Új privát üzeneted érkezett!

Közben rájöttem, hogy mirõl is szólhatott az a fránya Vészhelyzet és a kolleganõmet megkérdeztem, aki látta, csak nem akarta nekem mondani. (de jó, hogy nem láttam..)
Szerintetek milyen gyakori, vagy mitõl történik ilyen?? (de ha nem akarjátok, inkább tényleg ne mélyedjünk bele ebbe a témába..Kép

Tiduj!! Kép
Happy 32. hetet!! Mostmár irány a finish!

(olyan rakétababákat kívánok Mindenkinek, mint Zsuzzs kolleganõjének volt!) Magamnak is - de csak félév múlva..

Alig várom a szombati UH-t.. Tegnap betelefonáltam a kórházba, azt sem tudták, hogy akkor mi van..aztán meg kérdeztem, hogy: "De akkor rendben van az AFP-m???" Mire õk nagyon igeneltek, de nekem úgy tünt, hogy fogalmuk sincs az egészrõl. Szombaton remélhetõleg minden leletem az orvosnál lesz és kibeszélhetek vele mindent.

Ti mikor kezdtetek el beszélni az orvosotokkal magáról a szülésrõl? Arról, hogy mit szeretnétek és mit nem és hogyan?

Mummy (17+5)
mummy (mummy)

Mummy, ha nem lenne jo az AFP-d allitolag a labor kuld a cimedre levelet. Nekem pont szabin volt az orvosom amikor megjott az eredmeny, de mas nem tudta megmondani, igy nekem is egy csomot varnom kellett.
En a multkori latogatasnal 29. heten mondtam a dokinak, hogy en szeretnek nala szulni, lehetseges-e, aztan mondta hogy rendben es majd megbeszeljuk a reszleteket, de azert mondott par dolgot, hogy mikor kell bejonni meg ilyenek.
En a veszhelyzet kozben azon gondolkodtam, hogy de jo hogy mar a sokadik hetben jarok, persze azert en is elpityeredtem, meg olvasni is rossz ilyeneket nemhogy latni.Kép

Tiduj
Tiduj

Mummy:ha erdekel hogy milyen gyakran tortenik ilyen magyarorszagon ,akkor ird meg az email cimed en szivesen megirom neked.(a statisztikai hivatalban dolgozom), de megnyugodhatsz, nagyon keves!

Tiduj
Tiduj

Zsuzs!

Én még csak nagyon fiatal babás vagyok, de mivel már van egy gyerköcöm, ezért van babakocsitapasztalatom.

1. Csak autóval közlekedtek vagy te is akarod vinni (esetleg busszal stb.)? Mert akkor a súlyára is figyelj!

2. Szerintem ha van kiságya, bölcsöje, akkor nem kell a mózeskosár: hamar kinövi (ugyan eleinte tényleg kényelmes), ugyis az autósülésben viszitek haza és mindenhova.
A kertben a levegöztetéshez is jó lehet a Graco, csak azt nézd meg, hogy teljesen vizszintesbe dönthetö-e a háttámlája.

3. Ha olyan helyen laktok, ahol egyenetlenek a terepviszonyok (nem betonjárdák vannak), akkor a kocsi rugózását is nézd meg.

4. A mélykocsik vázát késöbb általában át lehet alakitani 2 funkciós babakocsivá, de szerintem nagyon furin néznek ki (meg nincs pl. lábzsák hozzá stb.)

5. Tartozékok lehetnek még érdekesek: lábzsák, esövédö, napernyö.
A téli levegözetetéshez a lábzsák fontos lehet.

6. Szerintem az, hogy két irányból tolható legyen, az nem feltétlenül fontos, (ha a kocsi tetején van "ablakocska").

7, Játszótálcának, cumisüvegtartónak még nem láttam értelmét, de a nagy bevásárlóháló (még ha nem is jársz majd "kettesben" bevásárolni) hasznos lehet. Vegyél hozzá pelenkázótáskát.

Biztos ad még más is tanácsot.
A Gracok egyébként nekem szimpatikusak, mert szépek és praktikusak, könnyen összecsukhatók, és általában megfelelnek a fenti követelményeimnek. (Viszont nehezek!)

Beszti (6 hét)
Beszti

Tiduj!

A mail-címem: mezmu@freemail.hu

(de ha nagyon utána kell nézni, hagyd nyugodtan!)
Olyan jó hallani, hogy ez ritka - de nálunk is van védõnõ a családban és õ is ezt állitotta.

Tényleg a KSH-nál dolgozol? Elõzõ m.helyemrõl sokat jártam oda "kutatni". De már nem dolgozol, hanem pihensz, igaaaz? Kép

Képzeljétek - délelõtt szõlõt ettem és a babci mozgott mint az õrült!
Most ebéd után sziesztázik.

pusz

Mummy
Mummy

Mummy1

Te vettel mar valamit? Gondolok itt babakocsira...stb. Van valami elkepzelesed, otleted, es infod az arakrol. Engem Pl. erdekelne jo allapotban levo hasznalt babakocsi is, ha valaki tud ilyet...

SZANTI (17+3)
szanti

Ja, es irtam neked e-mailt Mummy!
szanti

Szió Szanti!

Köszi a mail-t, mindjárt rácsatlakozom és megnézem.
Én - mint sokan - babonából nem merek venni semmit ilyen "korán". SZinte nézegetni sem merem - csak a babaágynemûket mustrálgattam eddig az IKEA-ban, hogy nem elég puha, meg a kis újszülött pamutsapikon ámuldoztam itt-ott.

Én is úgy gondolom, hogy körülnézek - érdeklõdöm és január végéig "felkészülök" kicsit - aztán nekivágunkm a kispapával (ha végre
szabadabb leszek) február körül a nagyvilágnak körülnézni és március végén megvesszük a legfontosabbakat meg ami a kórházba kell. Aztán ha én bennt vagyok és kibújt a KisManó, akkor õ elhozza a boltból amit össze-készítetttünk.

Különben olyan hagyományos picibabás mély babakocsit egyáltalán nem akarok venni, mert szerintem drága és nem kell sokáig. Valami egyszerû de nagyszerû kellene, ami sokáig bírja és amiben késõbb ülhet is - az elején meg "fektetett pozícióban" megágyazhatok neki.

(most biztos néhány finish-ben járó rutinos kismama csóválja a fejét) Vagyis: még nem okosítottam ki magam, de 2 hónapon belül elolvasom részletesen a babkocsis részeket és akkor akcióba lépek.

Mummy (17+5)
Mummy

Sziasztok!

Már régóta olvasgatlak benneteket, illetve a "ma megint megjött" topicot is. Üdvözlök mindenkit!

Kata007!

Tõled szeretnék most kérdezni. Ti megkerestetek elõtte valakit DOTE-n, a genetikán, vagy csak elmentetek a rendelésre? Én most 9. hetes vagyok, a 11. hétre rendeltek vissza UH-ra, de nem mondták el ezt a sok lehetõséget, amit Te írtál.
Mivel 34 éves vagyok, gondolkodtam a genetikai vizsgálaton, azt mondták ha gondolom megcsinálják.
Szoval azt szeretném kérdezni, hogy Te kinél voltál?
Kicsit tanácstalan vagyok, hogy vállaljam-e az 1% vetélési esélyt?

Köszi
Any (8 hét 4nap)
any

Halihó!

Mummy!
SZVSZ ráérsz még vásárolni. Én azt gondolom, hogy az emberlánya nézzen körül, és próbálja meg eldönteni, hogy neki és a babusnak mi lesz a legjobb.
Tudom ajánlani a "Túl az elsõ héten" topic gyakorló anyukáit. Szívesen segítenek, és ugyebár nekik már van gyakorlatuk.Kép

Any!
Ha nem baj, hogy belekotyogok és segít:
Chris vagyok 29. héten járunk, és 36. éves vagyok, elsõ abbámat várom.
Nálam is felvetõdött a magzatvíz vizsgálat lehetõsége.
Az orvosommal abban maradtunk, hogy AFP eredményt megvárjuk. AFP-m jó lett. MOM:1., és a többi érték sem adott alkalmat az aggodalomra.
Megnéztük mit mond a 21. heti genetikai (részletes) UH. Ott is minden tökéletes volt.
Így én azt mondtam, hogy ne kockáztassunk.
25. héten elmentem a 3D-s UH-ra, és ott sem találtak semmiféle rendellenességre utalót.
A védõnömmel is részletesen megbeszéltük az AFP "eredményeit"

Sok pussszzz. Chris
Chris

Sziasztok!

Szerencsére nem volt ott a terhestanácsadáson a doki, csak a védönö. Minden rendben volt, mondta, hogy most már szeretettel várjuk a babát!:-)))
Helpi:
1-2 napja olyan a közérzetem (kellemetlen, álmosság tör rám stb.), mint a menstruáció elött szokott lenni, néhány nappal. Ez már vajon a szülést jósolgatja, vagy ettöl még akár 42.hétig is egybenmaradhatok? Nem tudjátok véletlenül?

A babakocsi tulajdonságait jól megfogalmazta Beszti, mi is pont így gondolkodtunk, bár mi csak 2 funkciósat vettünk, külön autósülést. Úgy gondoltuk, hogy arra, hogy levegõztessük, nem fontos mózeskosár vagy mélykocsi, hiszen mostmár olyan jó, meleg anorákokat lehet kapni, sõt van olyan is, amit át lehet alakítani. Mi még vettünk egy kocsizsákot (olyan mint egy hálózsák, jó puha, be lehet kötni az autósülésbe), ha még mindig kevés lenne (amit kétlek), akkor még egy takarót is rendszeresítünk.
Mi különben csak a 27. hét után vásároltunk, és mindig vettünk valamit a listáról. Így olyan jó volt mindig utánajárkálni.
Üdv: Ágci
Ágci

Chris!

Köszi a tanácsokat. Még az lenne a kérdésem, hogy nem tudjátok-e véletlenül, hogy orvosi okból (mondjuk nagyon súlyos genetikai hiba...stb.)hanyadik hétig lehet a terhességet megszakítani?
Nekem olyan távolinak tünik, mire ezek az eredmények megszületnek. Akkor már olyan nagy a baba...és annyira "összeszokunk", hogy el sem tudom képzelni, hogyan lehet olyankor dönteni.
Nem akarok vészmadárkodni, csak ...egy kicsit...vagy nagyon...félek.

Any
any_

Any!

En ugy tudom, hogy szinte barmeddig elveszik, DE NE GONDOLJ ILYENEKRE!

Chris ,minek a roviditese az SZVSZ, egyszeruen nem tudok rajonni!Kép

Tiduj(32)
Tiduj

Szia Any!

Nekem pont ilyen félelmeim voltak, vannak, hogy ameddig kiderül ez a rengeteg eredmény és megvannak a vizsgálatok, addig én már ezerrel anya leszek/vagyok - a baba meg 5-6 hónapos és akkor mi van.
Az orvosom csak mosolygott rajtam és közölte a kispapával együtt, hogy ne aggódjak már - nem lesz semmi baj és egészséges a baba..vagyis állatira nem kaptam választ.

Mire megkérdeztem egy védõnõt -hogy mi van ilyenkor - (elnézést mindenkitõl, aki tudja, vagy aki brutálisnak tartja ITT leírni mindezt. Én is annak tartom, de én sem tudtam a választ és az rosszabb). --szóval ilyen KIVÉTELES, ritka és egyedi és VELÜNK ELÕ NEM FORDULHATÓ esetben megindítják a szülést. Ezt fogalmam sincs, hogy hogyan lehet ép ésszel kibírni, de az orvostudomány azért tart már valahol és állítólag tényleg ritkán van ilyen.

Akkor hagyjuk is a témát - igy az 5. hónap tájékán, az AFP eredményemre várva nekem sem túl derítõ..

CHRIS! MAjd megnézem ezt a topicot is - szerintem is ráérek a babkocsival, fõleg, hogy itt megkapom a tutti infot tõletek!

SZANTI! Küldtem Neked mailt!

Mummy (17+5)
Mummy

Tiduj!

Én azt hiszem SZVSZ= szerény véleményem szerint
any

Sziasztok lányok!

Még mi is egyben vagyunk!

Ágci: ma én is visszaaludtam ahogy a párom elment dolgozni... Meglepõen a délelõtt közepén ébredtem, lassulok, kicsit fájogat a derekam.
Lehet, hogy közeledik az idõ? Kép Egy nap különbség papíron tudod...

Megvolt a 2. CTG is, és egy újabb UH. A kislány jól érzi magát odabenn. Kíváncsi vagyok meddig... Már egyre jobban türelmetlenkedem, minden este úgy fekszünk, hogy hátha holnap...
Ha éjjel kimegyek a párom félálomban: "Fáj a pocak?" Jól elvagyunk...

Mindenkinek minden jót! Ha tudok jelentkezem, és megkértem Jaminát írjon nektek ha megszületett a kisasszony... Kép

Pocok! Szorítok neked! Nem felejtettelek el...
Chris! A rakéta babát azóta is emlegetjük, kíváncsi vagyok milyen lesz...
Vigyázzatok magatokra és a babócákra!
Puszi mindenkinek: Niki K. holnap 38.
Niki K. 37 legvége

Any!Koszi, ra nem jottem volna!

Azoktol kerdezem akik mar a finisben vannak:Isztok malnalevel teat?Ami allitolag megkonnyiti a tagulast, ha majd itt az ido.En azt hallottam, hogy az utlso honapban kb fel liter a napi adag. Szoval, ha valainek van valamilyen tapasztalata vagy hallott mar rola, akkor engem erdekelne a velemenye!

Na ezt jol leirtam...

Tiduj
Tiduj

Sziasztok!

En is ujkent udvozlok mindenki ujat.

A kovetkezo keressel fordulnek hozzatok, lenne valaki olyan szives es megnezne nekem egy MagneB6-os doboz hatuljan az osszetetel aranyat. Sajna mostanra elfogyott es en balga veletlenul kidobtam a dobozt. Itt nalunk (USA) meg nem lehet a kettot egyben kapni, csak kulon B6-ot es kulon magneziumot. S nem szeretnek egyikbol sem tul sokat szedni. Postan meg nem akarok kuldetni, mert mar ket csomag nem erkezett meg. Nem igazan bizok benne.

MUMMY! En is ugy vagyok mindennel mint te. Mi eldontottuk hogy januar kozepe februar eleje elott nem veszunk semmit a babonak. (aki marcius vege fele fog elorelathatolag erkezni) Ez nalunk is kicsit babonas, senki nem vesz a csaladban a babonak semmit a 6. honapig. Meg amugy is szeretek elotte jol korulnezni.

ANY! Ne felj, a babaval biztos minden rendben, ha aggodsz az nem jo a picurkanak sem. Igaz en is izgultam, de az orvos megnyugtatott es kozolte, hogy jobb ha nem izgulok annyit. Szerinte fo a nyugalom. Meg annyiszor tevednek, az unokatesomra is rahoztak a szivbajt, felhivtak telefonon, hogy az AFP-je rossz, azonnal menjen be a korhazba. Gondolhatod, hogy hogy erezte magat. Rohant, csinaltak nala magzatviz vizsgalatot es egy csomo egyeb vizsgalatot, majd egyszer csak szoltak a laborbol a korhazba, hogy bocsi, de veletlenul elneztek a szamokat, az AFP-je tokeletes. Es hogy mindenki tevedhet.Jo mi, ha ketszer raneztek volna a papirra egy csomo mindentol megkimelhettek volna. A baba azota megszuletett tokeletes egeszseges. Itt nalunk nem kotelezik a kismamakat az AFP vizsgalatra, mondvan tul nagy a hibaszazalek. Megkerdezik, hogy akarja-e az ember vagy sem. En persze akartam. Meg a nagy hibaszazalek mellet is erdemes megcsinaltatni. Hisz ha jo az eredmeny az megnyugtatja az orokosen aggodo kismamat.

Hu, de hosszura sikerult. Bocsi,

Boldog babavarast mindenkinek!

Andysj
Andysj

Sziasztok Csajok!

Újabb kisbabáról szeretnék beszámolni!

Tegnap este 20.38-kor Rebinek megszületett a kislánya Ildikó Csenge. 2800g és 52cm és a mama elmondása szerint a világ legszebb törpicsekje! Kép
22 órán keresztül voltak joslófájásai, majd 2 óra alatt megszületett a baba!
A legfurább számomra, hogy hétfõn délután 1 órát álltunk a trolimegállóban és dumáltunk! Lehet, hogy ez is közrejátszott a szülés megindulásában?

Na most végigolvasom a mai termést!
Pusz,
Zafi

Ui. Kata007: 5 nappal a kiírás elõtt született a kiscsaj!
Zafi

Szia mindenkinek!

mummy!
Nekem nincsenek fenn képeim, de hétvégén rászánom magam és teszek fel egy párat.

Any!
Nekem az orvosom mondta, hogy ha szükség lesz a genetikai beavatkozásokra akkor ne vaciláljak, telefonáljak Debrecenbe.
Nem tudom hol laksz... Én javasolnám, hogy egy telefont megér egy olyan klinika, ahol ezzel foglalkoznak. Ha rám hallgatsz, akkor inkább egy ilyen helyen csináltasd meg a 12. heti UH-ot. Egyeltalán nem biztos, hogy szükség van a magzatvíz vizsgálatra. De ahol célzottan csinálnak minden UH-ot, és 16 hetesen nem csak AFP-t néznek, az már megnyugtatóbb mint ahol futószalagon megy minden. Látod Chrisnek sem volt szüksége a beavatkozásra pedig idösebb mint mi, viszont jobban figyeltek rá, mint általában.
Kinél voltam? 06-(52)411-600/4049 vagy 06-(52)417-144/4049 A doki változik, de keresd Szabolcsiné Burai Ildikót. Minden kérdésedre válaszol (nagyon szimpi már a hangja is), és idöpontot ad ha mégis vállalod, hogy felkeresed öket.
Tudod mi is nagyon tanácstalanok voltunk, de végül döntöttünk. Ha beleesek abba az 1 %-ba és elvetélek, akkor még mindig lehetek újra terhes. Viszont ha nem vállalom és szülök egy Down kórós gyereket, egész életemben bánni fogom, hogy a vizsgálattal ezt elkerülhettem volna.
Tudod amikor kedden ott voltunk volt ott egy család is. Apa, anya, kb. 10 év körüli fiúcska és egy kb. 8 év körüli Down kóros fiúcska. Hát amikor a férjem meglátta a beteg kisfiút, azonnal a fülembe súgta, hogy na látod ezt kerüljük mi el, azzal, hogy itt vagyunk.
Ja, a táblázatunkba nem akarsz bekerülni? Vagy annyira gyakran nem vagy netközelben??

Andysj!
Ez van a dobozom hátulján:

470 mg magnesium lacticum dihydricum (=48 mg magnézium) 5 mg pyridoxinium chloratum (B6 vitamin) filmtablettánként.

Remélem segített... Kép

és akkor a mai pocaklakós táblázat:

<pre>
PK 2.c. 42 hét 3 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Merci 41 hét Budapest 29 év nov. 1.
Viki 2.c. 40 hét 2 n Budapest 29 év nov. 7. 1.b.
Tikk 39 hét 3 n Budapest 26 év nov. 14. 1.b.
Rebi 39 hét 2 n Budapest 30 év nov. 12. 1.b.
Móni 3.c. 39 hét 0 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 38 hét 6 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 37 hét 6 n Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Ágci 37 hét 5 n Szeged 27 év nov. 24. 1.b.
Viráganya 4.c. 37 hét 0 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Gabi 1.c. 37 hét 0 n Nyíregyháza 27 év nov. 29. 2.b.
Zsuzsi 3.c. 36 hét 6 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Laura 8.c. 36 hét Budapest 29 év dec. 6. 1.b.
Beja 8.c. 35 hét 6 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 35 hét 4 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 35 hét 3 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 34 hét 6 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 34 hét 5 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 34 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 34 hét 3 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 34 hét 0 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 33 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 34 hét 0 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
BMárti 1.c. 33 hét 3 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 33 hét 3 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata 33 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Kata2 3.c. 33 hét 2 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kisbence 33 hét 4 n Budapest 31 év jan. 1. 2.b.
Betti 4.c. 33 hét 4 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 32 hét 0 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Zafi 32 hét 2 n Budapest 26 év jan. 4. 1.b.
Mamacica 1.c. 30 hét 4 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 30 hét 0 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Zsú 29 hét Budaörs 28 év 1.b.
Chris-Klári 29 hét 3 n Budapest 36 év jan. 20. 1.b.
Ildikó 3.c. 29 hét 1 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
Moncsi 1.c. 29 hét 1 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 28 hét 4 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
Kustyi 28 hét 3 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
TKriszta 1.c. 27 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Klári 1.c. 27 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 27 hét 4 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 27 hét 3 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Menta 1.c. 27 hét 1 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
Juca2 27 hét 3 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Kinga 1.c. 27 hét 0 n Maglód 33 év 4-5.b.
SJMóni 3.c. 25 hét Budapest febr. 14. 1.b.
Tünde 26 hét 0 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
Nyuszimanó 3.c. 25 hét 0 n Finnország 26 év febr. 21. 1.b.
Andysj 4.c. 20 hét 4 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
Kele 0.c. 19 hét 6 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
Krita 6.c. 18 hét 0 n Nyíregyháza 26 év ápr. 11. 1.b.
Mummy 17 hét 5 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
szanti 2.c. 17 hét 3 n Portugália 24 év ápr. 15. 1.b.
Száva 17 hét ápr. 17. 2.b.
Csilla1 1.c. 14 hét 0 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
Dojika 1.c. 11 hét 6 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
margaréta 6.c. 11 hét 5 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
Norci 5.c. 10 hét 4 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
Kata007 4.c. 10 hét 3 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
Erika2 12.c. 9 hét Százhalombatta 27 év
Pucúr 4.c. 7 hét 6 n Budapest 29 év 1.b.
Beszti 13.c. 6 hét 0 n Szigethalom 26 év júl. 4.
</pre>

Kata007
Kata007

Hát akkor az elözö táblázatban már ne izguljatok Rebiért KépKépKépKép

Zafi!
Mond meg neki, hogy nagy gratula a babucihoz, és sok-sok tejcsikét!

és akkor itt a másik táblicsku is Kép :

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Cseri Boglárka 3400 g, 49 cm 2001.07.28
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12 ( + ) 5 nap
Pocok Anna Lara 4100 g, 57 cm 2001.09.28
Manka2 Benedek Artúr 3450 g, 52 cm 2001.10.10
Beáta Martin 3760 g, 55 cm 2001.10.11 ( + ) 1 nap
Adri Marcell 2600 g, 48 cm 2001.10.14 ( - ) 10 nap
Lara Hanga 3480 g, 50 cm 2001.10.24
Király Kati Bence 3400 g, 53 cm 2001.10.28 napra pontos baba
Andiv Márkó 3000 g, 54 cm 2001.10.29 ( + ) 1 nap
Helga Gedeon 3160 g, 49 cm 2001.10.31 ( - ) 10 nap
Katus Kristóf René 3690 g, 49 cm 2001.11.07 ( - ) 19 nap
Rebi Csenge 2800 g, 52 cm 2001.11.07 ( - ) 5 nap
</pre>

Kata007
Kata007

Szia Tiduj!
Én két napja kezdtem el inni, mert én is több helyen olvastam jótékony hatásáról. Mivel én nem igazán bírom a gyógyteák ízét, csipkebogyóval keverem+mézzel. Majd meglátjuk bejön-e.
Ágci
Ágci

Kata007!

Csak egy kis pontosítás, Rebi babájának a neve Ildikó Csenge, csak a rend kedvéért Kép
Egyébként majd holnap benézek hozzá, mert kifúrja az oldalamat a kíváncsiság, majd este beszámolok!

Zafi
Zafi

Sziasztok Lányok!

Nem vitát akarok indítani csak leírni a véleményemet. Engem nem érdekelt túlságosan az AFP, mert ha tudnám, hogy Down-kóros, akkor sem vetetném el. Õ is ember és ha tudnátok mennyi báj és szeretet szorul beléjük! Persze megértem a másik oldalt is.

Tiduj!

Abból ítélve, hogy mennyit írtál, jól vagy. Ez jó!! Már féltem, hogy valami baj van és azért nem jössz tornára. Gyere ám ha tudsz, várunk!

Cory! Kicsit furcsán tudom elképzelni a mózeskosarat köztünk, szószerint egy fal. Vagy félreértettelek?

A Vészhelyzetes témához annyit, hogy az I. Nõi-n láttam sok 700-800-900g-os kisbabát. Olyan édik! És azt mondta a fõorvos asszony, hogy a legtöbbjüknek bõven van esélye arra, hogy teljesen szépen felfejlõdjenek! Elõször alig mertem õket felemelni meg ilyenek, aztán meg már azon csodálkoztam amikor egy normál súlyú újszülötett emelgettem, hogy " jé deszép nagy ez a baba!" Kép

Nagyon gratulálok Rebinek! Sok-sok örömet a kislányához!

Mindenkinek minden jót! Jó pocakosodást!

Menta (27hét 1nap)
Menta

Sziasztok!
Én a bodza-szörprõl is azt hallottam ,hogy gyorsítja a tágulást. (Már be is szereztem Kép )

Zsunya!
Ha már régen van cicád akkor nagyon valószínû , hogy már régen átestél a fertõzésen. Anno én is érdeklõdtem a nõgyógyásznál és az állatorvosnál és mind a kettõ ezt mondta. Azért megnézték a vérem és tényleg túl voltam rajta. Azért mindenképpen javaslom a vizsgálatot!

Norci!
Múltkor nekem is integetett a törpi. Nagyon édes volt , én meg csak olvadoztam! Kép Járt keze - lába.Remélem azért kicsit nyugisabb lesz mint a komoly nagytesója!Kép

Én még mindíg esküszöm az átalakítható mélykocsis babakocsira! Nekünk az elsõnél is nagyon bejött.
Különben én még nem láttam olyan 3funkcióst amihez nem volt lábzsák.

Üdv
Kanga
Kanga-Zsebibaba

Kata007!

Köszi a választ. Debreceni vagyok, és már voltunk is a genetikán. Azt hiszem akirõl írtál, Õ az asszisztensnõ. Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy megbeszéltétek-e valamelyik genetikussal elõre, hogy Õ fogja végigkísérni a vizsgálatokat, vagy csak a rendelésre mentetek, ahol azzal beszéltetek, aki éppen ott volt. Ugyanis én nem kaptam ennyi felvilágostást a vizsgálatok sorrendjérõl. De lehet, hogy csak nem volt szerencsénk. Mindenesetre a következõ kontrollon (11 hét) érdeklõdök ezekrõl, amikrõl írtál. Azt hiszem én is úgy döntöttem, hogy mindenképpen megcsináltatom a magzatvíz vizsgálatot.

Gyakran vagyok Netközelben, majd utánanézek milyen adatok is szükségesek a táblázathoz.

Köszi!

Any
any

Kanga!
Persze csináltatok vizsgálatot. Holnap megyek vérvételre. Csak anyámat akartam végre leszerelni.

Kata007!
Én is szeretnék feliratkozni a listára. Nincs még idõpontom, és nem tudom mi az n, és mi a b. Amúgy Zsunya, 25 év és 6.c, és elsõ gyermek.

Köszi
Zsunya
zsunya (zsunya)

Sziasztok!

Kata007!
Kérdezted, hogy lehet különbség a kiirás napja és aközött, hogy ki éppen hol tart.
Nos lehet 2 ember a menzesz alapján számitott ugyanazon héten és napon, mégis a szülés várható idöpontja nem egyezik. Ugyanis ez attól is függ, kinek hány naposak voltak anno a ciklusai, mikor volt a peteérés, uis a dokik ezt is bekalkulálják. Szóval szerintem nincsen semmi elirásKép

Mummy!
Osztom a véleményedet, hogy babonából nem szabad elöre vásárolgatni. Persze az infokat begyüjteni azért már itt az idejeKép De a döntés pillanatában aztán úgyis meggondolja magát az ember, tapasztalatból mondomKép

Nem meséltem még nektek, mert mindig olyan hosszúra sikerült eddig a hozzászólásom: megvan az elsö babacucca Nyuszimanónak. Tudjátok, babakocsit akartunk otthon venni, mert itt nem volt olyan, amilyent szerettünk volna.
Szóval a leendö apai nagyszülöktöl kaptuk, nem is számitottunk ráKép Szerencsére a repülön se volt vele semmi gond, épen kikerült. Végül a Hauck Rio air 6 mellett döntöttünk, de pusztán a finnországi viszonyok miatt. Ez tökéletesnek tünik, de Mo.-on biztosan nem ezt használnám, hanem a már sokat dicsért Gracokat (ebböl is az Ultimát, Espiritet!!!!)vagy a Peg Perego Veneziát (vastagabb pénztárcájúaknak a Milánót ajánlanám).
Ha valakit érdekel mégis ez a Hauck légkerekes tipus, szivesen mesélek róla, tényleg szuperKép

Na most megyek, bedurrantjuk a szaunát, relaxálunk egy kicsitKép Ja most -4 fok van kint, csontra fagyott a hó, és annyira karácsonyi hangulat van mindenhol, gyertyák égnek az ablakokban....És ez annyira szépKép

Jó éccakát mindenkinek!
Nyuszimanó 25hét0nap
Nyuszimanó25.

Any és Zsunya!

A táblázathoz kell:
- hanyadik ciklusban sikerült a baba
- hány hét és hány napos a terhességetek
- hol laktok
- hány évesek vagytok
- hanyadik ez a baba akit most vártok

Ha külditek az adatokat, beírlak benneteket.

Any!
Kérdezz rá!!! Nekem most csináltak hüvelyi UH-ot, és két hét múlva rendeltek vissza a 12. heti célzott UH-ra. Akkor mérik majd a nyaki redöt. Ne izgulj, nem esnek neki rögtön a magzatvíznek, és ez annyira megnyugtató.

Kata007
Kata007

Norci!

Tényleg jobban vagy? Úgy örülök, de én sem kiabálom el, nehogy újra elkezd. KépKépKép

Azért piszkosul sajnáltalak.

Pussz!

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Kata007! Koszi a gyors valaszt! Kép Nekem ez nem mond tul sokat, de az orvosomnak es a patikusnak biztosan nagyon sokat fog segiteni.

Igaz en meg uj vagyok, de ismeretlenul is szeretnek gratulalni Rebinek a kislanyhoz! Jo babazast! Kép

S ezzennel csatlakoznek a kislanyt varok soraba, nemreg kiderult, hogy a masodik babonk is kisasszony lesz. Kép

Kellemes ejszakat minden babavaronak es babusnak!
Andysj (20het4nap)
Andysj

Sziasztok!

Olyan régen nem emlegettük (szidtuk Kép) a védönöket! Kortársaim! Titeket mostanában hanyagolnak, vagy csak már megszoktátok?!?!

Engem két hete felhívott a területileg illetékes védönéni, és bejelentkezett október 27.-ére látogatni. Gondolhatjátok, szép rendet csináltam, és vártam öt egész álló nap, a boltba kenyérért se mertem lemenni, nehogy aztán szó érje a ház elejét, hogy megbeszéltük, és én meg nem voltam itthon. Talán mondanom sem kell (vagy talán eddig meséltem is már), nem jött.

Na, ma délben (pont délben!) beállított. Persze szaladt az egész lakás, egyébként se vagyok egy nagy rendmániás, de az éppen aktuális kupival önmagamat is messze felülmúltam. Égett a bör a képemen, miközben annyi helyet csináltam, hogy le tudjon ülni. De ez még elment volna, ha hozzá nem fog a tájékoztatásomhoz... Kép Szóval amit ma megtudtam:
1. A terhesség utolsó 6 hetében (szerinte!) és a szülés utáni elsö 6 hétben tilos a szex. Ennyi idöt egyetlen férfi se bír ki, szóval készüljek fel rá, hogy a férjem meg fog csalni, de ez persze érhetö ilyenkor.
2. Adjak a külsömre és törödjek a kispapával sokat szülés után is, hátha akkor legalább elhagyni nem fog.
3. Mivel apás szülést tervezünk, készítsem fel öt a traumára, mert a szülés alatt iszonyúan szenvedni fogok, és ettöl a látványtól a férfiak gyakran hosszú távra kikészülnek, és a házasélet helyrehozásához jó sokáig pszichológushoz kell majd járnia.
4. Ha megyek vásárolni a gyereknek, ésszel csináljam ám, mert a kismamák többsége megvesz minden hülyeséget, csak mert "olyan édi", aztán majd nézhetek bután, hogy van egy tucat cumink, amiböl egyre se lesz szükség, de nincs egy árva orrszívónk se!

Én meg ott hallgatom védtelenül, és még csak el se küldhetem a jóbüdösfenébe, hiszen a szabad orvosválasztás lehetösége adott, de a védönöjét sajna nem választhatja meg az ember... Kép Ez a nö még évekig rendszeresen ide fogja dugni a tudálékos hülye fejét, kénytelen az ember lánya jó képet vágni hozzá.
Ok, az 1.-tal kapcsolatban úgy voltam vele, ha így túl az ötvenen még nem jött rá, hogy a férfiak nem üres kefélögépek, akkor neki már úgyis késö... Kép
A 2. kijelentés elsö felében még igazat is adtam neki, tényleg idöt kell szánni a kispapákra a szülés után is, legfeljebb a közlés második felén méltatlankodtam lélekben egy kicsit. Én bizony nem azért figyelek oda a férjemre, nem azért szeretem és kényeztetem, hogy el ne hagyjon, hanem mert nekem ez jól esik. De végül is belügy, ez az én perverzióm. Kép
A 3. kijelentésétöl is égnek állt a hajam, elvégre sok kispapáról hallottam már itt a babaneten, aki meghatott boldogsággal emlékszik az együttszülésre, a "mert maga szenvedni fog!" kijelentése meg egészen úgy hangzott, mint egy átok. Kép Éppen most hétfön hallottuk a szülés-felkészítön, hogy a természetes fájdalmat jelentösen fokozza a kismama félelme, és az a környezete által belebeszélt tudat, hogy szülni milyen nagyon iszonyúan borzasztóan fájdalmas... Hát nesze nekem, védönöi felkészítés a legrosszabra, így tutira csak kellemesen csalódhatok?!?!
Aztán mikor ott tartott, hogy úgyis olyan hülye vagyok, hogy 10 cumit veszek, akkor már nem bírtam tovább, és angyali mosollyal közöltem vele, hogy hát igen, elsö baba lesz, ráadásul én csak egy buta informatikus vagyok, nem is értek ezekhez dolgokhoz. Nem is mernék egyedül elindulni, még szerencse, hogy a növérem eljön majd velem bevásárolni vasárnap, ö majd tudja mit vegyünk (itt a védönéni halkan közbecöccögött), neki 3 fia van, és a szakmája védönö... KépKépKép Na, erre a banya megomlott, és 2 percen belül távozott. Lehet, hogy ezt az adut sokkal hamarabb ki kellett volna játszanom?!?! KépKépKép

BMárti
BMárti

Akkor küldöm az adatokat:
- második ciklus
- 8 hét 4 nap
- Debrecen
- 34
- 2. baba

Köszi
any

Sziasztok!

Bocs, hogy ilyen hosszúra nyúltam az elöbb, ebböl is látszik, hogy túlságosan ráérek Kép, meg abból is, hogy visszakeresgéltem a baba-mamás táblázatból hiányzó adatokat. Kata007! Egészítsd majd ki légyszives:

Cseri augusztus 10.-re volt kiírva, tehát az ö babája 13 nappal korábban jött a vártnál. Jó nagy elözés lett volna, ha nem eredetileg is ö a listavezetö. Kép
Tvica szeptember 5.-re várta a babát, tehát az övé 1 napot "sietett".
Pocok kislánya szeptember 20. helyett érkezett 28.-án, vagyis +8 napot váratott magára.
Manka2 október 18. helyett szült meg már 10.-én, az is 8 nap, csak minuszban.
Lara is a 8 naposok táborát szaporítja, október 16.-ra várta Hangát, aki 8 nap késéssel érkezett. Úgy tünik a lányok lustábbak?! Kép

BMárti
BMárti

Sziasztok Kismamák!

Szia Mariann!

Igen, valószínû, hogy dec. 10-én már itthon leszünk. Még nem tudom, hogy fizetõs szobát fogok-e választani. A párom nagyon preferálja (a zuhanyzó miatt), én viszont nem tudom, érdemes-e kifizetni ennyit azért (4 v. 5.000,- / éjszaka), hogy ne kelljen köntösben a látogatók elõtt a folyosón végigcsámpázni a zuhanyzóba menet. Végül is majd ott és akkor lehet csak eldönteni, ha beérkezem majd a kórházba. Ezt úgysem lehet elõre lefoglalni, mint a szállodai szobát. Kép
Egyágyasban nem szeretnék lenni, mert akkor teljesen egyedül lennék, a kétágyasnak pedig az a rizikója, hogy vajon kivel leszek egy szobába.
És te?

Húúú, Vikóca, nagyon szorítok neked!!! Kép

Niki! Minden jót neked is, vigyázz nagyon magatokra, szorítok nagyon! Kép Én egyébként nem szoktam elárulni a kislányunk nevét (Romola) senkinek. És pontosan emiatt, ami veletek is történt: engem senki ne nyaggasson azért, mert neki nem tetszik a név. Mi köze hozzá? Különben is, nekem tetszik a Leila név!

Szia GTünde, Szanti, Margaréta, Kanga-Zsebibaba és Zsunya! Így a 36. hét végén nagyon örülök, hogy így jön az "utánpótlás"! Könnyû terhességet, sok boldogságot kívánok nektek! Kép Kép Kép

Szija Beja! Örülök, hogy jelentkeztél és a legjobbakat kívánom neked!

HPetra! Ez jó, én is a Péterfyben fogok szülni. Kép

BGabi! Nagyon eltûntél! Jól vagytok? Légyszi jelentkezz!

Márti! Utólagos engedelmeddel jókat szórakoztam a védõnénis történeteden. Bár gondolom, te kevésbé találtad szórakoztatónak. Kép Az enyém egy tündér, pedig õ sem fiatal. Biztos a tied irigy, hogy amikor õ szült, a férje még nem mehetett be vele, és - gondolom - õt annak idején megcsalta a férje.

Puszi mindenkinek: Laura
Laura36

Szia Laura!

Örülök, ha jól szórakoztál, így már nem szégyellem annyira, hogy ilyen hosszúra nyúlt a történet. Kép
Egyébként magam se tudtam, sírjak vagy nevessek rajta, valahogy annyira groteszk volt. Kép

BMárti
BMárti

BMárti!

Köszi, mindenkit javítottam.
Részvétem az "aranyos védönénihez".
Tényleg! Mi van ha az ember elküldi a védönöt a fenébe????

Kata007
Kata007

Én is küldöm az adatokat:
- hatodikdik ciklus
- 11 hét nem tudom hány nap
- Budapest
- 25
- elsõ baba

Köszi
Zsunya
zsunya (zsunya)

Zsunya!

Mikor volt az utolsó mensid?

Kata007
Kata007

Szia Kata007!

A védönö mindig lakóhely szerinti, és még így, lakótelepen se lehet elcserélni, hogy nekem a másik utcai a szimpatikusabb. Állítólag azért van így, hogy senki ne kerülhessen ki az egészségügy szent látóköréböl. Belátom én, hogy sok esetben fontos lehet, veszélyeztetett gyerekek, gyermeknevelésre alkalmatlan körülmények felderítésében, és abban, hogy akik nem elég lelkiismeretesek önszántukból, azokra is biztosan ránézzen valaki. Persze elvileg a védönönek valami tanácsokat adó, ránk figyelö, az egsézségügy útvesztöiben eligazító, ezer buta kérdésre is türelmesen válaszoló, segítö barátnõ vagy családtag féleségként kellene megjelennie, nem egy mindent jobban tudó, hülyének nézö, kioktató vaskalapként, de ez már alkati kérdés...
Szóval elküldhetném a fenébe, csak nem menne el. Neki munkaköri kötelessége figyelemmel kísérni a körzetébe tartozó babák életét magzat koruktól kezdve. Vannak rá szabályok, hogy milyen idöközönként kell meglátogatnia, hogy az otthont is lássa, a körülményeket felmérje, stb. Gondozási naplót vezet, és bizonyos felelösséggel is tartozik, pl. ha valami szörnyüség történik egy pici gyerekkel, akkor elövehetö, hogy miért is nem látta elöre, hogy zür van a családban.
Szóval ha ma összevesztem volna vele, akkor is eljött volna egy hónap múlva újra, csak sokkal undokabb lett volna velem.

BMárti
BMárti

Hát én még nem ismerem a védönömet, mert a tanácsadáson helyettesítették, de elöre kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz.
Érdekes lesz majd, ha a 3. terhességemnél elkezd nekem ilyen hülyeségeket beszélni KépKépKép
Magamat ismerve talán megjegyzem majd, hogy már ne is haragudjon, de kétszer már túlestem ezen, csak tudom mit és hogyan kell csinálni...

Kata007
Kata007

Kata007!
Augusztus 7. De valószinûleg nem félidõkor van peteérésem, hanem a menstruáció elõtt egy-két nappal. Ez nem számit?

Zsunya
zsunya (zsunya)

BMárti!

Nehogy már mindent elhiggy neki!! (a védönönek)
Annyi hülyeséget tudnak összehordani (tisztelet a kivéltelnek.)
Pl. a szomszédunknak jó tejcsizett a babája, gyarapodott is, csak még nem telt le az az idö, ami alatt vissza kellett volna nyernie a születési súlyát, erre a védönö tápszereztetni akarta. (Persze az anyukat nem tette: 4. gyereke volt!)
1. A szexröl: sokan ajánlják, hogy elötte 6 hétig ne legyen, mert beindíthatja a szülést (más ellenjavallata nincs, föleg zárt méhszájnál). De ha pl. túlhordod, akkor esetleg még jól is jöhet!! KépKép Egyébként mi nem tartottuk be, és senkinek semmi baja nem lett. Ha valami kétséged van, inkább az orvosodat kérdezd. A párod emiatt nem hiszem, hogy félrelépne, az enyém nem tette, ö a világ legdrágább férje (nekem..)
3. abszolút hülyeség. Ha zavarja a vér, akkor tényleg rosszul lehet, de az enyém jobban birta az egészet, mint én (végülis én szültem). Nagy élmény volt neki is, utána (és még most is), ha olyanokkal találkozunk, aki éppen most szültek, vagy hamarosan fognak szülni, lelkendezik egy sort, és azt javasolja a papáknak, hogy ki ne hagyják. A házaséletünkkel semmi gond.KépKép

Az én védönömmel meg pl. az a baj, hogy már (szerintem) a terhesgondozást se végzi helyesen. Pl. a szomszédunk kb. 18-19. hetes, de még csak egyszer látta, amikor 6 hetesen felvette az adatait, normális ez?
Anno az elsö terhességemnél (még máshol laktunk), havonta kellett látogatni, aminek volt is értelme, mert a dokim se súlyt, se vérnyomást nem mért, és csak ritkán (ahogy orvosliag kellett), csinált vizeletvizsgálatot (a védönö olyan lakmuszpapirszerüvel mindig csinált).
Szóval nem is tudom, hogy mi lesz, mert azt hiszem, a vérnyomásom pl. fontos lehet. (kérjem meg a dokit, vagy járjak gyakrabban a védönöhöz (KépKép).
Ja, hozzátartozik, hogy a fiam májusban múlt két éves, elküldött minket dokihoz az ilyenkor szokásos státuszvizsgálat (súly, hosszz stb.) miatt. Aztán az eredményért azóta sem jelentkezett (pedig az orvos nem küldte el neki!).
(Én meg persze nem törtem magam, hogy megkapja...Kép)

Beszti (6 hét, 1 nap)
Beszti

Kedves Pocakosok!

Itt a péntek:-)))

Kedves BMárti!
Úgy látom, ez nem a te heted volt...!
Csak annyit fûznék hozzá a védönénihez: nekem az 56(!)éves apukám szinte elsönek mondta el, az 1.2. témához a véleményét. Mikor én születtem 27 évvel ezelött, már az ö védönöjük is haladóbb szellemü volt, mint amit írtál. A hugom 2 évvel fiatalabb nálam. Anyukám mikor terhes volt vele, már máshol laktak. Az ottani védönö hasonló hülyeségeket akart nekik beadni, mire az apukám finoman, de közölte vele, hogy ismerik a témát, mivel már van egy egészséges kislányuk (mondanom sem kell, hogy a védönönek nem volt gyereke). Szerintem az orvossal beszélj inkább, ha kétségeid lennének, de amíg zárt a méhszáj semmi probléma nem lehet!!! De gondolom a növéreddel mindent meg szoktatok beszélni:-)
A héten beszélgettem egy nagyon kedves védönövel, aki mondta, hogy sajnos sokan (csakis igénytelenségük miatt) nem képzik magukat tovább, és ilyen hasonló, elmaradott nézeteket próbálnak átadni az anyukáknak. SAJNOS!!!
Nos, lehet, ha 1-2x nem engednéd be, majd megtanulná, hogy a megbeszélt idöpontba látogasson meg téged. De legalábbis telefonáljon elötte oda. (szégyen nem szégyen, én volt már olyan, hogy kupi volt, és nem nyitottam ki az ajtót, hi-hi) Végülis nagy a város, és éppen boltban is lehetsz...
Ja, még csak annyit, ha nektek van pénzetek, mindenféle babakütyüre, akkor miért ne vásárolhatnátok... Szerintem olyan jó, hogy ilyen nagy a választék, jó pár éve még úgy irigykedtem, hogy még az NDK-ban is jobb és tetszetösebb holmikat lehet kapni, nem beszélve a nyugati országokról...

Beszti, nálunk kötelezõen havonta kell járni körzeti terhestanácsadásra. Az adott rendelésen már elöre beírták a következö idöpontot a kiskönyvünkbe,és a nevünket egy külön füzetbe is! Szerintem ne hagyjátok magatokat!

Bocsi, hogy hosszúra sikerültem, de nagyon fel tud háborítani, ha ilyeneket hallok!
Ágci
Ágci

Laura, Zsófi

Köszi, hogy érdeklödtök utánam, jól esik.
Gyakorlatilag megvagyunk, csak már rettentöen nehezen viselem. Hatalmas a hasam, rettentöen akadályoz a mozgásban. Aludni, ülni, állni nem tudok, állandóan fáradt vagyok. Ismeretlen nekem ez az érzés, mert az elsö terhességemnél egyáltalán nem voltak ilyenek, a hasam fele ekkora volt, semmi problémám nem volt. Szóval nagyon szeretnék már túl lenni rajta.

Puszi:
Gabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok!
Tiduj!
SZVSZ-Szerény véleményem szerint.

Zafi!
Ha "túlhordásom" lenne erre a "kibeszélére" lehet nálad jelentkezni?Kép

Bmárti!
"Egyik fülemen be másikon ki". Nálam bevált.
Hát én is jókat rötyögtem.Kép
Fantasztikusakat tudnak produkálni. Nekem az exsógornõm volt védõnõ. Hát......Kép

Katusnak és Rebinek: GRATULA Kép
Sok tejcsit, és hamar átaludt éjszakákat.

Sok pusszz! Chris
Chris

Szia BMárti !

hát te hihetetlen türelmes vagy. én egyszerûen kidobtam volna. nem tudom itt Pesten mennyire szigorú ez a területi védõnõhöz tartozás, de én nem a falunkbeli védõnõvel fogom tartani a kapcsolatot. aranyos, negédes, elmúlt 40 és egy gyereke sincs. szóval engem ne oktasson, fõleg hogy a 2.gyerekem várom és ez mellett pont 6 gyerek születését és elsõ 3 hónapját asszisztáltam végig.a húgom Kuwaitban és mindkét lánya születésénél kint voltam és az elsõ hetekben is. tehát a gyakorlatból nem estem ki.

a szomszéd faluban él az a védõnõ aki akkor volt nálunk védõnõ mikor a fiam született/15 éve/ és vele teljesen elégedett voltam/vagyok. többszörös nagymama és nagyon reális. a gyerekorvossal se vagyok elégedett.inkább feljövök majd Pestre a homeopata gyerekorovoshoz. szabad választás van.

amiket mondott neked aszerint szerintem buggyant.
a szex mindenkinek jó,a babát is elõkészíti a születésére a méhösszehúzódás ami az orgazmuskor történik. és ha nyitott a méhszáj az utolsó hetekben akkor legfeljebb nem "hagyományosan" csinálja az ember. ezerféleképpen lehet örömet okozni a másiknak.szülés után is.

a papás szülés nem azt jelenti hogy az apuka ezentúl impotens lesz. különben is lehet hogy már az elején elájul és akkor nincs ami stresszelje...
/vicc/
a vásárlásokban pedig direkt az a jó hogy sokszor egy csomó felesleges dolgot is megvesz az ember és azt utána elpasszolhatja a családban.

na kimérgelõdtem magam. azt írtad hogy informatikus vagy. mit csinálsz ha nem titok?
én is a számtechben dolgozom csak azért kérdezem.

Kisbence
Kisbence

Márti!

Hát én tuti kiosztottam volna. Ez hülye, vagy mi???? IGENIS választhatsz másik védönöt, én is megtettem volna, de a többi sem volt szimpi, így tök mind1. Engem több honapja nem látott, legutobb igérte, hogy majd felhív. Tojik ránk, de nem hiányzik.
Onnan tudom, hogy választhatsz másik védönöt, mert a barátnöm megtette másfél éve, mikor a kislánya született. Semmi gond nem volt belöle.

Laura! A Romola nagyon különleges, szépen csengö név. Nekem nagyon tetszik! Kép

Lányok, én eszméletlenül várom a pici lányunk megszületését. Hihetetlen, hogy pár hét mulva egy igazi kicsi emberkére kell vigyáznunk, szeretgetnünk, nevelgetnünk. Annyira várom már!!! Kép És annyira nem érzem magam felnöve a feladathoz, olyan gyerek vagyok még néha a férjemmel együtt. De nyilván bele fogunk jönni mi is.

Szoval akkor mégegyszer: vigyázzatok magatokra, ideiglenesen elbucsuzom. Ma vagyok utoljára 14,00-ig, aztán ha majd lesz otthon net. Ha meglesz a babánk, értesítlek benneteket. Mindannyiotoknak sok sikert, boldog babavárást kivánok, a pici babáknak sok tejcsit, és jo egészséget. Már most kegyetlenül hiányoztok, sajnálom, hogy nem leszek köztetek. KépKépKép
Hát mi lesz velem igy egyedül, nélkületek??? Kép

Pussz,

Niki 36. hét
Niki

Sziasztok Lányok!

Már régen nem jelentkeztem, ugyanis hazaköltöztettem a munkahelyemet, viszont itt az internet-kapcsolat egyelõre analóg vonalon megy, úgyhogy megõszülök, mire betöltõdik egy oldal.

Jó látni, hogy ennyi új anyuka van, és ezúton is sok-sok örömet kívánok nekik a babákhoz.

Védõnõ: hát az enyémet én is csupán kétszer láttam, kétszer meg azt, aki helyettesíti, ugyanis itt (legálábbis én így látom) mindenki valakit, valahol helyettesít. Szóval káosz van. Különösebben nem izgat a dolog, mert sok újat nem mondanak.

Babócánk szépen beállt fejjel lefelé, és most már így ficánkol. A legutóbbi vizsgálaton mondom a dokinak, hogy a 27. héten vagyunk, akkor azt mondta, hogy ez a baba már bizony nagyobb!!!
Egyébként, Kata007, lehet, hogy majd javítani kell a táblázatban az adataimat, ugyanis megnéztem a naptáramat és ott a 40. hét január utolsó hetére esik, viszont szülési dátumnak eddig február 13. volt megadva. Legközelebb, ha megyek a dokihoz, majd tisztázzuk, hogy mikor is kellene tulajdonképpen szülnöm??

Tegnap kiokítottak minket a szülésrõl, megnéztük a szülõszobát is. Most éppen senki nem volt bent. Amilyen szerencsénk van, biztos akkor fog mindenki szülni, amikor mi, és így nem lehet benn a papa (ugyanis itt csak max. 2 papás szülés mehet egyszerre)! Na, azért reménykedünk.

Mostantól megpróbálok gyakrabban benézni!

Pussz
Juca2
Juca2 28

Sziasztok!

Kata007! Bocsi hogy csak am regaláok, de tegnap nem volt kedvem kimászni az ágyból, otthon maradtam.
Nekem az UH-on írta ki a gép a május 21-et, de szerintem ez még változni fog... Csak azért "ragaszkodom" hozzá, mert a párom szülinapja...

Elméletileg ma töltjük be a 12. hetet... :-)

Az új bbabákhoz gratulálok! És üdv. az új kismamáknak!

Dojika
dojika (dojika)

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?