Sziasztok!
Hibernia:na látod mondtuk mi hogy jó lesz neked is egy kis kiakpcsolódás Peti nélkül
Néha kell az embernek mert tök magába fordul
Nálunk is furi volt a mozgásfejlődés.Először megtanult hátról hasra fordulni,aztán kúszott,de csak hátrafelé,utána megtanult ülni (!) és utána mászni,majd ugye felállni,és oldalazva menni.Mindegyik mozgásfejlődés között (kivéve a fordulást) 1 hét telt el.Szóval laza 1 hónap alatt tanulta meg ezeket.Hihetelen beindut akkor.Aztán mióta tud oldalazni,rá 2 hónapra kezdett el megállni pár másodpercre ha elfelejtkezett magáról.Utána március elején jött a 2-3 lépés,aztán március közepén 10 lépés,és március végén már önállóan ment jó 4-5 métereket,és igazából én április első hetétől mondanám azt hogy tud járni.Aztán most egy hete kezdett el önállóan felállni a szoba közepén.Itt is látszik hogy a babák nem követik a nagy könyvet,egyénenként mindent máskor és máshogy csinálnak
Ja és tök muris,mert még csak 2 hónapja tud hasról hátra fordulni
Elvileg ugye már fél évesen kéne tudniuk forogni
Hát igen,nagy segítség a rokonok a barátok.Főleg az első időkben volt számomra nagy segítség.De most is nagyon jó,hogy ha el kell mennem valahova ahova nem vinném Balut,akkor a mama mindig vigyáz rá
Egyre okosabbak már a babók,el se hiszem,annyira ki tudják fejezni az akaratukat
Még se mentem fogdokihoz,mert reggel telefonált az asszisztens hogy lebetegedett,majd egyeztetünk emgint időpontot...Pedig már tök rákészültem lelkileg.
Cipőből SIESTA-t vettünk.Itt a Tesco-ba van egy Herbária üzlet,és árulnak cipőt is,ráadásul patikakártyára is meg lehet vásárolni,szóval nekünk ez egy plusz jó dolog
Fotót már nem teszek,szerdán úgyis abba megyünk
Jajj és Balu meg nem sztár,és nem is verseny ez
Tény és való hogy ügyes de ennyi
Láttam a fogas képet,tényleg iccesen katonás a fogazata
Igen, a következő szülinapos Balu,már készülök ezerrel,már csomó mindent megvettem,remélem jó időnk lesz
Balu imádja a csúszdázást,virul mint a tejbetök ilyenkor
Cipő:nekem azt mondta a doki hogy amíg nem tud járni,csak oldalazik a dolgok mellett,addig elég ha egy csúszásgátlós zokniban,vagy bőrcipőban,puhatalpú cipőben van.Aztán amikor már többet megy mint mászik,akkor kell a rendes cipő.Az én dokim a SIESTA-t javasolja.De mondta hogy ha nincs pénz ilyenre,akkor elég ha arra figyelünk és olyat veszünk amiben van harántemelés,és tartja a bokát,és hajlékony talpú.Ebbe a cipőbe amit mi vettünk nagyon jól tud járni BAlu,sokkal stabilabban megy benne.Nagyon szép ez a cipő amit kinéztetek,míg nem tud önállóan járni addig szerintem szupi választás
Orsi:nagyon ügyes Elisa
Olyan izgalmas mikor új dolgokat csinálnak
Balunak már 2szer vágtunk hajat,iszonyat gyorsan nő neki,mint az apukájának.
Jajj,ne is mond, már most félek,hogy nem tudom magam összeszedni és elbőgöm magam közben
áááá
Majd gyere a hírekkel mit mondott a doki?
Gratula az átaludt éjszakához!
Barba: húúúú,és nem ijedtetek meg?És ha mégis becsusszant a bébi?
Hát mi úgy mennénk,hogy BAlu felkel,megetetem,felöltözünk és indulunk.Pontos időt enm tudok mondani.M a negyed 9kor kelt,tegnap 9kor,szóval változó mikor kel.
Balunak se volt még olyan húú de hosszú haja,csak már mindenmerre állt,így azért sokkal kezelhetőbb,meg olyan kis rendezett
Úgy látom a cipőkről is mindenkinek más a véleménye,és más dolgokban hisz
Én is jól körbejártam,kérdeztem a dolgokat,és engem kintre a siesta győzőtt meg,bentre meg mezítláb.Azétr én megkérdezném hogy a többieket mi győzte meg a cipőkről?Miket hallottatok?Nekem azt mondták hogy azért jó a harántemelés és a bokatartás,mert így helyes tartásban fixálódnak a szalagok,meg a csontok.Ha lapos sima talpban jár,akkor ellaposodhat a lábfej harántja,a boltív,így nagy az esély a lúdtalpra is.Elvileg a babáknak még elég gyenge a szalagjuk és a csontok is elmozdulhatnak.A nem bokatartó cipő meg azért "veszélyes",mert a boka befelé dőlhet,és megnyújthatja a szalagokat.(ortopédus mondta).De azt is hozzátette,hogy ez akkor fontos amikor elindul a baba,megteszi az első stabil lépéseket önállóan.Többiek mit hallottak?