Új privát üzeneted érkezett!

Laboros kérdésem lenne: Mitől lehet magas a húgysav? Minden más érték rendben.

Bekri, Kristófnak nem volt letapadva, már fél évesen teljesen hátra ment neki , pedig nem piszkáltuk. De a barátnőméknél műtét lett a vége majdnem 3 éves volt. Előtte kaptak kenőcsöt meg olajat, fürdés után kellett kenni neki, és "huzigálni". De szerinte fürdés után ha kiázik, akkor kireped, mert kiszárad a bőre. Úgyhogy ők nappal kenték, húzigálták többször.

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Cebin cseppet én is adok, 7-8 cseppet, bérest passzolom.

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Bekri!

Sajnos igen... :( De én már nem szoptatok...Mondjuk attól még nem jobb a dolog.

Letapadás dolog: Én fürdéskor szappanos kézzel húzigáltam nekik, majd egy nyári napon a strandon mikor iszonyat sokat voltak a vízben, úgy felázott, hogy kirepedt, kenegetnünk kellett körömvirág krémmel. Azóta jó működik, nem tapad le.
Így vissza olvasva nem túl értelmes, de másképpen nem sikerült megfogalmazni...
Vendég

Óriási napfényes séta után én kipurcanva, Berci vidáman vigyorogva.

Gyümölcs fogyasztás témában ugysem fogtok kiegyezni....ki így, ki úgy :D :D

Én miután Berci megkóstolta a reszelt alma levét, Hippes alma-édeskömény italt kapott, ebben az alma savtalanítva van. Megmondom őszintén én többet adtam neki, mint 1-2 kanál, ami ízlet neki, azt 1-2 kanál után nem lehetett abbahagyni. 1/4-1/3 üveg bébiételekkel "kóstoltunk"

Tündi!....Mondtad, hogy be akarod vezetni a húst. Zoé mióta eszik rendszeresen püréket? Mert nekünk azt mondta a védőnő, hogy legalább 1 hónap teljen el a rendszeres evés és a hús között.

Nálunk az Univer bébikaják nem jöttek be, Hipp és Kecskeméti párti vagyok. Végül is egy cég az egész, csak a Kecskemétiben valóban van cukor.

Cebionból én napi 10 cseppet adok, december közepe óta kapja.
limo73

Sziasztok
Bekukk,úton voltunk :)

Barbcsi,Tominak gratula.

Csillag te egy szuper csaj vagy 3 gyönyörű gyerekkel,te magad mondtad a fiad hogy fejlődött(Laca) Gergő is úgy fog :) ne félj elviszem hozzád Tomit,ő is a hátán fekszik és sikít,legyen kettő :lol: :lol: :lol:

Woody örülök h.jobban vagytok!

Tomi se hányt többet hála istennek!

Ircsi,Lujzi nagyon édes :lol: :lol:

Szamóca :arrow: köszvényben magas a Húgysav.

Bekri,kinek a fütyije van letapadva?..a nagyobbé?
Méretek: :wink:

Kérdés,tejpép bevezetés is napról napról kell? első nap 1-2 kanál,2 nap 5-6 kanál,stb?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Oyn jót sétáltunk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tünde
Babáknak is lehet izomlázuk :wink:
(fokozott izommunka során relatív oxigénhiány van az izomszövetekben, a cukor lebontása során tejsav keletkezik)

Szamoca
Nagyobb mennyiségű húsféle, alkohol fogyasztása miatt lehet magasabb.
Vigyázni kell vele, mert izületben húgysavkristályok lerakódhatnak (köszvény)!
Bőségesen kell inni, akkor jobban kiürül. C-vitamin nagyobb adagja is csökkenti...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Bekri
Én továbbra is eszem gyümölcsöt desszertként :lol: :wink:
Kuki: letapadás oldására nagyon jó a fehér mályva levélből főzött tea (beleönteni egy lavórba és abba üljön a gyerek, midig csak kicsit, amíg enged, addig huzogatni a fütyin a bőrt)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi
Én mindig annyit adok, amennyit Chloe elfogad... van, hogy egész adagot, de sokszor semmit se...
Nem cicózok 1-2 kanálnyi kajával... :oops:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="limo73"]
írta:
limo73Tündi!....Mondtad, hogy be akarod vezetni a húst. Zoé mióta eszik rendszeresen püréket? Mert nekünk azt mondta a védőnő, hogy legalább 1 hónap teljen el a rendszeres evés és a hús között.

december közepe óta, ha a gyümi is számít... persze voltak napok, amikor kimaradt, mert úgy alakult, de nem sűrűn...

Kép
gtunde75

Nklári! Gyönyörű a kisfiad. Igazi kis puttó. Nekem is van ám itthon egy :)

Babakeksz! Nem irigyellek és szintén zenész. Semmi sem segít. Esetleg lábemelések és egyéb mozgás.

Csillag! A pszichiáterek pöcsök (ezt a szcientológusok is megmondják, hehe :wink: ). Szóval a pszichiáter nem terapizál csak receptet ír (a magyar gyakorlatban). Keress egy fasza pszichológus.

Fütykös kérdés. Hááát, én pelus cserénél kenem, este mosom és kenem. Persze hátra húzom mindig, amikor kenem.

Én nem adok Tivadarnak cseppet csak a D-t.

Pénteken egyhetes szingli voltam.
szilvi35

Fütyi:nekem a védőnő is és a doki is azt mondta,többszöri kérdésre is hogy nem kell húzogatni 1 éves korig.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Tejpép bevetve,nyammogta szépen :) (Hipp-es minta,barackos,hmmm,fini :lol: )

evilany

[quote="evilany"]F írta:evilanyütyi:nekem a védőnő is és a doki is azt mondta,többszöri kérdésre is hogy nem kell húzogatni 1 éves korig.

Nekem is ezt mondták. Fürdésnél amennyire engedi hátrahúzom, de csak a mosás miatt.

Évi!....Tejpép :D Bercinél is a barackos és a málnás a favorit.
limo73

A műsor: Híradó és mámámámá!!!! Totál hangzavar, túl kiabálja a tévét!!!!
limo73

[quote="evilany"]T írta:evilanyejpép bevetve,nyammogta szépen :) (Hipp-es minta,barackos,hmmm,fini :lol: )

nekem meg azt mondta fokozatosan óvatosan próbálgassuk...minden tuűisztázásnál fel kell húzni amennyire megy és letörölgetni-hogy ne legyen "túrós"....én ezt csinálom:)

Na megyek...ma babamentes vagyok pihenek...nyugizok..bogyózok és ha megjöttek iszok

Pécsiek apa megvette a 4db előkét...ÍÍClárinak és Tündinek kell 1-1 így marad 2 dbom...390,ft / db...ha valakinek 2 kell szóljon...
Mares nem érdekel?:

erről van szó...1300-ról 390,-ft /db

Kép Kép

megyek...leesek a székről :(
majd holnap kukkk

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Limo-megzabálom Berci száját :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

csókollak benneteket!!!!
igyekszem kipihenni magam és depimentesen visszatérni-bem jó ez nektek sem...de másnak nem tudom leírni-kiadni :? sorrrrrrrrrrrrrrrry :oops:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag,nyugodtan add ki itt. Nincs azzal baj. Szerintem.

Egyet átveszek majd(előke)

evilany

Sziasztok!

Hozzátápi: minden ötletet nagyon köszike!

Évi: örülök h Tomi jobban!

Bekri: nekem is mindenki azt mondja hogy hagyjam Gergő kukacát... de most akkor mégis kell huzogatni??? ahány ház annyi szokás lassan.... :shock:

Tündi: izomláz :) ez jó

majd még átnézem mindenkit holnap amit írt...

Barbcsi: Becne a kamionos dejókép :)

ááááááááá elfáradtam... volt osztályom szalagavatóján voltam és mint egy rendes gyerekes anyuka, hát mindenen sírtam... még akkor is majdnem mikor én kaptam a szalagot! :)

na majd holnap aktívabb leszek

cuppppantás mindenkinek babáknak álom-puszika!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Csillagom, Virágom: hát csak mondjad, jobb kint mint bent még Shrek is ezt mondta!!! Aminek meg ki kell jönnie hát hajrá! :) mi meg itt vagyunk, ezer fülecske, és meghallgat Téged! :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!
Az emésztés szerintem is izgi téma. Én is kb úgy tanítom, ahogy Ircsi mondta. Mindezzel együtt szetm egyénenként változik az enzim termelés, a gysav menniség, és még ki tudja mi minden, és érdemes kitapasztalni, kinek mi jön be. Én egyetemista koromban szoktam rá a gyümi reggelire, mert az a ddigi nagy tejes, kenyesres reggelik már nem estek jól.a gyerekeim is gyümit kapnak, télen gyümi után esznek teljes kiőrlésű vagy zabos kekszet, ilyesmit. a suli-oviban meg folytatják némi idő múlva rendes reggelivel. De ha délután azt uzsiznak, vagy esznek délelőtt is, az nem baj. Meg ugye ha gyümi csak magában, akkor mit kezdünk a turmixokkal? De pl hiába nem tudom megmagyarázni biológiaialag, nekem pl nem igazán tesz jót, ha husi-krumpli, vagy husi-rizs a menü. A husi nekem salátával az igazi.

Ircsi! szopis oldalt elolvastam, nagyjából osztom a nézeteiket!
ami a meddiget illeti, akkora gyereket én sem szoptatnék, de nagyjából azt hiszem jó rábízni a két érintettre . Enyémek 16-22-26 hónapos korukig szoptak, de a végén ez már csak este volt, az altatási ceremónia része, nem ám napközben, amikor eszünkbe jut. Aztán már meg lehetett beszélni velük, h fejezzük be :D

Most mennem kell, majd jövök még: Claire
claire

Vicces, ezt sokkal régebben írtam, eltűnt....
claire

..most meg megszakadt. szóval eltűnt, most újra bemásoltam, bocs, h nem egészen illeszkedik ide. C
claire

Sziasztok!

Holnap megpróbálok visszaolvasni, remélem sikerül. :)
Ausztria, Wagrain-ba mentünk síelni, 1 megállással kb. 7 órás kocsiút. Dani odafele nem sokat aludt, mert megfázott, de ezt már ott vettem észre. Úgyhogy végig szívni kellett az orrát, meg kapta a Cebion cseppet, de legalább nem lázasodott be. Még most is szürcsög egy picit, de már sokkal jobban van :) Én is megfáztam, úgyhogy egy napot pihennem kellett. De rajtam hamar átment. Anyukám vigyázott Danira, mert neki sajnos nem jó a térde, nem tudott volna velünk jönni, de nagyon jól elvoltak :lol: :lol: :lol: Hát mindenkit elkápráztatott a Drága, odavannak érte 8) És elkezdett mászni... Teszi kezét-lábát, annyira hihetetlen.
Pénteken, az utolsó csúszások egyikénél férjem nagyon nagyot esett, felkar-csont törés :cry: Úgyhogy most két gyerekem lett. Sajnos semmit nem tud csinálni, még megfogni sem tudja Danit. :? És március 2-án veszik le a kötést. :cry: Így nekem kellett hazavezetnem, ráadásul elég friss a jogsim, júniusban szereztem meg, úgyhogy hulla vagyok...
Megyek is aludni, majd holnap remélem tudok jönni.

Kép
santacsilla

Sziasztok

kiütöttem magam a bogyókkal :( fél 10 kor keltem
Apáék bevásároltak...gyerek anyósnál...
megvannak az "egyen előkék" :D

4db van belőle!!!

Kép
Kép

Kapott Gergő kabit....4000,- helyett 1200,-ft

Kép
sötét szürke bársony... :D

közben teszveszen is vettem 2 db kabit :P

Kép Kép

ebben élem ki magam

Most citromos sörözöm :P

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Évi-kádbavalót elintézted? :) :oops:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag! Hol veszed ezeket az előkéket és ócsó holmikat?
szilvi35

Pécsi Budai vámi tesco (cigánytesco)
ott vannak leginkább leárazások

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

illetve teszvesz....:D
na most megyek-sok volt mára a dilibogyó-de ez hosszú történet...hagjyuk is...ha holnap nem jelentkezek---------------sorry

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok

[quote="csillagfeny1976"] írta:csillagfeny1976vi-kádbavalót elintézted? :) :oops:

igen de már írtam pü-t róla.Amikor írtam a címem,akkor utaltam!Még nem jelzett vissza a csaj?
Remélem azért tegnap jobb napod volt,bár az utsó hsz-ből itélve nem biztos...Tibi Gergőzött,te pihenhettél...?
Csütörtököt megbeszéltétek?

evilany

sziasztok!

Csilla férjedet sajnálom!!! :( a mászáshoz gratulálok!!! :lol:

Sinlac-ot használóktól szeretnék kérdezni!
ha tápot szeretnék sűríteni vele, akkor egy mérőkanál táp helyett tegyek egy mérőkanállal a Sinlac-ból? eddig AR-es táppal sűrítettem bukás miatt, de az lassan elfogy, és a doki azt mondta, hogy Sinlac-al is sűríthetem, csak azt nem tudom, hogy mennyi kell bele...

illetve az van a dobozon, hogy ételek sűrítéséhez 15g Sinlac-ot használjunk, de az mennyi? mérni nem tudom, nincs mivel...

új "szavunk" van: "büssssz!!!" :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Sziasztok. Stop.

Betegeknek jobbulást. Stop.

Babák szépek, aranyosak.Stop.

Csillag kitartást.Stop. Gergővel semmi gond. Stop. Majd behozza a nemlétező lemaradását. Stop. Különben is csak megfontolt. Stop. És addig jó míg egyhelyben marad. Stop.

Cicc adj neki kúpot.Stop.

Gyümölcs kérdés: én úgy tudom fél órával evés előtt vagy 2 órával utána.Stop.

Woody Lilinek jobbulást. Stop.

Csilla férjnek jobbulást, jól eltolta. Stop.

Tomi remélem jobban van. Stop.

Barbcsi férjnek gratula. Stop. Bence a kamionban édes. Stop.

Bercibó szívem csücske. Stop.

Mares én sem "szarozok most a hozzátápival, hogy 1 kanál, 2 kanál......pár kanál, másnap mégtöbb....Stop.

Fáradt vagyok. Stop. Barátnő itt volt. Stop. 3-ig beszélgettünk. Stop. Gyerekek mamánál. Stop.

Majd jövök. Stop.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára királylány 2011.02.06 09:58-kor.

királylány

Fütyitéma: húzogasd. Stop. Bencének (neki nem húzogattam az elején)még mindig nem jön teljesen fel. Stop. DRnő azt mondta majd feljön csak húzogassuk. Stop. Áronnak fürdéskor szoktam fürdőkrémes kézzel, szépen feljön amennyire kell ebben a korban. Stop.

Tünde én 2 tápis(amit a tápszehez adnak) kanállal teszek a tápihoz.
15gr=nem egészen fél decis pohár (nekem van tupperes picúrok és abban mértem ki 1x). Stop.Kép

királylány

Dia!....Tetszik a stílus! Stop!!! :D
limo73

[quote="királylány"]
írta:
királylányTünde én 2 tápis(amit a tápszehez adnak) kanállal teszek a tápihoz.
15gr=nem egészen fél decis pohár (nekem van tupperes picúrok és abban mértem ki 1x). Stop.Kép[/color]

és akkor a tápból 2 kanállal kevesebbet? vagy pluszban teszed hozzá? mekkora adag táphoz teszed ezt a két mérőkanalat? Zoé 180ml-t eszik meg egy evésre, az 6 kanál táp...

Kép
gtunde75

A Sinlacot evőkanállal kell mérni vagyis úgy van megadva az adag azt hiszem(dobozon van,nekem most nincs dobozom)

Dia :lol: :lol:

evilany

Tünde tápi mellé teszem. 150ml vízhet teszek 5-6 kanál tápot + 2knál sinlac. :wink:

királylány

[quote="királylány"][ írta:királylánycolor=indigo]Tünde tápi mellé teszem. 150ml vízhet teszek 5-6 kanál tápot + 2knál sinlac. :wink: [/color]

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: hűűűű... a tápos dobozon az áll, hogy 30 ml-ként kell egy kanál táp, 150 ml vízhez ez 5 kanál táp... én még sose mertem változtatni az adagoláson...

Kép
gtunde75

Tünde! Én úgy sűrítenék, hogy először egy evőkanállal tennék hozzá, elkeverném és ha még kell tennék hozzá annyit, hogy megfelelő sűrűségű legyen. Ugyanis az evőkanalak is különböző méretűek és az sem mindegy, hogy mennyire púpozott :) Tehát kisebb adagok hozzáadásával a kívánt sűrűségig sűríteném.
MIcsoda kis szószátyár ! :D

Kiraalylaany! Stop!
szilvi35

Fiúk elmentek sétálni,én nekilátok az ebédnek. Mézes mustáros csirke lesz.
Egy ponton szúr fáj a hegem,vissza kell lassan mennem a dokihoz...már a műtét után is ott fájt legjobban mindig,aztán elmaradt,de most megint(kivül,maga aseb)
Holnap anyámhoz megyünk.

evilany

Sziasztok!!

Szép az idő, remélem mindenki kint van a babákkal!! Mi csak kajálni jövünk fel, aztán irány le! :)

Dia: STOP! :D :D :D nagyon tetszett!!

Nklari: cukker baba!

CSillag:pénteken én is berobogram a barna-tesco-ba... hát igen, lehet kaszálni :) Gergőm kapott két felsőt, mind2 kapucnis, egyik melcsifelső, jaj, tisztva vagány, egyik 900 ft körül másik meg azt hiszem 800 ft volt :)

na menek, majd még re!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok

Bencike 2 napja nem lázas orra nem folyik hasmenés elmult éjjel 2 kelt ésssssss kinn a 2. foga :D :shock:

Viszont pici hasán a hátán a nyakánál apró piros pöttyök jelentek meg de mindenhol durva de nem viszkedneki szerintem nem is fáj mert nagyon jó a kedve ,ételallergia nem lehet 3 napja csak szopizik mást nem kap ja meg teát fogalmam sincs mitől van holnap mindenesetre végre hétfő doktornéni jön és megnézi . újdonságot nem vezettem be semmit neki az étrendjébe nem értem mi lehet ez .

Most ,mennem kell felébredt aludt 5 percet

puszi nektek

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Kép
Apa gitározik...

Kép
Én is akarok...

Kép
Közös produkció :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Cicc
Létezik a "három napos láz"... Nem az van Bencének?

Sok kisgyermek átesik, ezen a kezdetben ijesztő, de szerencsére könnyen magától gyógyuló megbetegedésen. Leggyakrabban ½ és 3 éves kor között fordul elő. Tavasszal és ősszel szezonális halmozódás figyelhető meg. A felelős kórokozó egy vírus, a humán herpeszvírus 6. A betegség cseppfertőzéssel terjed. A tünetek hirtelen alakulnak ki, magas láz (39-40ºC), enyhe légúti hurutos tünetek (orrfolyás, kis köhögés, torokfájás). A gyermekek általános állapota jó, de előfordulhat hányás, hasmenés, étvágytalanság, nyugtalanság, álmatlanság. Általában a betegség 3. napján a láz oldódik és megjelennek a kiütések, először a törzsön, főleg a háton majd ráterjednek a nyakra, a fejre és a végtagokra is. A kiütések nem viszketnek és pár napon belül nyomtalanul eltűnnek. Ritkán tapinthatóvá válnak a nyaki nyirokcsomók. Szövődmény ritkán fordul elő. A terápiája tüneti. Fontos a lázcsillapítás, (a lázgörcs kivédése miatt), a megfelelő folyadékbevitel. Antibiotikum adására nincs szükség.

http://e-paciens.hu/index.php/gyermekgy ... a-subitum-

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Katus (Chloe) édes :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Ircsi,jó az új blog köntös :) és a képek :wink:

Csillag,hát vásárolni minden nő szeret :lol: ja,nem,Dia nem :)
Csütörtököt megbeszéltétek?

Tomi ma velem fürdött a nagy kádban,sok habbal,nagy vízben,félelemnek nyoma sincs,kiváncsian örömmel tapicskolt benne. Tök jó.
Amúgy iszonyú jó kedve van,egész nap sikít,nevet,rugkapál,alig sírt,és ma is többször fordult hasról hátra.

evilany

[quote="evilany"]T írta:evilanyomi ma velem fürdött a nagy kádban,sok habbal,nagy vízben,félelemnek nyoma sincs,kiváncsian örömmel tapicskolt benne. Tök jó.

:lol: :lol: :lol:

Ircsi, Chloe nagyon aranyos ahogy gitarozik. Tundibundi.
Csillag, az eredmeny a lenyeg,hogy jobban erzed magad. :D

Irigyellek titeket a szep idoert. Itt 3 napja esik es iszonyuan fuj a szel. :cry: :cry: Napsutest akarok! :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Klári
nklari80

Sziasztok!

Még mielőtt bárki a féléves babókon nagy kukac-hadműveletbe kezdene... A három évesemről van szó. De én úgy látom, a fél évesemnek is teljesen ugyanaz a gyártmány... :oops:

Csak ezt akartam most gyorsan, a félreértések elkerülése végett. Nekünk is azt mondta az előző védőnő, doktornő, hogy egy éves korig nem kell hozzányúlni. Ennek ellenére doktornő már 3 hónaposan nem bírta ki... Szerencsére már nem hozzá járunk... :roll:

Jó éjt és köszi a hsz-okat, a fehérmályva leveléről még nem is hallottam.

bekri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?