Mancipont - üdv
Tényleg nem kell aggódnod, ha nincs választott orvosod. Nekem ugyan volt, de nem volt akkor még 2,5 éve magánrendelése, ergo egy fillért sem kapott, de mindig kedves volt. Megkérdeztem, hogy mibe kerül, ha azt szertném, hogy mindenképpen ott legyen a szülésnél. Azt mondta, hogy neki ez a munkája, és egyébként is kéri, hogy őt hívjam először, ha indulunk szülni, hogy a két gyerekéről gondoskodni tudjon. És azt is mondta, hogy ha nem kap semmit, akkor is szívesen vár a köv. terhességemmel, vagy akármilyen nőgyógyászati problémával/szűréssel. Azért adtunk neki a szülés után 20e Ft-ot, egy bon-bont és egy családi állatkerti belépőjegyet. Most már van magánrendelése, de a 38 hét alatt 4-szer "kellett" ott megjelennem (4x8e Ft). Mikor most másodjára terhes lettem, elkezdtem keresni másik orvost, akinek nincs magánrendelése, de nem nagyon találtam már ilyet az ÁEK-ben, és mivel a dokinőmet ismerem, bízom benne (komplikált volt az első szülésem), nagyon meg voltam vele elégedve, inkább kifizettem ezt a pénzt.
Susy - van esély a természetes szülésre, de azért próbálom nem beleélni magam. Most hétfőn voltam a dokinál. Azt mondta, hogy most nagyon úgy látja (ami persze nem készpénz, de most ez az esélyesebb), hogy Dorka nem nagyon akar egyedül megszületni. Még nagyon fent van, a méhszájam teljesen zárt. Lehet, hogy a köldökzsinór úgy van rátekeredve, hogy nem engedi lejjebb, vagy ki tudja miért nem akar lassan beékelődni. Azt mondta, hogy nem híve annak, hogy rögtön kés alá, de az eslő szülésemet nézve, hogy 31 óra vajúdás után is csak 2 ujjnyira tágultam inkább készüljek fel lelkileg a császárra. Utolsó hétig várunk, hogy esetleg beindul-e a szülés magától (ami persze még mindig végződhet császárral, mint Ambrusnál). Ha nem, akkor megvizsgál, hogy esetleg nyílt-e a méhszáj, és annak függvényében megbeszéljük a továbbiakat, hogy van-e értelme várni még, vagy kiír egy időpontot. Nagyon elszomorodtam
Tudom, hogy az a lényeg, hogy egészségesen szülessen, de azt hiszem ha ez is császár lesz, akkor ezt még nehezebben fogom tudni feldolgozni...
Pruncoke - remélem azóta már meg is oldódott Botond evés-hízás ügye
De ahogy a többiek is írták, tényleg ne aggódj. Ha jó kedélyű, alszik, nem sír sokat (ami persze relatív), akkor elég neki amit eszik. Nálunk a Gripe water az elején bevált, de utána sokkal rosszabb lett. Az édesköményt ha kipróbálod, akkor figyeld, hogy esetleg nem fáj-e jobban tőle a hasa. Mert bár hasfájásra van, van akinél hasfájást okoz. Én eléggé tönkrevágtam egy napunkat, mikor adtam neki ilyen teát. Jobban fájt szegénykémnek.
Hasfájós babamasszázs: alsó bordáitól lefelé simítsd végig párszor a pocakját úgy, hogy a kezed külső felét kicsit "benyomod". Mintha a buborékokat lejjebb akarnád "söpörni". Ez a mozdulat tulajdonképpen pont ezt szolgálja. Utána 5-6-szor rajzolj köröket 2-3 ujjaddal a pocakjára (a vékonybél vonalán haladva segíti a buborékok előre jutását), és minden kör között egy félkört a pocakja bal oldalán (ez a vastagbél vonala). Utána 5-6szor nyomd fel a lábacskáját a pocakjához. Ezt a mozdulatsort 3-4szer egymás után elég végezni. Nálunk ez bevált. Evés után, ha láttam, hogy küzd a pocakjával, akkor masszíroztam. Látszott, hogy jólesik neki, és a végén ott volt minidg a pukisorozat
Kinga - drukkolok, hogy végül Alexander is kinője az allergiát!!
Wertzuz - végül megkérdezted a dokit vagy védőnőt az esésekről? Mit mondott?
Bocs lányok, hogy megint hosszú lettem.