Sziasztok
Szöszi
Ne idegeskedj és főként ne sirdogálj, mert azt megérzik a babák
Én nyugodtan vártam az UH-ok idejét és örültem, ha nem macerálgatják Őket. Persze, hogy az ember nep mint nap szeretné látni Őket és meggyőződni az épségükről de engem elriasztott az UH és mindig előre megbeszéltem velük, hogy ne haragudjanak amiért azon a napon UH-lesz de időnként meg kell nézni Őket. Én ugyanis valahol olvastam vagy hallottam, hogy az UH ugyan nem káros, de bizonyos hangot ad ki a készülék és ez a légkalapácshoz hasonlitható. Fogalmam sincs igaz-e, de én nem kivántam gyakran kitenni Őket az idegen "zaklatásnak". Meg aztán folyton kaptam valami aggasztó hireket (nem fejlődött az egyik baba rendesen)igy egy idő után elhatároztam, hogy függetlenitjük magunkat az információktól és majd növögetnek, fejlődnek szépen a hallottak ellenére
Ne idegeskedj, próbáld meg élvezni ezt a nagyon-nagyon boldog időszakot mert olyan hamar elröppen
Bogár
Hogy én milyen figyelmetlen vagyok... Hát természetesen én is gratulálok a Zsákocskához
Boldog babavárást kivánok
Hóvirág
Jobbulást kivánok nektek és sajnálom a fülfájást... Szerintem nyugodtan menjetek másik orvoshoz ha az elvállal
Én tudok két nagyon jó CD-t:Grillus Vilmos: Dalok 1 Nekünk ez megvan és imádják a gyerekek, rövid dallamos dalok vannak rajta
A másik:Levendula néni meséi és ezen is nagyon édes dalok vannak, reggelente erre ébredezünk ill.öltöztetés közben ezt hallgatjuk, nagyon szeretik és most már kérik is (ta-ta)szavakkal
Cat
Nagyon édesek lehetnek a babák ahogy mosolyognak
Emlékszem micsoda öröm volt ez már nekünk is
De ugye még nem tudatos, vagy igen? A játékötlethez ha még adhotok egyet:Zenélő műanyag játékocska amit nyomni lehet néhány helyen
Nálunk ez már nagyon régóta bejön
Van kicsi zongora alakú álltfigurákkal de van olyan amin egy kutya-cica ölelkezik össze és amelyik gombot nyomják épp nyávog vagy ugat
Lillus nagyon muzikális, mindig a zörgő, zenélő dolgokat szerette és szereti most is
Köszi mi jól vagyunk
Tegnap kapták a babák a 12 hónapos oltást. Ez az otthoni oltások közül a 15 hónaposnak felel meg csak itt egy picit más az oltóanyag és nem egyszerre szúrnak mindkét lábukba, hanem 12. hónapban egyszer és a 15. hónapban mégegyszer adnak egy emlékeztetőt. Nagyon jól viselték de tündéri volt a gyerekorvos mert 15 percen keresztül egy kosárnyi játékkal szórakoztatta a babákat, megbarátkozott velük, kedvesen beszélgettek (pedig az orvos németül beszélt hozzájuk
) és csak már mikor felengedett a két baba, mosolyogtak, játszottak akkor kezdte el vizsgálni Őket és olyan észrevétlenül adta be az oltást, hogy csak nagyon pici sirás volt
Szerencsére eddig semmi mellékhatást nem észleltünk
Egyébként nagy kópék
Gergő már mindenhol feláll (sajnos...) Az etetőszékben, kádban...stb.igy nagyon kell rá figyelni és mivel nem mindent ér el, ezért nagyon gyakran Lillust használja sámliként amiből persze visitás van
Lilcsi még nem tud felállni, de szeretne nagyon és kéri, hogy segitsünk igy ha felállitom boldogan kapaszkodnak egymással szemben a karám két oldalán
Lilcsike rossz étvágyú, inkább hajra gyúr de nincs mit tenni
7800 g. volt tegnap. Geri jó evő 8910 g-ot nyom
Egymással sokat beszélgetnek és most már vannak szavak amikről tudjuk, hogy mit értenek az alatt, bár semmire sem hasonlitanak
Sokat marakodnak a játékokon (hiába van kettő belőlük
) de olyan is előfordul, hogy csendben vannak együtt
No ilyenkor kell szaladni, mert tuti valami rosszcsontoskodást művelnek
Tegnap pl. a hálószobában az éjjeliszekrényemet le ill.kipakolták és mikor bementem Gergő a papirzsebkendő dobozából egyenként húzkodta ki a zsepiket és élvezte, hogy amint kihúzott egyet már elő is bukkant a következő
200 db volta dobozban és nem sokmaradt benne
Lillus meg az újságjaimat mustrálgatta, meg kóstolgatt
Hihetetlen dolgokat csinálnak
Mindent kinyitnak, nyomkodnak, lerántanak. Teritő már rég nincs az asztalon...a lakás teljesen átalakult
Én már pakolászom, mert szombaton hazamegyünk mivel Lilcsike nagyon feszit igy több gyógytornára van szüksége mint azt eredetileg gondoltuk. Dec. 28.-án jövünk vissza igy már csak péntekig leszek netközelben, utána hosszú szünet következik.
Orsi
Szerintem győzd meg a párodat, hogy ez hosszú távon sana nem megy, hogy Ő szelektálja a feladatokat, legalábbis ikrek esetén nagyon nehéz mindent egyedül csnálni. Sajna van benne tapasztalatom, mert a Párom időnként úton van, meg most is egy hónapot szinte egyedül leszünk de én ezeket az időszakokat nehezen viselem. Örülök, hgoy már jobb a helyzet nálatok is és szépen esznek a babukák
Kitartás, hónapról-hónapra könnyebb lesz
Puszi:Doris