Sziasztok!
Panndi - Fruzsit Isten éltesse!!!!
Andi - Ez a dackorszak. Minden gyereknél más válik be, ki kell tapasztalnotok. Az a legfontosabb, hogy követekzetes legyél. Magyarázd el neki, hogy miért nem lehet, amit szeretne, és ne is engedj neki, ha már egyszer nem-et mondtál. Ha következetes vagy, akkor idővel egyre rövidebb ideig tartanak a hisztik. Ambi még ma is képes patáliát csapni dolgokért, de ha látja, hogy nem kapja meg, pár másodperces hiszti után lecsillapodik. Mi arra figyeltünk, hogy azért néha engedjünk, hogy az ő akarata is érvényesüljön.
És akkor rólunk.
Hajnal 3-kor ébredtem nagyjából 10 perces fájásokra, reggel felhívtam a dokimat (amúgy csütörtökön kellett volna CTG után mennem, hogy burokrepesztéssel megindítsa a szülést), elvittük Ambrust a bölcsibe, onnan mentünk a kórházba. 3/4-ed 9-re értünk oda, méhszáj alig 1 ujjnyi (kedden a doki nyitotta meg), 10:10 burokrepesztés, oxitocin, picit később EDA és így Dorka 13:41-kor meglátta anyát és apát
Nagyon nagy élmény volt. (Talán emlékeztek, hogy Ambrus 31 óra után császárral született és ez nekem nagyon nagy csalódás volt). Apa vágta el a köldökzsinórt, aztán bő 1,5 óráig apával "beszélgettek", amíg engem varrtak. Repedt a hüvelyfalam, kétszer kellett varrni, mire elállt a vérzés, ezért tartott eddig. EDA miatt még 2 órát voltunk együtt a szülőszobán.
Dorka nem sírt fel, csak nyögött egyet és mosolygott. A dokim mikor másnap bejött hozzám meg is jegyezte, hogy milyen nyugis kislány, most is mosolyog, mint mikor megszületett
A kórházban alig hallottam a hangját, ha sírt is, csak felsírt, aztán várt. Itthon is ilyen. Minden 2. éjszakát átalszik (este 7-től reggel 6-ig), amúgy 1-2-szer kel. Ambrussal egy szobában alszanak, nem zavarják egymást.
Ambi nagyon örült neki, már a kórházban jobban érdekelte, mint én. Nekiadta a maciját, simogatja, puszilgatja. Segít fürdetni.
Azért a viselkedésén látszik, hogy féltékeny, fel kell dolgozza az eseményeket, mondott már olyat, hogy menjen vissza a pocakomba, de igyekszünk sok figyelmet szentelni neki. Szerencsére Dorka elég nyugis, így könnyű dolgunk van.
És akkor néhány kép: