Ebba, általában a dél körüli szopi után sétálunk... ez azt jelenti, h. 12 és 14 óra között indulunk és 1-1,5-2 órát vagyunk kint attól függően, h. milyen az idő és kicsilány hogyan bírja, mert néha van ám üvöltés a kocsiban is
De ahogy Benbor írja, az esti nyüglődés akkor amiatt is lehet, h. sok neki a napi feldolgozandó
szegénykék!
Májki, ja bocsika... akkor te megismered saját gyereked
(Bocsi Hayni, csak vicc volt!)
Zorka szerencsére még nem volt igazán taknyos, de őszintén szólva a többi gyerek akikkel találkozunk séta közben sokkal jobban be van bugyolálva... és szinte minden nap sétálunk, még nagy hidegben is. Az igaz, h. nyálkás időben nem viszem, de biztos, h. a hideg jól megedzette!
Benbor, köszike!!! Akkor érthető, h. miért ilyen kis nyügik. Én úgy gondoltam, h. már sok volt neki az adott napból és a kis idegrendszere nem bírja, ergo dög fáradt, csak fura volt, hogy már 6-nál tovább nem bírja. Tegnap pl. 5x szopizott, de 7x volt cicin! Engem nem is zavar, ha csak csüng rajta, hiszen amúgy nem szokása, de ezek szerint kellett neki egy kis megnyugvás!
Van kendőnk, amit nem nagyon kultivál, mert nem bír benne mozogni, azaz a kezével nem tud rendesen kalimpálni, így marad a kézben levés. Néha azért elvan benne, ha már elég fáradt, de elaltatni nem tudom benne! Most szüli-, névnapra kapunk csatos hordozót, abból már kilóghat a felsőteste, keze... remélem beválik, mert azzal azért könnyebb mászkálni is később!
Jó olvasást neked és örülök én is, h. jöttél és segítesz nekünk!
Hajrá 3. baba!
Dobok nektek egy kis vidulnivalót:
(a többit - 6 hónapos kortól - még nem teszem fel, mert nagyon sok, de ha valaki szeretné, írjon privit!)
"Az első 6 hónap
- Az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lyukon, amibe
addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- A lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- Úgy tűnik, az egész nap egy végtelen szoptatás.
- Napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- Ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- Egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- A séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
- Elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- Ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezen túl befogod.
- Kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.
- Minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- A legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- Aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- Az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű csöcsöd
miatt továbbra is csak ábránd marad...
- Már nem szereted a vendégeket.
- Sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- Sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.
- Sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.
- Egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- Ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- A férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja .
- Akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok
múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- A nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- Kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.
- Kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- Anyósod még annyit sem.
- Fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- A digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- Amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- A híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
- Van 70 dekás teli pelenka!!
- A zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.
- A mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.
- Egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.
- A melltartóidat sárkányeregetésre is használhatod.
- Zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- A hátközépig fosás mindig akkor jön el, amikor sorra kerülsz a dokinál és le kell vetkőztetned a vizsgálathoz.
- A babagondozással kapcsolatban nincs egyetlen téma sem, amiről ne adna teljesen eltérő tanácsokat a védőnő, az
orvos és az anyád."
Bocs, ha elfoglaltam egy fél oldalt