Sziasztok!
Itt vagyok. Túl vagyok életem egyik legszörnyűbb napján. A műtét már megváltás volt a végére. Az előző kettő semmi volt ehhez képest. Mivel nem szültem, ezért tágító pálcát kaptam, de a belső méhszájam annyira zárt volt, hogy csak a 2. orvos tudta felrakni. Szerintem sok embernek a szülés nem fáj ennyire. Utána egész nap annyira görcsöltem, hogy felkelni se tudtam. Majd közölték, hogy 4kor lejárt az aneszteziológus munkaideje, ő felállt és hazament, így lehet, aznap nem lesz műtét. Végül fél 6kor a kórház ügyeletes altatóorvosával megműtöttek. Mikor felébredtem már semmi fájdalmam nem volt. A férjem bejött értem 9-re és hazajöttünk.
Az egyetlen pozitívum a napban, hogy már tudom, jól döntöttem a doktornővel kapcsolatban, s többet nem megyek máshoz. Korán reggel, ahogy meglátott, azonnal kiemelt a várakozók közül. Felvetetett az osztályra, előre vetetett a laminária felrakásánál, bár azt nem ő csinálta, mert persze behívták egy sürgős műtéthez. A műtétem már ő csinálta. Napjában többször rám nézett, hatalmas segítség volt. És nem mellékesen: egy forintot nem adtam neki, de nem is tartotta a markát. (A személyzet is meglepően kedves, segítőkész, betegközpontú volt. Azt hittem, a szituációmnak szól, de mindenki, az abortuszosok is le voltak döbbenve, hogy mennyire emberségesek velük is)
Június 17-én megyek kontrollra, s megkapjuk a beutalókat. A férjem olyan tündér. Mondta, hogy ő akár már most is elkezdheti a maga kivizsgáltatását, mert annak nincs akadálya, s olyan csalódott volt, mikor mondtam, hogy majd szépen, lassan, együtt...
Most pár nap pihi, aztán hétfőn munka. Kicsit félek a fogadtatástól és a továbbiaktól.
Lica! Örülök, hogy Anyukád végre otthon van, s ezek szerint az állapota is javult.
Öcsémnél semmi eredmény, pénteken hazaengedték. Minden vizsgálat negatív. Anyukám azt hiába mondta a dokiknak, hogy nekem Crohnom van, elengedték a fülük mellett. Ennyit egy vidéki kórházról... De nem hagyom ennyiben. Majd felhívom a volt szegedi orvosom, s kikérem a véleményét. Azért az már nem vicc, hogy lassan két éve heti rendszerességgel fáj a hasa. Biztos nem szimulált, mert bevállalta volna a tükrözést, pedig még a tűt is utálja.