Új privát üzeneted érkezett!

Szerintem iszonyú cuki! Kép Kép
B

KépKép

Kép
borbolya

Egyetértek!!!

Timi
vargáné

Sziasztok!

Zsuzsa! Kép
Nagyon aranyos! Ügyes vagy! Kép

Lányok, ez vagyok én. Annyit írtatok megint arról, hogy ki, mikor megy UH-ra, hogy nem bírtam tovább, kértem hétfőre egy időpontot. Kép Addigra 5 hete lesz, hogy az előzőn voltam, a kórházi Uh pedig majd csak 4 hét múlva lesz.

Has szőrösödése: szerintem nem most szőrösödik a hasatok. Kép A védőnénik szerint az eddigi pihék a has növekedése, feszülése miatt láthatóbbá válnak, a festékanyag-termelés miatt meg sötétebbé, ezért gondolhatjuk, hogy mindez most történik. Szülés után ez is elmúlik! Kép

Zsana! Kép
Dininek jobbulást, pihenjetek együtt nagyokat! Szívem szerint már én is rendezgetném a kisruhákat, de most inkább tanulnom kell. A bébiruhákhoz hozzá se nyúlok még, mert akkor tudom, hogy elmegy vele az összes időm. Kép
Barna csík: nem jelent semmit, előbb-utóbb úgyis mindenkinek meglesz. Szerintem a többedszeri terhességnél ezek a dolgok hamarabb jelentkeznek.
A takarítással csak óvatosan, bár látom, hogy a Párod is kiveszi a részét a melóból. Kép

Beatrix
beatrix28

Sziasztok!

Voltunk védőnőnél. Egész jól sikerült a találka, igaz nagyon pozitívan álltam a dologhoz. A szaktudásával most se kápráztatott el, semmi újjat nem mondott, de nem fogtam fel olyan vészesen a dolgokat mint a múltkor.
Megkaptam tőle a Hepatitis B eredményem, mert az ANTSZ a körzeti védőnőhöz szokta ezt megküldeni.
Lányok! figyeljetek rá, hogy ez az igazolásotok meglegyen, mert különben a babát fogják születése után szurkálni. Hallottam már ilyenről!
Aztán jött ám a védőnő, olyasmival, hogy mi újság az EKG-val, a rákszűréssel meg a fogászati vizsgálattal. MOndtam neki, hogy nekem ilyen nem volt. Szerinte ezeket kötelező lenne megcsináltatni. Holnap majd kérek EKG-ra beutalót a háziorvostól. Rákszűretni nem akarok, állítólag, ha egy éven belül volt akkor nem kötelező. Nekem volt valamikor tavaly, de nemtom hol a papír róla.
Szerintetek, ha most csináltatnék rákszűrést, annak lehetnek komoly következményei? vagy hagyjam a fenébe az egészet?
Próbálta meghallagatni a Pocak szívhangját, de a picur nem akarta. KÉtszer is jó nagyot rúgott a kütyübe, csak a köldökzsinór pulzálását hallottam.
Megbeszéltem a védőnővel, hogy dec.elején eljön majd hozzánk, és lakberendezünk.
Olyan jó lenne már vásárolgatni kiságyat, pelenkázót... Párommal is megbeszéltük,hogy január elején elkezdjük a nagyobb dolgok beszerzését. Aztán majd a macska bitorolja addig, amíg a lakója meg nem érkezik...
(na jó, ezt azért nem hagynám neki)
Rakok fel nektek egy képet a cicagyerekemről! Ő Bonifác!
Kép

Timka voltam
timka

Jaj Timka ez a cica nagyon dögös,milyen nagy tappancsa van,látszik rajta,hogy jól van tartva.
Nekem is van egy macskám,de mostanába elég dilis,állandóan repülő mókust játszik,kiszámíthatatlan.
A fogászati vizsgálat tényleg kötelező,miért?Nekem még mindig van néha hányingerem és ha valaki bele akar nyúlni a számba,hát lehet leh.nyom.
Ma vettem egy nadrágot fekete,kordbársony,állítható a dereka,de a legnagyobbra állítva is már ráfeszüla hasamra,remélem azért még sokáig beleférek,mert kissé húzosak a kismamaruha árak.
Hm nekem (még) nem szőrős a hasam,de ezek szerint még lehet,nagyszerű.

Timurr 15+5
Vendég

Akkor én is rakok fel képet a kutyusomrólKép
Az én Dolfim:

Kép

Babus

Kép
babus2005

Timurr
HOgy tud egy macs repülő mókust játszani?
Az enyém állandóan dumál, hogy foglalkozzam vele. Reggel, amikor megszólal az óra, odajön és addig piszkál, nyüszörög amíg fel nem kelek. Régen, amikor még dolgoztam ez jól jött. Volt úgy hogy nem ébresztett az óra és a macs költött fel, de mostmár hiába mondom neki, hogy nem dolgozom, ráérek lustálkodni, csak azért van beállítva az óra, hogy ne aludjak délig.

Babus
Édes a Dolfi kutyus.

Csík + szőr a hason: hála az égnek nincs semmi csíkom, se terhességi csíkok se az a bizonyos sötétbarna csík. Először hiányoltam mert a barátnőmnek már a 3.-4. hónapban megjelent és nagyon sok kismaminak láttam ilyet (képen). Én is akartam. Aztán a barátnőm mondta, hogy örüljek hogy nekem nincs ilyen mert sokáig megmarad.
Anyukámnak se volt annak idején, mostmár remélem nekem se lesz.
Terhességi csíkok ellen pedig már a legelejétől használom a Vichy krémét.
Csak az ereim látszódnak rendesen, de az mindenhol: cicimen, hasamon főleg.
A hasamon szőke apró szőrök voltak eddig is, semmi nem válatozott. Nektek mennyire szőrös a hasatok és milyen színű?

Timka
timka

Timka
Sokszor csak azt láttom,hogy repül elöttem egy macsek.Futkozik össze-vissza nekifut pl.:az ajtóból és olyan egy méter magasba átugorja a franciaágyat.Ez sötétbe elég klassz élmény.Tud érdekes dolgokat művelni,arról nem beszélve,hogy ha olyanja van letámad,mész szép nyugodtam ő meg futásból elkapja a lábad és hamm.Az a helyzet hogy csak bennt van a lakásba és biztos így vezeti le a felesleges energiáit,mert hát az van neki.Én is szoktam vele beszélgetni,egyébként ő utálja a macskákat,szerintem azt se tudja,hogy ő is az.
Aranyos kutyi Dolfi,párna,játék bárcsak minden ember így szeretné az állatokat.
Én azt olvastam,hogy 16 héten már ott van az a csík pocin,de nekem nem látszik még semmi.
Timurr
Vendég

Ő FranciskaKép
Vendég

Timurr
Nagyon aranyos ez a macsek! Az enyém se nagyon barátkozik más macskákkal, de egy haverja van az udvarban. Ő ki szokott járni a zárt udvarra, most meg már nem bírok vele, mert állandóan koslatna ki-be, de az ajtót nem hagyhatom nyitva, mert kihűl a lakás és ráadásul gyorsan meg is tud fázni. Csak engem fogad el, a páromat nem nagyon bírja, lehet hogy tart tőle. Kiváncsi vagyok Fannira hogy fog reagálni, ha hazajövünk a kórházból. Remélem nem lesz "testvérféltékenység"!
Annyira a szívemhez nőtt ez a kis hülye, olyan mintha az első gyerekem lenne.

Timka
timka

Timka
Francira ha rájön a "kangörcs",alig bír menni én már hoztam neki perzsát,félperzsát,házit és minden kant lepofoz,szűzen fog meghalni.Ezt a részét feladtam.Semmitől,senkitől nem fél kutya,macska,autó,tűz semmi nem számít neki.Szerintem,ha kiengedném fél óra múlva kinyiffana.Érdekes nálunk is engem szeret, a páromat szabályosan terrorizálja engem csak néha kap el.
Én attól félek,ha meglesz a baba szerintem amíg nagyon pici lesz nem foglalkozik majd vele,de amikor majd növekszik akkor el kell zárni macst vagy én nem is tudom mi lesz vele,mert ráugrana,megharapná vagy mit tudom én.
Remélem jól fog viselkedni.
Timurr
Vendég

Édesek ezek a cicek, kutyok nagyon!
Csajok, nekem még mindig nem múlt el a hasfájásom, sôt, most megint erôsödik. Kép Kezdek nyugös lenni...
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya
Majd biztos elmúlik,mondja a nagy tapasztalt.
Biztos rossz,de elfog múlani .Nem lehet hogy a savad sok?
Timurr
Vendég

Az én kutyusom is hozzám ragaszkodik, bár nem is csoda, már 12 éve vagyok a gazdija, apucival pedig csak 2,5éve lakik egy fedél alatt.
Én is tartok tőle kicsit, hogy mi lesz, ha meglesz Kristóf. Hogy fogom sétáltatni, hiszen nappal egyedül leszek velük itthon, Kristófot meg csak nem vihetem minden alkalommal le. Pláne mikor rossz idő lesz. Mert nyáron azért majd elsétálgatunk hármasban. Bár anyukámék 1 házzal hátrébb laknak, majd valahogy megoldjuk.
Remélem féltékenység se lesz, bár elég furi egy kutyus. Nagyon ragaszkodik hozzánk, tiszta gazdimániás, idegeneket nem szereti. Rigolyás öreglány márKépHát majd meglátjuk, hogy viseli a gyerkőcötKép Remélem azért jó haverok lesznekKép

Csík, szőr: nekem egyik sincs a hasamon, csupán egy marha nagy kifordult köldök. Őrült idegesítő, egyre jobban jön ki, még ruhán is átlátszik. Nem is tudom, mi lenne, ha nyár lenne és vékony kis rucikban kéne járnom. Hisz még a vastag pulcsin is átlátszik. Tiszta horror. A védőnő szerint attól függ, hogy kinek mennyire jön ki a köldöke, hogy megszületésünkkör mennyire jól és mennyire mélyen kötötték el. Nekem valószínűleg jól elcsesztékKépPedig eddig tök szép köldököm volt.

Borbolya
Nekem kb. havi rendszerességgel szokott előjönni ilyen gyomorbaj-féleségem. Általában 1-2 nap kell, mire túlteszem magam rajta. Nekem olyankor egy bónusz Magne B6 és egy Kristóf-beszélgetés mindig bejön. De komolyan, biztos gyagyának néztek, de én rengeteget beszélgetek Vele és ilyenkor külön meg szoktam kérni, hogy mulassza el anyunak ezt, mert nagyon meg vagyok ijedve. És volt már, hogy 10percen belül megszűnt. Lehet, hogy csak pszichésen bebészelem magamnak, de akkor is így voltKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok,

Egyik állatka szebb, mint a másik Kép Anyukámnál van egy cicám, akit szintén Bonifácnak hívnak Kép csak zsemlés vörös a színe.
Az itthoni cicám Boszi.

Szerintetek mitől fáj a gyomorszájam?

Angéla
24+0
angéla

Sziasztok!

Én idáig egy másik topicba írogattam, de sajnos úgy tűnik kezd kihallni. Nem volt olyan jó a társaság mint itt nálatok. Ha megengeditek megpróbálnék csatlakozni hozzátok, bár nem tudom mennyire fog sikerülni hiszen olyan sokan vagytok, hogy már két napja azzal vagyok elfoglalva, hogy ki-kicsoda és mit kell róla tudni. Tényleg jó ötletnek tűnik ez a táblázat dolog.

Egy pár szó rólam: az első babát várjuk, aki úgy néz ki, hogy kislány és március 19-én fog megszületni - persze ha akar -.Kép

A WC papírt én is nézegetem, és a sok sétátol nekem is keményedik a hasam. Ami viszont még ennél is érdekesebb, hogy ezeken a hideg napokon hiába húzom össze a kabátomat nagyon fázik a hasam. Semmilyen testrészem nem fázik, de a hasam iszonyatosan.

A ragyák ellen mindenkinek javasolom a VICHY NORMADERM nevezetű krémet. Igaz, hogy nem olcsó - kb 4500 ft -, de szerintem és a barátnőim szerint is megéri az árát!!!Kép

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!

Nekem a Bencenel teljesen szep lett a borom, minden ragya elmult, a hajam sem hullott, suru lett es fenyes. Viszont a hasamon a "felezovonal" elojott es nemi szor is kiserte a sotet csikot. Ez aztan hamar elmult miutan megszuletett. Ezzelszemben most szornyu a borom, a hajam remes, de nincs csik a hasamon. (egyelore!)Es eddig ugy tudjuk, hogy a masodik baba is fiu, tehat nem tudom mennyire mervado az, hogy a lanyoknal nincsenek ragyak ill. foritva.
Az allatok kozul en a macskatol tartottam jobban a Bencenel, attol feltem, hogy beugrik a kisagyaba es rafekszik, meg ilyenek. Vegul a kutya volt az akitol jobban kellett szeparalni. Kb. 1 1/2 eves koraig a nappali el volt valasztva a tobbi resztol es ott csak a Bence lehetett, az o jatekai stb. Ennyi ido alatt a kutya is megtanulta, hogy nem szabad azokhoz a jatekokhoz nyulni, ill. mar a gyerek sem csuszott-maszott folyton a foldon.

Agi

Kép
Kép
agi

Sziasztok!
Ezek szerint ez a ragya téma is fiúcskára utal,statisztikailag több fiút várónak voltak,vannak ragyái.
Képzeljétek nekem még mindig van hányingerem,üres gyomorra meg ökölődöm,mint aki mindjárt szétszakad,elmúlhatna már.
Én is félek a dilis macsomtól,de majd megnevelem.Hogy hogyan azt még nem tudom ,mert eddig sem sikerült.
Nekm naponta többször oldalt beleszúr a hasam,az mi lehet?
Várom a szőrösödésemet.

Timurr15+6
Vendég

Sziasztok!

Sajna én is nagyon ragyásodom, Ákossal olyan volt a bőröm, mint a csecsemőknek, most pedig... Brrr.
Elvileg (Győrffy és a dokim szerint is) Alexát várunk, tehát engem egy kiscsaj ragyásít Kép Kép Kép
Tegnap nekem is nagyon keményedett a hasam estefelé, és azt is megfigyeltem, hogy semmi szorosabb derekú ruhadarabot nem tűr el rajtam a kisasszony. Addig ficánkol, míg leveszem, ami szorít. Kép Akaratos, határozott kis csajszi lehet!
Néha akkorákat rúg, (ugrik, boxol), hogy majd' kijön a hasamból. És még csak félidős... A pocim már most akkora, mint Ákival a 8. hónapban. Mi lesz március végéig.. Jaj! Kép

Zsu és Alexa
20+2

ja, láttátok a tegnapi szülőszobát? Én csak a végét, gyönyörű ikres szülés volt.
tothzsuzsi

Sziasztok Lányok!

Átolvastam az utóbbi néhány nap irományait. Így kapcsolódva: WC-papír nézegetés: igen; hasszőrősödés: igen Kép; barna csík: már kb. a 16. héttől igen (én hülye örültem és örülök neki, mert így úgy érzem, hogy a korábban ingadozó hormonháztartásom most talán rendben van és szerencsére diszkrét a csík bár én már úgy látom, hogy a köldök felett is el kezdett folytatódni), ragya: arcon ritkán néhány darab, de a 14-16. hét között a mellkasom elég csúnya volt és még viszketett is. Megnyugtatásként az érdekelteknek: elmúlt és már nem is tudom, hogy mikor ért véget. Állítólag a hormonok okozták.

Más: már nem emlékszem, hogy ki javasolta a Brumi-maci boltot, de a honlapját megnézve kitünő ötlet, így nagyon köszönöm!!!

Egyébként úgy tűnik, hozzánk is Kislány érkezik márc. 15-én Kép. Bár még csak 80%, mert a Kis apás Bestia mindig összeszorítja a lábát! Képzeljétek, csak az apjának hajlandó nagyokat rugdosni esténként. Én könyöröghetek egész nap, de az apjának elég egy szót szólnia, máris indul a nagy edzés! Úgyhogy már egy ideje sejtettem, hogy kislány lesz. Nagy lesz a szerelem kettejük között, de remélem én sem maradok ki teljesen az idillbőlKép. Apa már azon aggódik, hogy hogyan fogja megóvni a Pici Lányát a legyeskedő fiúktólKép.

Én a szülőszobát nem merem nézni. Egyszer a férjem a látott egyedül egy adást és nem javasolja, én pedig egy fél adást láttam, de úgy döntöttem, ha ezt tovább nézem, akkor nem fogok merni bemenni szülni. Egyébként egyik kismamatársam mondta, akivel közös a dokink, hogy neki az orvos kifejezetten ellenjavallta a műsor nézését.
Bocs a hosszúságért!

Eveka + Anna, aki 24+6

Ui.: Dec. 13-án megyek 4d-s UH-ra a Praxisba Győrfihez. Remélem jó lesz, már visszaszámlálok Kép.

Kép
eveka

Sziasztok!

Némi fokozott ragyásodást én is megfigyeltem magamon, de a (szőr)csík még várat magára Kép És egyenlőre fogalmam sincs, hogy fiú vagy kislány -e az illető, aki a hasamban növekszik, de remélem a dec.1-i 18 hetes uh-n mutat magából valamit.
És úgy tűnik, eljutottam a gyomorégéses fázishoz isKép, akinek van ilyen gondja, mit szokott rá szedni?

Timurr!
A reggeli éhgyomorra ökölődés nálam is tart még, legjobb ellenszere tényleg a reggelizés minél hamarabb, ha lehet, a hűtő kinyitása nélkül.
Az oldalt beszúrás meg gondolom a méhizomzat nyúlása, tágulása miatt jelentkezik, nekem is volt.
Jó neve van a macskádnak...Kép Egyébként nekem is totál ugyanilyen (színben is) perzsa cicám volt (Lili) és nem tudom ugyan, hogy a tiéd mennyi idős, de Lili az első két évben totál idióta volt, pont amilyennek írod: ha rájött az öt perc, összevissza futkosott ezerrel és rettentően hangulatfüggő és kiszámíthatatlan volt a viselkedése. Viszont az évek során egyre inkább "normális" macska lett a két évvel ezelőtti rejtélyes betegségben való elpusztulásáig (8 éves volt). Azóta is emlegetjük a különleges természete miatt és magunk közt mindig hercegnőnek hívtuk a beképzeltsége okán Kép

Legyen jó a napotok!

Franciska
16+6

Kép
Kép
pfranciska

Gyomorégés: Azt olvastam, hogy a legjobb ellenszere, ha nem hagyod soha üresen a gyomrot. Érdemes többször keveset enni,de persze ne váljon folymatos nassolássá. Enni-inni: tápiókát, krumplipürét, tejet, búzadarát javasolnak. Ez savkötő hatású. Ha így is nagyon rossz, akkor érdemes savkötő folyadékot felíratni a dokival.
Nekem eddig szerencsém volt, hányingerem nem volt a terhesség alatt, savprobléma pedig csak egyszer-kétszer jelentkezett néhány órára vagy max. 2 napra. Nekem a tejbegríz ilyenkor bevált.

Borbolya!

Vegyél be Magne B6-ot! Nekem gyakran segített. Ha nem leszel jobban, hívd fel az orvosodat Ő biztosan megnyugtat.

Eveka+Anna(Panka)

Kép
eveka

Sziasztok!

Engem a mostani Szülőszoba kompenzált a múltkoriértKép
Szerintem az egyik legmeghatóbb műsor voltKép Igazi kis lombikos csodagyerekek, gyönyörű szülés, egészséges babákKép

Hol található Pesten a Brumi Maci Bababolt?
És a honlapjának a címét meg tudjátok adni? Szeretném én is megkuksizniKép
Én most gyűjtögetem be a bababoltok listájátKép
Szívesen fogadok még ötleteketKép30.-án majd végigjárjuk őket.

Babus (27+6)

Kép
babus2005

Sziasztok!

Miután voltam 4D-s uh-on, olyan furcsa, amikor azt mondjátok, hogy "remélem megmutatja, hogy mi van a lába között". Szó se róla, mielőtt mentünk, én is győzködtem a Babót, aztán kiderült, hogy (legalábbis amin én voltam)nincs olyan, hogy megmutatja magát vagy nem. Ugyanis a gép rendelkezik egy olyan képességgel, hogy a magzati képet fel tudja darabolni század mm-nyi szeletekre és azt elforgatni 360°-ban. Tehát nincs lábösszezárás és egyebek. Meg még az is fura volt az én vizsgálatomon, hogy végig olyan a kép, mint a 2D-s, mert állítólag csak a 26. hét után mutatják meg a babát "olyan szinesben".

Na, mindegy, nem értek hozzá, a lényeg, hogy a kislányomnak mindene a helyén van, és rendben vanKép

Muki(18+4)
/Úgy érzem, mostmár dűlőre jutottam magamban a terhességi kort illetőenKép/

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Ja, és még egy kérdés:
Tapasztalt vagy kevésbé tapasztalt anyukák!
Melyik a jobb, a mózeskosár vagy a bébihordozó?
A bébihordozó mellett az áll, hogy modernebb, könnyebb vinni(mármint csak ahogy elnézek más anyukákat, egy kézzel viszik csak).
Viszont, ami nagyon-nagyon nem szimpatikus benne, az az, hogy a baba nem fekszik benne, hanem szinte félig ülő helyzetben van benne. Nem gáz ez egy újszülött számára?
A mózeskosárban bezzeg kényelmesen feküdhetne vízszintesen, helye is lenne benne bőven, de azt meg cipelni lehet olyan körülményes.
Egyáltalán, hány hónapos korig szokták használni ezeket a hordozókat?

KösziKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Hát nem semmi éjszakám meg reggelem volt... rossz értelemben. Éjszakára megint úgy begörcsölt a hasam, hogy - bármilyen röhejesen is hangzik - nem bírtam egyik oldalamról átfordulni a másikra. És akkor paráztam be igazán, amikor rájöttem, hogy már nem csak a gyomorszájam környékén fáj, hanem mintha a pocakom 'alatt' mindenhol. Egyedül az nyugtatott meg, hogy pici Manó sokat mocizott. Reggel aztán megváltás volt felkelni, és irány a háziorvos, mert én még mindig valami gyomor vagy bélproblémára gyanakodtam.

Ô megvizsgált, megnyomkodta a hasam, majd közölte, hogy szerinte SOS keressem fel a nôgyógyászomat, mert lehet, hogy a babával van baj. Bár arra is van esély, hogy epekövem van.

Potyogtak a könnyeim, ahogy rohantam a nôgyógyászhoz, felhívtam a páromat is, de nem tudtam megszólalni, úgy bôgtem. Kép Olyan édes volt, altalában mindig el van havazva, de most kapta magát és eljött, hogy velem lehessen, pedig próbáltam kinyögni, hogy semmi szükség, de ô hallani sem akart errôl.

Aztán végre megcsinálták az ultrahangot, és kiderült, hogy a babának semmi baja!!! Jók a méretei is, mocorog, látszik a szívverése, szóval nem vele van gond! Gondolhatjátok, mekkora kô esett le a szívemrôl...

Végül a dokinéni azt mondta, miután ô is megvizsgált, hogy valószínuleg még csak nem is epekô, mert ahol az epém van, ott pont nem fáj annyira, hanem vagy valamilyen vírusfertôzés vagy a vakbélmutétem után alakult ki valami, amit nyomhat most a méhem, ahogy nô. Szerencsére egyik sem olyan veszélyes, és mindkét esetben rendezôdik majd magától. Azért írt fel görcsoldót, meg persze jelentkeznem kell, hogy minden rendben van-e.

Már másodszor tapasztaltam meg, milyen az, amikor bôgve aggódunk egy pici kis lényért, hát ôrjítô, pedig hányszor lesz még alkalmunk aggódni értük, nem...? Lehet, ettôl (is) szép az élet...

És köszönöm az aggódást meg jótanácsokat mindenkinek!

Borbolya
21+3

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya!

Hú, megijesztettél ahogy olvastam a leveled, kishíjján bőgni kezdtemKép

Nagyon-nagyon örülök, hogy nem a Picurival van problémaKépKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Borbolya
Teljesen megértem az aggódásodat. De örülök, hogy nincs komolyabb bajKép
Azért gondolom, most pihizned kell!
Jobbulást! Aztán mondd meg a pici Manódnak, hogy ne nyomjon semmit anyuban!Kép

Muki
Én nem értek az UH-hoz, nem tudom, hogy működik, de az teljesen biztos, hogy bármikor lehet a babát "színesben" látni, nem csak a 26.hét utánKép
A profilomban lévő weboldal címére kattintva megnézheted, milyen szép volt az én Kristófom már 13 és 20 hetesen, színesbenKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Borbolya
Jobbulást kívánunk! (mostmár legalább megnyugtattak)

Babus
A Brumi-Maci a IX. ker. Mester utcában van, honlap: www.sztistvan-kozg.sulinet.hu/~konya/top.htm - 2k
Állítólag nem a menő cuccairól híres, hanem a kedvező árairól. Mi hétvégén nézzük meg, majd beszámolok.
zsana75

Zsana

KösziKép Rögtön megnézemKép
Mindenképpen mondd majd el a tapasztalataidat rólaKép

Babus

Kép
babus2005

Muki, Babus, Zsana, köszönöm!!!

Csajok, olyan lehet, hogy a méhlepény vándorol? Kép (Most már azért jobb kedvem van...) Csak mert 2 uh-vizsgálattal ezelôtt még a mellsô falon tapadt, most meg állítólag a hátsó falon. Az nem lehet, hogy csak elnéztek valamit?

A másik meg, hogy most, hogy voltam uh-n, a következô megbeszélt idôpontunkat két héttel késôbbre tettük, addigra viszont már 1 nap híján 27 hetes leszek. Az nem gáz, ha addig nem csinálnak terheléses cukorvizsgálatot? Az mindenkinek a 24. hét környékén szokott lenni, nem?

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya
Sajnos nem tudom, hogy vándorolhat-e a méhlepény. Furcsán hangzik, de ki tudja.
A terheléses vércukor nagyjából a 26.hét körül van. Szerintem 1 hét ide vagy oda nem számítKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Borbolya!

Örülök,hogy minden rendben van. Kép

Igen a méhlepény bizony vándorol, illetve nem ö vándorol,hanem nö a méhed,és az a hely ahol elöször megtapadt odébb és odébb kerül és így átkerülhetett a melsQ falról a hátsóra.Hál istennek az enyém is elvándorolt már a 16 hétre a méhszájamtól Kép

Mukika!

A 4D-s uh szerintem is mindenképpen tud adni olyan színes képet. Viszont én egyszer el akartam menni 4D-re és felhívtam a nöcit idQpontot egyeztetni és mondtam neki hogy 18 heti uh-ra mennék és 4D-s legyen. Erre ö mondta,hogy a genetikai uh-okat mint pl a 12, 18 heti csak 2D-ben fogadják el a dokik,mert ott jobban ki lehet szürni a genetikai problémákat állítólag. Szóval szerintem ezért nem volt olyan színes képes izé.

Lányok kényes téma, de ti hogy álltok a házas élettel? Én már nagyon tartok töle, féltem a babót. Azon ritka alkalmak után amikor mégis ilyenben van részünk a Wc papír nézegetése dupla nagyítóval történik, 2 percenként visszajárok a wc-re és a dolog utáni tusolás is fél óráig tart és vizsgálgatom nincs e baj. Ne nézzetek hülyének, de én néha a tükröt is bevetem mint fegyvert annak érdekében,hogy meggyözödjek róla nincs e baj.

Egy ilyen tükrözés alkalmával vettem észre a kis sebemet is amibQl a vvt-im lehetnek. Én már csak a magaménak mondom öket, hiszen 25 hete velem vannak , szinte családtagok, így remélem nem is bántják a babót!! Kép

Képzeljétek tegnap este 7 után ittam egy tejjel elkészített 3in1 Nescafét és mi lett az eredménye, sem én ,sem babucka nem tudtunk aludni töle, mindketten csak forgolódtunk, és ö persze rugdosott is, mondjuk éjfél után már nekem is lett volna kedvem megrugdosni valakit ,dehát apát mégsem rugdoshatom a saját hülyeségem miatt nem??? Kép

Timi+Jancsika (lassan megszokom a nevét) 25+6
vargáné

Borbolya!

Örülök, hogy végül minden rendben van. Nekem is volt egy időszak, amikor sokat görcsöltem egy korábbi hasi műtét sebének köszönhetően, mert nyomta a baba, de ahogy nagyobb lett arébb mászott és így hetek óta szinte semmi panasz. Na és persze a Magne B6 is csodákra képes. Én minden görcsölésnél borzasztóan aggódtam így egyszerűen azzal védtem meg saját idegességemtől a Manót, hogy minden görcsölésnél lefeküdtem aludni. Így nagyon sokat aludtam, de a Manót legalább addig sem érte feszültség. Remélem Nálad is átmeneti állapot lesz.
A méhlepény vándorlását én sem értem, de nekem is volt olyan, hogy az egyik UH-on mellső falon tapadt a másik UH-on pedig hátsó falon. De mindig elfelejtettem megkérdezni a dokit. Remélem ez normális. Én mindig csak annak örültem, hogy nem a méhszájnál tapadKép.

Eveka

Kép
eveka

Borbolya,

még egy dolog. Nekem a terheléses vércukor vizsgálatra szigorúan a 24. héten kellett mennem. Nem tudom, hogy másoknak mikor kell menni. Szerintem azért jó, ha nem később végzik, mert ha bármi gond van, az ajó, ha minél korábban kiderül. Egyébként nekem ekkor teljes vizeletvizsgálatot és teljes vérképet is csináltak.

Eveka

Kép
eveka

Timi

Nálunk apuci fél nagyon a házasélettől. Azt mondta, félti, hogy megnyomja a pocimat, meg úgy alapból is félti a babát.
Persze bennem is van nem kis félsz, de mikorra már odakerülünkKép, akkorra már szégyen, nem szégyen, de nem tudok ezen aggódniKép De apuci igen, ezért nálunk is nagyon (sőt kórosan)lecsökkentek az akciódús estékKép

Babus

Kép
babus2005

Köszi Lányok a 4D-s szines képről a véleményeket!

Mmmmmm, de én úúúgy szerettem volna látni!

Tudom, hogy a babát 2D-ben vizsgálgatja, méregeti a doki, csak abban bíztam, hogy a végén megmutatja úgy isKép Most mondhatjátok, hogy miért nem kértem. Na ezt én sem tudom!
Tisztára zavarban voltam, meg kiderült, hogy 9 nappal fiatalabb a méretek alapján (ami közben 5-re csökkent), és volt olyasmi megjegyzés is, amit lehet, hogy én rosszul értelmeztem, hogy benne van a pakliban, hogy vmi miatt nem növekszik rendesen(habár egyébként mindene tökéletes). Na erre úgy bepánikoltam,hogy örültem, ha vissza bírtam tartani a bőgést, a fene sem foglalkozott már a szines képpel. Csak így utólag bánt.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Timi, ez a méhlepény dolog nagyon érdekes! Akkor talán mégsem hanyagságból szerepel más a két papíron...

Eveka, a legjobb az lesz, ha megkérdem a dokinénit, úgy is jelentkeznem kell nála este, hogy minden rendben van-e. Egyébként a hasfájásom még mindig nem múlik Kép, pedig már bevettem a javasolt görcsoldót, ittam kamillateát, és egyébként is diétásan étkezem már másfél napja: fôtt krumpli, abonett... Meg már Magne-B6-ot is vettem be (egyébként azt már én is szedem rendszeresen).

A házasélet nálunk is kényes kérdés, és nálunk is apuci aggódik jobban. Én is persze, de ô totálisan! Nálunk is igencsak kevésre csökkent a forró éjszakák száma. Valaki írta, hogy náluk is lanyhult az érdeklôdés, így most már csak heti 3x akcióznak Kép, na ezután inkább csöndben maradtam. Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Muki, szerintem ezeket az értékeket sosem tudják pontosan mérni. Nálam is volt olyan, hogy minden érték szerint nôtt a Manó, egyet kivéve, ami ugye eléggé valószínutlen. Szerintem 5 nap eltérés bôven belefér a pontatlanságba.

B

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya

Heti 3-szor??? De jó nekiKép
Én méginkább csöndben maradokKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok,

Tücsök,

Üdv közöttünk. Hol fogsz szülni?

Nadine,

Hová tüntél a jó kis táblázattal? Kép

Képzeljétek, azt modta az orvosom, hogy a terheléses cukor vizsgálat előtt 2 órával otthon igyam meg a lötyit, mert a régebbi leleteimen semmi gond nem volt a cukrommal, így Ő feleslegesnek tartja, hogy a váróban üldögéljek 2 órát. Kép
Ja és ma láttam Valért, aki remekül érzi magát és keresztben (haránt?) fekszik. Kép A dokim szerint nagy baba lesz Kép Ennek annyira már nem örültem.

Angéla
angéla

megpróbálok beszúrni egy pocis képet.Dini+Kamilla a pocimbanKépKép
nyetus76

Sikerült!Kép
Valaki kérdezte a terheléses vércukrot.Én a 26.hetet kezdem hétfőn és kedden megyek levetetni a vért.
Majd jövök még képekkel mert most irtó büszke vagyok,hogy apa nélkül sikerült feltennem.Hiába fejlődöm.Kép
sziasztok
nyetus76

Megkérdezhetem hogy sikerült feltenni a képet? Nekem nem sikerült.
26+2

Kép

KépKép
búzaszem

Babus,

En a hordozos kerdesedre akarok valaszolni. Itt nalunk nincsenek mozeskosarak, es a hordozo autosules szerepet is betolt. Szoval nekunk csak ez volt, es nem ereztem azt, hogy kenyelmetlen lenne. Vegulis abban is inkabb fekszik a baba, csak a labai vannak megemelve. Ezt hasznaltuk mi kb. 9-10 honapos korig, de addigra mar mindene kilogott belole a Bencenek. Szoval lehet, hogy elobb is at lehetett volna tenni a menetirannyal megegyezo (elore nezo) nagyobb ulesbe. En azert szerettem a hordozot, mert a kocsiban volt hozza egy alap amire ra lehetett kattintani amikor utaztunk. Aztan onnan leveve a babakocsira at lehetett tenni, igy nem kellett a gyereket kiszedni, atrakni stb. es cipelni sem, mert meglehetosen nehez am! Ill. a bevasarlo taligara is felteheto. Szoval nekunk bevalt.

Agi (26+1)

Kép
Kép
agi

Sziasztok!

Angéla a Dél-Pesti Jahn Ferenc Kórházban fog megszületni a babánk, ami sajnos nekem elég messze van mert a város másik végében lakunk, de az orvosom ott van így nem tudok mit csinálni.

Ha nem haragszotok hozzászolnék az egyéb témákhoz:
4D ultrahang: nekem kötelező volt elmennem, mert nem lett jó az AFP eredményem ezért az orvosom elküldött genetikai ultrahangra. A Praxisba kellett menni Hajdú doktornőhöz - ő genetikai ultrahang szakértő -. Valóban 2D-be nézi meg, hogy minden rendben van-e a babával, de utánna megmutatja 4D-be is és felveszi videóra+kép 8.000 Ft, ha DVD-re akarjátok akkor az plussz 3.000 Ft, de itt a babaneten lehet kedvezményt kérni ha már be vagytok jelentkezve, akkor minden 1.000 Ft-al olcsóbb. Én a saját tapasztalataimat írom le és valóban nem lehet látni a nemét, ha össze van zárva a lába. Nekünk sem tudták megmondani biztosan, mivel a lába keresztbe volt téve. Aztán mennem kellett a saját dokimhoz, és lássatok csodát a picuri szétrakta a lábát és a titok egy pillanat alatt kiderült!Kép

Házas élet: sajnos nálunk is elég szar a helyzet, de reméljük lesz még jobb is!Kép

Terheléses cukorvizsgálat: nekem a 25. héten kell mennem.

Sziasztok és vigyázzatok magatokra meg a pocaklakókra!

Kép

Kép
mtücsök

Jaj elfelejtettem írni, hogy a 20. héten voltunk 4D-n.

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!

Jó sokat írtatok ma, alig győztem végigolvasni.

Babus által felvetett kérdés (mózeskosár, babahordozó) engem is érdekelne. Annyira nem tudom milyen kocsit kellene venni. Az már biztos, hogy nagy kerekei kell legyenek, mert ahová költözni fogunk ott nincs még rendes út. Viszont sokat közlekedünk kocsival is, oda meg a babahordozó lenne praktikus, nem szeretném pakolászni szegény gyereket egyik ülésből a másikba, ha elmegyünk bevásárolni.

Borbolya
Örülök, hogy megnyugodtál, nincs semmi baj a babóval. Én a "szakértő" háziorvosokat úgy meg tudnám kínozni, hogy mondhat vki olyat, hogy siess a nőgyógyászhoz mert lehet, hogy a babával van vmi baj?! Közölhette volna ugyanezt egy kicsit finomabban is. Persze hogy a legrosszabbra gondol ilyenkor az ember.
Nekem a dokim azt mondta, hogy ne MagneB6-ot egyek, mert abból a napi 1 olyan mint a szenteltvíz, helyette igyam a gyógyszertában kapható Pharmavit pezsgőtablettát. Én abból szoktam esténként meginni egyet, és az utóbbi időban nincsenek keményedéseim. Már ha az eddigiek keményedések voltak.

"Izgalmas, akciódús esték" - hmmm, régi szép idők. Sajna nekem már nem az igazi. Tegnap este megpróbáltuk, de fájdalmas volt. Nem igazán tudom elengedni magam, főleg úgy hogy néha a gyerek is rúg egy-kettőt.
Össze kellene kapnom magam, még mielőtt Apa keres egy csini fiatal fruskát. MOndjuk nem olyan fajta, (inkább dolgozik) de én meg féltékenyke vagyok. Meg alamuszi nyuszi ugrik a legnagyobbat - van ilyen mondás?

Timka
timka

Búzaszem
Lent találod a 'Melléklet feltöltésé'-t, arra kattintva bejön egy kis ablak, ott a 'Tallózás'-ra kattintva kikeresed a feltenni kívánt képet, majd 'Feltöltés' és végül 'Bezárás'. Itt az ablakban csak mindenféle zagyvaság(számok, betűk)jelennek meg, de a 'Nézet/küldés'-nél már láthatod a képetKép

Ági
Köszi a hordozós választKép Elég meggyőző voltKép
Én nem is tudtam, hogy a bébihordozók egyes fajtái autósülésként is funkcionálnak. Jó lenne nekünk is ilyet találniKép

Babus

Kép
babus2005

Babus,
En ezt a babakocsival egyutt vettem. Ez azt hiszem otthon az un. "travel system". Igy a babakocsit ugy hasznaltuk, hogy a hordozoval egyutt amig kicsi volt, kesobb pedig anelkul sport kocsinak. Igy nem kellett ket kocsit venni, ezenkivul amint mondtam mar, a hordozo volt a kocsi ules is. Szerintem megeri az arat, mert ha kulon veszel kocsiulest, kulon mely kocsit, kulon sport kocsit ugyanott vagy, ill. meg talan tobb is ugy. Erdemes korulnezni, nekem jar a Kismama magazin, abban latom a hirdeteseket, hat otthon is millio felet lehet kapni.
Ja, es meg azert szerettem ugy hasznalni, hogy a hordozo a kocsin volt, mert a sportkocsi resznek az ernyoje elore fele csukodik, a hordozo meg ugy van rateve, hogy amikor tolod a kocsit a baba szembe nez veled. A hordozo ernyoje meg igy tehat az ellenkezo iranyba csukodik. Amikor nagyon szeles volt az ido, akkor mind a ket ernyot becsuktam, es igy a levego be tudott menni, de nem fujta agyon a szel a gyereket. Nem tudom ez mennyire ertheto. Kép

Mi ugy tervezzuk, hogy majd karacsony utan alakitjuk at a szobat, addig vendegszobakent funkcional, es mivel anyosomek jonnek az unnepekre igy addig hagyom eredeti allapotaban.
Az pedig, hogy ismet fiut varunk azert jo, mert ruhat gyakorlatilag egyaltalan nem kell vennem. Szoval akkora elokeszuletek nem kellenek mint a Bencenel anno.

Borbolya,
Ezt en is akartam irni korabban, hogy hogy lehet ilyen allat egy orvos, hogy ilyet mond? Nem csodalom, hogy nagyon megijedtel! Hal'Istennek, hogy minden rendben van a babaval is! Csak pihenj sokat! Ha fekszel akkor is faj? Vagy akkor nem annyira?

Agi

Kép
Kép
agi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?