Új privát üzeneted érkezett!

Évi!....Samsung sgh-e530! Tényleg nincs valakinek ilyen telója? Kéne egy kis menüs segítség!
limo73

Babakeksz
Bababoltok vannak Debrecenben. Az nincs közelebb, mint Pest?
Chloe elalszik olyan 8 körül, aztán kel éjfél-1 körül, majd reggel...

Szamoca
De éjszakai ügyelet után hazamentem és aludtam :lol: :wink:

Évi
Akkor nem egyszerűbb céklát bébiételben venni, ha ennyire macerás?

Dia
Jobbulást Áronnak!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="limo73"] írta:limo73vi!....Samsung sgh-e530! Tényleg nincs valakinek ilyen telója? Kéne egy kis menüs segítség!

Használati utasítás? Samsung honlap? :roll:

Én Nokia-fan vagyok... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="lombikbaba"]
írta:
lombikbaba

Évi
!

Dehogynem!
ha látsz valahol,szólj,mert seholse kapni...eddig úgy tűnik,nem gyártanak :( :( :( mondjuk a 3 szemből lett 3 pohárnyi adag,2 ment a fagyóba :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Chloe is tart az idegenektől. És ez jó!!!! Most már határozottan megkülönböztetnek embereket.... Azt a boldogságot látni kell, amikor Ádám hazaér :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="lombikbaba"]C írta:lombikbabahloe is tart az idegenektől. És ez jó!!!! Most már határozottan megkülönböztetnek embereket.... Azt a boldogságot látni kell, amikor Ádám hazaér :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ismerős!!Olyan jó látni!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

[quote="evilany"] írta:evilany
[quote="lombikbaba"]
írta:
lombikbaba

Évi
!

Dehogynem!
ha látsz valahol,szólj,mert seholse kapni...eddig úgy tűnik,nem gyártanak :( :( :( mondjuk a 3 szemből lett 3 pohárnyi adag,2 ment a fagyóba :wink:

Látszik, hogy nem ismerem még annyira a bébiétel kínálatot :oops:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Egyébként én olyan bébiételt adok Chloenak, amit én is szívesen megeszek...
Főzeléknek a tök, a cékla, a cukkini... :roll: :roll: :roll:
Sütőtök megsütve desszertnek, vagy uzsonnára... a cékla nyersen, megfőzve salátának, savanyúságnak... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi!....találtam leírást, de már tárgytalan is, mert amire gondoltam, annak "csak" az első lépése megoldhatatlan - így a többi ugye, hiába is megy! :(

Miért macerás céklát főzni? Ugyanolyan, mint a krumpli.....meghámozom, összevágom, ízesítem, és tovább nincs vele gond....ja leszedni a kezemről a piros szint....de azt meg 2 szem citrompótló megoldja.
limo73

Igen,a cékla is meglepően finom lett :) bár saliban is szeretem.

Sajna itt Mo-n se meggy,se cékla nincs bébiknek üveges :( nem tudom,ott van-e...esetleg Müller...mert oda nem járok,állítólag ott vannak speckók is..majd egyszer elnézek oda.Mondjuk ha Tündinél lesz a tali.

evilany

Kedves Topiklakók!

Csak azért írok ide (is), hogy szóljak: a Babaneten múlt hét óta kommentelős játék van! Írjatok kommentet cikkeinkhez, és ezt nyerhettek a héten.

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, mert ott is leesik ez meg az hébehóba!

További szép napot kívánok a Babanet csapata nevében:

Dia
dia
Budapest

Évilány! ami az alvást illeti, kb az enyémek is. Délelőtt akkor alszanak igazán hosszan, ha kiteszem őket a levegőre. Tegnap a napsütésben szuper volt!!! :)
Cékla: én bébi kajának anno nem emlékszem, h csináltam, pedig én nagyon szeretm, többféle formában. Mindenesetre magunknak én mindig héjában főzöm meg kuktában, és utána pucolom, szeletelem vag yreszelem, stb.

Mares! Ikerrecept: nincs :( az előző ikreknél még azt hittem, h a jó lelki-fizikai állapot és a ciklus totál eltalált közepe összejött, mivel akkor fogantatásuk előtt nyaraltunk egyte kettesben, ami eny 2,5 és egy 4,5 éves gyerek mellől igazán nagy kikapcsolódás volt. De most semmi ilyen nem történt, ködös november, teljes állású meló, ciklus függetlenül dupla peteérés :shock: valami egyénihajlamom van rá :?: Éljen a hatékonyság :lol:

Sport: atlétizáltam 7 éves koromtól, ezen belül válogatott gyaloglásban voltam :) az aztán az idétlen társaság :lol: :lol:
Mindenesetre a kitartásom edzése nem volt hiábavaló :lol:

Maccs! Jó, újra látni, hallani!

Voltunk ma Jonival a fejlődésneurológián, azt mondták minden OK, korának megfelelően fejlett, nem is kell tornáztatni, csak még menni majd kontrollra, kb amíg nem jár, Úhogy talán túlvagyunk ezen az agyhártyagyula és kísérő tünetei című történeten. A fülével meg majd csak kezdünk valamit Én már úgy vinném őket bébiúszni, de még nem merem a Jonit.

Köszönjük a drukkokat, bejött
Claire
claire

Claire : dejó h minden okés Jonival!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok vissza olvasni sajna ismét nincs időm nem régen értünk haza déikénél voltunk látogatóban nagyon élvezte a kis manó a vendégeskedést és ennek örömére egyedül ült :) mutatok képeket is róla . persze nem magától ült fel hanem megtartotta magát nagyon nagyon sokáig :)

na de most ismét rohannom kell mert főzök és Benci is reklamál közben puszika mindenkinek :)

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Claire!....Örülök, hogy minden rendben! :) Anyukám is egyben főzi a céklát, én azért szelem fel, hogy előbb készen legyen....imádom.
Babaúszás...szuper lenne, de sajna az meg 9-kor kezdődik, így hanyagoljuk...akkor még alvás van!

Gyerkőcöm nem a mászás technikáját gyakorolja, hanem hogyha húzza a plédet jön a játék is! A kis lusta! Délután beverte a fejét a kiságy fiókjában, erre elkezdte kézzel ütni, ő mindenképpen arra akart fordulni. :)
limo73

Claire,örülök a jó híreknek!!

Itt a mosolypetim:

Kép

Kép

evilany

Egy pár kép :)

ÍGY ÜLT A DÉDIKÉNÉL MA :) Kép

Kép

ANYA A NAGY GÉPNÉL BABA A KICSINÉL Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

:x miért maradt a szöveg le :shock: :shock: :x

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

csajok-regizzetek...töltsetek fel...és szavazzatok ránk :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Claire----nagyon jó hír!!!Örülök én is !!!Joni erős...csúcs baby :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Minden baba nagyon kis cuki! :D :D :D

Macs, nagyon gratulálok!!! :lol: :lol: :lol:

Dia, jobbulást Áronnak! Gyógypuszikat küldöm!

Csilla, majd írj hogy mi volt csütörtökön a dokinál.
Mi Micskey Évához megyünk. Eleve ide kaptam beutalót a házidokitól. Nekem 7e-t mondtak a telefonban és van lehetőség egészségpénztári számlára is.
Ti voltatok uh is?
Ja és gyönyörű helyen voltatok síelni!

Claire, annyira örülök, hogy Jonival minden ok! Ügyes kissrác! :D

Babakeksz, szerintem meg kellene nézned valahol a babakocsit, úgy nem lenne jó megvenni.
Ha esernyő kocsit szeretnél, akkor tuti csak olyan van aminek 2 karja van, de szerintem ezeknél nem is gond az.
A miénk is olyan lesz…

Ircsi, mi későn rakjuk le Lilit. 9:15 fürdetés, kaja, és 10-kor ágy.
Reggel 8-ig alszik. (éjjel nem ébred fel) Lehet, hogy azért van, mert jól kifárad estére...

Ma extra nyűgi a lányom (ja és reggel 7-kor ébredt, fura volt, mivel megszoktam, hogy 8 előtt nincs fent). Csak kézben volt jó neki, akkor legalább nem sírt. Amikor meg végre elaludt napközben kitakarítottam a kutya kenneljét. Jó koszos volt szegénykémnek, mindenhol falevél, meg szőr. Most szép tiszta lett neki a háza is.
Olyan szép idő volt, hogy Lilivel is elmentem sétálni délután, persze nem nagyon aludt a kocsiban. Amikor meg végre elaludt, akkor meg a boltban a hangosbemondó miatt felébredt.

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Sziasztok

Egész délután takarítottam, úgyhogy hulla vok :?

Bébiétel: én sem láttam még meggyes vagy céklást. Müllerben sem. Bár mostanában nem voltam.

Cicc, tök jók a képek, nagyon ügyi.

Babakocsi: esernyőkocsi nem feltétlen két karos, bbc streetym van hordival, sport résszel. Esernyőre csukódik a váz, és egybe karos, de a bébé confor loola is ilyen. Vagyis abból van ilyen is olyan is.
Ha kinövi a hordit, akkor veszek egy perego p3-at, eddig az volt a legjobb kocsim. :D jajj mániás vagyok áááááá

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

csillag hova kell regizni ?? szavazni??

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Limo :telefon.. régebben a használati útmutatóban benne volt a telefon menüje. Talán át tudnád menteni "vakon" sim-re a telszámokat, meg ami kell.
Javítást hol kérdezted? Volt hasonló telefonom, elszállt a kijelzője, még garis volt, de visszadobták azzal, hogy nem rendeltetésszerű használat ... nem is vállalták a javítást. Utána bevittem egy használt tel boltba és 4000 ftért megcsinálták.

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Szamóca!.....Erre gondoltam én is, hogy vakon átmentem, de ikonos a menüje, és ha belépek, akkor nem tudom éppen hol áll a kijelölés (mindig ott van, ahol legutoljára hagytam) és itt hiányzik az első lépés......de délután megtaláltam, a valamikor régen kiírt telszámokat, így megvan a G betűig, így fel tudtam hívni egy barátnőmet, akinek a férje mobilos, és a jövő héten kiszedi belőle! Pfúúúú...ezt körbeírtam!!!!

Nekünk BBY Grip&Go kocsink van, volt hozzá mózes is, de már csak a sport résszel használjuk. Szerintetek ez nyáron nem lesz meleg, mert elég vastagnak tűnik?!

Évi!......Tomi nagyon aranyosan szemlélődik!

Cicc!.....Látom Bencus is szeret tévézni!!! :wink:
limo73

[quote="szamocamoca"]c írta:szamocamocasillag hova kell regizni ?? szavazni??

http://www.valentinnapiajandek.hu/fooldal/?from=0

nem tudom miért nem küldte el...belinkeltem :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

babák édesek!!!
Gergőm ma uszodát csinált a konyhából...annyira fájt a sérvem és a lábam...nem tudtam anagy kádban fürdetni...azért ezt is élvezte :D

Kép Kép

megzabálom...ma annyi szar dolog történt velem..gyerekek miatt :8 ...Gergő éltetett csupán...ha ő nem lenne-már én sem :( :? :twisted:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

mindenkinek jó éjt...vendégemet várom holnap :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

sziasztok!

végigfutottam, de mindenre reagálni már nincs erőm... bocsánat!

csak bejelentkezek, hogy megvagyunk, minden ok... anyóséknál... :D

képek nagyon jók!

Ircsi szupi a cikk a mozgásfejlődésről! elmentettem...

babákok nagyon édesek!

Dia Áronnak jobbulást! szegénykém! gyógypuszik mennek!

Évi szupi a szoba! hozzánk is eljössz majd festeni? :wink: :lol:

jóccakát mindenkinek!

Kép
gtunde75

Jó reggelt!

Csillagfény, most mi a baj? Lehet azért nem tudom, mert ritkán jövök... :oops:

Dia, szegény Áron! Evés annyira nem is számít, mint az ivás, mikor betegek. Remélem, hogy sikerült belediktálnod! Sok gyógypuszi!

Én még sosem mertem céklát főzni :shock:

maccs01

Sziasztok...

Vagyunk Mi is. Kisasszony elmehet KISKAKASNAK. 5-f6 körül kukorékol... :-)

Dia, hogy vagytok? Már nem akartalak este felhívni, csak akkor tudtam belépni ide, és olvastam, hogy Áron nincs jól... Milyen volt az éjjeletek?

Maccs, csuri ezerrel továbbra is :wink: 8)

Én gatyául vagyok, most kicsit lelkileg. Blogban írtam. Igyekszem összekapni magam, nehéz...

Megyek, hiszti van... :lol:

szilvás76

Ma sikeresen elaludtunk :twisted: István 7-re megy dolgozni, 7.10kor ébredt fel....persze most Berci is húzta a lóbőrt....volt reggel készülődés......erre persze kislurkónk is felébredt, és rögtön követelte a kaját....

Évi, Csillag!!!....Szép napot nektek!

Clárika!....Végül voltatok vagy voltál a Babaklubba?
limo73

Szilvás!.....Bekukk a blogodba......munkaügyi felügyelet?????....itt bejelentés után rövid időn belül (2-3 nap) kimennek

Én ami fórum csak létezik, mindenhol próbálkoznék!
limo73

Jó reggelt!

Dia! Áronnak jobbulást, gyorsan gyorsan. Sok puszi Nektek!

Nagyon jók a Tomis, Bencés képek. :)

Ircsi! Szerintem Debrecenben sincs Chipolino, de igazatok van, cinkes látatlanba megvenni. Miért van nekem babakocsi mániám???

Annyira hiper szuper éjszakánk volt. Nagy Lili Sára durmolt este nyolctól reggel kilencig. 8) Ráncaim kisimulva, kb. úgy érzem magam mint aki egy hetes wellnessezésből jött elő. Óh de kellett már ez az alvás.

Most megyek és rámolgatok, de közben vagyok.
Vendég

Szilvás!

Ez nagyon durva. És valóban igaz, hogy a média lecarja az ilyet, nekik ez nem újdonság. Én most a könyvelőmmel szívok, nem érem el hetek óta, és 25.-re be kellene adni az adóbevallást...
Vendég

sziasztok!

front van? vagy mi?
gyermekem délelőtt az első alvásig kb 3,5-4 órát szokott ébren lenni, most 2 óra ébrenlét után ágyba kéretőzött... :shock: :shock: :shock: ilyen utoljára újszülött korában volt...

Szilvás olvastam! :shock: sajnálom! én hasonló helyzetben csődöt jelentenék, ugyanis sajnos nincs félretett pénzünk, a számlák viszont jönnek, a hitelt fizetni kell... ha kiesne akár egy havi bevétel :arrow: :shock:

Babakeksz éccaka :arrow: szuper!

Kép
gtunde75

Sziasztok!!!

Enyém gyerek is aluszik :) ki tudja meddig....

Tényleg, az ilyen tejpépeket mikortól és hogy lehet nekik adni? 4 hónapos kortól, ez van ráírva.

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

SZilvás! Sajnálom...
szilvi35

Halihó
Bekukk,vendégeskedünk 8) Tominak nyűgi napja van..
De,átaludta az éjszakát,azaz:9-kor aludt,11-kor álometettem(előtte fél 7-kor Sinlac,fél 9-kor cici)és aludt 5.30-ig!4Így mi is,6.5 órát :wink:

Diát kérdeztem,jobban vannak egy fokkal...

Szilvás,sajnálom...!!

Mares,nekem a védőnő azt mondta ne adjam 6 hó előtt,de tápis babánál más a helyzet.

Tündi remélem jól telik a hét.

Hétvégén Tomi költözik a szobájába :wink:

evilany

Sziasztok,

Dia,mielobbi jobbulast kivanunk Aronnak!

Evi, nagyon jo lesz Tomi szobaja. :lol: Ugyi vagy ezekkel a kreativkodassal, en ott kimerutem h ragasztottam fel a falra allatfigurakat. :oops: :oops:

Szilvas en is sajnalom. :(

Mares en kb 5 honapos korban kezdtem el adni a tejpepet, de fajt a pocija tole (pedig nem adtam sokat), ugyhogy szuneteltettem 2 hetre. Most megint kapja, tizoraira.

Tegnapelott voltunk szuletesnapozni, baratnomnek 1 eves a kislanya. Alig fel kiloval es par cm-el nagyobb Botinal. :shock: :shock: Mondjuk amiota felallt es raerzett a jarasra egy pillanatra sem all meg. :lol: :lol:
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nklari80 2011.02.10 12:51-kor.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Klári
nklari80

Cicc, nagyon ugyes es aranyosBence. :lol: :lol: A Vuk nalunk is nagy slager. :lol: na meg a susu. :lol: :lol:

Tegnap nalunk is cekla volt, en hejastol fozom, igaz, eltart egy darabig, de igy jobban bennemaradnak a vitaminok. Aztan turmix es egy keves krumpli.
Kép
ez meg az eleje, a vegere ruhacsere lett. :lol:

Most mennem kell, Boti nyugoskodik, nem tudom miert? :? :?

Klári
nklari80

Pár Lilis kép:

Kép Kép
Kép
Kép Kép
Vendég

A kendős a kedvencem, olyan Magdi anyusos:)))

nklari! Látom Boti szerelné a kislányt..) Nagyon cukik:)
Vendég

Sziasztok!

Éleztjel.

Köszönjük a gyógypuszikat meg a jobulást kívánó szavakat. Áron 1, azaz egy fokkal jobban van: normális a hője. Ezen kívül nem győzöm szívni az orrát, szegénynek annyi trutyi lemegy így is a torkán :? Evése továbbra is katasztrofális (ma reggel evett 120 ml anyatejet, és most 140 ml tápszert - ezeket is többrészletben- teát reggelről jól isvott, aszóta az sem csúszik neki), a gyógyszereket épphogy bele tudom diktálni. Szellőztetek, párásítok (sz@rt sem ér). MIkor fenn van el-eljátszik meg vigyorog, de nyűgös azért. Aludni több részletben keveset, de az éjszaka nem volt vészes ennek ellenére (Bencével kínódtunk, de ez már más téma).

Évi köszönöm, aranyos vagy. Tomi szobája szuper lesz :D

NKlári édes ez a gyerek!:)

Emese Lilije nem különben. :wink:

Limo telefont sajnálom :(

Meggyes, céklás bébiétel nics forgalomban és amin meglepődtem: halas sem nagyon. Assze egy fajtáét sikerült találnom, azt is 8 hónapos kortól ajánlották. Úgy rémlik Bence idejében több volt (most pl csak a Kecskemétitől van sima sütőtök)

Öööööö......vsszaolvastam, de nem tudom kinek mit akartam..... :oops: :roll:

Szilvás semmi gond, van most nagyobb bajod is. Remélem sikerül valamit intézni.

Pipa vagyok, mert az oviban ma és holnap van ebédfizetés, de pénz még sehol.....nem tudom miért tették ennyire koránra, hiszen 15-e körül szokott lenni...

A többit majd akkor ha eszembe jut....

királylány

Dia, továbbra is mennek a gyógypuszik.
Ebédbefizetés itt 15-én van, de múlt hónapban előbb volt. Nem tudom, mi alapján találják ki, hogy melyik nap legyen :?
Bébiétel: Én most vettem paradicsomos burgonya hallal, 5 hótól. De Volt még egy, de nem emlékszem milyen, szintén 5 hótól.

Lili nagyon cuki, a kendős nagyon komoly :D

Céklaevés: kijön a cékla folt? Én nem tudtam kiszedni :roll:

Szilvás, ez nagyon durva. Talán a többi kismamával, gyedes, gyeses anyukával kellene összefogva intézni valamit.

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Dia!.....Örülök, hogy Áron picit jobban van!!!! Majd szépen rendbe jön!!!

MAres!.....Én valamikor 4 hó köröl adtam a tejpépet, meg tejberizspépet. Mindig uzsira kapja, eleinte, bár az ebédet szépen ette kanállal, a tejpépnél 2-3 kanál után üvöltés, ilyenkor hígítottam rajta, és cumisüvegből kapta. Legelőször egy cumit én lyukasztottam nagyobbra, hogy tudja inni. Aztán vettem pépes cumit, de mégis a házi gyártású jött be. (NUK-szilikon) Azóta persze már kanállal eszi.
Milupa-t szoktam venni (tejberizs sárgabarackos, málnás-ezek lettek a nyerők) ez a legjobb árban (dm-ben a legolcsóbb)
Egyidőben mikor a Berci nem ette meg a tápszert, előfordult, hogy ezzel ízesítettem neki.

Babakeksz!....Lili tündéri kis csajszi!

Nklari!....Csajozást nem lehet elég korán kezdeni! :wink:

Évi!....Költözködés....sok sikert hozzá!!!
limo73

Dia! Örülök, hogy jobban van a csöpp.

Kecskemétinek van halas bébiétele. 6 hós kortól adható, paradicsomos burgonya hallal.
Vendég

Mares, sztem próbáld meg a tejpépet. Először csak picit, mondjuk negyed adagot, és ha nincs baja tőle, akkor másnap mehet több. Én mindig picit sűrűbbre csinálom, mint a doboz írja, mert úgy nagyon folyik, csak én vagyok így ezzel?? Hippet és milupát szoktam venni.

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

[quote="szamocamoca"]M írta:szamocamocaares, sztem próbáld meg a tejpépet. Először csak picit, mondjuk negyed adagot, és ha nincs baja tőle, akkor másnap mehet több. Én mindig picit sűrűbbre csinálom, mint a doboz írja, mert úgy nagyon folyik, csak én vagyok így ezzel?? Hippet és milupát szoktam venni.

...én meg mindig AS csinálom :arrow: ahogy sikerül! ....szépen lehessen kanalazni.....

ezt le sem merem írni, csak nagyon halkan: péntek óta nem ette le magát....és nem is tüsszentett közben (pécsi csajoknak meséltem, teli sütőtökös szájjal....hapci...még rám is jutott) :wink:
limo73

Hupsz,elszallt amit irtam. :evil: :evil:

Probalta elkapni a kislanyt, de mindig elszaladt vagy elmaszott elole... :lol: :lol: majd egy ket honap mulva...

Dia,orulok h jobban van Aron! :) :)
Ovi-ebedbefizetes. :( lehet hogy azert mert februar rovidhonap... :roll: :roll:

Babakeksz, Lili is nagyon edes, kis huncut lanyka. Magdi anyus kep. :lol: :lol:

Cekla, nekem asszem kijott, nem is figyeltem. A maira kivancsi leszek, feher polo. :cry:

Megkapta az elso igazi labdajat,meg ezt felrakom.
Kép

A kapucni azert van a fejen, mert apa szerint igy "laza".... :roll: :roll:

Klári
nklari80

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?