Szia Fibi! Epp teged akartalak meg koroztetni, de akkor most mindketten meglettetek
Hogy vagytok? Galeria kontra pelenkazo ugyet megoldottad? Tenyleg lanyok, hogy birjatok ilyen hidegben a nagy pocit? Nem korulmenyes annyi ruhaba beoltozni? En orultem, hogy nyaron voltam hatalmas, mert akkor lehetett vekony egyszalsemmikben maszkalni. Mondjuk a hoseg sem az igazi, mikor egyebkent is siman kifullad az ember...
Ami a kenceket illeti...
FURDES: Az elso par heten a dokink javaslatara sima vizben furdettunk es csak a popsireszeket mostuk meg babaszappannal, azutan meg Johnson kremfurdot hasznaltunk. Nalunk nem okozott semmi gondot. Samponozni nem szoktam, bar mar egesz jol noveszti a hajat
Ja, mostanaban babaolajozom a fejet, mert kicsit koszmos (doki szerint annyira nem veszes, hogy kremet kelljen ra irnia, csak olajozzam). A korhazban is Johnson furdetot hasznalnak.
POPSI: Nekunk a dokink valami sajat receptjet szojta felirni. Nagyon jo kis krem, de a gyogyszertaros spinek irto hanyagul dolgoznak, hol egesz darabos, maskor meg mintha fele viz lenne, ugyhogy meguntam es inkabb a Sudocrem-et hasznalom. Ezt is kaptok gyogyszertarban, vagy babaaruhazban, kulonbozo meretu szurke tegelyekben. Nem valami olcso, de sokaig eleg, mert nagyon konnyu kis krem, olyan szep vekonyan lehet hasznalni, nem kell olyan brutalsok, mint a gyogyszertaribol. Egyik gyakorlo mama baratnem eskudott ra, ok nemcsak popsira hasznaljak, tenyleg irto jo. A korhazban a gyogyszertarit hasznaljak.
KOLDOK: A dokink szerint (de mar mas dokitol is olvastam) az alkohol nagyon durva szer egy ilyen erzekeny "babasebre" es felesleges is, az a lenyeg, hogy naponta egyszer kitorlod a valadekot a csonk koruli redobol, egyszeruen egy olajba martott fultisztito palcikaval. Ezt altalaban furdes utan szoktak, es furdesnel meg ugyelni kell, hogy ne erje viz. Ja, es minden tisztaba teveskor megszorod sebhintoporral. Tapaszt ne tegyetek ra (en vettem, mert az egyik hulye kelengyelistan lattam, de teljesen felesleges volt). A korhazban alkoholt es sebhintoport hasznalnak.
Meg pocival vettem a gyogyszertari furdetokrembol es popsikrembol, mert gondoltam, ne hazafele a korhazbol kelljen megallni, vagy csak x nappal kesobb kapjak, mikor itthon a gyerekdoki elokerul, aztan addig nem tudom ellatni a kisembert. Hat, alig tudtam kiharcolni, hogy eladjak ezt a ket kremet (recept nelkul kb. 300 volt darabja), sebhintoport, alkoholt es tapszert nem adtak, a ket elobbit nem ertem, miert, az utobbira meg azt mondtak, nem biztos, hogy kelleni fog (ezt termeszetesen en is igy gondoltam, remelhetoleg nem kell), ahelyett hogy azt mondtak volna, rendelet van ra, hogy csak receptre adhatnak. (Erdekes, az 5-6 honaposoknak valot mar siman megveheted a szupermarketekben. Nem ertem, ez miert ilyen veszelyes dolog.)
Na remelem nem hagytam ki semmit. Szoljatok, ha megis. Bocs, hogy ilyen hosszura sikeredett.