Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Topiklakók!

A Babanet kommentelői között, nyereményjátékunk keretében, a jövő héten egy remek Chicamaca baba és gyerekfüggőágyat sorsolunk ki a Fuggoagy.hu jóvoltából!

Kép

Érdemes hát elmondani a véleményeteket, például arról, hogy szükség van-e napirendre egy baba életében, vagy sem!

Osszátok meg velünk (is), Ti milyen példát szeretnétek mutatni a gyereknek, és mi mindenben változtatok a gyereknevelés során.

Folytatódott Születésnaplónk is: K. már betöltötte a 30. hetet, most Á. naplójába kukkanthattok bele, ha kíváncsiak vagytok, mit él át egy férfiember várandós felesége mellett.

Megtaláltok minket a Facebookon is, ha van kedvetek, csatlakozzatok, nagyon jó kis közösség alakult ki ott is!

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Edit! fél11kor. 1200 ft

lányok, csajos este nem lesz? :(

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zsivicz! meggyogyultál már? Végül kapsz kártéritést?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Közérdekű!
http://www.szegedvaros.hu/informaciok/7 ... -2011.html
http://www.szegedvaros.hu/informaciok/7 ... -2011.html

Csajos este legyen! De én hiába mondom ezredszerre is... :(

Kép
szilcsi

Kedves Topiklakó!

Kommentelj még holnap estig a Babanet cikkeihez, hátha Te leszel az a szerencsés, aki nyereményjátékunk keretében ezen a héten egy remek Chicamaca baba és gyerekfüggőágyat nyer majd, a Fuggoagy.hu jóvoltából!

Kép

Nemcsak nyerhettek, de segíthettek is azzal, ha például eláruljátok: ha már szükség volt rá, miképp szabadították meg a gyereket a fejtetvektől?

Elő a farbával: szerintetek szükség van-e napirendre egy baba életében, vagy sem?

Kedves Olvasónk írását is kommentelhetitek, ahol a maguk kálváriáját osztja meg számtalan praktikus tanáccsal fűszerezve, húgyúti fertőzés témakörében.

Hasonló jellegű, igényes és praktikus írásokat egyébként szívesen publikálunk, nemcsak a Te Történeted rovatban - bár oda is várjuk történeteiteket. Írásaitokat erre a mélcímre küldjétek: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Megtaláltok minket a Facebookon is, ha van kedvetek, csatlakozzatok, nagyon jó kis közösség alakult ki ott is!

Üdv:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest

Tegnap megjött a hivatalos értesítés, felvették Orsit a suliba. Megnyugodhattam végre:)

Szülésznö tarifákat senki sem tud? Nem jött privi válasz sem:(

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: gratula, de jó!

Ha valaki könyvet szeretne vásárolni a Libri boltban (Nagyáruház): a www.kuponvilag.hu oldalon 199 Ft-ért lehet 1000 Ft értékű utalványokat kapni (max 10-et). Sajnos neten rendelt könyv átvételekor nem használható fel.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Karmen!

Én most szültem. Mi 20-at adtunk. 15-20 körűl hallottam a többiektől is.

Üdv:Melinda
melcsikez3

Melinda! köszi, továbbítom majd.

Nóra! Köszi, bosszantó hogy pár napja vettünk át könyvet:(

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kedves Topiklakók!

Ha ezen a héten kommenteltek a Babanet cikkeihez, akkor nyereményjátékunk keretében megnyerhetitek Horváth Mónika illusztrátor ajándékcsomagját! Ebben egy csodás reprót és egy szépséges tárolódobozt található.

Kép

Beja egy vetélés és egy szülés után megosztotta velünk kisfia születésének történetét is.

Segítsetek azzal, hogy kommentben eláruljátok: ha már szükség volt rá, miképp szabadították meg a gyereket a fejtetvektől?

Kisgigi nevű olvasónk újabb cikke a gyerekek egészségére káros termékekkel foglalkozik, vagyis csupa olyan dologgal, amivel még a fogyasztóvédelem sem törődik.

Hasonló jellegű, igényes és praktikus írásokat egyébként szívesen publikálunk, nemcsak a Te Történeted rovatban - bár oda is várjuk történeteiteket. Írásaitokat erre a mélcímre küldjétek: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Üdv:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest

Nóra! köszi sikerült venni kupont, azt hittem hogy elkéstem vele, de sikeres volt. Ajándékba is vettem:)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Nekem egy jó magán gyermekorvosra lenne szükségem! Tudtok nekem segíteni, nagyon sürgős lenne?!
Köszönöm előre is Mindenkinek!

Szép napot!
neszka

Neszka!

Én nagyon ritkán hordom orvoshoz a gyerekeket - abból már kinőttem, hogy minden egyes köhintésre vigyem - ha vinnem kell, akkor ott már elég nagy gond van (40 fokos lázzal fülgyulladás, tüszős mandula, stb.).

Szóval ha Szegeden szültél, akkor a klinikai csecsemőosztályon levő egyik doktornőt ismerheted. Ő magán rendelést is folytat, nincs háziorvosi praxisa, de Sándorfalván például szinte minden 2.nap elérhető valamilyen formában, pl. házhoz is jön, ha nincs orvosi rendelős rendelése. 2500Ft/alkalom, ebben a kontroll is benne van és ha tesóval viszed a gyereket - mert épp nem tudod kire bízni - őt is megnézi, hátha lappang benne a beteg tesó betegsége.

Szerintem Szegeden is kimenne házhoz és lehet rendelője is van, ezt nem tudom. Ha érdekel, küldöm a nevét és az elérhetőségét, beszélj vele. Én elégedett vagyok, mert nem antibogyózza a gyerekeket és gyógyszert is csak akkor ír, ha feltétlen muszáj.

Gergő fiam 3. hetet szörcsögött úgy torokból, köhögött ha párnát ért a buksija. A háziorvosunk (aki szintén szegedi és kezdetben nagyon elégedett voltam vele) szerint semmi baja nem volt a gyereknek. De azért írt valami befújós vegyszert, amin a gyógyszerész szomszédasszonyom kiakadt és nem is használt semmit. Akkor meguntam, hogy a szörcsögés miatti köhögéstől x. napja nem alszunk sem éjjel sem nappal és már az x.dik garnitúra ágyneműt mostam az erőltetett köhögés miatti hányások miatt. Elvittem ehhez a doktornőhöz (Dr. B.Judit) és olyan gyószert adott - mert már muszáj volt- ami 2 nap alatt helyrehozta a hetek óta fuldokló gyereket. Szóval én csak ajánlani tudom.

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Szia Cseppek!

Eddig én is megoldottam a dolgokat orvos nélkül, mert szinte semmit nem csinál a házi orvosunk csak találgat. A gyerek már négy napja semmit nem alszik, folyamatosan ordít éjjel-nappal, az ikertestvére meg úgy néz ki most meg folytatja, ugyanis ő is el kezdett köhögni reggel. Fül- orr gégére akart küldeni az orvos, de a gyerekkórház katasztrófa volt, ezren, de sehol egy orvos, utána meg megvizsgál két beteget és elmegy, hogy jön húsz perc múlva, szóval elegem lett. Mindkét gyerekemnek augusztus óta folyamatosan piros a torka, de nem kell kezelni, mert ugyebár semmi gond nincs itt, lehet, hogy buknak és kimarja a légcsövüket, és megint itt van az, hogy "lehet". Szóval inkább fizetek egy olyan orvosnak, aki nemcsak találgat.

Nagyon megköszönném, ha átküldenéd az adatait a dokinőnek, mert nem tudom hogy vészeljük át a hétvégét, a négy nap alatt ha két órát aludtam összesen akkor sokat mondok, kezdek kimerülni. E-mail: neszka@citromail.hu

Még egyszer nagyon köszönöm Neked!
neszka

Szia Cseppek!

Sajnos ma kikötöttünk az ügyeleten. Szerencsére egy nagyon aranyos és alapos dokinőt fogtunk ki, aki megállapította, hogy hörghurut gyulladásunk van. Felírt augmentint, meg puffot kell adni a kislányomnak. Komolyan nem is értem, hogy tegnap ez miért nem derült ki a másik orvosnál. Ma folyamatosan fulladt a gyerek, már sírni tudtam volna, annyira sajnáltam. Na mindegy, most már egy kicsit megnyugodtam, végre el is tudott szegénykém aludni. A másik kislányom is elvittem, de szerencsére nála nem vészes a helyzet.

Jó éjt Mindenkinek!
neszka

Neszka, remélem, mostmár sínen lesztek a gyógyulás terén.
Orvosváltáson nem töröd a fejed? Én azért erőteljesen elgondolkodnék rajta, főleg, ha egy ilyet nem vesz észre...

Ági és
KépKép
exdeus

Szia Exdeus!

De igen, elgondolkodtam rajta. Hétfőn megyek vissza a gyerekekkel és viszem a papírokat, amiket az ügyeleten kaptam, kíváncsi leszek mit szól majd hozzá. És valószínű, hogy azzal a lendülettel el is köszönünk majd egymástól. Pedig az elején tényleg nagyon megbízható volt és bármikor felhívhattam telefonon meg minden. De az, hogy tegnap, amikor köhögött a gyerek és nem hall semmit a tüdejében és másnap meg megállapítják, hogy hörghurutunk van, ez valahogy nem fér a fejembe.
Azt hiszem ma sem lesz alvás. Most a másik kislányom nyugtalan nagyon. De bízom benne, hogy most már jobban lesznek. Annyira rossz így látni őket, mert egyébként meg olyan kis virgoncok.

Jó éjt
neszka

Csajok!

Csajos buliba benne vagyok nekem ápr. 15-16 péntek szombat volna jó!

Kép
bibi226

Karmen: örülök, hogy tudtál venni kupont, én végül lemaradtam, mert sosem nyílt meg a honlap :(

Nem tudja valaki, hol van ruhafestés Szegeden?

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!
Nóra!
A Szent István téren a patyolatban festenek.
Üdv.
consuela

Nóri! azóta is van kupon. De nekem sem nyitja meg a linkre amit amugy már oldalakon látok, csak ugy megy, ha beirom hogy www.kuponvilag.hu és ott Szeged-et választottam.

Neszka! amikor az én fiam nyáron kezdett erösen, fulladosan köhögni én bizony kihagytam a gyerekorvost és sürgösen pulmóra vittem a gyereket. A puff nagyon gyorsan elkezdett neki is hatni, sajnos néha azóta is szükséges ugy hogy van amit folyamatosan kap azóta is.

Kik mennek idén suliba? Bea Grétije tudom, meg Orsi más senki?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bibi, hogy vagytok? Az a dátum előre láthatóan nekem is jó lenne csajos bulira. :wink:

Neszka, mi újság, jobban vagytok?

Megy valaki az április 2-ai vadasparki zsiráfház megnyitóra? Mi tervezünk kimenni, a Tescoban kaptunk is családi belépőkedvezményes kupont (380 Ft, ha jól rémlik).

Enikő, Zazinak holnapra boldog névnapot kívánunk! Mi van veletek, rég jártál erre???

A tavaszi Tisza-zöldárról nincs valakinek infója? Mostanában várható?

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Nagyon aranyosak vagytok, hogy írtatok és érdeklődtök felőlünk!:-)
Most már sokkal jobban vagyunk, még mindig köhögünk, de már szépen szakadozik fel, most már nincs fulladás. De sajnos most a másik leányzó van benne ebben a vírusban és nála úgy látszik rosszabb, sokkal jobban fullad és a köhögési rohamok is sokszor vannak. Hétfőn visszamentünk a házi orvosunkhoz, megbeszéltük vele a dolgokat. Ő is mondta, hogy ha ez esetleg rosszabbodik vagy huzamosabb ideig fennáll, akkor ki kell vizsgálni, de általában az ilyen korú gyerekeknél sokszor a vírus ilyen asztmatikus rohamokat okozhat, de ezt kb. 4-5 éves korra kinövik. Most holnap megyünk vissza hozzá, bízom benne, hogy addigra a kisebbik leányzó is valamivel jobban lesz. Most neki is adom a puffot, meg a hurut oldót, remélem jobb éjszakánk lesz, mint tegnap.

Jó éjt Mindenkinek!
neszka

Neszka, legutóbb Lali is fulladt és piros volt a torka, valószínűleg a sok köhögés miatt. Szerencsére megúsztuk AB nélkül, Cataflam cseppet kapott, szépen le is vitte a lázát és puffoztunk mi is sokáig, a Pulmicort-ot majdnem két hétig fújni kellett neki, de már az első fújás után jelentősen csökkent a fulladások száma, addig viszont alig aludtunk, két napig a délutáni alvás el is maradt teljesen, annyira köhögött, nem bírt elaludni. :(
Nálunk már az is nagy szó, hogy AB nélkül sikerült kilábalni belőle.
Lalkó után apánk kapta el, semmi más baja nem volt a kínzó-fullasztó köhögésen kívül, volt olyan éjjel, hogy hajnal 2-kor már mentőt akartam hívni hozzá, annyira befulladt (hányásig). Akkor a kezébe adtam a puffot, befújta és másnap már azzal ment dolgozni.
Örülök, hogy jobban vagytok!

Többiek? Mizujs mindenkivel?

Mi most jól, az ovi nagyon jó választás volt, Lali nagyon szereti és őt is imádják, örömmel megy reggelente. :D Én hamarosan nyelvtanfolyamra megyek, az idén jó lenne letenni a nyelvvizsgát, már alig várom, hogy kezdődjön! Katedra nyelvsulival van valakinek tapasztalata?

Kép
szilcsi

Szilcsi! Én most Katedránál tanulok és a cégnél sokan, szerintem jó tanárok vannak. Lali melyik ovit kezdte végül? A MÁV-ba ment ö is?

Kinek a lánya kezdett nemrég innen búvárúszni? Anyu mondta Orsival jár egy kislány, anyukája szokott ide írni, de foglalmam sincs kik lehetnek :lol:

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Adatrögzítésre, árlista készítésre Excelben keres asztalos cég munkaerőt.
Bővebb információt nem tudok, de valószínű, hogy nem 8 órás állás, csak ha van feladat, meg kell oldani.
Ha érdekel valakit, nekem szóljon.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

consuela: köszönöm! Az úgyis közel van :)

Karmen: na ez az, nekem a kuponvilag.hu nem nyilik meg :(

Teszek fel pár dolgot az adokveszekbe.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Karmen, Lalkó a Gyertyámos utcai oviba jár.
Sajnos a nyelvsuliból még nem érkezett visszajelzés, pedig nagyon várom már. Azt ígérték, április elején indul a tanfolyam, de két hete már semmi e-mailt nem küldtek. :( Nekem meg sürgős lenne, jó lenne az idén letudni a vizsgát is, így kezdeni szeretném minél hamarabb.

Kép
szilcsi

Szilcsi! azon az ovin én is gondolkoztam annak idején, többen dicsérték! Végül Mórahalom lett mert mégiscsak jobb volt hogy Norbival meg otthon voltam.
Nekem 1 napon belűl válaszol az email-re a Katedra, nem értem Neked hogy nem jelentkeznek ennyi ideig!

most akkor lesz esti tali? mi a pontos dátum és kik lennénk, összeirta valaki?

Kép

Kép

Karmen
karmen

NA csajok!!!

Akkor pénteken egy csajos beszélgetős buli????????????? :wink: :wink: :wink: :wink:

VAgy inkább szombat??? :D

Kép
bibi226

Sajna nekem sem a péntek sem a szombat nem jó. :( Pestre és környékére vagyunk hivatalosak...

Ági és
KépKép
exdeus

Nekem mindkettő jó, péntek és szombat is, de a szombat picivel jobb lenne, de mindegy. Ha lesz valami, én megyek, csak szervezze le valaki. Zitust és Enikőt felhívom szívesen, ha gondoljátok.

Kép
szilcsi

Szilcsi,felhívod őket???
Nekem bárhol jó,bármikor!!!

Kép
bibi226

Sziasztok!

Ismer valaki az építő utcai oviba valakit?
Véleményre lenne szükségem...légyszííííí :shock:

Én még nem tudom jó lesz e nekem, ha igen úgyis látom mikor
hova mentek majd :lol:

Karmen!
Sajna nem volt időm utánajárni, mert egy pár helyen voltam ezügyben, de nem jártam sikerrel :(

Anikó
Kép
zsivicz

Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Keresztelőre szeretnék a babának ezüst kanalat venni. De nem tudom, hogy hol lehet ilyen dolgokat kapni.
Van valakinek ötlete?
Előre is köszi
Melinda
melcsikez3

nekem péntek lenne a jobb. Valaki irja meg csüt. estig akkor hol és hánykor!!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Aki esetleg okosabb a következő témában annak a véleményét kérném.

Óvoda: elvileg ugye fel kell hogy vegyék a gyereket, ha betöltötte a 2,5 évet és szobatiszta. Nálunk vegyes csoportok vannak, nem sok értelme lenne egy 2,5 éves gyereket betenni a 6-7 évesek közé, ez tiszta sor és egyetértek az óvónénivel. De ha a gyerek áprilisban tölti a 3. évet, akkor miért nem veszik be az oviba áprilistól, ha anya munkába menne?

Köszönöm!

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Beszéltem Enikővel és Zitussal is, egyiküknek sem jó sajnos a most hétvége, se péntek, se szombat.
Akkor lesz valahol valami???

Ezüstkanál: passz. Mire kell egyébként? Nekünk nem volt...

Karmen, sikerült beszélnem a Katedrával telefonon, sajna még nincs meg a csoportlétszám, várni kell, hogy meglegyen 6 ember, még csak hárman vagyunk.

Cseppek, ezt nem értem. Bár nálunk is volt ezzel gond, nem akarták engedni, hogy Lali januárban kezdje az ovit, aztán mégis úgy lett. Mi az, hogy nem engedik, hogy áprilisban menjen? Keresd fel az óvodák igazgatóságát, ott kérdezz rá.

Rólunk: eddig nem akartam nagy dobra verni, Lalinak volt februárban egy rohama, tegnap este megint. Május 3-án befekszek vele a Bethesdába, epilepsziagyanús. :cry: Ha van valakinek tapasztalata Kóbor doktor úrral, lőjön már egy privit vele kapcsolatban, aztán majd megírom priviben, mi történt velünk (nem akarom itt kiírni, de akit érdekel, szívesen megosztom, csak nem nyilvánosan).

Kép
szilcsi

Szerintem akkor ugrott a csajos buli!!!
Majd akkor ha többen ráérünk,ok?

Kép
bibi226

Szilcsi,nekem dobhatnál privit!

Kép
bibi226

kár a buliért:( de szerintem is akkor máskorra halasszuk

Szilcsi! irok privit, mi jártunk hozzá

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szilcsi, drukkolok nektek, remélem, minden rendben lesz Lalival, privit nekem is küldhetnél majd, hogy mi a helyzet.
Cseppek, szerintem azért nem veszik fel áprilistól, mert az év közben van, gyanítom szeptembertől vagy januártól (februártól) mehet valaki az óvodába. Tehát, aki áprilisban lesz három éves, azt hivatalosan a jövő héten kell beíratni a kiválasztott intézménybe, ahol szeptembertől kezdhet. Ha jól gondolom...

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Szilcsi! Mi sándorfalviak vagyunk, tehát az óvodák igazgatóságával nem sokra megyek szerintem. Tulajdonképpen nem értem hogy évközben miért nem veszik be a gyerekeket.

Exdeus!
Nem is lehet beíratni, azt mondja a vezetőnő, hogy nem menjek, felesleges.

Még jó hogy 3. évtől kötelezővé akarják tenni az ovit, no de ne politizáljunk.
Most szeptemberig megoldom a részmunkaidőt itthonról alvásidőben, meg ÁFA előtt bébiszittyóval, szeptembertől fél nap bölcsi, januártól meg egész nap egész szeptemberig. Így az én lelkem is megnyugszik (5 év után most már hiányzik egy kis társaság, kimozdulás, gyerekmentes idő), Gergőt sem kell teljesen elszakítani tőlem.

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Szilcsi!
Nekem is írd meg légyszííí, sajnálom, hogy mindig van valami
nálatok is!
Mi most fülproblémával küzdünk, nem fáj a füle, de folyadék van a
dobhártya mögött és mindenáron ki akarom valahogy tisztítani szúrás nélkül! Azt még nem tudom hogy, de mindent meg szeretnék tenni előtte!

Nóra!
Szuper vagy!
Írok nemsokára! Köszönöm az e-mailt :D

Anikó
Kép
zsivicz

Cseppek!
Mikor lesz Gergő 2,5 éves?
Mert Szandi novemberben volt 2,5 éves és januártól mehetett oviba.
És nálunk is vannak a vegyes csoportban is kicsik.
Hozd át a Szatymazi oviba, az induló kiscsoportnak az egyik óvonénije Sándorfalvi.
És a vegyes csoportban is Sándorfalvi az egyik.
Szatymazra felveszik 2,5 évesen simán.

Szilcsi!
Nekem is küld el légyszi.

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Karmen, Bibi, ment privi délelőtt, a többieknek csak hétfőn tudom küldeni, mert a benti gépemen van a doksi (word-ben írtam meg).

Kép
szilcsi

Cseppek! Mórahalmon sem vesz fel ovi, bölcsi ennyire későn. Megbeszélésre még max. nov. végéig várnak de tovább nem. Ugye akkor szept-től fent kellene tartaniuk egy helyet de amig nem lesz ovis/bölcsis addig meg nem kapnak utána normativ támogatást, akkor meg elveszi a helyet olyantol azt mondták aki meg tudna is odajárni.
Én is ugy tudom annyiban változott a szabály hogy aki szobatiszta azt 2,5 éves kortól már felvehetik. Orsit nem vehették még fel annak idején mert akkor 3 év volt a min.

Szilcsi! Köszi irtam választ!

Kép

Kép

Karmen
karmen

melcsike!
az átriumban a kárász utcán láttam ilyeneket (meki mellett)
jbg
Szeged

jbg!
Köszi! Kaptam végre az Orex szalonban.
Szilcsi!
Az ezüst kanál ajándékba lesz a keresztelőre. A nyelébe gravíroztatva a kisfiú nevével. Használni is tudja és örök emlék.
M.
melcsikez3

szilcsi: nagyon sajnálom :cry: :cry: és lehet, hogy ez csak most jelentkezik tünetileg? Hálistennek nem értek hozzá... (Nekem is küldd el légyszi az írást, ha van keved, szívesen elolvasom.)

Anikó, nagyon szívesen, drukkolok nektek, hogy a kontrollon minden rendben legyen! Ird meg légyszi mailben majd, hogy mi volt! (Ide ritkán jövök mostanság.)

és most szép csendesen hálálkodom magamban hogy nem kell ilyen hírekkel jönnöm...

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?