Julicha ezek nagyon rossz hormoneredmények. Gondolom az tudod, hogy az FSH/LH aránynak 1:1-hez kellene lennie. A tiéd ehhez képest kb 1:3,5-höz!!
Mi van a többi hormonnal?? Prolaktin, progeszteron, ösztradiol, TSH? Ezek is kellenek.
A 11-es éhgyomri inzulinod nagyon sok! Én ezt nem engedném megint terheltetni, a saját érdekedben. Cukorértékek? Hipózni nem szoktál?
Nekem anno az FSH/LH 1:2-höz, minden hónapban megjött 4 napig, a tesztoszteronom épp a határ felett volt 1 kicsivel, mégsem volt pé-m. úh hiába vártam a babára.
Nem akarlak elkeseríteni, de a dokid nagyon felelőtlen volt, hogy abba a hitbe ringatott, hogy 3 hónapon belül babád lesz. Főleg úgy, hogy mensid sincs. Azt meg nem is értem, mi alapján emelte a met adagot, ha nem nézett közben semmit. Sztem keress 1 hozzáértő orvost, mert úgy tűnik, fel sem világosítottak alapvető dolgokról.
Nem tudom, milyen dokinál voltál, de ez elsősorban endokrinológiai probléma és nem nőgyógyászati!
A pco alapkezelése: diéta+mozgás+met! Fogynod, híznod, súlyt tartanod kell? Mindegyikre meg van adva, hogy napi hány gr ch-t vihetsz be a szervezetedbe!
Nincs fehér lisztes kaja, fehér cukor, tészta, rizs, dinnye, szőlő, banán, szilva, aszalt gyümik, puffasztott kenyerek, csoki, nasik, krumplipüré, cukros üdítők stb. Tej, joghurt, kefír, tejföl, gyümölcs tilos reggel és este. Helyette barna rizs, teljes kiőrlésű péksütik, durumtészta, zab/durum/tk liszt, zabpehely, nyírfacukor (xilit), víz, tea, diab csoki (ha muszáj), krumpli csak ritkán ,akkor is inkább héjában sütve max 1 ökölnyi. Babbal, lencsével, sárgaborsóval óvatosan. Saláták, halak, soványhúsok, sajtok mehetnek.
Reggel csak lassú ch, tízórai gyors+lassú, ebédre is, uzsira is, vacsi is inkább lassú.
Ehhez kellene 1 dietetikus, aki mindent pontosan elmond a te paramétereidre szabva. De tudni kellene, mennyi is a napi ch szükségleted, amit az endokrinológus határoz meg.
A mozgás elengedhetetlen! Heti 3x-4x 50-60 perc a minimum. Akkor is, ha nem kell fogynod.
Nem írtad, hová jársz dokihoz.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára szti1 2011.06.22 12:47-kor.