Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat!!! Már vagy két hete írom ezt a mailt, többet nem fogok ennyire lemaradni, ígérem! Szóval, bocsánat, ha picit összevissza leszek, vagy ismételek
Amiről lemaradtam:
Hatalmas gratula Pöcöknek!!! Pöcök, ez nagyon vicces, hogy egymás szobatársai lettetek
Nálad olvastam, hogy kaja és böfi után kiságy és elalszik. Iszonyú sok helyen ezt nem ajánlják. Kaja után éberlétet ajánlanak. Ti hogy vagytok ezzel csajok?
Mi is kutyákkal sétálunk, annyira várom mindig, amikor apa is tud velünk jönni. Kedden leszünk egy hónaposak és megyünk egyet kirándulni, egy nagyobbat
Mi 3,7-tel születtünk és most 4,4-nél járunk. Hatalmas gyerek lett, a védőnéni szerint elég a napi 6 szopi, mert akkora
Zorróné, jó a videó!!! Elolvastam a szüléstörténetedet, köszönöm, hogy megosztottad!!!
Tecaa, nagyon szép kiscsaj ám!
Kacsamama, Jázmin is nagyon-nagyon édes!! Nekem azt mondták az elején, hogy szopinál a legfontosabb, hogy szívjon. Ha egy cseppet is kiszív, akkor kettőt rak a helyére a természet. Szóval, minden csepp számít. A baba szívesebben eszi, ha édeset ettem előtte. Szóval, nagy édességzabáló lettem. Meg is lett az eredménye (bár szerintem ez inkább genetika, de jó rá kenni, hogy bűnözhetek). Minden szopi előtt hatalmas a cicim, amire nem tud Albert ráharapni, szóval le kell fejnem. 50-60 ml / cici mindig lejön úgy, hogy még ezen kívül neki is marad 20-25 perc szopira.
Reni, a képeidet nézve, nagyon hasonlít a két kissrácunk.
Nekünk is nagyon száraz volt a bőre, Linola babafürdető olajat és krémet vettünk. Kérdezz rá, hogy van-e nálatok. Ha nincs, akkor ezeket nézd meg, egy amerikai barátnőm ajánlotta:
A zselés aloe vera J&J olajat használta. És nem egyik napról a másikra javult, sajnos. Vagy a Bio fürdető vált be
http://www.californiababy.com/hair-body.html
Littlebaby, nemsokára itt a nagy nap!! Közben el is jött
Gratula!!! Üdv Panna!!!
Nekünk amikor cumisüvegből kellett hozzáadnom, mert a ciciben kevés volt, utána teljesen máshogy harapott a cicire, szét is szedte a mellbimbóm.. Az tuti, hogy többet ilyet nem csinálok, csillagokat láttam…
Brita, nagyon édesek ketten! Olvastam, hogy több problémád volt a melles szopival az előző gyereknél. Most, hogy vagy ezzel?
Csibic, gyönyörű kislány!!! 20 óra vajjúdás?? Mi volt a gond?
Kittyna, hatalmas gratula nektek is! Kyttina, amit írtál az elején, hogy milyen édes baba, de a 4-5 óra körüli időszak a mumus, az egy az egyben a mi napirendünk. Aztán amikor írtad, hogy nyűglődik, semmi se jó, az tökéletesen leírta a mi nappalainkat, mármint a délutánokat. Csak én 3 óránként etetem és nem kap többet. Tudom, hogy nem éhes, nem fáj semmije, nem hasfájós. Egyszerűen csak túlpörögte magát és nem tud kikapcsolni. De vörös fejjel ordít és olyan, mintha a szívemet csavargatnák… És sehol se jó neki, de én sem tudom mindig kézben tartani… Szóval, fekszik a kiságyban, én próbálok ingerszegény környezetet biztosítani, ülök a kiságy mellett, beszélek hozzá és ő ordít. Aztán egy idő után elfárad és elalszik… És olyan mosolygósan ébred… De ezek az időszakok halálfárasztóak… (hál istennek nem minden nap!!!)
Mondjuk nekem eszik eleget egyszerre (nem mérem), és ha elalszik, nagyon jól alszik. De látom, hogy Kacsamama és Judysz is írja, hogy ezeket az időszakokat ki kell bekkelni
Viszont éjszakánként már 2szer 8 órát is aludt, de általában a 6 a jellemző. Este 8-tól reggel 9-ig alszik, egyszer 2-3 körül kell, aztán 6-kor és 9-kor
Tejre (tehéntejre) nekem mindenki azt mondta, hogy napi 2 decinél többet ne igyak, mert megzavarhatja a baba szervezetét…
Kati, nagyon szép kiscsaj!!! Mesélj a szülésről!
Judysz, nagy-nagy gratula!
Ágyöngyi, üdv a klubban
Ágci, nagy hurrá nektek is!
Valijja, örülök, hogy Olívia jobban van… Jó pár etetést már én is végigbőgtem… Nem kis kálvária, amit végigjársz…
Lassan mindenki megszül, én szívesen olvasnám a te szüléstörténetedet!
Mi pl. jó nagyokat büfizünk, de egyáltalán nem bukunk. Még sosem…
Grapfruit, mi egy napon szültünk, kb. 1 óra eltéréssel
Ez nagyon jó!!!
Azt mondják, hogy jobb szpoi előtt fejni, mert akkor a leves (hígabb tej részét ) lefejed és neki marad a zsírokban gazdagabb, értékesebb hátsótej, a főfogás.. Nekem ez nagyon bevált!
Tecaaa, nekünk a saját kiságyában alszik, nagyon szereti. Így mi úgy döntöttünk, hogy „nem rontjuk el”
De szerintem nem fura, ha nektek úgy kényelmesebb. Mi az első 3 hétre beköltöztünk a gyerekszobába, de tegnap visszacuccoltunk, mert nem igényelt minket. Ha szoptatok éjjel (egyszer kell), akkor átmegyek, megszopiztatom és megyek vissza aludni a saját szobámba. Nekünk ez bevált.
Nekem a velealvással az egyetlen félelmem, hogy nagyon ki tudom ütni magam és félnék, hogy ráfekszem. Tudom, hogy ez valami ösztön az anyákba, hogy nem, de tegnap szoptatás közben is úgy elaludtam, hogy a mellettem csöngő telefont se hallottam… (délután!). Illetve egy gyerekorvos tartott egy babagondozós tanfolyamot, aki valamelyik gyerekkórházban praktizál és mondta, hogy még mindig van évente 2-3 esete, amikor anyuka fut be a gyerekkel, aki sajnos már nem él, mert ráfeküdt éjjel… Engem ez nagyon meggyőzött. De a legjobb barátnőm velealvós volt és szuper kissráca van
Van köztetek valaki, akinek van pontos napirendje? Én most kezdem megérteni a lényegét… jó ha tudja az ember, hogy mikor alhat, mikor ehet…stb. Pl. tegnap is elfelejtettem enni…
Ja a kilokról annyit, hogy 73 kg-mal mentem be a kórházba és 69-cel jöttem haza. Na, a különbség Albert
Most 3 hét után már folyik le, ma reggel 65 voltam. Még egy 8 kg és boldog leszek
Viszont a hasam szinte teljesen visszahúzódott…
Ti fürödtök kádban? Tudom, hogy nem ajánlják, de én már bűnöztem… Annyira kellett, annyira…
Csajok, ti hova mentek csípő uhu-ra?
Én találtam ingyenes helyet a Dél-pestiben, ahol a koponya és hasi uhu-t megcsinálják ingyen, és ma hívtam fel őket, szerdára kaptam időpontot…
Olvasom, hogy kinek mennyit eszik. Mi ma kapunk mérleget, kíváncsi leszek. Hogyan méritek? Meztelenül? Vagy ruhában szopi előtt és szopi után?
Végre hosszúhétvége van és Apával lehetünk 4 napot!!!!