Sziasztok!
Marina, sajnos alvastemahoz nem sokat tudok hozzaszolni, Lollinal ez nem volt problema. Remelem minel hamarabb rendezodik nalatok. Bocs, nem szandekosan nem szamoltam be Lolli fura torteneteirol, csak eloszor nem volt ra idom, aztan meg teljesen kiment a fejembol.
Az egyik ilyen az, hogy allitja, o volt mar indian Eszak-Amerikaban. Ez azert erdekes, mert legeloszor kb. 2 eves volt, amikor indianokat latott zenelni es egyszeruen nem lehetett onnan elvonszolni, annyira tatott szajjal hallgatta a zenejuket. Aztan kb. masfel eve kotottem neki egy mellenyt es kerdeztem tole, milyen mintat horgoljak ra. Azt mondta, hogy indianlanyt. Amikor meg egyutt rajzoltunk, allandoan azt kerte, hogy indianlanyt rajzoljak neki. Aztan egy ideig hallgatott az indianokrol, de aztan ujra felfedezte az indianos mellenyet es szinte mast nem is volt hajlando hordani. Aztan egyik este furdes kozben kozolte, hogy o indian volt Eszak-Amerikaban. Ezen azert dobbentunk le, mert nem olvastunk neki indianos meseket, nem latott indianos filmeket tv-ben, DVD-n, szoval, fogalmunk sincs, honnan tudja, hogy vannak/voltak indianok Eszak-Amerikaban.
Na, ennel volt egy komplikaltabb tortenete is. Tudni kell rola, hogy nem szereti a zajt, eles hangokat (kiveve, ha o csinalja
). Ha ilyet hall, rogton teszi a fuleire a kezeit. Aztan egyszer csak megszolalt, hogy amikor o ferfi volt, akkor volt szakalla es egy zajos gyarban dolgozott, ahol fulvedot kellett hasznalni. Ezen total ledobbentunk, mert fogalmunk sincs, honnan tud ilyet, hogy vannak zajos gyarak, ahol fulvedot kell hordani. Megkerdeztuk az ovit is, hogy ott tanultak-e errol, de azt mondtak, hogy nem.
Aztan apa fagatta, hogy milyen gyarban dolgozott. Azt mondta, hogy gyurmagyar. Apank utananezett a neten es talalt valami regi gyurmas dobozrol kepet, ami teljesen maskepp nezett ki, nem olyan csomagolasu volt, mint a maiak. Megmutatta eloszor nekem, en persze nem jottem ra, hogy gyurma, azt hittem valami bab- vagy kukoricakonzerv. Amikor Lollinak mutatta, o azonnal mondta, hogy az gyurma. Ami meg erdekes volt, hogy ezt a gyarat vagy magat a gyurmat (mar nem emlekszem pontosan) Rainbow-nak hivtak (szivarvany) es Lollinak volt egy idoszaka, amikor allandoan szivarvanyt rajzolt.
Apukam szerint csak gazdag a fantazia a leanyzonak. A ferjem szerint tenyleg lehetett elozo elete (o hisz a reinkarnacioban), en meg nem tudom eldonteni, mire veljem ezt az egeszet.
Volt meg mas is, de bevezetonek talan eleg ennyi is.
Koszi a bokokat a tortaval kapcsolatban. Lolli nagyon szereti, ha tortat csinalok, bar nem eszik belole sokat. Inkabb a kinezete izgatja. O szokta megmondani, hogy milyen torta legyen. Az oviba vaniliakremes, hercegnost kert, a szulinapi bulijara Peppa Pig-es, csokis tortat rendelt.
Ha jol tudom, otthon meg nincsen Peppa Pig mese, pedig szerintem nagyon aranyos.
Zsuzsi, ti ismeritek?
Etterke, egy idoben neha en is sutottem kenyeret, csak gep nelkul macerasabbk idoigenyesebb, ugyhogy aztan abbahagytam, pedig nagyon finom a hazisutesu. Nezzel be Edith blogjara is, o is szokott kenyeret sutni! Lolli megeszi a teljeskiorlesu lisztes kenyereket is, csak ujabban az a lenyeg, hogy ne legyen benne mag, mert azt nem szereti. Ket honapja meg imadta, most allitolag nem szereti.
Eddig a hejat is megette a kenyernek, ujabban le kell vagni vagy korberagja.
Kepzeljetek, Lolli, amikor kisebb volt, nem csinalt nagyon ilyen huncut dolgokat, erre most a partija reggelen, amikor a baratnom ott aludt vele egy szobaban, a baratnom arra ebredt, hogy tomeny eukaliptusz szag van a szobaban! Lolli draga nagyon kedves, hogy nem ebreszti fel a vendeget, hanem inkabb elfoglalja magat, de talan forditva jobb lett volna. Egy egesz tegely Wick Vapour Rub-ot kikent. Volt a fiokosszekrenyen, a lepedon, a falon, a pizsijen, stb. Szoval, ugy nagyjabol mindenhova jutott. Ja, es talalt egy kis muanyag gyogyszeres kanalat, azzal kanalazta ki. A mai napig nem ertem, mivel nem szereti a Wicket es nekem is alig engedi, hogy bekenjem vele, amikor beteg. Raadasul nem egy konnyen elerheto helyen volt.
Mennem kell, ugyhogy most elkoszonok.
Puszi mindenkinek:
Olive es Lolli