Sziasztok!
Ilyen bogres suti receptem nekem is volt valamikor, de elkavartam valahova. Mi vanilias jegkremmel ettuk regen.
Tegnap itt volt nalunk a nagymarosi fenykepesz baratnom vendegsegben. Amig en sutottem, foztem, addig a ferjemmel szakmai megbeszelest tartottak es elokerult mindenki fenykepezogepe is es hasonlitgattak, probalgattak egymaset.
Aztan a ferjem elovarazsolt meg egy csomo fenykepezot, na ekkor mar kezdtek az agyamra menni, ugyanis telepakoltak a konyhaasztalt a gepekkel. Aztan ez annyira tetszett nekik, hogy fenykepeztek a fenykepezogepeket.
Kozben en meg szulinapi tortat sutottem a baratnomnek, mivel a napokban volt a szulinapja. Olyan vicces volt, hogy nem vette eszre.
Azt hitte, hogy csak valami desszertet csinalok es kozben kifaggattam, hogy milyen legyen. Eredetileg csokitortat csinaltam volna, csak kozben kiderult, hogy nem nagyon birja a tejet es a tejszint, ugyhogy akkor az szobe se johetett. Na, de en nem adom fel ilyen konnyen! Megcsinaltam a csokitortat ugy, hogy a kremben nem volt tejtermek es igy is nagyon finom lett. Kokusztejjel foztem csokikremet es margarinnal kevertem ki. Nem volt egyaltalan tomeny, siman megbirtam volna enni ket szelettel is, de azert inkabb visszafogtam magam.
Az elozo napokban annyira el voltunk foglalva, hogy total elfelejtettem, hogy en tortat akartam kesziteni, ugyhogy nem vasaroltam be hozza dolgokat, de szerencsere volt minden itthon. Sot meg disziteni is tudtam feher pillecukorral meg ostyaviragokkal. Meg szerencse, hogy annyi tortat sutok, hogy mindig marad valami diszitesre alkalmas dolog.
Ja, egyebkent van meg egy fenykepesz a csaladban! Mar Lollinak is van sajat fenykepezoje.
Apukaja vett neki egy hasznalt digitalis fenykepezot egy aukcion nagyon olcson, ugyhogy ha tonkretenne, nem lenne nagy gond. Van olyan nap, hogy mar ugy kell kiszedni a kezebol, mert le sem all, egyfolytaban fenykepez.
Egyszer kerdeztem tole, hogy mi lesz, ha nagy lesz, erre azt mondta, hogy fenykepesz. Honapokkal ezelott meg nemetul eneklo szakacs akart lenni.
Megkerdeztem tole, hogy ki tanitja majd meg fenykepezni. Gondoltam, majd mondja, hogy Apa. Erre kozolte, hogy senki, majd o megtanitja magat. Fo a magabiztossag.
En szoktam nezni a Super Nanny musort, amit nagyon erdekesnek talalok. Ott gyakran vannak 3 vagy meg tobb gyerekes csaladok es hat azert jelenkeznek a programba, mivel nem birnak annyi gyerekkel. Szerintem 3 gyereket mar nem lehet csak ugy osztonbol nevelgetni, ha csak valaki ilyen kulonleges adottsagokkal van megaldva. Ott mar nagyon kell tudni tervezni, szervezni, iszonyu kreativnak kell lenni, hogy zokkenomentesen menjen az elet es mindenki elegedett legyen a csaladban.
Nekem Lolli is igen nehez eset sokszor, mert allando figyelmet igenyel. Mindig kreativkodni kell vele is, meg az allando beszelgetest igenyli. Ja, es nagyon nagy a mozgasigenye, mint Alidanak. Sajnos nalunk is van sok olyan nap, amikor nem jutunk ki biciklizni, rollerezni, rohangalni, mivel esik az eso es nagyon eros, hideg szel fuj. Bar pont most vettem neki egy vizallo nadragot, gumicsizmaja es esokabatja meg mar volt. Igy mostantol esoben is ki tudunk menni. Estere iszonyuan meg tud kergulni, ha aznap nem voltunk kint levegon es nem mozogta ki magat.
Magatol szokta mondani kacaraszva ilyenkor, hogy " Anya, mar megint megbuggyantam."
Egy kicsit visszaterek a Super Nannyre. Szoval, szoktam tole nehany otletet ellesni, de szerintem minden gyerek mas nevelesi modszert igenyel, ugyhogy nem mindent lehet Lollin alkalmazni.
Na, meg hiaban mondogatja a Super Nanny, hogy ugy kell alakitani az eletunket, hogy apanak, anyanak is legyen kulon programja a gyerekek nelkul, ezt mi nem tudjuk megvalositani, csak amikor Magyarorszagon vagyunk nyaron.
Ugyanabban a cipoben jarunk, mint Zsuzsiek, hogy abszolut nulla segitsegunk van.
Talan mostantol lesz egy picike valtozas. A cseh baratnommel megbeszeltuk, hogy most mar nagyobbak a gyerkoink, igy elvannak nelkulunk is, ugyhogy majd neha hetvegen kb. fel napot hol az o fia lesz nalunk, hol pedig Lolli naluk. Mondjuk nem sok ilyen naprol van szo, csak kb. egy honapban egyszer lesz egy szabad fel napunk. Azert ez is mar valami, ahhoz kepest, hogy eddig meg ennyit se sikerult kettesben lennunk.
Szombaton de. volt itt egyebkent a kissrac nalunk du. 2-ig es tok jol elvoltak Lollival. Ugyan neha kozbe kellett szolnom, mert Lolli nagyon parancsolgatott. Szegeny Josef repulokkel es autokkal akart jatszani, Lolli meg kozolte, hogy most babazunk.
Ebednel meg Lolli kezdett megkergulni es sok-sok butasagot osszehordani, ahelyett, hogy haladt volna az ebeddel. Raszoltam, hogy ilyen butasagokat nem beszelunk, foleg nem az asztalnal, erre a kishaver megvedte. Azt mondta, hogy csak viccel Lolli, nem gondolta komolyan.
Csak lestem.
Biztosan volt megint, amire nem reagaltam, de most mennem kell, mert mindjart jon a ferjem es megyunk vasarolni. Lollit meg fel kell ebresztenem, mert nagyon alszik. Viszont mostanaban nem szabad 1 oranal tovabb hagynom aludni, mert akkor este nem akar aludni. Olyankor kepes csak este 11-kor elaludni. Addig enekeltet engem, aztan o enekel, beszelget az alvotarsaival, stb. Igy jobban jarunk, ha felebresztem 1 ora du. alvas utan.
Kellemes hetet mindenkinek!
Olive es Lolli