Sziasztok!
Olyan jó, hogy tettetek fel képeket! Annyira csodálatosan szépséges minden gyerkőc!!!!!!!!!!!!!!
Pedi, én nagy "tej-visszahozó művész" vagyok, ezt tudod Te is. Tudom, hogy nehéz megtenni, de ne ess kétségbe attól, hogy most kevesebb a tejed. Ha gyakrabban mellre teszed Bálintot, biztosan vissza fog jönni, csak idő kell hozzá. Nem megy egyik napról a másikra. Nekem általában 4-5 nap kell(ett) egy-egy ilyen akcióhoz. Mindig úgy néz ki a dolog, hogy érzem, hogy kevesebb a tejem, aztán a következő nap még kevesebb, a 3. nap a legkatasztrofálisabb majd a 4. napon kezdem el érezni, hogy talán jobb és onnantól kezdve szép lassan rendeződik a dolog. Nagyon fontos lenne, hogy most minél többet pihenj, ez alatt azt értem, hogy feküdj el, tedd fel a lábaidat és ne csinálj semmit. Lehet, hogy érdemes lenne éjszakánként is egyszer felkelned és fejned, hogy minél több inger érje a melleidet.
HA gondolod, próbálj ki homeopátiás bogyókat (urtica-t), szoptatós teát, Maci kávét (ez nekem annyira édes, hogy nem bírom meginni...), de jó nagyon a Karamalz nevű malátaital is. Ez alkoholmentes sör, sokkal nagyobb a maláta tartalma, mint az egyéb alkoholmentes söröknek, van belőle citromos ízű is, ami olyan, mintha üdítőt innál. (Én alapjában utálom a sört, de ezt megiszom néha-néha.) Ezt meg tudod venni DM-ben vagy Tekkóban, esetleg METRO áruházban. A DM-ben a legdrágább, 300 Ft, a Tekkóban 230 Ft körül van, de sokszor hiánycikk, a Metro-ban a legolcsóbb, de ott hatosával lehet csak venni és nincs citromos.
HA minden kötél szakad, akkor jöhet a More Milk Plus nevű kapszula, baromi drága, de nekem ez jött be a legjobban. 120 db-os és 60 db-os kiszerelésben kapható. Én most már a 3. 120 db-os adagot eszegetem... Legolcsóbban a gyártótól lehet megrendelni (motherlove.eu) holnapon, ahol ingyenesen házhoz is szállítják. A 120 db 9990 Ft kiszállítással együtt. HA egyik nap 12 óráig megrendeled, akkor másnap viszi is a futár.
Koszmó: egyetértek Nitával, ne várjatok vele, ha elkezdett lerakódni, akkor kezelni kell. Babé koszmó elleni sampont lehet használni minden fürdésnél vagy fürcsi előtt fél-egy órával beolajozni a buksit, sapit húzni rá és fürdésnél körkörös mozdulatokkal jól megdörzsölni a fejecskét. Érezni fogjátok, hogy jön le a koszmó. (nálunk néha úgy beleragadt Gergő hajacskájába, hogy ollóval le kellett nyírnom pár mm-t, mert nem akartam kitépni neki...
). Fürdés után pedig jó durva törölközővel alaposan át kell dörgölni a buksit, illetve sűrű, erős hajkefével jól átkefélni a hajacskát. Az erős hajkefét a bőrgyógyász is mondta nekünk, sőt azt is tanácsolta, hogy nyugodtan lehet olyan bogyós végű felnőtt fajkefével dörzsölni egy kicsit a fejbőrt.
Kati, Te is olvasd el, amit Pedinek írtam, hátha tudok segíteni tej- ill. koszmó ügyben.
A Novemberi topikban (ahová még pocakos koromban írogattam) volt egy lány, akinek a babája szintén nem volt hajlandó ciciből inni az anyatejet, úgy ahogy Nálatok Bogica. Ő is panaszkodott, hogy a fejés nem olyan erős inger a mellnek, mintha szopizna a babája és Ő is érezte, hogy csökken a tej mennyisége. Ekkor kezdte el használnia a More Milk kapszulát amiről feljebb írtam. Egy próbát szerintem megér, ah úgy látod, hogy tovább csökken a mennyiség.
Bogi éjszakai sírásának az oka nem lehet egy újabb fogacska?????? Tudod, általában párosával bújnak ki és nemrég írtad, hogy egy már van neki. Lehet, hogy a mellette levővel kínlódik szegényke.
Rita, nagyon szépek a gyerkőcök, igazán tartalmas húsvétotok volt!
Nita, jaj de cuki Barnika! Milyen ügyesen ül azon a pacin! Úgy látom örökölt valamit Anyától. (A Párod is tud lovagolni?)
Képzeljétek el, nálunk Gergő egyre többször szunyál napközben is az ágyában. Tegnap 2 órát nyomott le egyhuzamban, én ébresztettem fel 3 óra után, mert nem akartam, hogy aztán meg hajnalban kukorékoljon. De így is elaludt este 7-től 5:15-ig, majd még tovább 7-ig. Akkor is én keltettem, mert mennünk kellett Dévényezni. A kiságyban alvás nyitja pedig az volt, hogy ugyanúgy be kell sötétítenem, mintha az esti elalváshoz készülődnénk, kap cicit, beteszem az ágyába az ÉBREN LEVŐ gyereket és Ő szépen egyedül elalszik.
Azt régóta tudom, hogy este ez így működik, de nem gondoltam volna, hogy nappal is megcsinálhatom.
Pedig igen... most is szépen alszik, pedig fülig érő szájjal vigyorgott amikor betettem az ágyába.
A magán Dévényes tornászt még nem hívtam fel, de meg fogom keresni s telefonszámát és mindenképp elmegyünk hozzá. Remélem tud fogadni bennünket. Egyébként a kórházi gyógytornászunk is besűrítette a találkozásainkat, voltunk pénteken, ma reggel és megyünk holnap reggel is.
Ma történt egy számomra fura dolog a tornán. (ezért is lesz jó, ha mással is megnézetem Gergőt...) Mikor levetkőztettem, mondtam a gyógytornásznak, hogy látom Gergőn, hogy próbálja megfogni a kezeivel a lábait, de nem éri el, holott tudom, hogy annyira hajlékonynak kellene lennie, hogy bevegye a szájába a lábujjait. Erre azt mondta, hogy majd megnézzük azt is, és a kezelés során nem csak a hátát, hanem a lábacsáit is nyújtogatta, masszírozta. De kérdem én, ha nem kérdezek rá erre a dologra, akkor mikor csinálta volna magától??????????? Neki szerintem észre kellett volna vennie, hogy ott is van bibi... Mutatta is, hogy nézzem meg, hogy nem egyformán lehet kinyújtani Gergő két lábacskáját, az egyik feszesebb a másiknál. És tényleg így volt.
Na nem papolok többet, bocs hogy ilyen hosszúra sikerültem. Majd még jövök később.