Rita!
Sajnálom, hogy csak már így, utólag tudok írni, de én is ezt tanácsoltam volna, ahogyan végül is döntöttetek, hogy várjatok még egy hónapot. Túl komolyak voltak a kételyeid ahhoz, hogy csak úgy belevágj egy ilyen nagy dologba, különösen, hogy saját finanszírozású lombik lesz... Most szépen tudsz beszélni az endós dokiddal, fel tudsz készülni lelkileg is a lombikra, s nem utolsó sorban tudsz koncentrálni a holnapi diplomavédésedre, amihez nagyon drukkolok!!!! Csak szépen sorjában mindent!
Nekem is antagonista protokolljaim voltak, s mivel visszamaradó tüszőim (cisztikus képletek) voltak a stimuláció hatására, mindig néztek 3. napon UH-n.
Kata!
Örülök nagyon a szuper kezdésnek, és drukkolok nagyon a pénteki punkcióhoz!!!
Szilva!
Sokat gondoltam rád a hétvégén! Remélem, hamar láthatunk képeket is!!!
Nem titok, hogy hová utazunk, megírom priviben, jó?
Sajnálom, hogy beteg a párod
, de így jó, hogy lemondtad a pszichológust. Szerintem nem muszáj módosítanod, hiszen minimális az esélye, hogy a 6 hónaposnál fiatalabb csecsemő, akit felajánlanak majd nektek, nem 3 hónaposnál fiatalabb, azaz újszülött lesz. Hacsak nem az új szabályozás miatt...
A hétvégén ugyanis az egyik újdonság, amit megtudtunk, az volt, hogy valóban lecsökkentették a 6 hónapot, de nem 2-re, hanem 2x2-re. Vagyis, ha a vér szerinti szülő fél éven belül legalább 2x legalább 2 hónapig nem látogatja a gyermekét, akkor megindítják a gyermek örökbefogadhatóvá nyilvánítási eljárását. Így akár 5. hónapos gyermeket is lehet majd ezután titkosan örökbefogadni.
Az pedig, amiről a múlt hétvégén írtunk, nem került be a módosított jogszabályba, vagyis továbbra is úgy van, hogy aki nyíltan mond le az újszülött gyermekéről, arra nem érvényes az, ami a titkos csecsemő öf. esetén, hogy ott a pici 6 hetes koráig a szülő meggondolhatja magát. Nyílt esetén onnantól, hogy aláírta a vér szerinti szülő a papírt, az már a részéről végleges.
A mostani hétvége is nagyon jó volt; 1 óránk volt egy jogásszal, a többit pedig egy gyermekorvossal töltöttük, aki az egyik fővárosi csecsemőotthonnak a vezetője. Most is sok érdekes és tanulságos történetet hallottunk.
Pénteken az alkalom előtt kellett aláírnunk a papírokat, amit többen be is írtunk a tanfolyam végén a visszajelző lapra, hogy túl korán van, jobb lenne, ha lenne a tanfolyam vége után még 1-2 napunk, hogy átgondoljuk a dolgokat. Mi is módosítunk: 0-3-ról 0-4 éves gyermekekre. De volt olyan, aki pénteken módosított 0-2-ről 0-3-ra, most pedig megint: 0-3-ról 0-4-re. Más pedig a származására vonatkozóan módosított, s volt olyan is, aki a nyílt, ill. titkos között váltott. Szóval, igazán hasznosak voltak ezek a hétvégék, s komoly gondolatokra indított valamennyiünket.