Szia mindenki!
Na, kész, én már nem bírom követni az eseményeket! Egyetlen napig nem olvasom el a topicot, utána meg nem gyõzöm jegyzetelni, hogy kivel mi van!
Kicsit rongyosak most az idegeim, mert Bebe egész reggel csak ordít, nem tudom, mi baja lehet, de semmi sem tetszik neki. Reggel 1/4 8-ig(!) aludt, már kezdtem örülni, de a reggeli után nem aludt vissza még egy órácskára, ahogy szokta, hanem azóta nyûgösködik itt nekem. Apa már 7-kor elment, úgyhogy egyedül kell megbírkóznom a nyûgösködéssel. Most is csak azért tudok írni, mert végsõ elkeseredésemben
letettem egy vastag plédet a földre, és arra a raktam ki a gyereket, onnan engem is lát, miközben veletek társalgok. Meglepõdött az új perspektíva láttán és most 2 kezével a szájában gagyrászik. Amíg tart ez az idill, addig írok, aztán megetetem és kiviszem sétálni.
Na, akkor most név szerinti hozzászólások:
Zsóka,
most olvastam egy régebbi hozzászólásod egy másik topicban, hogy Kutasóra költöztök. Megvalósult már? Ugyanis én Pásztóról származom, szólj, ha helyismeretileg
segíthetek vmiben!
Az öltöztetõs mondókák szerintem nem lettek volna igaziak, ha nem hagyom benne, hogy ezt öltöztetéshez kell mondani
Így kerek.
Ildi,
beteg mókusoknak jobbulást kívánok. Tervben vannak az általad javasolt listák is, a kelengyés már félig-meddig kész, de ha neked vannak esetleg kigyûjtve, az is nagy segítség lenne. Én letisztázom, Napocska pedig felteszi.
Móni (aki nagyon jó anya
)
Mi is kérünk képeket! Meg mindenkitõl, kéretlenül is kérjük!
Anyanya,
Szabó Autó
, hát ez nagyon jó! Akkor Szabó Számítógépen írsz?
Madárka,
az az ominózus hajnali számítógépezés igazából nem negyed 6-os, hanem 3/4 4-es kelés után ,,lett". Azóta próbáltam visszaaludni. Kicsi Bambi fiacskám ugyanis unatkozott éjszaka és egy kicsit meg kellett ciciztetni, hogy visszaaludjon, de szegény anyukája már nem tudott!!! Én úgy vagyok vele, hogyha felébredek, akkor nagyon felébredek, és igen nehéz visszaaludnom, nem is mindig sikerül. Úgyhogy néha hajnalban intézem a levelezésem és írom meg a hozzászólásaimat, amiket késõbb küldök el. A pici mozgós pocaklakóért továbbra is írigy-írigy.
Anikó,
. Néha én is szeretném, ha már akkora lenne a Bebe, hogy szövegeljen, de azért a mostani produkcióit sem szeretném kihagyni. Azért néha olyan, mintha válaszolna, amikor beszélünk hozzá. Múltkor olyan kis panaszos volt, megkérdeztem tõle: Fáj a pocikád, bocikám? Mire õ: Búúúú!
Kriszta,
én szívesen látnék további információt a Kolpingról. Szeretnék én is elmenni vmikor a nyáron, bár tudom, nem valami olcsó hely. Szóval mennyit kell rá gyûjtenem? Mit tud ott kezdeni egy alig több mint 1 éves pocok?
A munkád miatt tkp. írigy vagyok, mert néha tényleg jó lenne ,,emberekkel" találkozni, és egy kicsit másképp hasznosnak érezni magam. Indiszkrét kérdés: kapsz érte valami juttatást?
Pele,
jól tévedek, hogy Ti Váckisújfalun laktok? Volt ott egy ismerõsöm, bár ha csak nemrég költöztetek oda, akkor nem biztos, hogy ismered, Zsigmond Ricsinek hívják, 27 éves.
Vera,
micsoda egy meglepi!!!! Ez igen! Én meg örülök, ha apának egyáltatlán eszébe jutnak az évfordulók, szülinapok stb. Már most elkezdtem neki mondogatni, hogy 1 hónap múlva szülinapom lesz, talán nem felejti el, pedig elég megjegyezhetõ napon van (dec. 6.). Évfordulóhoz utólag is gratula
! Képeket Tõled is várunk!
Iboly,
mailt megkaptam, lista készül, talira megyünk.
Kitaláltam, mit adok anyósomnak karácsonyra, megosztom Veletek, hátha jó tipp: Praktika újságra 1 éves elõfizetést. Kb. 3000 Ft és márcsak azért is ideális ajándék, mert akkor nem kell megvennem, én is megnézegethetem nála.
/kisfiam megint hisztizik, úgyhogy ölembe vettem, úgy folytatom/
Azt is kitaláltam, hogy milyen lesz a karácsonyi csomagolópapír. Veszek sima fehér csom.papírt, Bebe kezét és lábát körberajzolom, kartonból kivágom és ezzel a formával díszitem a papírost. Szerintem elnyeri majd a család tetszését.
Lányok, segítsetek léccilécci. Van vkinek amolyan régi csörgõzörgõs fajta mikulászacskója? tudjátok, az az igazi piros, apró mintákkal. Nagyon megköszönném, ha az illetõ elküldené nekem, nem baj, ha kicsit szakadt is, a férjem mindig azt emlegeti, hogy az volt az IGAZI mikulászasci és szeretném vele meglepni. Szerintem néhány nagymama fiókjában biztos lapul még, a nagymamák olyan eltevõsek
.
Állatkerttel kapcsolatban: van egy db ingyenes, egy 14 év alatti fõ belépésére jogosító jegyem, szívesen elküldöm, ha kell vkinek!
Tejtermékekrõl: mi is kaptunk 1 Mildi tejpépet, ami levileg 4 hónapos kortól adható, de én elajándékoztam egy nagyobb porontynak, én sem kockáztatom meg. A tejpor is tejbõl készül és igaz, hogy a fehérjék teljesen denaturálódtak, de a laktóz megmaradt benne! A savanyított tejtermékek (kefír, joghurt) ill. a sajt úgy készül, hogy a tejsavbaktériumok lebontják a tejcukrot, tehát azért adható hamarabb, kivédve a laktóz-érzékenységet. De aki fehérjeérzékenység, annak ezek sem adhatók, mert az nem módosul. Egyébként ami a csomagoláson van, hogy ,,élõ flórás" joghurt, kefír, az egy hülyeség, ugyanis MINDEGYIK az, egyikbõl sem ölik ki a tejsavbontó bacikat, miután lebontották a laktózt!!!
Recepteket nekem is küldjétek, betesszük a közösbe
, szóval fenn lesz a honlapon.
Szerintem egy kicsit hosszúra nyúltam, mindenkitõl elnézést érte, de be kellett pótolnom a lemaradást. /idõközben megetettem mókuskámat, most alszik/
Sok puszi, hiányolom a hiányzókat, név szerint....... és ....... /ide mindenki behelyettesítheti a saját nevét
/
Jamina