Más téma:
Apával úgy döntöttünk, hogy nem fogunk megint abba a hibába esni, mint mikor Balázsért hajtottunk, hogy 2 év sikertelenség után kérünk csak segítséget. Hanem jó előre elkezdjük magunkat tuningolni, hogy aztán legyen idő és reális esély a 3. babára.
Így én elmentem az endokrinológusomhoz csináltunk egy szülés utáni féléves kontrollt (hormonok, cukorterhelés+inzulin). Az eredményeim nagyon szörnyűek lettek.
Rengeteget romlott az állapotom a terhesség alatt. Azonnal szigorú diéta, mozgás és gyógyszer lett előírva nekem.
Illetve jártam a nőgyógyásznál is: a szervezetem még pihen, alig 1-2 mm a mnyh, mensinek semmi jele. Viszont a petefészkekben ott virítanak a ciszták.
Ragaszkodtam hozzá, hogy apának is futtassunk le néhány vizsgálatot. Érdekelt, hogy mi van a katonákkal és a hormonjaival (2009. októberben volt a hereviszér-műtétje).
A spermatogramm egész szép lett, kivéve a morfológiát, mert az csak 12% sajnos.
És neki is megcsináltattunk egy cukorterhelést inzulinokkal, ami laikus szemmel egész jó lett (csak az éhgyomri cukra volt magasabb: 6.1 majd később 5.8 ).
Az összes leletét (cukor, inzulin, hormonok) megmutattuk az endokrinológusomnak, aki azonnal 10-15 kg fogyást, mozgást, diétát és fél év gyógyszeres (metformin) terápiát rendelt el.
Azt várjuk ezektől, hogy rendbe jön a cukra, az alsó határeset tesztoszteronja nőni fog a fogyástól!!!!! és ezért javul a spermaképe!!!!!!!!!!!!!! (bár azt sajnos nem tudom, hogy mely területeken)
Úgy magyarázta a doki Lacinak, hogy a zsírszövet termel egy olyan enzimet, ami a tesztoszteront ösztrogénné alakítja, ezért ha elhízás van ez fokozottan történik.
Viszont az ösztrogén és a tesztoszteron annyira hasonlítanak egymásra, hogy a szervezet nem képes őket megkülönböztetni, ezért nem veszi észre, hogy valójában már kevés a tesztoszteron és nem termel többet. Pedig a spermaképzéshez ez elengedhetetlen!!!
(úgy tudom, hogy ez még egy egyszerű hormon vérvételen sem derül ki, mert a tesztoszteron szintben az ösztrogén is benne van)
Ja és még valami! A szőrzet nem minden!!! Én Lacinál szőrösebb embert még nem láttam, és mégis alacsony a tesztoszteron szintje!
És mindezek mellett az andrológus ódákat zengett Laci eredményéről, hogy milyen szép, milyen jó!
Mondtam is a páromnak, ha ott lettem volna, azért megkérdezem mi tetszik neki annyira abban a 12%-ban?:evil:
Én azt vallom, hogy muszály a saját kezünkbe venni a sorsunk irányítását, mert más nem teszi meg helyettünk! Rengeteg nőgyógyászt és endokrinológust jártam végig, mire profi segítséget kaptam/kaptunk. Ha nem teszem, még talán egy gyerekem se lenne!!!
Bocs, hogy ha unalmas voltam.
De úgy gondoltam ezt muszály leírnom, hátha valakinek segíthet!