Ma 9 hónapos Níla
, pedig csak "tegnap" született...gondoltam, hogy veszek neki egy kis babát a nagy napra, mert az unokatesója kis "kopasz" babája ( kb.15 cm)nagyon tetszett neki...(pedig nem vagyok nagy híve a gyerekjátékoknak, szándékosan nincs sok játéka ahogyan szándékosan nincs TV-nk sem)
A sláger játékok: habverô, edények, zseblámpa, ásványvizes üveg,szappanbuborékfújó, kukucs-játék, levegôbedobálás, állatok utánzása, mesekönyvnézegetés, Weöres Sándor mondókák, stb...
Nekem viszont elég szar kedvem van, folyamatosan fáradt vagyok, bár az éjszakáink már jobbak, azaz kb. 3-4 szer kelünk "csak", de inkább 3-szor. Mikor elkezdett mászni, ill. rá 2 napra fekvésbôl felülni, 2 éjszaka vagy 100-szor ült felálmában, aztán ordított, hogy most mi van má'
? Én is pont ilyen vagyok, ha valami fontos történik velem, álmomban rengetegszer újreálem....a szülés éjszakáján is vagy 100-szor éltem újra minden mozzanatot....
Pár dolog nyomaszt, azért nem vagyok valami nagy passzban. Igazából semmi komoly, de a legfôbb: semmi idôm nincs semmire (a délelôtti alvás alatt -30 perc- rendberántom a lakást, a délutáni hosszabb alvás meg csak mellettem mûködik...., ha ébren van, akkor meg egy percet sincs el nélkülem....tudom, én rontottam el...). Nagyon fáraszt, hogy a folyamatosan szórakoztatnom kell a Kiskopaszt, még egy pisilés is komolya szervezést igényel (pár "új" játék a kezébe, miközben teli torokból éneklem a "Fürge róka lábakat") Igazából röhelyes, de most nncs erôm röhögni rajta. Estére olyan vagyok, mint a rongy, és amire lenne igényem (pl. tartalmas beszélgetések a férjemmel, romantikázás, stb.), már erôm nncsen. veletek is van ilyen????Remélem, hogy ez csak a tél hatása, na meg nagyon ki kéne már mozdulni Bp-rôl. A 7végén megyünk nagyszülôkhöz vidékre.
Aminek viszont örülök, hoyg nagyon értelmes, érzékeny, aranyos kislány lett; és még mingig sokszor szopizik. (ez a nehézségeink ellenére nem volt egyértelmû, hogy idáig kitartunk.)
A heverô helyett most matracon alszik Níla, így ha leesne a kipárnázás ellenére sincs nagy gáz.
Továbbra sem eszik semmi gyümölcsöt (csak a narancslevelt+ narancsgerezdet szívogatja....pedig gabonakásába is próbáltam narancsot csempészni, de nem nagy eredménnyel), napi 2-szer fôzeléket eszik kb. 100 ml-t. Ma kap elôszôr édesburgonyát uzsira.
Hajhúzás nálunk is megy, és kb. olyan lágyan tud simogatni, mint egy grizzly medve
, mostanában a mellbimómat is próbálja elkapni
, elég hülye szokás.... Tiltani úgy szoktam, hogy határozottan a szemébe nézek, és NEM-et mondok, de nem nagyon hatja meg a dolog.....
Néhány gyors reagálás:
Hibernia: Hát, részvétem az alvás terén Nektek! Nálunk megvan a kb. 13 óra. Nálunk javult a dolog csecsemôkora óta ( akkor volt, hogy semmit nem aludt napközben). Asszem Te kérdezted a gabonapépeket...nem tudom válaszoltak-e rá (nem emléxem), de én a DM-ben szoktam venni köles- ill3 gabonás pelyheket. Tök jók szerintem, és nem is drágák. Bioboltban vannak extra csúcsminôségû gabonapelyhek (Holle márkájú), de én abszolút elégedett vagyok a DM-essel.
Barba: Nekem is már 3-szor "megjött" a szülés óta, de nem viselt meg lelkileg, mert semmi változást nem éreztem, viszont többször belegondoltam, hogy ez annakis a jele, hoyga testem már kész lenne a kistesóra....A szopizás végére nem is gondolok, sokáig szeretnék szoptatni, mert a nehézségeink ellenére annyira jó élmény az életemben. Én is totál ki leszek bukva, ha már nem kell majd Nílának. De remélem, az még sokára lesz. Az unokatesóméka Szt. István út (vagy Fô út) 91.-ben laknak, nevet nem akarok itt írni...így tudod, vagy priviben küldjek nevet?
Charlott: megoldódott a gyakori kelés? Tök jó, hogy ennyire természetesen tudod venni, hogy Krisz 50 ml-t eszik többször, és kész. Inni mennyit szokott?
Orsi: Hogy van a fogad helye? Szerintem kizárt, hogy a helyi érzéstelenítô átmegy a tejbe, és megváltoztatja az ízét....Jól csináltad, hogy ennyi önállóságra szoktatatd Elisat már az elején, de hát 3. gyerekként már máshogy csinál az ember dolgokat. Bár lehet, hogy Te már az elsônél is ilyen tudatos voltál. Nekem minden marha nagy szervezést igényel (ez szívja le a legtöbb erôm), méga reggelizésem is ....
Juci: Hát, a sok éjjeli kelést átérzem...én is szoptatok ilyenkor, de még nem terveztem szoktatni Nílát az éjszaka "átalvására" (= átmegyek, és megszoptatom, ha sír), fogalmam sincs hogy fogom majd kivitelezni idôvel. Mivel Níl avolt, hogy napközben alig evett (most már ez nem jellemzô), úgy voltam vele, hogy elgalább éjszaka eszik...Lehet, hogy nem jól csináltam, hogy ennyire ráhagytam mindent. Juli jól alszik legalább napközben? Hogy alatatod napközben?
Csöpplány: Jobbulást Balunak!!!Annyira jó ez az idôszak, hogy minden nap új dolgokat tudnak! Níla is csomószor tapsol csak úgy, még a lábával is szokott a pelenkázóasztalon. Nálunk a legújabb, hogy leszegi a tokáját többször egymás után, kihúzza magát ütemesen és "dölyföl"
, imádom nézni és utánozni, amin jókat nevet. Szoktam 4 kézláb kutyát utánozni (ugatok is
), hát azon is szakad a röhögéstôl....Mibôl iszik Balu? Nekünk van Aventes varázsitatónk, de csak rágja....
Meg akarom tanítani pohárból inni Nílát, mert csak rágja a varázsitatót...van akinek pohárból iszik a babája??????????
Cynti: A levest a fôétkezés mellé adtad Szintinek?
Nyaralás: Horvátországba tervezünk menni 1 vagy 2 hétre, alig várom már!!! Anyukámat is vinnénk (ennek elônye + hátránya is van), fôleg amiatt, hogy végre kettesebn is tudjuk lenni néha Somával....
Na, megyek!