2011.03.25 15:53
Szerző: judit70
Sziasztok!
Szerdán délután saját felelősségemre hazahoztam Lillát.
Ő is kiborult és én is. Timivel beszéltem közben neki nagyjából elmeséltem, elbőgtem magam.
Kedden /15.-én/ a délutáni alvásából úgy ébredt, hogy nehezen kapott levegőt, mint amikor egy cica dorombol olyan hangja volt. /láztalan/.
Nem mertem neki menni az éjszakának, elvittük az ügyeletre /lehet, hogy ez lett a vesztünk/. Beutaltak rögtön a Madarászba. Éjszaka 11-kor kapott ágyat, én egy széket. Még akkor éjjel volt laborvizsgálat + tüdőröntgen, ügyeletes szerint kezdődő tüdőgyulladás. Egész éjjel nem aludtunk, Lilla hol játszott, hol sirt, ahogy meghallotta a folyamatos gyereksírást Ő is rákezdett. 2 kisbaba mellé raktak be, akik egész éjjel köhögtek.
Másnap a kezelőorvos mondta, hogy nincs itt semmiféle tüdőgyulladás, asztmatikus nehézlégzés, hörghurut, puffolni kell spray-el. Labor rendben volt. 3. napra belázasodott, köhögött, tüsszögött, nem evett, infúzióra rakták. Persze, hogy nem evett, mert semmit nem tudott pihenni az állandó nővér ordítozástól, beteg gyerekek sírásától. Ez így ment. Semmit nem kapott csak lázcsillapítás, orrszívás (orrszondával egy idő után), puffolás.
Egyik éjszaka 1/2 2-kor költöznünk kellett, mert kellett a szoba, összeraktak egy vírusos tüdőgyulladásos babával. Reggel panaszoltuk az anyukájával, hogy ezt hogy gondolták, napközben külön raktak. Kedd este 8-kor hozzánk raktak egy ismeretlen eredetű vírusos kisfiút anyukájával (egyikőjük csúnyábban köhögött mint a másik). Akkor eldöntöttem, hogy másnap hazaviszem, lázasan.
Hiába kértem, hogy valami szirupot adjanak a köhögésre, hogy felszakadjon, ott nem adnak 3 éves korig ez volt a válasz.
Lilla eddigre úgy kimerült, hogy a sok sírástól 5 napja nem volt hangja napi 24 órából 3-4 aludt talán. Én még csak annyit sem, de az nem számított, csak sírtam, ahogy láttam szenvedni és kínozni a kislányom és nekem kellett minden alkalommal lefogni. Semmi nem jött az orrából, akkor is szívták, pedig már az orrszondát nem is engedtem 2 napja. Szegénynek elkezdett vérezni már az orra, nem is kicsit. Hétfőtől. Válasz: ez előfordulhat.
Az én kicsi mosolygós kislányom csak nyüszögött, sírt, megelégeltem, közöltem, hogy lázat csillapítani, orrot szívni, esetleg puffolni otthon is tudok és szerintem nem lenne már lázas, ha tudna aludni és nem csak sírna.
Sok anyuka hordozókendőben a látogatói folyosón altatta a picijét, hogy tudjanak valamit aludni.
Már a nővérek is azt mondták szerdán, hogy hamarabb kellett volna ezt meglépnem, de 24 óra láztalan állapot után lehet csak hazamenni. Én hazahoztam lázasan.
Tegnap óta olyan mint egy újszülött, sír, eszik, alszik. Tegnap délután óta már csak hőemelkedése volt.
Étvágya sem az igazi még, de annyira fáradt, gyenge, hogy szerintem attól.
A lényeg, hogy ott összeszedtünk valami vírust is, attól is lett lázas valószínű az orvos szerint.
Amikor hazajöttünk lementünk az orvoshoz (rögtön lejelentette a kórház, hogy saját felelősségre eljöttünk). Mondta az orvos, hogy köhögésre köptető, orrszívás, a puffolást pedig csak ha úgy hallom a légzésén. Szerinte nem is kellett volna feltétlenül, ha a sok váladék időben tud távozni. Mondjuk a nehézlégzés miatt mondta, hogy ha hallom csináljam, de 8x2 1 nap amit előírtak, hanem ha úgy hallom. Közel 7 eFt volt ez a Baby haller és lehet, hogy nem is kellett volna, bár jó ha van itthon, mert lehet, hogy van az asztmára hajlama én is gyereknek az voltam, így ha bármikor úgy hallom el tudom kezdeni a kezelést remélhetőleg.
Jahh és központilag égnek éjszaka a villanyok a kórteremben, tehát sem a baba, sem a mama nem tud pihenni.
Utolsó este pont ott volt még a férjem amikor elvitték orrotszívni és puffolni (addig nem hallotta és látta), visszahoztam taknya-nyála-könnye egybefolyt a Lillának és 20 perces köhögőrohamot kapott, akkor mondta, hogy hazavisszük és mondta, hogy megérti, hogy miért sírtam annyit, velünk együtt sírt akkor. Ő nyugtatta szegény Lillát, tiszta víz, nyál, könny lett a pólója ami a kicsinkből kijött. És csak ezután lehet megetetni, hogy nehogy hányjon. Hát, ki eszik ilyen után???????????????????????????
Na, ennyi, mert megint elindult a könnyem. Lilla azóta is folyamatosan felsír játék közben /legalább ma már játszott/ is és álmában is.
Jövök majd, puszi mindenkinek, de legalább a 7 hós fordulóját itthon töltötte, még ha alvással is.