Új privát üzeneted érkezett!

Rabindranath Tagore: Áldás

Áldd meg ezt a parányi szívet, hófehér lelket,
mely elnyerte az ég csókját a földi életre.
Szereti a nap tündöklő fényét és az anyja
boldog mosolyát.
Nem gondol megvetéssel a porra, és nem vágyik
csillogó aranyra.
Áldd meg őt, és öleld szorosan a szívedre.

Száz keresztúton át idetalált. Ő tudja a
titkát, hogy választott ki a tömegből téged,
ajtód elé lépett, és kezedbe fogózva kérdezte
az útját.
Híven követ, csacsog, és nevet, és a szíve nem
ismeri a kételyt.
Õrizd hitét, vezesd biztos kézzel, és áldd meg őt.
Tedd a fejére a kezed, és kérd istenedet, hogy
ha parányi lába nyomában vészjósló hullámok
kelnek, fentről kapja a szelet, és kifeszített
vitorlákkal elérje a béke kikötőjét.
A nagy rohanásban ne felejtsd el őt, engedd,
hadd jöjjön közel szívedhez, s a kezed
pihentesd meg áldón a fején.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok!

Pécsi video fantasztikus! :lol: :lol: :lol:

Ircsi, nagyon ügyes és persze aranyos a képeken…

Csillag, Boldog Szülinapot a gyerekeknek!!!
Szép a torta…
És persze Fanninak gratulálok az első helyezésért.

Évi, nagyon édes Tomi!
Olyan nagyfiús már nekem, nem pici baba.

Limo, Berci nagyon aranyos a vonaton! Látom élvezte.

Napsi, Borisz egy igazi angyalka! (tényleg kis szöszi)

Ha hazamegyek én is átnézem a dm kuponokat és elküldöm nektek ami nem kell. Tuti lesz egy-két dolog…

Nálunk meg esik a hó…
Múlt hétvégén 25 fok, most meg hó. Tiszta vicc! :lol:
A gyerekek így a házban játszanak, és most a 2 nagyobbik rohangál a szobák között, az enyém meg sikítozva nézi őket. Ő max. csak gyors kúszásban közeledik feléjük. Persze azért már kialakult itt is, hogy Lili milyen játékokkal játszhat. Van amit kivesznek a kezéből, és akkor azt mondják neki, hogy az az enyém…(féltik) :wink:
Tegnapi képek, az unokatesó szobájában :lol:
Kép
Kép

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Jó reggelt!

Évi
Vers :lol: :wink:

Woody
Elmo :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt!

Köszönjük szépen!

Chloe,Lili képek aranyosak :D
Cukik a csajok :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok!

Nem nagyon tudtam jönni a héten:

- Gergő hasa ment
- uram nézte itt az állásokat

visszaolvasok... próbálok...

addig helyztjelentés: tegnap is volt 6 kaksi, de már lényegesebb jobb állagú volt... ( nem zöldes folyós nyálkás büdike)... de azért nem kevés ennyiszer... ma már vot 4szer kak, de hála ég, inkább kemény, bogyós :) Eszik , de inni nem nagyon akar, csak reggel-esti tápot... remélem nem sokat fogyott le...:(

addig míg olvasok pusszika mindenkinek és mégegyszer elnézést h nem voltam...

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Na akkor hajrá, 4 oldal visszaolvasás után próbálok értemleseket mondani :)

Napsi: Boriszka, édes kis angyal!

Tündi: én is vártam a talit... de hát más lett a vége :( Zoé szép baba , úgy ahogy van, punk-tum! :)

Woody: az nem semmi, világjáró a kis drágaság már most, és látom amerikai gyerekekkel jól elvolt :)

CSillag: szegény Gerikém! De most már jó lesz, jónak kell lennie!!!! És se bökés se semmi nem lesz már! Mászáshoz grat!!! És Fancsinak és Lacának Boldogat, a torta csúcsszuper volt ! Legközelebb Tőled rendelek! :) Fancsa kis ügyes, gratula, és remélem országoson is ügyike lesz!! Húúú...brrrr urad ne mondjon ilyenekt Gerire :(

Évi: hát Tomika mint a kisangyal szintén! :) hogy nyammog :)

Ircsi: Chloe milyen édesen ácsorog :) és hát huncutka a szeme :) szééép!

Dia: jaj, dejó h meggyógyultatok! :) Kis éheske, hát éhezett, és akarta neked mondani, hogy anyuci kérek én abból is :)

Szilvás:én is aggódok néha Gergő miatt... h mit mikor hogy csinál, és hogy jó időben van-e.... de annyira mások! :) Gergő lusta , mint a fene :) Encivel sem lehet semmi baj! Torkod????

Sucer: húú, dejó h még enyni tejcsid van! Meg lesz ennek a hatása, majd akkorát ugrik Olivér h csak na :)

Limo: kedved jobb??? Berci, szintén világjáró :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

kakik száma 9... :( hívtam az ügyeletet aztmondták, hogy diétát folytassam, ha láz-bágyadtság-hányás van vagy rosszabb az állapota menjünk be... nem akar inni, mit találtam ki? itatom kanállal :) csak h menjen bele a folyadék is ne csak a kaja, mert ugye az azért ki is jön sajna... :( nagyon remélmem hogy már vége lesz ennek!!!! :cry:

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares
Jobbulást Gergőnek!
Főzzél sós vízben nagyon szottyosra rízst. Kicsit bővebb vízben, mint egyébként szokás.
Próbáld azt adni Gergőnek. Pótolja az elveszített sót és a rízsnyák védőbevonatot képez a bélfalon...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Mares igen vagy van a Hipp-nek rizsnyák répa itala,mi azt kaptuk,.megfogja!! Van is itthon,ha az urad eljön érte... :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

nagyon féltem...:( nézem a kutacsát, sztem beesett... :( ennyi kaki után nem csoda... mert ugye pisi is van... és én tolom bele a kaját.. de inni csak reggel este a 200ml tápit fogadja el... msot kanalazom a teát...

tényleg felesleges ügyeletre vinni?

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Ircsi: most estére is lehetne?

Évi:... édes vagy, majd +kérdem uramat...

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares,hát én bevinném.Picike még Gergő,könnyen kiszáradnak.

Tomi is betegedik, estére 37.5 a hője,Miki is beteg,nem tudom a hét így hogy alakul majd.

evilany

Sziasztok!

Csak gyors benéztem. VÉGRE hazaért a férjem!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D

Dia, köszönöm én is megkaptam a kuponokat!

A kis betegeknek mielőbbi gyógyulást kívánok! :(

Kép
napsugar1123

Évi: jaj, Tomika ne legyen beteg, és TI se!!! JÖn a Nuszika!!! Együtt lehettek, ne most legyetek betegek!!!! .... belekanalaztam 20ml-t kaja után, ami fel volt vizezve, és most megitta a 200-210ml tápot... holnaptól kanállal itatom... totál szarul érzem magamat h eddig nem jutott eszembe, hogy így is lehet .... nem vagyok jó anyuka :(

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares
Én lehet, hogy kihagynám a tápszert és a tea helyett is inkább valami sós lét adnék!
De ha nagyon nem iszik, akkor irány a doktor!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi: házidoki mondta h a napi 2 táp ( reggel - este ) azért maradjon... én is tudom, h tejes cucc ilyenkor nem jó, ezért is hagytam el a délutáni tejpépet... répa-krumpli-alma-banán egyveleg megy neki... hol én csinálom , hol bolti... reggel próbálok neki akkor valami ilyet adni. Rízst még turmixolja majd le? Különben eszik, mint a sáska, azzal gond nincs. Tegnap uzsira bevágott 1,5 üveg alma-banán Kecskeméti kaját (ebben van rízs trutyi is )... mondjuk alapban sem egy nagy ivós, tápon kívül max 125 ml.... vagy annyi sem... de nagyon köszönök minden hasznos tanácsot! Holnap 12:30tól van doki, viszem. Láza nincs, 36,9 volt fenciben most délután.

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares
Én az édes, önmagában is cukortartalmú dolgokat kihaynám... (banán)
Rizst, ha nagyon megfőzöd, akkor szétesik...
A hasmenéssel nem csak folyadékot, hanem sót is veszít... azt kell inkább pótolni...

Jó sós vízben főzzél rízst, répát... (rizsleves leturmixolva) :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

Jobbulást a betegeknek!!!!!

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Sziasztok
Mares,helyzet???

Wody örülök h.jól alakul minden,Lili olyan nagy már alig ismerek rá némely képen!!

Limo hazaértetek?

Tomikám továbbra is betegedőben..ez van..egyenlőre csak köhécsel,hőemelkedése van.

evilany

Sziasztok!

Helyzet: este megette a 200 ml tápit, és alvás reggel 9:30ig... akkor volt kaksi, egybeszerű-kicsit lazább,de nem folyós egyáltalán... majd reggeli 200ml tápi utána sajna megen kaki... :( az lágyabb volt. Éppen jött védőnő, elmeséltem mindent, majd látta 1. és 2. produktumot is... mondta hívjam a dokinőt azért h betegek közé azért ne vigyem , ha nem kell. Normaflore-t kapja... remélem javul....

Ircsi: köszike a tippeket, éppen fől a rízs+alma sós vízben, ezt kapja majd most 10óraiszerűre....

Évi: Tomika kis drága... :(..... remélem csak kis köhi lesz és semmi komolyabb!!!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Hívtam dokit, ha felébred felviszem....remélem mond vm okosat

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Azért fogyott, bár tudom, még így is kis vasgyúró :)

Kép

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

Életjel! Ne haragudjatok, hogy eltűntem, de mióta Bence feláll, azóta egy pillanat nyugtom sincs, most már nem tudok elüldögélni mellette vagy netezni, állandóan valami rosszaságon töri a buksiját. :roll: Minden tiszteletem a többgyerekes anyukáké, Bence olyan szinten lefoglal és lefáraszt, hogy nem tudom mi lenne velem, ha kettő lenne belőle! :roll: :D :lol: Délelőtt alszik egy nagyobbat, így akkor gyorsan megcsinálom a házi munkát, eszem, leülök olvasni, de tovább nem jutok, délután sétálunk, este meg kidőlök a fiatalemberrel együtt. Clárikának is napokba telt, mire válaszoltam fb-on, bocsi még egyszer. :oops:

Betegeknek jobbulást!!!!!!!!!!

Évi! Remélem nem lesz beteg Tomi!! Nekem van MAM-os 1 ft-os cumis kuponom, de nem fogjuk használni, elküldjem? :wink: Egyedülös dolgot átérzem, nagyon nehéz, éjjel én mindig egyedül vagyok szolgálatban, mert Tomi korán megy, későn jön, és ne, szeretném, ha olyan fáradt lenne, hogy leesne a tetőről... :( Így is aggódom érte eleget.
Tomi milyen ügyesen eszik babakekszet! :) Talplenyomat de jó ötlet!!!
Nekem menzeszem továbbra sincs... Kezdjek aggódni? :roll: :oops:

Én is körülnézek, milyen kuponjaim vannak, aztán azokból is lehet válogatni nyugodtan. :)

Mares! Gergőnek jobbulást!!! Bár Bencének csak magas láza volt, de akkor próbáltam 5 percenként, ha csak 1 kortyot is, de belediktálni a folyadékot. És nem vagy rossz anyuka!!! Attól, mert nem jutott eszedbe, én is tőletek kértem tanácsot, mikor beteg volt Bence, védőnő is azt mondta, minél többedik betegség, annál rutinosabb leszek... (de inkább ne kelljen annak lennem) Sok sok gyógypuszi! :wink: Szerintem is vidd el dokihoz!

Egyébként érdekes, mert Bencének a banán székletlazító, meg is lepődtem rendesen. :roll: Úgyhogy most már a barackon kívül ez is segít szerencsére, bár mostanában rendeződött a kaki, minden nap van, így megnyugodtam.

Szilvás! De jó, hogy jöttél! Nagyon édes Encsi! Betegséget, munkahelyi gondokat sajnálom. :( Mozgás: ha gondolod, vidd el gyógytornászhoz, én is meg voltam ijedve, hogy mit mikor csinál, és ha nem csinálja, miért nem csinálja, de egyszer csak úgy beindult, minden előzmény nélkül, hogy csak lestem, és azóta is ott vagyok leragadva, hogy hogyan csinálja? :D 8) Néha a szívroham kerülget, annyira vagánykodik...
Neked pedig jobbulást!

Kata! Szia! Én is emlékszem rád! :wink: Hordozás: köszi a dicséretet :oops:, de azért olyan profi még nem vagyok, inkább csak lelkes középhaladó :D :wink: Lili is, Domus is nagyon szépek!!! Blogjaid felvettem az olvasottak közé, legalább ott követem, mi van veletek. :) Gyere, amikor csak tudsz!

Csillag! Gyógyszerprogramhoz drukkok mennek, remélem segít! Torta nagyon szép lett, bár nekem sikerülne így! Mászáshoz gratula! Amit Apa mondott :evil:, jól fejbekólintottam volna, még viccnek is rossz. :?
Táblázat: nálunk nem stimmel, sőt anyura visszanéztem, és rám stimmel, viszont hugi helyett kisöcsimnek kéne lennie! :D

Babakeksz! Gratula a mászáshoz és a fogacskákhoz! Édes a sapiban Lili!

Limo! Ahogy Berci vigyorog, hát megzabálom!!! :wink: A pécsi videó nagyon tetszik, és csak annyit fűznék hozzá: megnyugodtam, hogy nem csak az én kisfiam sír, ha elveszik tőle a játékot... Majd csak kinövik! :roll: Felüléshez gratulálok!!! Vonatos kép nagyon tetszik!!!

Clárika! Jó a blogod! :) Kalács receptet esetleg megosztanád velünk? :oops: Szívesen megsütném. :)

Woody! Köszi, már jobb a fogam sokkal, nagyjából azon az oldalon is tudok enni. Bence sem bírja a napot, milyen napernyőt vettél? Láttunk a brendonban mi is, de Tominak nem tetszett, szerinte elég gyenge az a része, amivel rá kell fogatni a babakocsira. :? Képek nagyon szuperek, és Lili ügyes, hogy átállt hamar! Örülök, hogy ilyen jól érzi magát ott!

Sucer! Evéshez gratula!!! Látod, akkor csak a foga volt az oka mindennek! :wink:

Ircsi! Szuper, hogy ilyen jól bírja Katus a bölcsit és tudsz dolgozni! Nekem biztosan folyton Bencén járna az eszem, már egy vásárlás alkalmával is folyton hazagondolok, ha nincs velünk a Törpém. :oops: És annyira dúl nála a szeparációs szorongás, hogy nem tudom magára hagyni, mert nagyon sír. Délután játszik nagyszülőkkel a nappaliban, én meg a kanapén pihenek egy kicsit, nekem ez a feltöltődés mostanság. :roll:
Nézegettem a felállós, lépegetős képeket, nagyon ügyes Katus!! :wink: Nálunk is lehetetlen a pelenlázás, öltöztetés, Bence nagyon meg tud sértődni és keservesen sírni, ha nem engedem, hogy pelenkázás közben forogjon. Kész harc...
Bence elől is el kell pakolni, mindent megtalál a lakásban, amihez nem szabad nyúlni. :D :D :lol: :lol:

Napsi! Kisangyal Borisz nagyon tetszik!!! :) És micsoda szöszi haja van! :wink: Bence is folyamatosan állni akar, és egy-két lépés már megy is, nem vagy egyedül. :) Apukám már mondta, hogy ő 9 hónaposan elindult egyedül, úgyhogy hajrá hajrá Bencémnek. :D

Tündi! Hűű, milyen nagy Zoé! :shock: :wink: Bence 8680 g és 72 cm. Bence is utánam jön wc-re, csak megáll a babakocsinál és a kerekét forgatja...

NKlári! Fogacskákkal való szenvedést sajnálom! :( Boti is jó nagy! :wink: És milyen ügyes, főleg a videón! :shock: :wink: Mi is fényképalbumot adunk a mamáknak, dédiknek. :)

Dia! Mi is majd a héten adunk a kislegénynek natúr joghurtot, kíváncsian várom a reakcióját. :wink: Ha küldök neked én is képet, akkor megcsinálod avatarnak? :oops:

Huuh, azt hiszem, mindenre válaszoltam, ha mégsem, akkor bocs, de szita az agyam. :oops:

Kép

Kép
barbcsi

Sziasztok!

Gyors bekukk....

Tortát bármikor bárkinek szívesen megcsinálom!!! :) Imádom csinálni :P

Tegnap a felső 2 fogunk is kibújt. :D
Gyógyszerprogi remélem jó lesz...eddig napi 7 bukásról lementünk eddig 3-4-re....
csak jobb lesz!
Sajnos lesz még 2 böki...4 héten és a 9 héten :(
Ez a legrosszabb benne!!!

Tegnap este 23:20kor felébredt taknya nyála egybefolyva...nem tudom mi ez...ma még semmi...remélem nem lesz beteg!!!!

Ha tudok még jövök!!!
Puszi csajok

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

a csóróság mindenhol :(
sehol nem találok járássegítőt 3500-ért (ez a max amit tudok érte adni) egyről lecsúsztam a mai napon...bár 4300-ért vitték el :(

Ha valaki talál ilyet és neki nincs rá szüksége szóljon! :( :oops:

köszikeeeee

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Rólunk: Bence evett cukkinit is, brokkolit is, banánt is, most jön a csirkehusi, zabpehely, rizs, kíváncsi leszek. Viszont a zöldségeket csak almával eszi meg, de úgy jó sokat eszik, natúrban nem ízlenek neki. Most kezdjek aggódni? :roll: :? Törtem már le neki banándarabot, szépen nyammogta, és kapott olyan almacsutkát, amin még sok volt az alma, meg egész sárgarépát, szépen lefarigcsálta. :D
Ápr. 11-én kibújt a 3. foga, a bal alsó 2-es, és mintha a jobb alsó 2-es is úton lenne, de nem vagyok biztos benne, nem engedi, hogy megnézzem. Felül nincs még foga, lehet, hogy túl erős az ínye, és nehezen töri át?
Most már ahol kapaszkodót talál, ott feláll, de egyre ügyesebb, mert már nem dől el, és csak biztos kapaszkodóba áll fel. Általában visszatérdel és úgy ül le. Felülni magától még nem tud, mászást is csak néha gyakorolja, de kúszva gyorsabb, csak úgy repiszt. 8) Amikor térdel, áll, akkor vagánykodik: egy kézzel kapaszkodik és közben vigyorog, engem meg a szívroham kerülget... :roll: Egy percre nem szabad magára hagyni, már nem lehet mellette elüldögélni. Imád csapkodni a kezével. :D

Tomi dolgozik hétfőtől szombatig, reggeltől estig, alig látjuk, hiányzik nagyon. :( Fehérvári cég küldött levelet, hogy amint van állás, hívják interjúra, már jó lenne, ha sikerülne. Én meg rendesen elfáradok az örökmozgó, rosszcsont kópénk mellett, néha nem bírom tartani vele a lépést, olyan, mint egy kis Duracell nyuszi. :wink:

És néhány képet is teszek, ha nem gond :oops:

Hűű, mit találtam, egy teknőst... :)
Kép

Kis Törpém :wink:
Kép

Vagánykodom :D
Kép

De finom ez az alma...
Kép

... vagy mégsem? :lol:
Kép

A videó pedig, ahogyan ma reggel felállt:
https://picasaweb.google.com/101524330551706033071/8Honapos?authkey=Gv1sRgCPfb6rqN-8GElwE#5596866344034007042

Na most már eldugulok képügyileg. :oops: Közben Bence is felébredt, ha engedi, még benézek!

Kép

Kép
barbcsi

Barbcsi,elhiszem h.lefoglal,szerintem nálam is az lesz..egyenlőre még egyhelyben marad de nagyon anyás lett Tomi is,húz,nyújtja a kezét felém,ezt most kezdte.
Nem baj ha csak almával eszik,vannak ilyenjeik,majd alakul.Tominak jóóóól be kell Sinlacozni a zöldségeket,akkor megeszi.De hallottam már babáról aki csak úgy evett meg MINDENT hogy volt benne 1 banán :roll: :roll: tökfőzelék banánnnal...hmm??
Nekem akkor jött meg a menzesz mikor leállt Tomi az éjszakai evéssel.Azért az már sokórás kihagyás.
Bence képeit nagyon szeretem.

Csillag,jaj,ti is takonykórosan :(
Nekem is fáj minden tagom,szerintem utolér ez a dög vírus...
Csillag,járássegítő: a lényege hogy tolja maga előtt...? Mert szerintem arra jó a tescoban kapható műanyag fűnyíró vagy talicska is. 1000 körül láttam.

Mares,doki mit mondott?

evilany

Betegeknek jobbulást!

Barbcsi
Bence nagy vagány :lol: :lol: :lol: :lol:
Nyugi... lesz néhány lila folt, sérülés, mire felnő :wink:
Nekem szülés után 6 héttel megjött a mensim, azóta is rendszeresen...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!
Mi is megvagyunk, csak nem volt net, viszont elözönlöttek a szakdolgozók, holnap után beadási határidő :roll:.

Mares! Évi! Hogy vagytok????
Ilyen kicsiként nem volt hasmenés nálunk, kicsit nagyobb korukban Kubu alma-répa-banán itala jött be, még hányósan is, illetve írtak nekik rizsnyákos répás cuccot, patikait, azt utálták, de használ. Mellesleg egy infúzió nem túlélhetetlen, és lehet, h hamarabb túl van az egészen. Utána probiotikum, h a bélflóra helyreálljon.

Nálunk egy kicsit taknyik, én meg rekedt vafyok, de nem jelentős.
Tegnap mértem őket: Joni 9,02kg, Nonó 6,72. Noni nem hízott, úgy 2 hete. Aggódjak? Ilyen gyerekem sem volt még.
Pedig rendesen eszik, igaz sokat mozog, mostmár nem gyorsan, de bárhova eljut 4kézláb. Dumál, mosolyog, pakol, bármilyen pózból visszaül. Joni még nem mászik, de kúszik, nyomja magát előre, feláll 4kézlábra, halad hátra.

Csillag! Natúr aloe lötyi ismerős refluxos gyereknek a normál terápia mellett mindig használ, a mama azt mondja, anélkül kevésbé hat a diéta is. Ilyen picinek elég kiskanalanként, 1 liter 5-6e között van, az neki még sokáig tart. Ha szeretnél küldjél pü-t, mert Lendváról olcsóbb beszerezni, elintézem neked, de ide most hosszú.

Én még nem mondtam le a találkozásról veletek, legfeljebb több részletben, az ehhez írt hosszú hsz-emet lenyelte a net, de ha van még kedve a társaságnak, utrána nézek mit lehet tenni :D
A pécsiek meg úgysem úsznak meg :D . Ha még fenntartjátok a nyári meghívást, akkor majd küldjetek róla infót, hátha összejön!

Hú, kicsit csapongó voltam, mindenkinek üdv: Claire
claire

sziasztok!

betegeknek jobbulást! :roll: :?

kérdésem lenne a kajálással kapcsolatban:
Zoé napi 5x eszik, reggel-este táp, ez eddig rendben van...
délelőtt gyümi, délben főzelék husival... ez is ok...
de mit adjak uzsira, ha a natúr joghurtot és a túrót is kiköpi... a kefírt megeszi nagy duzzogva... (a joghurthoz és a túróhoz is próbáltam gyümölcsöt keverni :arrow: úgy se... :? )
tejpépet nem szeretnék adni neki, mert az kalóriabomba...

szóval lécci adjatok tanácsot!!!

Kép
gtunde75

Claire
Jobbulást!
Szerintem, nem kell aggódnod Noni súlya miatt...

Tünde
Nálunk a tízórai is és az uzsonna is leginkább valami gyümölcs, reggelire van kenyér+valami, ebéd és vacsora meg valami rendes kaja...
És ha kicsit széthúzod az evéseket és nem uzsonnát, hanem vacsorát kap Zoé? Vagy ha uzsonna, akkor babakeksz, sajt?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Én már egyre inkább térek át a rendes kajákra Chloenál (persze a szopik melett)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tünde

Gyümölcsöt adj akkor neki.
Majd megpróbálhatod, hogy teszel bele egy teáskanál joghurtot, másnap kettőt......

Réka nyeli rendesen. joghurtot nem csak natúrt adok neki, hanem gyümölcsöset is( nem én teszem hozzá a gyümölcsöt ).

Lányok, nehogy betegedjetek.
Én talizni akarok!!!!!!

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Ircsi,hű már kenyér :shock: :wink: kenyér és szopi :wink: tud élni

Tündi,én is a sajtot akartam írni és gyümit,végülis ehet 2x gyümit egy nap...Krémtúró se kell neki?
Nálunk hajnalban szopi,10 körül gyümi vagy szopi,ebédnél főzelék, vacsora Sinlac,és szopi.

Szerintetek a kúszás hátrafelé is kúszás..? :lol: :lol:

evilany

[quote="clárika"]
írta:
clárikaÉn talizni akarok!!!!!!

szerintem nélkülünk :( :( nem szívesen vinnék oda vírusokat :( már nekem is fáj mindenem

evilany

Évi
Igen....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

a sajtot szoktam keverni a főzelékébe... néha...
gyümit? de milyent? így is szegény minden nap almát eszik délelőtt... (hol keksszel, hol banánnal, meg babyétel körtét, barackot szoktam keverni hozzá...) nem túl változatos...
hát látszik, hogy nem a kaja a központi része az életemnek... legalább is nem a változatos étkezés... napokig elvagyok kefirrel és kiflivel... :shock: :roll: )

Kép
gtunde75

Hát már szinte mindent kaphatnak. Mangó,banán,alma,körte,szilva,meggy,sárgabarack,birsalma,sütőtök,áfonya,eper/málna(bébiétel) gesztenye...

evilany

És ha hígabbra csinálnád a tejpépet? neki az is már változatos lenne,abból annyiféle íz van...amúgy is amennyit mozog nem fog többet hízni mint kell szerintem...

evilany

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="lombikbaba"]h írta:lombikbabattp://www.vitalitas.hu/ismerettar/bab/babetr9.htm
http://www.vitalitas.hu/ismerettar/bab/babetr10.htm

hű,ebben olyan receptek vannak 5 hótól,amikhez 200 ml tej kell :shock:

evilany

[quote="evilany"] írta:evilany
[quote="lombikbaba"]h írta:lombikbabattp://www.vitalitas.hu/ismerettar/bab/babetr9.htm
http://www.vitalitas.hu/ismerettar/bab/babetr10.htm

hű,ebben olyan receptek vannak 5 hótól,amikhez 200 ml tej kell :shock:

Van, ahol már adnak 5-6 hónapos babáknak tejet... :?
Mindent adaptálni kell a saját nézeteink szerint...

Én már pl. nagyon szabadon adom a kajákat... lehet, hogy közfelháborodást váltana ki, ha felsorolnám, hogy miket evett már Chloe... :oops: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="evilany"] írta:evilanys ha hígabbra csinálnád a tejpépet? neki az is már változatos lenne,abból annyiféle íz van...amúgy is amennyit mozog nem fog többet hízni mint kell szerintem...

akkor félek kibukja... :shock:

Ircsi köszi a linkeket, majd átnézem....

Kép
gtunde75

Sziasztok!
Köszi Ircsi! végül is úgy vagyok vele, hogy szopik, amennyit akar, eszik minden félét, nagy gond nem lehet! Ha ilyen marad nagy korára is (eszik, de nem hízik, akkor sok irigye lesz :lol: ).
Ahogy elnézem, mi vagyunk kajában a legbébibbek. Enyémek nem kapnak tejet, tejterméket, és ez valszeg 1 éves korukig így is marad, apuka vonalán sok az allergia :( . Majd pótoljuk addig rizstejjel, zabtejjel, stb. de kenyeret az enyémek is rágnak, meg múltkor az Ikeában vettem rozsos kétszersültet, azt szeretik csócsálni, és ahogy olvastam, nincs benne túl sok vacak. Meg hát a kenyeret sokszor én sütöm.
Olajat már tesztek a kajcsiba?
Üvegesből a körte és a körte-birs nagy kedvenc, de tulképpen eddig gyümiből minden lecsúszott. Főziből a sütőtök a nyerő, meg a cukkini-srépa. Ha nem érzem ellég ízletesnek, édesnek, akkor egy pici xilitet teszek bele cukor helyett! Ismeritek?
Enyémek inni nem nagyon isznak :arrow: szopi. Kevés gylé, és babavíz lecsúszik néha. Meg a mi teánkból szeretnek kapni 1-2 kiskanállal :D .
Azért hagyjuk őket ismerkedni a dolgokkal, múltkor pl amikor tésztát ettünk, kaptak 1-1 szemet a kezükbe, ilyen csavart kis durumtészta volt, próbálták elcsócsálni.
Na, ezt jól elrészleteztem!
Betegek: gyógyulást, vitamint nekik!
claire
claire

Jó reggelt
Claire,természetesen szívesen látunk Pécsett bármikor!A szülinapozás pedig aug.14-én lesz,vasárnap.
Inni Tomi se akar,csak cici meg kevés gyümilé de szerintem az is csak az íze miatt :)
Tegnap mértem 8300 gramm ma méri a védőnő is ha nem alszik be Tomi 10re mire menni kell.

evilany

Lekopogom de talán megússzuk ezt a vírust ezzel az 1-2 napos gyengeséggel,hőemelkedéssel...
Tominak estére már az se volt,és tök jó kedvű,orra tiszta,nem köhög...
Engem is elkapott,estére mindenem fájt még a császár hege is,meg minden ízületem,porcikám,de egy Algopyrin és az alvás segített.
Talival viszont nem tudom mi legyen,vajion fertőzünk-e,azt nem szeretném... :?: :?: :?

evilany

sziasztok!

köszönöm a sok választ!

betegeknek jobbulást! Csilag írta pü-ben, hogy Geri rosszabbul van, így náluk nem lesz tali!

Clárika én is szeretnék talizni! jöhettek hozzánk is, vagy mehetünk megint Hozzátok, beszéljétek meg... Limo??? vagy elmegyünk Hozzátok, együtt megebédel a banda, aztán elmegyünk együtt sétálni... (belváros, Köztér...)

Évi remélem nem lesz semmi komoly belőle! mielőbbi gyógyulást Nektek!

Kép
gtunde75

Szióka mindenkinek!

Hazaértünk, a találkozó nagyon jól sikerült....úgy tűnik benőtt a fejünk lágya :wink: mindenki megkomolyodott!
Berci nagyon jól viselte az utat, a vonatozás nagyon tetszett neki, az alvással sem volt gond, pedig csak egy felfújható matrac jutott neki :)

Betegeknek jobbulást!!!!

Mares!....Doki mit mondott?

Tali:....szuper lenne amit Tündi írt, már ha Clárika mehetünk megint hozzátok....és ebéd után a Közteres játszótér. Szép időt mondanak egész hétre!
limo73

Csajok!
Remek ötlet!
Akkor várlak titeket! :)

Clárika
Kép
clárika

Hmmm..én nem tudom mitévő legyek.Úgy mennék de nem venném a lelkemre ha betegek lennétek tőlünk :(

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?