Látom, a többség a fiúnevekkel van elakadva. Mi is. Nálunk az István volt a favorit, ez nyilván nem lesz, és azóta nem bírunk megegyezni. Érdekes, még Alíz (lehet, h nem is írtam, így hívják a kislányunkat) elõtt nekem meggyõzõdésem volt, h a szülõ keresztnevét ne, és most én hajlanék inkább a Zoltánra, a férjem meg nem. Meg az is a bibi, hogy a két nagypapa, a dédi és a keresztapu is Zoltán, azaz minden férfi tag a szûk családban! Ezért úgy döntöttünk, elnapoljuk a kérdést addig, míg kiderül, valóban kisfiúnk lesz-e.
Lányneveknél én már 12 éves koromban eldöntöttem, ha lányom lesz, Anna lesz, mert annyira tetszett egy filmsorozat (Anne a zöld oromból - emlékeztek?). Aztán kb. 10 éve ez a legnépszerûbb nõi név, ezért passzoltuk. Igaz, a Zsófia mintha kezdené átvenni mostanság az uralmat. Kétségtelenül gyönyörû mindkettõ. Aztán rátaláltunk az Alízra, ami telitalálatnak bizonyult.
Ami még esélyes volt most: a Gréta, de ez nem passzol a vezetéknévvel. Tényleg, Böbi: Margaréta? Ez a virágcsokor-dolog annyira klassz! Ez nyáron van!
Szerintem is szívás, ha minden ünnep egy helyen, eleve a szülinap-karácsony közelsége is. Szóval mi most a Lilla/Léna közt vacilálunk, de Léna is egyre több van. Valaki írta is a táblába szintén, mint favoritot.
Málna, nekem Fruzsina is nagyon tetszik, de a "r" betû miatt sajna nyelvtörõ lenne...