Új privát üzeneted érkezett!

SziasztokKép
Ajándékkal én úgy állok, hogy mivel senkit nem vet fel a pénz itthon, én pólókat fogok festeni a családtagjaimnakKép na meg bébiételes üvegeket, üvegfestékkel.

Köszi a karácsonyi recepteket Ed!Kép
Majd átlapozom!!!

Gyönyörűek a babák!!!Kép

Puszi!
Emő+Pocak

hicudzsi

HIcu, hu de jó kis ihletet adtál, lehet h a kb. 2500 képböl amit eddig a Nagydedröl csináltunk nyomok egy-két pólót a családnak. Mediamarkt-ban (meg persze máshol is) lehet fotópapirt kapni, amit pólóra lehet vasalni. Régen egy csomó party-cuccot fabrikáltam igy. Már el is felejtettem, de most megint jól jöhet. Kiegészitésnek az avon mellé.
Ja, meg bögréket terveztem a nagyiknak azzal a képpel ami az albumunk utsó elöttije. Szerintetek? Nem gáz nagyon h fürdös és h apa cicója is látszik?´

Van vkinek valami tuti fotós bögre - helye? Csak h ne kelljen keresgetni...ahol esetleg cd-röl is meg tudják csinálni és nem kell extra kinyomtatni?

Az éneklésre visszatérve:
Légyszives és gyakoroljatok...mondom, olvastam hogy KELL!!:-)))
Én pl. ha olyan hangulatban vagyok mindenhez költök valamit...nem mindig rímel, ill. inkább ritkán, de sok elöjön a régi népitáncos múltamból...na ja, 10 év nem múlik el nyomtalan.
"Nótás kedvü volt az anyám" is... és ez tök vicces, de egy csomószor jut csak úgy hirtelen eszembe egy nótika, amiben valahol, esetleg a végén,de van olyan rész ami pont az alkalomhoz illik...veletek nincs ilyen?

Ok, a múltkor 1 teljes napig gondolkodtam mi a "cérna volna selyem volna..." eleje...persze rögtön a gombolyagra asszociáltam és igy cirmos-cicával altatott Multi...:-) vagy nem?:-)))

Kicsit hülyén érzem magam, mert én még nem vettem karácsonyra SEMMIT a fiamnak...lehet h csak vmi ünnepi ruha lesz belöle, a rokonok biztos játékot vesznek...és biztos olyan amit csak egy év mulva tudunk használni:-)))))))

(Ha néha elfelejtem az ékezetet kérlek nézzétek el, nem oylan egyszerü német billenytüzettel dolgozni)

HEgyezem a fülem, de abébiszobából nem hallok semmit, ugyhogy én most nyugovóra térnék...du. megint nem aludtam, mert az "ejtöernyös" kép feltöltésével bibelödtem...

Jó éjszakát sok alvással!
timili

Sziasztok!

Ed, csak a muffint ne említsd!Kép Bencét nem lehetett egy kis kocsikázással se meggyőzni, hogy aludjon így még 9-ig nyüglődött. Nagyon jó volt, hogy voltatok gyertek máskor is!!!Kép ja, és tegnap elfelejtettem írni hogy milyen jó a pancsis kép! Kép
Esetleg ,ha mások is benne vannak csinálhatunk közös talit is!

Kriszti, ja azt elfelejtettem írni , hogy velünk volt a barátnőm is a kisfiával és mi is etettünk...Kép

Timi, mekkora MarciKép Nagyon helyes a kis űrhajósrucijában! Az éneklést egyenlőre köszi mellőzöm mert idegesíti ha aludni akar. Egyébként bírja.

Hicu, már olyan régen szerettem volna üvegfestékezni, hol lehet olyant venni?

Orsi, jó volt olvasni rólatok, nagyon helyes Emma!Kép

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Timili, nézd meg a http://www.legojatekbolt.hu/ oldalt. Szerintem valamelyik játéknak örülne és te is megnyugodnál, hogy vettél neki játékot. Nekem a vonat és a kacsa tetszik a legjobban.

Barbi, játékbolt, ápisz, ha jól tudom. Ha jól emlékszem, tesóm ott vette. Kincső már fürdött és már alszik is. APa még sehol..(

Jó éjt, én is megyek aludni!

Edina
Kép
Kép
ed26

Ed, olyan jó h ellátsz mindannyiunkat passzoló oldalakkal...úgy érzem mintha a nagyobb, babatapasztalt növér lennél...pedig én vagyok az idösebb...ez a legobolt jó közel van hozzám,köszi. Olvastam vhol hogy a duplo elötti korszakra megjelenik a quattro elnevezésü még nagyobb legotégla...

Erröl valamiért az jutott eszembe, h láttátok estleg a mulkor (kb. 1 hónapja lassan) a Frei müsorát, amiben arról beszégetett milyen frankók voltak az angol anyukák akik "felkeltetek" a fastfood ellen...
Egy hasonlóan gyerekbarát egyesülés otthon is jól jönne...tud esetleg valaki róla? Szivesen csatlakoznék...

Köszi Barbic, Marci is szép nagy, de az én fiam Márk-Oliver még nagyobb..:-)))) Az ejtöernyös itteni képre gondoltál vagy ami az albumunk utsójaként szerepel? AZ igazi szkafander, de ott nem túl aranyos, mert nagyon rí apa karjában...hja, azt nem mondtuk neki h a következö falu egy jó fél óra séta lesz;-)
timili

Sziasztok,

már rég nem jelentkeztem, mi jól vagyunk, a Dorka szerdán lesz 3 hónapos és már most 6 kg és 61 cm környékén van. Hétvégén voltunk Alsópáhokon "telelni".

Új képeket itt találtok:http://babanet.hu/album/main.php?album=3299&page=2

Egyébként nagyon sokat mosolyog, és nem bírja elviselni, ha nem ültetjük, sőt van, hogy amikor büfiztetem, szabályosan rááll a lábamra és tartja magát.

Karácsonyra még nem kezdtem el vásárolni, a Dorcinak sem vettem semmit, mert nem bírnám ki, hogy ne adjam oda neki, de már kináztem az ajándékát, de lehet, hogy télapóra fogja azt kapni. Viszont tőlünk mindenki bélyeget és naptárat kap ajándékba, de olyat amin mi vagyunk (ill. a naptáron csak a Dorka, de a bélyegen mind a hárman) ez biztos, a többi még kérdéses.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Biztos velem van a baj, de én nem veszek semmit Mikulásra a 4 hónapos gyerekemnek és a következö játékot (nagyon édes a vonat Ed amit javasoltál)sem Karácsonyra fogja kapni...csak úgy. Szerintem most még a játék nem ajándék , inkább "munkaeszköz"...

Hülyén érezném magam, mert bármilyen ügyes és okos stb...mégsem tudja szerintem még a karácsonyt meg Mikulást hova tenni...és mivel még a saját kezét sem találta meg...úgy gondoltam ráérek majd jövöre "karácsonyosdit játszani"...talán már a Húsvét 2005-ben komolyabb lesz...de ezt a karácsonyt még biztos nem teljes pompájában rendezem meg...

Ha úgy tetszik, ezt fel is dobom vitatárgynak...
(Bár szerintem én vagyok egyedül ezen a véleményen, mindenki a másik "oldalon" áll...Hm?)
Vélemények?
timili

Úristen!!! A gyerekem 10 óta játszik! Magában! Csendben!!! Hát ezt is megértük!!!!! Hurrá, hurrá, hurrá!!!
timili

Timili,
teljesen úgy érzek, mint te, a tavalyi karácsony, amikor a lányom négy hós volt, még egyáltalán nem ajándékokról szólt (kapott mintás pelusokat, ennyi, ezt is csak azért, hogy kapjon valamit, tehát énmagam miattKép), egyébként ez sem arról fog, de most már kap 1-2 játékot (a családtól meg biztosan rengeteget). Ugyanis mi is úgy vagyunk vele, hogy amúgy is megvesszük neki, ha nincs is ünnep. Gratula az egyedül játszáshoz, hát igen, ilyen is van!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Hello!

Ed vagy valaki! Nem tudjátok, hogy a Lőportárba hánytól hányig lehet menni? Sehol nem találom, még a honlapjukon se leltem rá. Kép
Dorka! Bélyeget hol csináltatok?
Bögre készítésre nekem van egy nagyon bevállt helyem. KOTECH nyomda Bp., Szugló u. 59. gyorsak, szépen dolgoznak, és a képen kivűl tesznek rá bármit (szöveg, karácsonyfa, bármilyen ábra) Lengyel Zolit kell keressni, ő készíti a legszebbeket, a többiek nem elég kreatívak.
Hát a mi fiúnk most 1,5 hónapos, 6,8 kg és 60 cm. A nagyik alib bírják el. Kép
Én meg már kezdek kidőlni a sorból. Nem bírom az állandó ébrenlétet. Tegnapelőtt este 11-től hajnali 5-ig egy percre se szundikált. Azt hittem, hogy ha egyszer végre elalhatok, soha nem kellek föl.
Ti hallottatok már a szélcsőről? Nagyon ajánlották a hasfájós babáknak. Én nem nagyon merem kipróbálni. Meg azt se tudom, hol lehet kapni. Mindenesetre, ha jól müködik sokat enyhítene rajtunk. Tapasztalatok?
multiplusz

Multi, szélcsö igen igéretes dolog. Patikában lehet kapni. Anno én is beszereztem de az én gyerekem nélküle is mintapéldányokat ereget. Elég húzós, egy kb. tiz cm-s "orvosi" gumi csövecske 950,-ért. Én popsikrémmel kentem be és lassú, sodró, körkörös mozdukattal be a popóba...nálunk nem jött ki semmi, de sokak számoltak be h a gyereket mint egy lufit le lehet engedni a segitségével.
Köszi KOTECH-hez megyek majd...
Babuci szépen növekszik.
timili

Multi,

a postának van egy ilyen szolgáltatása, ott tudsz érdeklődni.

Timili,

valóban igazad van, én is megveszek mindent a Dorcinak csak úgy, végülis a családnak sem engedem, hogy játékot vegyenek még neki, hanem etetőszéket kértünk mindenkitől (mármint szálljanak be amennyivel tudnak). Ez csak olyan jelképes dolog nálam, mert azt a játékot kinéztem neki, már rég (mármint amit kap karira), csak eddig gondolkodtam, hogy szükség van -e rá....

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Köszönöm! Beszerzek egy ilyen lufi leeresztő szerkezetet Kép
Posta? Na oda nem megyek. Zsülőlöm az összeset Kép
Szerintetek milyen ajándékokat kérjek karira egy 2,5 hónapos kisfiúnak? Milyen játékokkal tud majd eljátszani? Egyáltalán mik az első játékok egy babáknak? Mindakét nagymama be van zsongva és én nem tudok mit kérni. Valami jó kis készségfejlesztő jó lenne, de nem tudom merre keresgéljek.
Más. Szerintetek hallgassak anyósomra és adjak a kéthónapos gyereknek 1-1 kiskanál átszürt almalevet, répalevet? Nagyon kétesek az ézelmeim.

U.i.: Annyira jó, hogy szülés utánra itt van ez a topik nekünk. Nagyon sokat segítetek, köszönöm!!
multiplusz

Multi, az enyémnek kb. 2,5 hónapos korától van az a szerkezet amit a kiságyra kell szerelni, forog rajta 4 állat (nálunk spec. Micimackó, Malacka, TIgris és Füles karuszeleznek) és fel lehet húzni (néha vele már anyukát is) hogy muzsikáljon. Még a mai napig is "ugrál" ha játszik vele.
Textil könyvecske komoly 8 oldallal, benne a használatos tárgyai ugymint labda, mackó keksz stb. MInden ami szines (szinte már giccses) zörög-csörög a szélre, ütésre. Ezen kivül esetleg furcsa csörgö. Nagyon szines játszó szönyeg...
Én (nem tudom ti hogy) nem vagyok versikék és kiszámolók meg ilyenek terén már a topon, ezért kértem a "gyereknek" ilyen könyveket...
Ja, a lego site-on, amit Ed javasolt van olyan kis csörgö ami már 0+ jelölést visel...

almalé, répalé: szerintem itt a 4/5-ünk NEM adna...Igazam van?

U.i: Alice-nak köszönd, ö hivta életre.
timili

Multi,

jók a Weöres Sándor verses könyvek, vagy az ehhez hasonló mondókás könyvek (Füzesi Zsuzsa), a Dorkának én már másfél hónapos kora óta olvasgatok ezekből és nagyon figyel közben. De lassan jók lesznek a csörgők, rágókák, stb. Lehet ruhát is kérni, az hasznos.

almalé, répalé: én biztos nem adnék, még ha tápszeres lenne akkor sem. Úgy tervezem, hogy 4-5 hónapos korában megkóstoltatom vele a gyümilevet, ha kell neki jó, ha nem akkor nem persze csak egy kiskanállal és csak azért, mert ha minket néz evés közben akkor elkezd folyni a nyála. De a többiek biztos ezzel sem értenek egyet.

J

KépKép
KépKép
ytong

Véletlenül kettőt nyomtam bocsi

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!
Ed, köszi a tippet. Kép

Hicu, írtad, hogy a bébi üveget kifested, van vmi minta? Minden ötlet jól jön lakás díszítésre.Kép

Timi, bocsi Szóval Márk nagyon szép nagy baba.Kép
Az itteni telcsivel készült képre gondoltam.Kép

Multi, az éjszaka nagyon húzós lehetett. Hamarosan tuti jobb lesz.Kép Az első játéknak szerintem is csörgők , rágóka, játszószőnyeg, bébihordóra, fürdéshez való játék jó.
Én már vettem karira Bencének játék telcsit, kisautót és még szeretnék vmi formabedobálóst meg valami hangot adó valamit. Egyik sem volt túl drága, különben is kap mindent. Én sem gondolom, hogy különösen felfogná a Karácsonyt, de én már várom, hogy odaadhassam neki a fa alatt ezeket az apróságokat.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Multi, ha jól emlékszem, már hajnalban oda lehet menni (8körül). Mi du 2 körül mentünk és csak 1 etetést kellett cumisüveggel megoldani. Ha jól emlékszem kb másfél órát vártam.
Játék: ha most 2,5 hós a fiad, akkor az első játékok csörgők legyenek, amit könnyen meg tud fogni és rázni tudja. Kincső 9 hós lesz és még mindig ezekkel játszik. Az a jó, ami hangos, ami zörög, csörög.
A lufileeresztőre nekünk nem volt szükségünk, durrantott ő anélkül is Kép
Én még nem adnék neki tejen kivül semmit. Ráér még. Anyósnak mond azt, majd. Abba minden belefér.

Én mikulásra "játék" kockásfülű nyulat szeretnék venni neki, karácsonyra duplot. Anyuék pl csak játékot vesznek neki, mondták, hogy ruhát vegyek én. Apáméktól még nem kaptam infót, nagyanyám borítékkal lep meg minket.

Hallottátok, hogy mi történt a Tátrában? Rettenetes!

Timili, de én hamarabb lettem anya néhány hónappalKépKép

Most jut eszembe: SZOBAHINTA!
Kincső nagyon élvezi, már tudja jelezni, hogy hintázna!
Kép

Jó éjt,
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Ezzel a karácsonnyal most jól megkavartatok... én imádom a kisunokámat, de valahogy úgy érzem, hogy - mivel karácsonykor mindössze 5 hónapos lesz - nemigen fogja értékelni az ajándékokat... részemről inkább veszek egy kis betlehem jászolt, akármit, meg angyalkafigurákat, szóval minden olyasmit, amivelkésőbb a karácsony lényegét illuszrálni tudom majd. Mert eltökéltem, hogy bár mi nem vagyunk vallásosak - a karácsonyeste minden mítoszi és bibliai alapját szeretném neki ELMESÉLNI.

Szélcső: ha nagyon kell, akkor alkalmazzátok, én a magam részéről anno - és most is, az onokám születsée után - azt az ervet követem mint a lányom is: mi csak végszükség esetén nyúlunk a gyerek fenekébe bele. Nálunk a hasfájás ellen jobban bejött a pár kanál almalé.
alice_cs

Multi,

még egy ötlet, lehet kapni, olyan állatfigurákat, amiben kis golyók vannak, ez fejleszti a gyerek fogó képességét.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Húú! Köszönöm az ötleteket! Nagyon tetszenek, készül az ajándéklista.
Találtam két jó honlapot az egyik a koteché, ahol a bögrekészítést ajánlom :http://www.quickprint.hu/
A másikat az indexről szedtem. Nagyon szép naptárat készít, nagyon olcsón:http://www.lappantyu.hu/naptar/ 2.500 Huf ezért nem pénz. Én tavaly karácsonykor ebből éltem (mármint naptárakat készítettem egy nyomdában) és ez nagyon jó minőségnek és nagyon olcsónak számít.

Alice! Én nem azért akarok belenyúlni, mert ez a perverzitásom, vagy én nekem lesz könnyebb tőle. Egyszerűen nem tudom nézzni, ahogy szenved. Van amikor megy magától is neki (elég férfia, ami azt illeti), de a 7 hét alatt már bizony 4-5-ször biztos segítettem volna vele, ha ismertem volna. Illetve mult héten szegénykémnek sehogy nem ment a kaki, 3 órát szenvedtünk, a pocakja olyan volt, mint a kő
Végül a hőmérő végével segítettem neki. Kb. egy cm-re dugtam be neki és utána 5 perc alatt túl volt rajta, pelust cseréltem gyorsan és már alaudtunk is. Most akkor mi lett volna a helyes döntés? Hagytam volna sírni és szenvedni, vagy az hogy segítettem? Egyébként figyeltem az arcát és észre se vette, hogy bedugtam egy picit a hőmérőt.
multiplusz

Szisztok,

Multi,
A szélcső nálunk is bevállt, amikor Marci még kisebb volt és kényszerből kórházban dekkolt velem. 3 nap kb. 22 órás ordítás után a főnővér javasolta és be is dugta. Egy pillanat volt és utána semmi gond nem volt a széklettel. Az ár, kinézet úgy van ahogy Timi írta.

Karácsony,
Mivel Németországban csődbe ment egy üzlet ahol fillérekért árulták a legót és a Tescóban is 50%-os leértékelés volt nemrég mi tele vagyunk vele. Marci már 2 hónapja imádja.(kukac, repülő...) Én a tartósabb ajándékok híve vagyok még akkor is ha a gyerek később használja csak. Születése alkalmából annyi csörgőt kis zörgős könyvet és piciknek való dolgokat kaptunk (kb. 6 játszószőnyegünk van), hogy a felét eltettem a húgom leendő gyermekének bontatlanul. Keresztelőre pl. hintalovat, dömpert, baby taxit, formás bedobálós bödönt, állatos nagy fa puzzlet ami állathangokat ad... kapott. Én mindnek nagyon örültem, Ő persze nem értékeli még. Szerintem nagyszülőktől jó a BRIO favasút is. Ez bővíthető, tartós játék, mindenki vehet egy részt. Ha viszont a piciknek való dolgokból van kevés akkor a fentebb leírtak mind jók. (csörgőből 10 félénk van, de Marci a 30 évvel ezelőtti narancssárga nap alakút kedveli)

Mese, vers: születésétől fogva mondom, énekelek Marci imádja. Kerek szemekkel figyel és formálja a kis száját. Most a télapós dolgok mennek :-)

Én a lakást is feldíszítem (amúgy is szoktam) télapóra, Karácsonyra stb. Nálunk a Karácsony mindig nagy családban telik, a gyerekek verset mondanak, furulyáznak, énekelünk és az ajándék nem a főhelyen van. (mindig van, nem is kevés, de nem erről szól)

Mi az elmúlt 3 napban Győrben és Ausztriában jártunk. Egész elviselhető idő volt. Marci nagyon bírta a Schönbrunni kastély báltermét a rengeteg lámpa miatt. Aki adventet nézni megy vigyen esővédőt és nem tudom hova menjen mert a belvárosban a boltokon kívül én még nem láttam nagy zsongást.

SEGÍTSÉG!!! Nem bírunk a fiammal... Éjjel 7X ébredt, dörzsöli a fogát és egész nap sirdogál. Talán fogzás?! :-((( Dentinox, hűthető rágóka nem segít, már ölben, sétálva sem jó. Ötletek?

Kriszti

cuiccolo

Ed, Ed!! Kockásfülü nekem is kellene! Lehet h csak saját használatra lesz, mert én ugyan azon nöttem fel, de ez még közel sem jelenti azt h a gyerekem is érdeklödni fog iránta. Nekem meg olyan kellemes nosztalgiát ébreszt. Hol lelek egyet?

ALice "Karácsonya" tetszik nekem. Lehet h nálunk is bevezetésre kerül...ha találok hozzá megfelelö alanyt a családban...
Én egyébként kiadtam parancsba, játékot vegyenek, de mindenki CSAK EGYET! Mindegy h 5 forintos fababa, vagy 5000Ft-os csoda-autó, DE CSAK EGY DARABOT! És ehhez tartom én is magam...rémálmaimban többször derékig ér a játékhegy a gyerekszobában...
timili

Sziasztok!

Timili, a corában lehet kapni a szórólap szerint. Ott láttam 1800ftért.

Kriszti, nálunk is volt hasonló helyzet a foga miatt. Éjszaka mellettem kötött ki a leányzó, így már tűrhetőek voltak az éjszakák. Nálunk a cici legtöbbször segített.

üdv
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Köszi ED,

A cici nálunk is jó volt amíg jött belőle vmi., de sajna már nem működik csárdaként, sőt teljesen üres :-(

EGYÉB ötlet?
K.

cuiccolo

Kriszti, bocsi, emlékezhettem volna, hogy írtad. További ötletem sajna nincsKép

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Timili!
Én a bébiételes üvegek díszítésére saját, nonfiguratív mintákat találok ki... sajna ebben nem segíthetekKép
de azt tervezem, hogy most az üvegekbe narancslekvárt csinálokKép.

játékot mi nem kértünk Karira Dudunak, maximum egyet-kettőt, de úgysem lesz idén bőséges Karácsonyunk...

Kriszti!
Sajnos nálunk az ilyen erős, fájdalmas fogzásra csak a Nurofen szirup jött be, se Panadol, se Chamomilla semmi más nem volt jó...

Hőemelkedése van, popsija piros a luknál?

Ezeket nézd meg, mert sajna lehet ez egy szájfertőzés vagy más és nem fogzás. Bár leginkább a fogzásra gyanakszomKép
Ja , igen és nálunk is olyankor mellettem aludt, nem volt könnyű visszaszoktatni az ágyába, de megérte szerintemKép
De nekem sem volt tejem, csak ha felriadt a fájdalomra meg tudtuk nyugtatni, és én fogkefével dörzsölgettem ilyenkor az ínyétKép
Sok sikert!!!

Ed! A Tátra dolog nagyon rosszKép De a hintázós lányod gyönyörűKép Ilyen ügyes, hogy jelzi már!! Hát ez nem semmi!

A kockásfülű nyulat már én is néztem - mondjuk én sosem szerettem, csak a barátnőm kislányának akartam venni - de baromi drágaKép

Mennem kell!!Kép
PUSZI!Kép

hicudzsi

Ed,
:-))
Kincső nagyon ari a hintában. És az a lábtartás:-)

Hicu,
Kicsit piros a popsija a lyuknál, hőemelkedés még nincs (oltás után sem szokott.) Én elég sűrűn cserélem a pelust és kenőcsnek meg Sudocremet használunk így a popsija még halvány rózsaszín sem szokott lenni normál esetben.
A szállodában velünk egy szobában aludt, itthon viszont megpróbálom a saját helyén, ha nem megy jön a "B" variáns a mi szobánkban az utazóágyában. "C" variáns a mi ágyunk, ezt nem szivesen apa nagyon forgolódós meg én is félek, hogy ráfekszünk Kép(
Fogkefét kipróbálom. Ilyenkor esznek a gyerekek? Marci ma egész nap 120 g. evett, 1 almát és most vacsizik egy kis tápszert. Nem egy jó evő gyermek, de ez mindent alulmúlt....

Ytong,
Jók a képek, nem is tudok választani, hogy melyik a legaranyosabb. Az apával alvós talán....

pusz,
K.

cuiccolo

Megevett 220 grammot és most alszik. :-))

reménykedem.hu

cuiccolo

Timili,

üvegfestésre minákat lehet kapni pl: tescoban, a játék részlegnél vagy a papír-írószernél, illetve a hobbi boltokban. Több fajta létezik, üvegfestés a címe (nagyon vékony kis könyv), úgy 500 Ft körül van és elég sok a minta benne.

Kriszti

köszönjük a dícséretet, nagyon jól esett.
Sajnos a fogzással kapcsolatban nem tudok segíteni nálunk még nincs ilyen probléma.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Ivánka tegnap megkapta a 4 hós oltást, nagyon derekasan viselte, azonnal abbahagyta a sírást mikor a lányom felvette, és még csak be sem lázasodott. Sőt ma még az étvágya is jobb valamicskével - ugyanis mióta fogzik, sokkal rosszabbul eszik. Dokinéni írt fel neki nyűgös fogzásos éjszakai sírás ellen valami nyugtatót tartalmazó kúpot, ami a lázat is leviszi, amúgy meg azzal az ecsetelővel szoktuk kenegetni, azt nagyon szereti.
Legközelebb már csak januárban kap egy oltást, aztán hálistennek hosszú szünet. Dokinéni azt mondta, hogy az ő karácsonyi ajándéka az a gyereknek, hogy karácsony előtt nem oltja be, mert ugye éppen akkor lenne aktuális..Kép

Lányom rákérdezett az agyhártyagyulladás elleni oltásra (amit az önk. támogat), nos azt a választ kapta, hogy hacsak nincsen járvágy, sokkal jobb lenne, ha 12 hónapos kora körül kapná meg ezt az oltást - ha agyhártyagyullaáds járvány van az más, akkor előbb.

Iván már kutyázik! Négykézlábra áll, és ide oda ringatja a kis fenekét, borzasztóan szereti csinálni, bár nem mindig sikerül...Kép

Azt hiszem ezt a naptáras ajándékot mi is megpróbáljuk, egészen biztosan nagyon örülne nekik a másik nagymama meg még egy-két rokon... 250 forint lenne darabja, ez még elég méltányos összeg.

A szélcsővel kapcsolatban én sem írtam mást, mint azt, hogy végszükség esetben jó lehet, de mondjuk nekünk szerencsénk van, nincsen székrekedsése, igaz ő már minden nap kap gyümölcsöt kiegészítésnek, almát, barackot, sütőtököt, szilvát, banánt - a Hipp és a kecskeméti babakonzerveket adja neki a lányom, merthogy abban biztosan nincsen semmi mérgező anyag, sok nitrát vagy tartósító vagy permetezőszer, anyámkínnya.

Ja és állitólag a fogzás alatt lecsökken az éhségérzet, szóval ha sokat nyálzik, tömi a kis kezét a szájába stb. és még nyűgös is, akor nem kell megijedni, ha kevesebbet eszik... lesz ez még rosszabb is...Kép
alice_cs

Eh, nem 250 hanem 2500 ft természetesen...
alice_cs

Ja és még valamit írok: az oltások után nagyon hasznos, ha azonnal áttornáztatjátok a lábait, afféle bicikliző mozgást kel velük csinálni, hogy az oltóanyag minél hamarabb szétterjedjen, akkor nem fog fájni a lába, csak kicsit. Közvetlenül oltás előtt is hasznos, ha jól átmasszírozzátok a kis lábakat - előtte is meg utána is úgy értem.
alice_cs

Csak a csendben, de megjegyzem NEM ÉN hanem BARBIC szeretne üvegfestéshez mintát! ÉN kockásfülü nyulat szeretnék! (Mikulás, Jézuska, ha erre jártok...);-))))

Cuiccolo, nem hagyott aludni a problémád és a délutáni alvás helyett gondolkodtam,én is a fogkefét akartam mondani, ill. itt van (de asszem már ott is) mint egy kis gumi gyüszü, vagy tán silicon és apró "sötrécskék" állnak ki belöle. Azok is silikonból vannak. Az egész úgy néz ki mint valami zsebbe való izgató szerkentyü hölgyeknek.:-)))de NEM AZ. Az ujjadra kell venniés a GYEREK INYÉT kell masszni...

(Ha bejön, szólj)

Kitartás! Hány foguk is jön az elején???????
timili

Először a két alsó, aztán a két felső... a többi sorrendjét nem tudom. Ismertem egy kisfiút, neki az alső meg a fölső 3-as fogak jöttek ki először, tiszta vámpír kinézete volt esküszöm.

A nagyobbik lányomnak pl. gyönyörűen kisötteka tejfogai, aztán később kiderült, hogy a végleges fogaiból viszont csak 24-nak van meg a csontmagja - ma is összvissz 20 foga van, igaz az mind olyan erős mint a nyű. (Nem feltünő egyébként nyugi, de nála hiényzik az összes kettes pl, az egyes fogak után azonnal a szemfoga van...
alice_cs

Jó reggelt,

Köszönöm a tanácsokat. Megint egész éjszakás műsoron vagyunk túl, zokogás a végtelenségig :-( Volt fogkefe, zsibbasztó krémecske (az a baj, hogy lenyalogatja és félek, hogy a torkát is elzsibbasztja)hőemelkedés viszont nem, így kúpot sem dugtam be... Ma elvonulok a doktornénihez meglátjuk mivel rukkol elő.... Megnézem azt a gyűszűszerű maszírozót is.

pusz,
K.

cuiccolo

Sziasztok!
Ha minden igaz, vasárnap - a hivatalos időpont szerint - végre megláthatjuk kisfiúnkat "élőben"is. Tanácsot szeretnék kérni tőletek a hazavitellel kapcsolatban. Autóval szertnénk hazavinni, de azt hallottam, hogy muszáj bébihordozóban, mert különben megbüntet a rendőr, meg talán a babának is ez a legjobb. Mi egyébként is szertnénk beszerezni neki egy hordozót, de egyelőre tanácstalanok vagyunk, milyet érdemes. Milyen szempontok alapján válasszunk? Ha valaki esetleg tudna ajánlani valamilyet, vagy megpróbálná a szempontrendszert felállítani nagyon megköszönném.

ildi
matt07

Szia Ildi,

Drukkolunk Nektek!
Szerintem egy újszülött babának a mózes a legjobb. A lényeg, hogy egyenesen feküdjön ne "törjük" feleslegesen a kis gerincét. Viszont autósülésre mindenképpen szükség van a későbbiek miatt. Mi megpróbáltuk megkeresni a viszonylag széles (újszülöttszűkítővel ellátott) és legjobban döntött hordozót. Fontos volt, hogy a hordozó könnyű legyen, mert a gyerek hamar gyarapszik és egy anyának (hacsak nem body builder) nagyon nehéz cipelni. Babakocsit vettetek már? A legtöbbhöz van hordozó. Mi végül egy Chicco 6WD tech ridert választottunk hordozóstól és azóta is áldom az eszem. Szép és praktikus kocsi. Két hátránya van: nem fordítható a tolókar és a kocsi kb. 12 kiló. A hordozó viszont csak 2 kg. Az utcán már több kismama megszólított,hogy hol vettük mert nagyon tetszett nekik. Az ára akciósan 55.000 HUF volt hordozóval. Azt hiszem jelenleg ez 66.000. Amúgy, Ytong Juditnak nemrég volt egy eladó.
Ha vki. nem sajnálja a pénzt rá a Peg Perego kocsik még nagyon jók. Létezik hozzájuk csatlakoztatható mózes, autósülés, hordozó és minden földi jó. Az ára viszont elég húzós.

Kriszti

cuiccolo

Ildi, ha nem akartok elsietve dönteni a bébihordozóval, akkor vigyétek haza taxival és mózeskosárban - a taxiban nem kötelező a babaülés.

Sofőrnek meg mondjátok meg, hogy nagyon óvatosan vezessen.
alice_cs

Matt annyi féle van, leginkább az életstilusodat vizsgáld meg és utána uccu be egy naaaagy bababoltba tanácsért. pl Brendon: drága, de jól képzett eladói vannak. (nekem pl. az volt a legfontosabb krit. h a mózes autóba fixál6ó legyen, mivel sokat utazunk hosszan és lapos felületre volt szükség, ill. a kocsiváz jól elférjen, enyém chicco trio és esernyöre csukható)Sokszor emelgettem, vállamon a mózest a gyerekkel, másik kezemben a váz...barátnö szerint -aki mindezt 3-4 éve csinálta végig- könnyü a kocsi.
timili

REKLÁM!!! Ha vki. érzékeny rá ugorjon.....

Sziasztok,

Ha vkt. érdekel játszóház -kifejezetten 0-3 éves gyerekeknek- Kispesten:

De.9-12 illetve du.15-19 tartanak nyitva.
Cím:
XIX.Endresz György u.28
Tel:
06 20 947 6243

Kriszti

cuiccolo

Hali,

még eladó a kocsi ha érdekel valakit.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Ildi,

Az indexen találtam:
ÚJ PegPerego babakocsik kellemes árakon!
Pramette: 79990,-
Venezia: 72990,-
Dinamico: 119990,-
Pliko P3 Classico: 55990,-
Pliko P3 completo: 72990,-
Giovane Completo: 104990,-
A kínálat még bővül újabb PP kocsikkal, kiegészítőkkel minden modellhez (pelenkázótáska, esővédő, lábzsák), mózeskosárral, biztonsági gyereküléssel...
Bővebb info, képek, leírások és még sok minden (babaruha, számtech, autós cuccok)
http://olcsobban.uw.hu

Mára eldugultam, jó éjt mindenkinek...
K.

cuiccolo

Cuiccolo, mi a fogas-kérdés megoldása? Láttam a dm-ben itt 3 db-os fogmosótanuló készletet... egy daradja a fogzásra, egy másik a fogbújásra, harmadik egy 2 soros minifogkefe az elsö fogacskának...hm? Nézd meg otthon is vagy izzitsd a tesód. Vagy vigyek egyet? Jövö csüt. megyek haza...
timili

Lányok, sehol senki...Bojkottáltatok?

A gyermek felfedezte h a bébihordó kiváló panorámát nyújt a kocsiban még ha reboard is van behelyezve...:-)))hurrá hurrá...ahogy nö, egyre jobban megjön az esze...én ugyan mondtam neki h a kagyló kiváló, de rám nem hallgatott. Pedig az árával is gyözködtem..:-)) na, arra meg különösen tojt.
timili

Sziasztok,

Timi,
Megrendeltem, 19-én érkezik :-))
Valójában nincs csodaszer, hőemelkedés v. láz esetén a legtöbben a Panadolt dicsérik, amúgy marad a Dentinox és a masszírozgatás. Láz, hőemelkedés nálunk nincs, nyűgösség, nem alvás van....
Kűzdünk :-(
K.

cuiccolo

Nyűgösséges nemalvásra fogzásesetén a dokinéni antipyreticum kúpot írtfel - esetleg próbáljátok ki. A lázat is leviszi, de nem kell hozzá lázasnak lenni, inkább nyugtat.
alice_cs

Sziasztok!

Kriszti, nekünk a pelus rágás jött be, folyton az volt a szájában. Hátha bejönKép

Ildi, a vasárnap már nagyon közel, könnyű, szép szülést Neked! És jelentkezz mi történt. Mi bébihordós kocsit vettünk, de megbántam, mert ez se fordítható tolókaros,és így, ha nem akarom hogy fújjon a szél Bencére akkor húzom a kocsit magam után. Ami egyrészt kényelmetlen, másrészt vicces.

Timili, nem baj minden üvegfestékes infónak örültem. Kép Idén így lehet, hogy aktivizálom magam sütök mézes valamit a karácsonyfára dísznek, főzök narancslekvárt, és festek üvegdíszt. KépJa és persze takarítok, mert nálunk lesznek karácsonykor a szüleim, férjem szülei a dédik, és a nagynénémék 3 napig. Szóval lesz egy kis élet.Kép

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Lányok, én 9 hónapja nem aludtam át egy éjszakát sem, mindig felébred valamiért a gyerek. Főleg a felső fogakkal küzdöttünk meg. Nehéz idő volt, de eszembe sem jutott nyugtatóval tömni a gyereket. Inkább mellettem alszik. De érdemes erről az orvost megkérdezni, mielőtt beadtok neki valamit! Én még a szélcsövet sem próbálnám ki, csak akkor, ha a dokinéni mondja.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok,

Most ED-del gondoljuk ugyanazt :-) Még akkor is ha én nem az éjszakát szeretném átaludni, hanem a gyerek fájdalmát, szenvedését csillapítani.
Doktornéni szerint panadol, antipyreticum és egyéb csillapítók olyanok, mintha mi felnőttek bekapnánk egy calmopyrint -fogalmam sincs hogy írják-. Belülről hat nem a helyi fájdalmat csillapítja láz esetén adjuk csak. Masszírozás, dentinox (nem túl sűrűn) marad egyenlőre. Az együttalvást én nem támogatom, nyugodtabb a saját ágyában. Meg én is,hogy nem fekszünk rá :-)

Kriszti

cuiccolo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?