Sziasztok!
Kicsit eltűntem, elutaztunk egy hétre síelni. Isteni volt. És hogy, hogy nem, az eddigi katasztrofális bélállapotom (medrol mellett persze) kezdett normalizálódni. Most vagyok napi 24 mg-on, hetente építjük le 4-4 mg-mal. A múltkor 2-3 nap alatt mintegy varázsütésre jól lettem már a legelején, de most teljesen beparáztam, mert az első heti 32 mg se hozott semmi eredményt. Ergo, a mh-i stressz tehet mindenről.
Most, hogy visszajöttünk, mintha megint rosszabbul lennék. Meghosszabbítom a 24 mg-ot 2 nappal.
Ja, meg a minőségi kaják is segítettek biztosan. Azért vérlázító, hogy Ausztriában a zsömle még 4 nap múlva is ehető. Nejlonban bennfelejtve is. Nálunk meg két nap múlva már büdös, 3-4 nap alatt meg puha, bolyhos zöldpenész lepi el... Találtam kalóriacsökkentett baracklekvárt, fruktózzal (abban is van szénhidrát, de legalább nem f...at meg, mint a szorbit vagy a maltitol), hoztunk haza tizenöt üveggel, itthon persze az sincs.
Lejártunk a pékhez minden nap, és képzeljétek, minden alkalommal kaptunk "dankesőn-süteményt", beleraktak egy-egy plusz ajándék magoskiflit, ezt-azt, pedig nem is vásároltunk sokat. Hát nem megéri? Tuti ezekután eszünkbe nem jutott máshol vásárolni.
Julcsi, tutibiztos, hogy a leharcolt immunrendszer miatt nyugszik a bélésed!!! Megesik, hogy amikor mindenki kidől a mh-en, influenzában mondjuk, akkor a "mifajtánk" meg se rezzen, mert koncot dobtunk az immunrendszernek. Na persze, ne menjünk el leprásokat puszilgatni, de valahol bizti, hogy van ebben vmiféle egyensúlytartás!
Bixi, a gyulladás alatt történő vaspótlás (tardyferon) biztos, hogy jó? Én úgy tudom, hogy fenntartja a gyulladást... akkor kellene elkezdeni a vaspótlást, amikor már rendbejött az ember...? Persze a vérzéses széklettel rengeteg vért=vasat veszt az ember, de ennek inkább a rendbejövetel utáni pótlására én még 1x rákérdeznék a dokinál...
A habbal még nem volt dolgom. Probiotikum iszonyat fontos (progastro vagy bármi más). Nem hittem el, mindig azt gondoltam, hogy ez olyan, mint a cévitamin, vagy szedi az ember, vagy nem, "nice to have"-kategória. Az utóbbi két hétben láttam be, hogy ha visszapótolja az ember a jó-baktériumokat, könnyebben kezd felszívódni a szteroid is. Nálam a normaflore jött be a legjobban, a protexintől olyan fura-rossz közérzetem volt... furi.
A lagzival igazad van. Ha esetleg szükséges, megfelelő sminkkel is sokat lehet igazítani az arcon (balett-táncos ismerősöm oktatott egyszer, neki irdatlan nagy orra volt és egész cukira tudta sötétíteni-világosítani, meg mutogatta, hogy közel v távol ülő szemet is hogyan lehet optimálisra módosítani, ilyesmi...). De ilyenre nem is lesz szükséged.
Na, eldugulok... összespammeltem itt a fél oldalt lassan...
Puszi mindenkinek!