2000.08.07 21:46
Szerző: Anonymous
Szia Timi!
Nem, azt hiszem ugyanarra gondolunk. De vegul is kellene nyitni, egy vallakozast, hogy en 4,5, Ti 5 gyereket felneveltek a hazanak. Ez talan nem bator vallakozas? Megegyszer mondom. Amit a jog lehetove tesz, az nem csalas! Miota a Bokros melyen a szemunkbe nezve elmagyarazta, es megertette, hogy innentol kezdve a tarsadalom szempontjabol maganpasszio a kovetkezo generacio felnevelese, es akinek tobb gyereke is van, az vessen magara, es dogoljon bele, azota tudom, hogy a tuleles erdekeben MINDENT el kell kovetni. De nezz bele a NOE irasaiba, statisztikaiba, hogy a nagycsalad kapcsan mit fizetsz be extra adot, afa-t a nagykalapba, es aranyaban mennyi ebbol amit visszakap egy csalad a tamogatasokban. Tehat igen erosen megkulonboztetem a tenyszeru csalast a jog altal lehetove tett dolgoktol. Hm?
Nem teherautonak alcazas, hanem egy lehetoseg.
De pl. nem tudom, mi van, ha elhagyod vele az orszagot? Ott hogy itelei meg a mas orszagbeli miniszteri rendelet.
Erre szoktak meg mondani, hogy etikailag elobbre valo akar a gyerekeid ellatasa, mint a koztartozasod megfizetese.
De ez se a bolcsohalal temaja, nem tudom, masok mit gondolnak rolunk.... Talan egy uj topic kellene a gyerekekkel valo kozlekedesre?
Egyebkent hallottam mar olyan orszagrol is, ahol pl. a rendszam tobb autodra volt jo, es ha volt egy ritkabban hasznalt mondjuk buszod a csaladnak, akkor se kellett duplan fizetni sulyadot, stb, de egyidoben egy jarmuvet hasznalhattal, es atrakhattad ra a rendszamot.
Szia Zsoka!
A Renault Kangoo ha jol tudom, csak 5 szemelyes, csak a puttonya nagyobb, bar nem vagyok biztos.
Majd egyszer meg kell nezni.
Sziasztok
Zsolt