Rodi, hajrá kistesó!
Odaát a BMC-s topikban egy kis vihar kavaródott, átmentek egy másikba, mert egy-két kismama ottragadt és csak arról szólt a dolog, aztán amikor ezt egy-két ember szóvá tette, akkor átcuccoltak két-három topikkal lejjebb, hogy együtt maradhassanak, mert ők már nem csak egy sima babatervezős topik, hanem baráti társaság. Bocs az offért, csak ha keresed őket ne ijedj meg, hogy üres a régi hely.
Kicsikét irigyellek, de nálunk nem lesz. Pedig már most újrakezdeném a babázást! Én úgy élvezem!!!!!!
Gratulálok akinél most van a hozzátáplálásos szárnypróbálgatás. Türelem türelem türelem.
Ami nekünk már megvolt:
- alma, őszibarack, körte, szilva, banán, sárgabarack
- sütőtök, krumpli, cukkini, sárgarépa, cékla, sóska, zöldborsó, paszternák, paradicsom, brokkoli, fehérrépa
- csirkemell, pulykamell
- keksz, rizs, tejpép, rizspép, olaj, liszt, kapor, zellerlevél,
Ami most nem elérhető gyümölcs, azt megveszem üvegesbe: őszibarack, szilva, sárgabarack. Univer nem cukroz, azt bírom a legjobban és Balu is. Nem adok neki semmi cukrot, teába sem és nem is szándékozok.
De egyébként főzök neki minden nap és nagyooooon élvezem!!!!
Mi már tehetünk a főzelékbe rántást (talán egy héten egyszer szoktam) és zöldfűszereket is használhatunk.
Nem kapkodok, mostanában nem próbáltunk semmi újat, de majd a héten még kipróbáljuk karfiolt vagy spenótot.
Végtelenségig lehet variálni az ízeket, gyümölcsöt zöldséggel egy kis husival és sűrítésnek egy kis krumpli vagy rizs. Pl. nagy kedvenc, a standard: krumpli-alma-körte-csirkehusi főzve és egész megy a turmixba. Sütőtököt, céklát, újrépát püréformában csináltam többet és a mélyhűtőben figyel kis zacsikba, hogy elővegyem. Olyankor csak főzök hozzá egy kis rizst vagy krumplit, husit vagy amit kitalálok. Baluci pedig jó alany, mert ízlenek neki a dolgok.
Tízóraira tejpépet kap fél adagot és abba gyümölcsöt. Almát vagy banánt vagy körtét reszelve, vagy amit már írtam is az üvegeseket. Pl. szilvát imádja. Nem keverem el teljesen, csak hanyagul és észrevettem, hogy amikor több gyümölcs kerül a kanálra, azt nagyon bírja a fiatalúr. Szóval szereti a gyümölcsöket, van, pgy tejpép nélkül eszi, akkor megy bele egy kis keksz.
Ebédre pedig főzi.
Kezdetek: almával és sütőtökkel kezdtünk, aztán amikor már abból megvetett nagyobb adagot, akkor adtam krumplit és ezt a hármat már lehetett variálni. Szépen lassan haladtunk, volt idő, mikor Baluci állj-t intett, akkor visszavettem a tempóból és kapott helyette tápszert, mint azelőtt. Sokáig nem kiváltásnak tekintettem, hanem kóstolgatásnak és így ő is jobban elfogadta, vagyis nem élet-halál volt, hogy megegye, hanem ha ette akkor oké, ha nem akkor mentünk tovább. No para.
Nekem most van a második mensim. Először Balu eléggé ki volt akadva rá,, de fejtem és úgy megitta, aztán amikor elmúlt, minden ment a régiben. Mostanában már alig van tejcim és a drága Balumacim nem akar szopizni, kivéve reggel, akkor nagyon jól lakik belőle. Nem baj, rábízom, nem erőltetem.
Egyébként kisfiam még mindig sokat alszik, most is fél kettőkor ebédelt, azóta durmol a kismacikám
Fogacskák még nincsenek, de már vagy két hónapja készülődnek. Majd jön.
Hála betegek nem voltunk még.
Rodi, maccsot sajna kizártuk, nem jöhet be. Nem tudtam összeegyeztetni, hogy bent legyen. Képtelenségnek tartottam, hogy Balázska állandóan csukott ajtó mögött legyen. Marci először csak nézett, de alapjában is kijárós-bejárós macska volt, így nagy baja nem lett. Szoktuk őket mutogatni egymásnak. Baluci különös érdeklődést valahogy nem mutat iránta, Marci annál kíváncsibb. Egy pillanatra elnézünk már felugrik a babakocsira, hála csak egyszer fordult elő, azóta nem hagyjuk ott egy percre sem.
bocsi hosszú lettem