Helló!
Micsoda termés van reggel óta!
Kavaika! De örülök, hogy minden rendben! csak pihenjél is sokat és edd szorgalmasan a Mg6-ot! Azért tök jó alapos a dokid! Az enyém a legtöbb kérdésemre azt szokta mondani, h nem kell vele foglalkozni. De lehet, h csak hülyeségeket kérdezek. Ez a méhszájat nyomó érzés olyan, mint amikor tapintással vizsgálják a méhszájat? Ki is írta, h kullancsra gondolt? Ez most komoly????
Hogy kerülne az oda????
Ugye ezt csak viccbõl írtátok?
Lányok, beszerkesztettem magam a táblába, remélem, nem írtam át senkit!
Lehet, h ez fehér holló, de én nem használtam még gmailt. De azért eligazodtam, sõt a pocakfotókat is láttam! Hát, tényleg szépeket növesztettetek! Az enyém csak este nagy, de nekem is inkább olyan, mintha jól bevacsiztam volna. Meg sajna nem olyan, mint az elsõ terhességnél, azaz nem teljesen feszes, mert sajna az "alappárnák" rajta vannak, így inkább hájacskának tûnik. Fotó még nem készült, de pótolni kell, m az eddigi terhességeimnél is nagyon elhanyagoltuk ezt.
Genetika:
Nekem tavaly a pici fiúnkkal volt amniom a 20. héten, csak azért, mert minden létezõ dolgot be akartunk vetni, hogy megtudjuk, mi is a baj és tudjunk felelõsen dönteni. (A probléma a 19. heti genetikai UH-n merült fel, a gerincén volt egy szöglettörés, amirõl senki nem tudta megmondani, h mi az és mik a következmények. Ezután bejártuk az egész országot a legjobb szakemberekért, a legjobb UH-sok nézték, és javasoltak amniot.) Mellesleg az AFP-m OK volt, és az integrált tesztem is.
A lényeg: a saját tapasztalat miatt én nem félnék tõle, és fel is merült bennem, pedig csak 32 vagyok. Valószínû, hogy egy beteg babától való félelmem sokkal nagyobb, és ezért is. Mert igen, az AFP teljesen megbízhatatlan, a kombinált / integrált teszt (sose tudom, mi a különbség) is csak valószínûséget mutat, a chorion biopszia és az amnio meg a biztosat, legalábbis ami a kromoszómaeltérésbõl fakadó rendellenességekre és a nyitott gerincre vonatkozó kérdéseket illeti.
Persze a dokim lebeszélt róla, és vsz nem is fogjuk megcsináltatni, szóval csak annak mondom, aki gondolkodik rajta:
szerintem nem lehet gond, ha tapasztalt orvos csinálja, ha utána legalább 1 v. 2 hetet tudsz pihenni (majdnem fekve, semmi emelés, stb). Az az 1% állítólag azokból szokott összejönni, ahol amúgy is probléma van, és amúgy is elmenne a baba. Ami meg a hasbaszúrást illeti: rémségesen hangzik, de tényleg csak kellemetlen! Szerintem egy tapintásos méhszájvizsgálat egy tapasztalatlan dokinál sokkal rosszabb! Nem szabad odanézni, aki nem bírja a tût (mert tényleg nagy), de amúgy is a monitort nézi az ember, hogy mi van közben a babával.
Nekünk nem segített semmiben, negatív lett minden (ami megnyugtató volt a kromoszóma és nyitott gerinc ügyben), csak épp a betegségre nem találtunk választ.
Szóval véletlenül sem akarok senkit rábeszélni (hülye szó is ez itt), csak a saját tapasztalatomat gondoltam leírni, ha már van, és az nem annyira negatív.
Egyébként én úgy olvastam, h ezeknél a szúrásos dolgoknál a vetélés kockázata annál nagyobb, minél kisebb a terhesség. Vk pont az ellenkezõjét írta. Nem tudom, mi az igazság.
Mááá megint jó hosszú lettem....