kerület

Erna, az igazság az, hogy 25-en vagyunk az osztályunkon, és én vagyok az egyetelen nő. A főnököm tavaly jött, heti max 2-szer van itt, még talán sosem beszéltünk. Szóval én itt nem tudom senkivel megbeszélni. :( Jövö héten szerda, csüt péntek szabin leszek, utána héten a beültikor meg 3 nap táppénzen. (már ha a házidokim kiir) Azt fogom mondani, hogy lesz egy kisebb műtétem azért megyek táppénzre. Sajnos ez van, nekem is jobb lenne, ha el tudnám itt mondani, de nincs kinek :( És sajnos egy multinál senki nincs biztosnágban.. Ki tudja, hogy reagálnának. Lehet, hogy én parázom ezt túl, de egyenlőre jobbnak látom nem elmondani...
jucus31

Jucus! Nem parázod túl egyáltalán, én is rengeteget gondolkoztam rajta, hogy mi legyen. Tényleg nem lehet tudni, hogyan reagálnak és teljes mértékben megértelek, hogy óvatos vagy. Egyébként ha igazi karrierista beállítottságú a főnököd, tényleg jobb, ha nem mondod el, és addig lavírozol, amíg csak lehet és nem tűnik fel nekik semmi. Az igazság az, hogy nálam sem lehet még tudni, hogy ér-e valami negatívum emiatt, mert ügye az egy dolog, hogy megértőek akkor, amikor elmondod, de egy döntés meghozatalakor nem hiszem, hogy emberi oldalról néznének minket, azaz hagyjuk békén, mert szegénykének van elég baja, hanem sajnos sokkal inkább előjön az, hogy nem lehet rá számítani és vele csak a baj van. Abban viszont biztos vagyok, hogy évente 1-2 lombiknál nem lehet többet végigcsinálni anélkül, hogy egy munkahelyen ne tudnának egy ilyen problémáról, így viszont évekig is elhúzódhat az egész. Hát nem könnyű ezt megoldani nekünk, mert rengeteg pénz és idő kell ezekhez. Annyira igazságtalan így!!!!!
A háziorvoson ne aggódj, kötelessége kiírni szerintem, de a biztonság kedvéért már előre szólj neki!!!!! Az inszem előtt én is beszéltem vele és azt mondta, hogy kiír egy-két napra bármikor, ha kell. A mostani lombikod tehát meg lesz oldva és sikerülnie kell!!!!!
erna2011
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok kedves Mindnyájan!

Másfél éve, 2009. novemberében búcsúztam el ettől a fórumtól, egy olyan andrológussal való találkozás után, aki kerek-perec kimondta: szinte lehetetlen, hogy vérszerinti gyerekünk foganjon. Azóta, noha többé-kevésbé rendszeresen olvastalak Titeket, s szorítottam mindazoknak, akiket már akkor szerettem vagy azóta, ismeretlenül kedveltem meg, nem nagyon szóltam hozzá a beszélgetésekhez.

Mivel néhány hete újra szóba került itt a fórumon az örökbefogadás témája, s mivel mi akkor, 2009-ben ezt az utat választottuk, úgy érzem, bármennyire is jó zugolvasóként megbújni, most muszáj írnom.

Arról, hogy ez egy csodálatos dolog. S arról, hogy én nagyon boldog vagyok. Nem egészen másfél év alatt érkezett meg hozzánk a kisfiunk a Bölcső Alapítvány segítségével. 8 napos volt, amikor először találkoztunk vele, s két nappal később hozhattuk haza. Most már nagyokat vigyorog, s mi naponta adunk hálát érte - a vérszerinti édesanyjának, akit mélyen a szívünkbe zártunk, Budavári Zitának, akit mindig is szerettünk, s a Jóistennek, akinek őt s őket köszönhetjük.

Látom, hogy sokatokban sokféle érzés és kérdés kavarog az örökbefogadással kapcsolatban, ez velem is így volt, sok ilyen kérdésen máig gondolkozom. Igazából azt akartam most írni, hogy ha bármiben tudok segíteni, szóljatok, s privátban, ha lassan is, de szívesen válaszolok!

Ilyenis
ilyenisvagyok

Jucus!

Örülök,hogy megkaptad a szurikat! :) Mondtam én,hogy Tapolcára nem lehet elég korán érkezni.... Azt hiszem már írtam egyszer,hogy akik már bökik a gonalt vagy leszívásra-beültire várnak azokat hívják be előbb lényegtelen mikor érkeztek.Most már majd téged is! :wink:
És hogyne lennél igazi lombikos ne viccelj már!

Munkahellyel kapcsolatban: én is multinál dogozok 10 éve.Először én se mondtam el,de rájöttem muszáj. 1.Jobb,tisztább az igazságot mondani.Nem volt még olyan,hogy nem értettek meg engem .volt már jópár főnököm. 2. Annyira sokszor kell menni elöbb-utóbb ugyis kiderül mindig nem lehet kamu dumát leadni.Meg a munkatársak is kérdezősködnek... Ha hazudsz és kiderül akkor ásod el magad szerintem hogy hazudós vagy legközelebb azt e hiszik el amit kérdezel... és ki tudja milyen helyzet adódik még.... Én mindig kerek perec szembesítettem őket tetszik tetszik nem nem ez van.

És azt tudnotok kell,hogy lombik alatt ha sokat okoskodnak simán el kell hogy engedjenek munkahelyedről.Törvény írja elő,hogy aki lombik programban vesz rész a kezelések napjára ha menni kell kötelesek elengedni fizetetlen igazolt távollétre.Én ezt is megmondtam:ha nem engednek el akkor hozok igazolást és muszáj lesz elengedniük.Csak mondtam főnökömnek ha megoldható nem szeretnék fizetetlent ugyis sokba van a lombik ez nélkül is.
Másik meg,hogy lombik alatt NEM KÜLDHETNEK EL a munkahelyedről,mert védett vagy.Nekem mikor előző munkahelyem csődbe ment addig nem mondhattak fel még nem vittem az igazolást,hogy már nem veszek részt a lombikban.

Szia Ilyenis!
Én emlékszem Rád!Jaj de jó,hogy jöttél!Végre 1 örökbefogadós topicos!Örülök,hogy így vagy úgy,de megtaláltátok a boldogságotok!Engem ha nem vagyok tolakodó érdekelne az egész örökbefogadási sztory az elejétől a végéig.És persze 100 kérdésem lenne!
horváth beáta

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?