Új privát üzeneted érkezett!

Ancsi
Normális, a baba feljebb nyomja a pulzust, enyém doki azt mondta, akár a 100-as is normális, nekem 99 volt múlt héten…

Csucsu
Az is noooormális :)

Zsuzsó
Köszi, akkor majd még betankolok kéztörlőből, ha kevés lenne…
Kesztyűt és sapit már tettem a csomagba…
Már látogatókat fogadtok? Én az első 6 hétben nyugit szeretnék itthon…
Mennyit alszik Bazsi?

Ann
Boldog névnapot!!!!!!!!!!!

Kép Kép
estrella22

Na bakker, két laptetű egymás után, ez jelent valamit??? Készüljek??? :)

Kép Kép
estrella22

Andi: Ez a kancsalság normális, még nem tudják uralni a szem mozgató izmokat. Bevándorolnak középre és vissza. Majd kinövi.
vicky79
Budapest III. kerület

Andikám,küldtem privit..... :roll: :)

Estrella: hát akár már készülhet is Zsombor kifelé... :roll: ;) :D :D :D :D
Vendég

Estrella,
egy csomag kéztörlő azért elég. :-)
pelusból nálunk is sok fogy, de én mindig teszek alá a pelenkázóra is.
nagypapát és nagybácsit fogadtuk hosszabb időre :-) de szerencsére meg tudtuk oldani hogy nem nálunk alszanak, meg szerencsére apósom teljesen oké - mindenkinek ilyet kívánok - így azért nem volt olyan vészes.
ja és nekem is két laptetőm volt asszem szülés előtt. :wink: :wink:

Andi,
Bazsi is néha kancsalít, az tök normális. no para!
ti mennyit vagytok kint egy-egy séta alkalmával? nálatok nem volt ma nagyon szeles az idő? teszel majd fel sétálós képet is?

Vicky,
fránya sztori anyóssal, remélem azért Tomival hamarosan szent a béke!

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Zsuzsi: Persze Tomival már délután is az volt. Csak az anyós előtt kell mág hajbókolnom egy sort.

Estrella: Hajrá hajrá.
vicky79
Budapest III. kerület

Zsuzsó: hát először csak egy kis körre vittük le, negyed órára, de ma már több mint 1 órát voltunk kint.... Mondjuk nálunk a nappaliban egész nap tárva nyitva van az erkélyajtó is mind a 2 szárnnyal, így jár a levegő alapból a lakásban is... hadd szokja az ívet az a gyerek...
Ja első alaklommal asszem túlöltöztettük, ma már csak egy vékony kiskabátot adtam rá ahhoz képest, ami napközben ruha a lakásban van rajta.... Nem is volt olyan nyűgös mint előtte, mikor body+plüssrugi+kiskabát kombóval kínoztuk..... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Ja sapka viszont alapból még egy db-ig biztos lesz ha kimegyünk. Lakásban viszont nem adjuk rá.

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
andrea-1

Sajtikááám! Nagggyon boldogságos névnapot kívánok!!!

Csajok, köszönöm a névnapi üdvözleteket!!

Jujj alig merem megírni, de én ma láttam gyönyörűséges Izácskát :)) Anditól kaptam szerencsehozó bogyókat... Izácska édesdeden aludt, mintha soha nem sírna. Úgyhogy mondtam Andinak, el sem hiszem, hogy szokott sírni :)) Tényleg szép kis baba, és már olyan erős!!! És Rajó meglepetéshadjáratának maradékát is láttam, és csak azért nem sírtam, mert ott volt még két pasi... :))
ann74

Sziasztok!
Bocsi, az eltűnésért, de hát elutaztunk pihizni. :D

(bocsi, hogy nem mindenkinek írók, de kezd szita lenni az agyam és már nem emlékszem mindenre)

Ancsyka Hatalmas Gratula Lénához!
Sok boldogságot, egészséget és tejcsit kívánok!

Ann, Boldog névnapot!

[b]Sajti, Boldog születésnapot!

Csucsu, halk Gratula! Nagyon ügyesen összehoztátok ezt Z-vel.[/b]

Béku, nagyon édes Maja! :lol:
És örülök, hogy a méreteivel is minden ok.
Most nem voltál rosszul, minden ok volt?

Andi, nagyon aranyos Iza baba és már 13 napos, el sem hiszem.
Ügyesek vagytok, ha már sétáltok. :wink:

Kubu, Gratula a vizsgához! :D És legyél nagyon büszke az eredményedre, hogy 2 kis örökmozgóval ilyen ügyesen megcsináltad a sulit! :wink:

Lukácsné, drukkolok Hannának, hogy megkapja a szerepet. :lol:

Vicky, sajnálom az összeveszést. Hát megértem, hogy kivoltál.
De Tomi tuti csak jót akart.

Mi jól, nagyon jó volt minden, wellnesseztünk egy kicsit. :lol: Ok, Lili egy kis örökmozgó terminátor egy percre sem ülne meg a fenekén, ezért gazdagabbak vagyunk egy-két lila folttal, de hát ez legyen a legnagyobb gond.

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Andi: klassz a sétálós Izás kép :D :D :D

végre látjuk használatban is a babakocsit!!! ;) :D
Milyen egyébként? (mármint a babakocsi,ha már ez volt a nagy álom :) )

Woody: köszi :)

az UH-ot ülve csináltuk a kérésemre,illetve épp jól jött ki a nőnek az oldaltfekvés,szemből amúgy se lehetett jól rálátni,így tökéletes volt minden :)

Kivéve,hogy nem hatotta meg Maját semmilyen "ébresztő",ébren volt,de csukott szemmel,és nem igen mozdult,csak pofákat vágott :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Halál nyugis a kiscsaj :D

Köhöghettem neki,rám se hederített :D :D :D
Vendég

Ann: kissé megkésve,de én is nagyon boldog névnapot kívánok!!! :)

Hát lányok,most du.-este már még erősebb volt a fájdalmam,úgyhogy leküldtem 1000 mg magnéziumot....
Lefeküdtem,és ez a 2 dolog együtt már hatott,de ha tompán is,de most is fájdogálok.

Magam elé néztem a Maja előtti ruháimat,és végig röhögtük párommal,mert még a pocakot se fednék az "azelőtti" ruháim,úgyhogy durván szélesedtem csípő-tájékon... :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

morgen,

Evolet,
köszi utólagos köszöntést is !

Lukácsné,
nem agyalok már, nem megyek :-)
jobban vagy már ? :-)
celebhíreket várjuk ám !

Csucsu,
hajókázás vasárnap volt, halazás tegnap :-)
nektek tegnap hajókázás ?
ne parázz, normális, helyezkedik a drága !
hekk volt, meg palacsinta is meg fagyi is, meg játszótér is, meg persze utána fél óra hiszti hazaindulás előtt hiszen M kategorikusan kijelentette hogy ő nem ül be az autóba, aztán apával megbeszéltük hogy otthagyjuk az étteremben a teraszon.... ez már annyira nem tetszett a legénynek, pattant is be az autóba, komolyan agyfact tudok kapni tőle amikor kérem hogy légyszi ülj be az autóba, ő karbafont kézzel közli hogy nem, NEM. ez azért 50 fok melegben árnyék nélkül..... :-)

Béku,
totál normális lehet a tágulásos dolog, gravitáció, csak elkezdődik az a folyamat, nyomja stb. stb. kitartás, jobb nem lesz :-)))))
ja és nemhiába találták ki a magnéziumot hogy ilyenkor még szedni kell........

Vicky,
brrrr anyósektiviti.
nagyiknak parája ez a nem engedik majd hogy lássam az unokát (na nem az én anyámról írom ezt :-)))), de a környezetünkben pont most volt egy hasonló áffér :-)

Judit,
zsibbadás :-(
"Maximalista Kubum" - cupp :-) közben rájöttem hogy azért nem megyek be, mert most a tanszékvezető is bent lesz vizsgán :-) ő meg elég bogaras.
26 okés :-)

Estrella,
kisvasutat meghagytuk enyhébb napokra, igazából az odaút, vonatút, min várakozás visszaútra, visszaút, hazaút összesen 6 óra, ahhoz még edzeni kell az én lelkemet is :-)
lábzsibbadás múljon.
na nem semmi, 38 hetes vagy, tényleg nem gondoltuk volna.
első 6 hét nyugi :-) emlékszem Marci 3 hetes volt, a barátaink átjöttek este, csak egy órára akartak, 3 óra után alig akartam őket hazaengedni, ja és én beszéltem rá őket hogy naná hogy jöjjenek :-))))))

Andi,
bőgös-hisztizőst nem hisszük :-)
"body+plüssrugi+kiskabát kombóval kínoztuk....." - hihi :-)

Missancsi,
normális, Marcival én szívuhun is voltam, sőt kaptam gyogyót is, sőt kimondottan jó volt hogy slendrián kismamiként nem első hetekben intéztem el az EKG-t (mondjuk Lizánál el sem mentem....... :-))), hanem a végére hagytam (akkor még azt hittem minden kötelező ami a kiskönyvben van) szóval akkor derült ki a gebasz, házidokim gyorsban intézett szívkórházba időpontot és uccsó időben nyomtam gyogyót elég intenzíven, ja és naponta 6x min vérnyomi :-(

Woody,
merre voltatok ?
köszi gratot.
lila foltok :-) a legjobb amikor sárgás-zöldbe hajlik.

köszönöm mindenkinek léleksimiket és gratokat, megbékéltem már a helyzettel én is :-)

mától pedig eksön plen van kiganézom a lakást, mindennap egy kisadag hétvégére végzek is :-)

Lilypie Kids Birthday tickers

kubuspace

Jóreggelt!!! :lol: :lol: :lol:

Köszi csajok, hát klassz a sétálás, kocsi nagyon jó kis mozgékony járgány, még vásárolni is tudtunk vele szombaton.
Majd ma lesz a vízválasztó megmozdulás ezügyben is, meg amúgy is, ugyanis ma vagyunk először egyedül, kettesben...(bár anyámat ismerve, mivel tegnap nem volt ma tuti jön unokázni)..... Rajó sajna mától már dolgozik. Olyan jó volt hogy eddig velünk volt!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Már alig várom a hétvégét.... :wink: :wink: :wink: :wink:

Ann: remélem, hogy legalább annyira szerencsét hoznak a bogyók, mint annó BÉkunál.... szerintem ezzel kiegyeznénk, nem??? :wink: :wink: :wink: Remélem valami "klassz kis fertőzést" elkaptatok nálunk.... :lol: :cry: :cry: :cry:

Woody: LIli már nagylány, persze hogy kis örökmozgó... :) A kórházban is olyan kis édes volt, ahogy mászott, borított... foltocskák meg majd elmúlnak... és inkább azok legyenek, mint egy beteg gyerek, nemigaz??? :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Pont azt beszéltük Rajóval, hogy karácsonyra már a mi Izánk is lehet hogy fog kúszni-mászni??? :lol: :lol: :lol: :lol:
Készültek most a wellnessben fotók amúgy??? :wink: :wink:

Kubukám: örülök, hogy megbékéltél azzal a csodás 4-essel!!!!!! Remek jegy az is, és nem győzöm hangoztatni, hogy mennyire nem semmi ám az, amit a két hurrikán mellett műveltél suli fronton.... hát megemelem a kalapom mindenképp!!!!!!! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Takarítás??????? Élvezd inkább a szabadságot végre!!!!!! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Estrella: Hajrá!!!!!! Már a 38. hét!!!!!!!!!! Szuper!!!!!!! Ládod Vickyékre pl. már rá is húztatok... :lol: :lol: :lol: Nagyon ügyes kis csapat vagytok Ti Zsomborral!!!!!! Simizd meg a pocakot a nevünkben!!!!!!! :lol: :lol:

Ma reggel rájöttem, hogy nagyon hiányzik hogy terhes voltam!!!!!!!!! Az az izgatott várakozás, a mocorgásai... hogy milyen lesz, mikor jön...Még a Zolihoz járkálás is!!!. A pingvinjárással ... Szóval minden!!!!!!!!! Újra meg szeretném ezt még 1-szer legalább élni..... :oops: :roll: :oops: :roll: :oops: :roll: :oops: :roll: :oops: :roll: :oops: :roll: :oops:

andrea-1

Andi: Ugye milyen furcsa hogy már nem terhes az ember? Nekem még a cukros mérések és szurkálások is hiányoztak. A nem vagyok mazochista, de furcsa hogy amikor az ember hetekig hónapokig mér és szúr és számolgat és egyszer csak már nem kell ezzel foglalkozni. Apa meg biztosan nagyon hiányzik, alig várja az ember, hpgy hazaérjen.
vicky79
Budapest III. kerület

Hú Vicky, nagyon.... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Azon kívül amiket írtam, hogy mik hiányoznak, nekem még marha fura, hogy rengeteget fogytam is, olyan mintha nem is magamat látnám a tükörben, tényleg.... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Annyira új minden.... akkorát fordult velem a világ.... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

andrea-1

Mondjuk a cukornézés, meg a vv-k azok, nekem spec nem hiányoznak annyira.... de hát tudjátok milyen hülye vagyok etéren...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Anyukám mondja is, hogy Ő mostmár "férfiasan" bevallja, hogy végig attól rettegett, hogy hogy fogok én szülni, mert ha egy tűszúrástól állandóan ment a cirkusz, a rosszullétek, az ájulás........ akkor mi lesz velem majd a szülésnél??????... Fel volt készülve, hogy zengeni fog az egész 2. emelet az ordítozásomtól és hogy ki fogom akasztani a stábot, ehhez képest csak lesett, hogy milyen szépen, pikk-pakk megszültem.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

andrea-1

No,ha minden jól megy,ma meg lesznek csinálva a kisszoba ablakai (marad a fakeretes megoldás,nem váltunk műanyagra) :D :D :D

Viszonylag jól aludtam,de fekvő helyzetből csak kínkeservesen bírtam feltápászkodni,mert a medence bal oldalán az alhasam úgy fájt hirtelen..... :roll:

De felkelve picit jobb. Sajna csak picit,úgyhogy magnézium marad mellettem....
Vendég

andi: Én is tartottam egy kicsit tőle, hogy nem fogsz-e pánikba esni a sok orvosi cucc miatt, de ezek szerint tényleg szépen megoldottad a dolgokat. A szüléstörténettel még adósunk vagy. Egyébként nekem sem hiányzott a cukros mizéria, csak már annyi ideig csináltam, hogy furcsa volt hogy nem kell. A fogyás nekem is furcsa volt, utána sajnos jött vissza belőle, de most megint jobb. Remélem nálad nem megy vissza egy kiló sem. Nekem a szülés utánihoz képest még van 2, az ideális súlyhoz képest meg 16. Na ennyit biztosan nem fogok lefogyni, 53 kiló már nem is tudom mikor voltam.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky: nem néztem rá az orvosi cuccokra egy pillanatra se :)))))))) Egyedül a ctg-vel szemeztem összvissz, de abban meg nincs tű hálaég .... különben lehet lett volna pánik..... de egy biztos így járt jól mindenki, hogy én ott nem láttam DOLGOKAT ...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Én amúgy azt hittem a terhesség bazinagy hízással fog járni és verni fogom a 100-at :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: lehet ezért fura most, mert erre álltam rá teljesen, hogy ez lesz majd... Persze azért bevallom, jobb, hogy nem így lett... a gyerek a terhesség alatt leszedte a kilókat, az elejéhez képest most -6 az egyenleg... (összfogyásilag meg 13 kiló :shock: ) Aztán hogy mennyi jön vissza majd meglátjuk... Igazából most nem is fontos, max. abból a szempontból, hogy a fogyással az inzulin is rendeződhet esetleg? Na ez meg majd kiderül szoptatás után... asszem egyből nézetem ahogy lehet, aztán ha kell jöjjön megint a met....hátha ketteske is befigyel majd matiszban (na az lenne álmaim netovábbja!!!) ..... :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

andrea-1

Szüléstörténetet megírtam pár napja (asszem 3 részletben)..... :wink:

andrea-1

Sziasztok!

Most szokás szerint csak gyorsban :? :? :?

Csucsu!
Mi minden hétvégén oda járunk halazni :D
Összeszervezhetjük valamikor :)
Ezen a héten épp kihagytuk, mert sos be kellett fejezni a kerítés festést...ezért is voltam úgy eltűnve :D

Lukácsné!
Gratula a reklámhoz :D

Kubu!
Érdeklődök, majd írok, amint lesz válasz :D

Sajti!
nagyon nagyon boldog szülinapot :D

Kép

Ann! neked pedig nagyon nagyon boldog névnapot kívánok :)

Kép

eszter82
Budapest

Sziasztok!

Hát nem lett pünkösdi baba :)

Zsuzsó
Akkor a két laptető jó jel is lehet, bár a te szüléstörténetedet még nem hallottuk :)
Még nem az új házban laktok, ugye?

Ann
Hajrá szerencsehozó bogyók!!!! :)

Kubu
Tudod, tervek…
Csak nem szeretném, hogy mindenki bejelentkezzen látogatóba szülés utánra, aztán senkire sem vagyok kíváncsi…
M hiszti nem semmi :)
Lizacica jól viselkedett?

Andi
Jó a babakocsi :)
Sajnálom, hogy Rajó megint dolgozik :(
/Nekem is olyan megnyugtató volt, hogy férj 3 napig itthon volt, ha beindult volna a szülés, jó, ha itthon van…/
Szóval 2 héttel a szülés után újra szülnél? :)
Tök jó ez a fogyás is…
Én most 2 nap alatt 2 kilót híztam, diéta mellett, teljesen kétségbeestem, aztán láttam, hogy a kezem-lábam olyan durván be van vizesedve, mint még soha, szóval ez csak víz.
Én is attól félek, mennyire leszek fegyelmezett szülésnél.
2 napja Kismama-magazinos szüléstörténeteket olvasok…

Ti mit hívnátok, taxit, vagy mentőt, ha beindul a szülés és egyedül vagyok itthon?
Vörösváron nincs taxi, szóval annak is Pestről kellene kijönni, mint Ákosnak.
Meg a 10-es út nagyon be tud állni, ha gebasz van, áll a dugóban…
A védőnő azt mondta, mindenképpen mentőt hívjak, ne taxit és Ákost se várjam meg…

Kép Kép
estrella22

Estrella!
Én is mentőt hívnék inkább, mint taxit, de attól is függ, hogy mennyire indul be a dolog :D
Taxiban mit csinálsz a dugóban, ha tényleg felgyorsulnak az események. Mentőben több jobb dolog van... egyfelől, bármi is történik, mégiscsak olyanokkal vagy körülvéve, akik értenek hozzá, hogy hogy kell szülni/szüleszteni :D aztán a mentő nínójára, villogójára nem vonatkozik a dugó :D
Azt szugeráld be magatoknak, hogy úgy induljanak a dolgok, hogy otthon legyen a párod :D

eszter82
Budapest

Hát mi taxit hívtunk, de "kényelmi és egyéb uri huncutsági" okból.... Mi ugyanis kistarcsához tartozunk kórházilag... na oda semmiképp se akartam volna hogy vigyenek... amikor meg beindul épp a folyamat, akkor ki tudja épp melyik az ügyeletes kórház.... és én úgy tudom ha mentő akkor vagy a lakóhely szerinti vagy az ügyeletes kórház játszik be... :shock: :shock:
Viszont a taxis mondta, hogy ha bármi gebasz lenne, szülő nő fuvarozásakor... akkor ők a diszpécser szolgálatukon keresztül azonnal szólnak a mentőknek és odajön a mentő a taxihoz :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

andrea-1

Estrella,
mi úgy oldjuk meg, hogy egy kedves szomszéd házaspárral lebeszéltük, hogy ha a párom éppen szolgálatban van, akkor valamelyikük bevisz Pestre.
Szerintem ez jó megoldás, nem kell várni hogy valaki ideérjen értem. Nálatok ez nem járható út?

Kép
judit0713

csajok,
ennél nincs lentebb, így bízzon az ember a szüleiben, ma kéne leadnom a szakmai gyakos helyemet, és apám visszalépett, amikor egy pecsét és egy aláírás kellene csak....

el fog úszni egy félévem.....

kubuspace

Kubu!
Meginterjúvoltam 3 embert is, abból 2 jogász.
A per pill. állás szerint a fejüket nem mernék giotin alá tenni a válasz tekintetében, de a humánpolitikás, és ők is azt mondták, hogy elméletileg szakmai gyakorlatolni lehet GYED mellett is, mivel a szakmai gyakorlat nem munkaviszony, hanem hallgatói jogviszonyból eredő kötelesség.
Tekintve, hogy fizetést sem kapsz érte, így e tekintetben sem lehet gond belőle...

Nálunk az egyetemen kb 20 kismami volt a csoportban, GYES-en, GYED-en, és mindenki volt szakmai gyakorlaton. És soha egyiknél sem hallottam ilyen gondról!

Persze nem ismerem a jogszabályi változásokat azóta :(

És az hozzátartozik az igazsághoz, hogy én közalkalmazotti szférában dolgozom, így a kollégáim is inkább ezen a területen vannak napi szinten képben...

Nem tudom elképzelni, hogy ne lehetne GYED mellett szakmai gyakorlatra menni!

eszter82
Budapest

Eszter
Köszi, ilyen szempontból jobb a mentő, főleg egy paramaminak :)
/Mondjuk férjjel is ülhetünk a dugóban, ha csúcsidőben indul be…/

Andi
Azt mondta a védőnő, hogy nem az ügyeletesbe visz a mentő, hanem ahova kérem, meg ugye a kiskönyvben benne van, hova jártam terhesgondozásra…
Megértem, hogy nem akartál Kistarcsára menni, rémes dolgokat hallottam róla…
Én a Jancsiba tartozom.

Judit
A szomszédokkal nem vagyunk olyan viszonyban, apu esetleg itthon van, őt megpróbálhatom hívni első körben…

kubu
Remélem találtok valami megoldást és nem úszik el a féléved :(
Anyukád van a háttérben?

Kép Kép
estrella22

Kubu,
Apukád tudná igazolni a gyakorlatot és nem tudja hogy lehet-e GYED mellett melózni? én is csak annyit olvastam, hogy keresőtevékenységet nem lehet folytatni, tehát elvileg ha nincs juttatás, nem gáz talán.
azt nem lehet hogy leadod a helyet, aztán legfeljebb változtatsz majd rajta mondván hogy nem jött össze ezért máshova mész?
lehet hogy leírtad részletesen a szitut, csak én lemaradtam, akkor bocsi. :-(

Andi,
nálunk is egész nap tárva az ajtó és sapi nekünk is csak kint van, de a gyerek erre az időre is utálja. :?

Estrella,
én beindult szüléssel nem taxiznék. inkább a mentő vagy megvárnám apát. mire összekészülsz - fürdés, táska ellenőrzés, papírok, ilyesmi - apa haza is érhet.

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

hosszú lett így csak a türelmesek kezdjenek az olvasásába. :-D
többiek ugorják át. :-D

szüléstörténet 2011.05.20.

Semmi nem utal Balázs érkezésére, méhszáj zárt, ctg eredmények rendben, flowmetria rendben egyetlen kivétellel, ami lehetett véletlen is... Frontok ugyan jönnek -mennek, de ez sem jelent semmi biztosat.
2011.05.19-én Apa szabit vesz ki, mintha eluralkodott volna rajta a kismamákra gyakran jellemző fészekrakó ösztön ;-) minden felesleges cuccot összepakol, kitakarít... Igazából azért még ez sem gyanús, Apa és Anya nyugodtan hajtják álomra a szemüket. Anyának már pár napja fájdogál a hasa, de betöltött 37. hét után ez nem meglepő, ilyenkor már itt a jóslófájások ideje és a magnézium elhagyása is okozhatja.
2011.05.20-án hajnal 2-kor viszont valami fura dolog történik, Anya -aki egyébként a terhesség alatt is nagyon jól alszik - felébred arra, hogy egyre erősebb fájdalmakat érez. És ez a fájdalom gyanúsan nem akar elmúlni. Már Apa is felébred és amikor Anya elmondja mi a helyzet, azonnal kipattan az ágyból és elkezd készülni a szülésre. Apai megérzés, ki tudja? :-) Anya próbálja nyugtatni, hogy nem megy ez ilyen gyorsan, de Apa hajthatatlan, készül, pakol, hívni akarja a szülésznőt. Hajnal 2-3 körül? Anya lebeszéli.
Aztán jön a szuper jó ötlet: mérni kellene a fájásokat, abból kiderül hogy nincs bennük rendszer, tehát csak jóslófájások... Elkezdődik a mérés, de a fájások meglepően rendszeresen jönnek és egyre kisebb időközönként ismétlődnek...
Jön az utolsó, mindent eldöntő próba: a meleg zuhany. Anya még mindig köti az ebet a karóhoz, hogy ettől enyhülni fog a fájdalom. Hát ez sem jön be, a meleg víz hatására a fájások erősödnek, úgyhogy Anya is ráeszmél végre: ITT AZ IDŐ!
Hajnal ötkor Anya beszél a szülésznővel, aki az előzmények után azt mondja, irány a kórház!
Hat órára mire Anya és Apa beérnek a kórházba G.Kati szülésznő már mindent előkészít a szülőszobán. Az első gyors vizsgálat alapján kiderül, hogy a helyzet nagyon jó, a méhszáj már majdnem 3 ujjnyira nyitva van, így délelőtt itt baba lesz. Persze Anya még mindig hitetlenkedik, hogy ilyen gyorsan mennének az események... de nem meglepő módon az Élet nem Anyát hanem a szülésznőt igazolja majd. :-)
Anya és Apa becuccol a szülőszobára, nincs túl sok idő otthonosan berendezkedni mert a fájások egyre erősebbek, így Anya már kapja is a kis adag beöntést és 8 óra körül már érkezik is Sz. doktor. Mivel csak fájások vannak, de a magzatvíz nem folyt el, így 8 órakor megrepesztik a burkot. Ettől a fájások még inkább felerősödnek.
Kati szülésznő újabb időpont meghatározást ad, dél helyett már legkésőbb 10-re tippeli Balázs érkezését.
Szerencsére Apa végig bent lehet a szülőszobán, ami rengeteget segít Anyának. Apa igazán kitesz magáért, egyetlen pillanatra sem mozdul el a szülőágy mellől és folyamatosan dícséri, bíztatja Anyát, akinek erre nagy szüksége is van. Nem utolsó sorban természetesen rengeteget számít Sz. doktor és K. szülésznő vitathatatlan szakértelme és mindamellett kedves, nagyon korrekt hozzáállása. Fura módon a szülőszobán arra is fény derül, hogy Sz. doktor az ilyen "éles helyzetet" is megfelelő humorérzékkel tudja kezelni és ezzel persze megkönnyíteni a résztvevők számára. :-)
Mivel a szülés nagyon gyorsan halad, érzéstelenítést nem javasolnak, hiszen mire hatna, már kitolási szakba érünk majd. Ezen Anya ugyan nagyon csodálkozik, hiszen alig pár óra telt még el, de hallgat a nála sokkal inkább hozzáértőkre, így nincs semmi külön szurizás. A fájások egyre sűrűsödnek és valóban gyorsan elérkezik a kitolási szak. Ekkor újra jön Sz. doktor. Anya már éppen feladná, amikor Sz. doktor megnyugtatja hogy hamarosan megszületik a baba. Ez talán újabb erőt ad és valóban 9.20-kor megérkezik Balázs! Apa jól megérdemelt jutalma pedig hogy elvághatja a köldökzsinórt.

Bár minden Apa és Anya szeme előtt történik, mégis olyan hihetetlen az egész!!! Anya a kezében tarthatja a kisfiát, ez mindenért kárpótolja: a sok diétás macera, inzulin, aggodalmak, átvirrasztott éjszakák, orvosi vizsgálatok... Ki emlékszik erre most? :-) Hiszen Anya és Apa megkapta, amire évekig várt: egy csodaszép, egészséges kisbabát!!!!

Anyára még vár egy kis "fekete leves": méhlepény és gátseb varrás. :-/ Hát erről csak annyit, hogy ez a fél órás rész kikerülhetne a forgatókönyvből, dehát ugye ez nem kívánságműsor. Mindezalatt Apa gyönyörködhet Balázsban az inkubátornál... Jó kis munkamegosztás, de Apa keményen megdolgozott ezekért a percekért. Méltán lehet büszke Apuka. És természetesen Apáé a hálás feladat, hogy az újdonsült Nagyszülőket értesítse az Unoka érkezéséről.

Fél óra múlva Apa visszamehet Balázzsal együtt Anyához és mivel nem volt semmi probléma, Anya Szülei is bemehetnek. Teljes a boldogság!!!
Ezen a napon valami megváltozik, az eddig olyan fontosnak hitt dolgok közül rengeteg jelentéktelenné törpül. Semmi nem fontosabb az Életben Anya és Apa számára, mint a ma született kis Család!

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Andikám,
a mai pakolásnál szembesültem vele, hogy nálam még vannak Iza gyűjteményébe félretett matricák. (29; 181; 189)
írsz egy postacímet ahova elküldhetem ha aktuális még?

csajok,
mintha valaki kérte volna a megmaradt matrica arzenált is, ugye?! bocsi, kicsit elvesztettem a fonalat, de akinek kell, lécci dobjon nekem szintén egy címet!

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Zsuzsókám: Olyan jól megríkattál!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Szinte magam előtt látlak Benneteket a szituban :wink: :wink: :wink: Nagyon szép születéstörténet, köszönöm szépen, hogy megosztottad velünk!!! :wink: :wink:
Én is ugyanezeket az érzéseket tudom felidézni magamban...... :wink:

andrea-1

Lányok,
még egy pár anyagias kérdés…
Ha mentő, akkor nekik illik pénzt adni? Mennyit kb? Meg hányan vannak? :)
Nincs fogadott szülésznőm, de ha ott sokat segít az ügyeletes, neki is szoktak adni, nem? Ilyenkor rögtön szülés után a kezébe nyomom, vagy hogy??? Mennyit szoktak a nem fogadottnak?
Illetve doki… Ő ugye fogadott. Gondolom nem gátseb varrás után adok borítékot, valamikor a 3 nap kórház alatt és bízom benne, hogy nem rabolnak ki addig? :) Vagy varratszedéskor??? Tiszta hülye vagyok ilyenekhez…

Zsuzsó
köszi, hogy leírtad!!!
Alapvetően úgy látom, neked is jó élmény volt…
A gátsebvarrás volt a legrosszabb? :)

Kép Kép
estrella22

Zsuzsó,
matricákat kérhetem ??????? :-)

kubuspace

Estrella, mi úgy csináltuk, hogy a szülésznőt megkérdeztem még mielőtt kicsekkoltunk a szülőszobából, hogy a héten még mikor lesz ... másnap este volt, így felblattyogtunk hozzá Rajóval, kihívtuk 1 percre és úgy köszöntük meg. Nem fogadottnál szerintem mindenki annyit ad, amennyit gondol, tud, érez.... :roll: :roll: :roll: Mi ugye tudjuk a Jánosos fogadott szülésznői tarifákat, na ennyit közel nem adtunk, de ugye fogadott esetében más a helyzet, ott már előzmény is van, ugyanúgy mint a fogadott doki/ügyeletes doki viszonylatban.

A dokid meg elméletileg minden nap megnéz a szülés után - ZOli legalábbis minden nap átjött, volt hogy 2-szer is. Ne tudd meg, a szülés másnapján még a betétet is lecsekkolta, hogy mennyire intenzív a vérzés... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
MI a hazamenetelkor átmentünk HOzzá, csinált egy uhut még, és akkor köszöntük meg a dolgokat :wink: :wink: :wink:
Szóval nem a szülőszobán....(hidd el megteremtik a lehetőséget rá, hogy legyen alkalmatok......)...... és mivel Rajó hozta a pakkokat is meg a borítékokat is az átadások napján, így nem kellett félnem attól, hogy bárki esetleg meglovasítaná.... :wink:

andrea-1

Sziasztok!

Köszönjük szépen a gratulációkat, most csak egy fénykép erejéig tudok jönni..... A szülésem nagyon kemény és nehéz volt, majd mesélem ha lesz 5 percem, de a baba felcserélt életet él már most....
Remélem hamarosan tudok majd jönni, de jelenleg napi 2 óra alvást szeretnék elérni, ami nem mindig sikerül :)

Köszi csajok :)

Ancsyka Kép
ancsyka

Estrella,
én saját dokinak akkor adtam a pénzt, amikor hazajöttünk, mert aznap távozás előtt még megvizsgált. elvileg zárójelentést is kapsz, ez is egy jó alkalom lehet, csak nálunk az utólag volt.
a varrás szörnyű volt :shock: de nem akarok senkit riogatni. :wink:

Andikám,
gondoltam hogy te a türelmesek közt leszel! :wink: :wink: :lol: :lol:
örülök hogy egyformán érzünk. kistesó másfél év múlva? :wink: megnézném Sz. arcát mikor azonos időben beállítunk hozzá!!! :lol: :lol: szerintem mindkettőnkre emlékezne külön külön is, nemhogy együtt...

Kubu,
persze-persze, és neked elvileg tudom is a címedet!

Ancsyka,
gyönyörűséges, gratula még1X.

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Andi
Köszi, jó ötlet megkérdezni, mikor lesz még bent a szülésznő…
Margitban alacsonyabb a fogadottak „tarifája” is, a dokiknál is… Pl a szobatársam a főorvosnak is csak 30e-et adott, igaz, aznap kérdezte meg, elvállalja-e és visszajött miatta vidékről.
Nálunk is csekkolták a szobában a betéteket, akinek vérzése volt, muszáj nekik…
Hazamenetelkor mindig csinálnak UH-ot? Mert akkor az tényleg jó alkalom…

ancsyka
Sajnálom, hogy nehéz szülésed volt, de Léna baba csodaszép!!!!!
Gratulálok mégegyszer ehhez a gyönyörűséghez! :)

Kép Kép
estrella22

Zsuzsó
nem adnak érzéstelenítést varráshoz? :(

Kép Kép
estrella22

Szerintem már most szóljunk Neki, hogy készüljön erre az eshetőségre, mert sanszos lehet hogy így alakul.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Remélem elvállal majd újra mindkettőnket.. :)

Estrella: nem is volt szörnyű a varrás!!!!!!!!!! :)))))))) A terheléses vérvétel sokkal szörnyűbb dolog!!!!!!!!! :)))))))))))))))))))

Ancsyka: Tüneményes baba!!!!!!!!!! Szeretettel gratulálok Nektek!!! :) Remélem fogsz tudni majd többet is aludni... MI ma éjjel már volt hogy 2 szopi között 4,5 órát (!!!!!) aludhattunk!!!!!! :)))))))))

andrea-1

Zsuzsókám, amúgy egyszer mondjuk kora őszre megbeszélhetnénk, hogy a gyerekekkel egyik nap bmc-s meló végére majd beállítunk megmutatni a piciket :)...... MÚltkor egy lány jött egy fél év forma picivel, arrafele volt dolga, és felugrott megmutatni a babáját ZOlinak és Hildának.... Örültek nekik.... :wink: :wink:

andrea-1

Ancsyka, annyira szép Léna! :D
Sajnálom a szülést, de majd idővel minden megszépül.

Zsuzsó, Andi annyira szép lehetett a szülésetek. Örülök, hogy nektek ilyen szép emlék maradt.
(sajnos nálam ez nem mondható el, de már túltettem magam rajta, majd a kistesónál tuti szebb lesz :wink: )

Kubu, nem tudom mi lehet a gond, de nagyon drukkolok, hogy megoldódjon a gyakorlati hely.

Estrella, dokinak a záró átadása után adtuk át a pénzt. (szülésznőnek nem adtunk, mivel hárman is voltak az elejétől a szülésnél meg ketten voltak bent)

Andi, Iza karácsonyra kúszni már tuti fog és mászni is lehet. :lol: Ha olyan aktív lesz, mint Lili akkor fát majd körbe kell barikádozni, az első dolga a lányomnak az lenne, hogy közelebbről meg szeretné vizsgálni az égőket…. :wink:

És egy kép :D
Kép

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Andi
Lehet neked még nyomattak fájdalomcsillapítót a varráshoz…
Pedig azt is tűvel csinálják, mint a terheléseset :)
Jó ötlet, hogy egyszerre menjetek be Zsuzsóval babamutogatóba…

Woody
Sajnálom, hogy neked ennyire rossz élmény maradt :(
Na igen, ha elhúzódik a szülés, több szülésznő is lehet…
Lili tündéri :)

Kép Kép
estrella22

Zsuzsi!Milyen szépen írtál a szülésedről!..meghatódtam! :oops:
....varrás nagyon fájt???? :? :roll:

Azt hittem cigányéletet nem tudjuk már fokozni!..rosszul hittem! :cry: :cry: :cry: Kicserélték az erkélyajtónkat is,ami a hálótól kb.:2 m-re van....azt a dzsuvát ami van!!!

Vettem még pelust,úgyhogy mostmár van bőven! :lol:
+1 szopimelltartót...ezek után már remélem tejem is lesz..mert különben nem tudom mi hasznát fogom nekik venni....nem hinném,hogy apa erre fog gerjedni?! :roll: :lol:
Ha még gerjed szegény?!Már azt sem tudjuk mi az a keksz! :roll:

Kép
Kép
missancsi

Estrella!Egyik barátnőm is mondta,hogy varrás előtt még ő is kapott egy adagot,így legalább semmit sem érzett belőle!

...azt hiszem kezdek már én is izgulni a szülés miatt!(bár nekem még van vissza!) :?

Kép
Kép
missancsi

Valami fájdalomcsillapítót asszem adott, de szerintem ott a rendszer az előtte történt igénybevételtől olyan szinten meg volt viselve, hogy a varrás már lehet nagyon meg se kottyant..... a stoppolótűt meg nem láttam, láb fenn volt valami tartón, és el voltam a művelettől szeparálva egy lepedővel :wink: :wink: :wink:

andrea-1

Nekem sem fájt a varrás, mert én is kaptam az edás kanülbe még fájdalomcsillapítót. Így nem is éreztem belőle semmit, a tesónál is ha másért nem már ezért megéri edát köttetni.

Zsuzsi: tök jó szüléstörténet, én a mai napig egészítgetem ki az enyémet, ahogy jönnek vissza a részletek.

Andi: szerintem átsikkadtam a szüléses sztorin! Úgy látszik kihagyhattam egy oldalt. Hol találom a részleteket?

Estrella: én mentőt hívnék. Nekünk meg volt beszélve, hogy Barbus keresztapja visz be minket. Végülis így is lett, csak mivel indított szülés volt, így nyugisan mentünk be. Így szerintem jobb volt, mintha kapkodni kellett volna.

Mi ma barlangfürdőztünk (kispataknak/meernek köszönjük a kupont, így olcsóbb volt jóval) apával Barbus nélkül! Anyóssal nem beszéltünk a dolgokról, de beszéltünk egymáshoz, úgyhogy ők vigyáztak a gyerekre. Nagyon jól el volt velük. Apósom ölében elaludt, anyósom ébredés után megebédeltett és lementek a játszóra. Barbus oda meg vissza van a nagyapjáért, le se szakadt róla. Minket nem is nagyon hiányolt, haza érkezésünkkor sem volt semmi összeborulás, vagy ilyesmi. Tud. vettem, megjöttetek, ennyi. Kicsit ez azért fájt, de jobb ez így. Bölcsinél ez nem lesz hátrány.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Vagyok Én is, de nagyon elveszve!

Andi!
Nagyon szépséges Iza. Imádom nézni a képeket amiket ide is teszel meg a FB-ra.
Csajszi a szüléstörténetedet végig bőgtem! Nagyon megható és csodálatos volt.

Zsuzsi!
Te is gondoskodtál a könnycsatorna tisztításról. Nagyon szép szülésed volt Neked is!

Ancsyka!
Gratulálok Léna babához. Várom ám a Te szüléstörténetedet is.

Csucsu!
Micsoda hírekre jövök itt. Nem semmi, hogy egy újabb végzős a Matisz Klinikán. Énisénisénis.

Ann!
Sajnáolm azt a sok rosszat, ami most veletek történik. Remélem hamarosan minden megoldódik.
Boldogságos Névnapot így utólag is :)

Kisbeeka!
Nagyon szépséges kicsi Maya. És nagyon helyes kis lakja van.
Remélem sokat pihizel. Szedjed a magnéziumot!!!

Estrella!
Zsombor baba jól rád/ránk ijesztett, de látod jó kisfiú Ő és bent maradt. Csak nehogy ráhúz a dolgokra mint Andi :wink: :lol:
Majd küldöm a privit, amit megigértem.

Ancsi!
Vigyázz magardra csajszi. Nem hinném, hogy gond lenne, ha magasabb a pulzusod.
Nem irigyellek a felújítás miatt, kitartást.

Eszter!
Drukkolok, hogy most minden rendben legyen veletek és hamarosan ott Te is kezedben tarthasd a babát/babákat.

Kubu!
Minden elismerésem a Tiéd. Majd megyek hozzád órát venni, hogy hogy is csinálod ezt a sok mindent. Nekem nem megy :( :evil:

Ancsi, Pancsi, Kubu, Sajti!
Boldogságos Születésnapoot kívánok, bár igen megkésve.

Lukácsné!
Kiváncsi leszek, hogy lesz-e celeb babánk :)

Rólunk:
Velünk semmi jó nem történt mostanábban.
Múlthét hétfőn a férjemet rohammentő vitte kórházba - vesegörcs miatt. Akkora fájdalma volt neki, hogy a mentősök már kábítószert adtak neki, de még attól is nagyon fájt neki. Persze itt nálunk a kórházban nem kicsit félre diagnosztizálták, de azóta voltunk Szegeden a klinikán és megállapították apontos okot/okokat. Sajnos elég nagy a kő, de törni ezt még nem érdemes. És ha ez még nem volna elég, mára Lilikém 40 fokos lázat produkált. Hiába a kúp, a Nurofen meg a hűtőfürdő sajna nem bírtam 39 fok alá vinni, ezért doki bácsink megszúrta. Na elhihetitek, hogy nem csak Lili sírt hanem Én is.
Na megyek pihizni, mert nem tudom milyen éjszakának nézek/nézünk elébe.

gyoreneildi

Ildi: húúúú,jobbulást picuri Lilinek,és a párodnak is!!!!!
Szegény,elhiszem hogy borzalmas fájdalmai voltak :( :(

Remélem gyorsan tesznek valamit a fájdalmak ellen!!! :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:
Vendég

sziasztok
vagyok én is kicsit elveszve ,de 2napja nem ülök gép előtt mert nincs rá időm, ami kicsit furcsa volt nekem is ....
szóval nálunk az a helyzet hogy tegnap szedtünk a kertben 1 mázsa cseresznyét, ma meg apával ketten 40kg-ot kb, nagyon sokat szétosztogattam, meg a zöldségeseket a környéken megkerestem vele és ma sikerült 2 ládával eladnom az egyiknek.
mától kellene nyaralnunk , de emiatt is nem jött össze hogy elmenjünk mert kb 80üveg cseresznyével lettünk gazdagabbak....
ma hajnali 3ig raktam utána aludtam, most meg nemrég hagytam abba és még megyek mosogatni aztán alvás, és persze bepakolva a nyaralásra, ami azt hiszem most nagyon ránk fér.
reggel 10-re megyünk erre a forgatásra remélem minden okés lesz.
majd a balatonról jelentkezek hogy mi volt.

Ancsy
nagyon édes a babátok.
Zsuzsó
szép szülésed volt, épp a napokban mondtam a férjemnek hogy a 3-at majd azért megpróbálnám normál úton ha megengednék mert a császár az azért eléggé megviseli a hasamat de hetekig...

bocs most megyek mert még 1óra melóm van hátra, majd onnan jelentkezek.

Kép

Kép

Kép
lukacsne
Fót

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?