Hali!
szerencsére már elmúlt a náthám, szombatra megfordult, mire Bécsbe mentünk. szedtema homeopatias bogyeszt és 3 nap alatt rendbejöttem. anno a mellygyuszi is 3 nap alatt fordult jobbra.
Bécsbe sikerült a legcudarabb időt kifogni, ahogy beültünk a kocsiba elkezdett esni az eső, az Erzsébet hídnál már szakadt. a pályán alig láttam valamit, ami 130-140 körül elég rossz volt, de aztán foltokban kezdett tisztulni, fellszállt a köd és a szürkület. hazafelé apa vezetett, így nem fáradtunk el nagyon.
Vettünk egy csomó mindent, főleg daninak játékokat. karira kap egy fisher price elektronyos kisvasutat (récseiben hasonló van, azért nagyon odavolt), rucikat vettünk neki a H&M-ben, apának is gyatyókat, sapit, nekem meg egy tuti túrabakit, ami szerintem nagyon megérte, mert uez itthon 40-50e Ft tól kezdődnek, én meg átszámítva 20e Ft-ért vettem. fincsi ebédet ettünk.
ami furi volt, hogy itt is uolyan bunkók az emberek (mondjuk minden 2. magyarul beszél) , uúgy bagóznak ben a plázában. Ja, és a kuytákat simán e lehet vinni a bevásárlóközpontba és az üzletekben is. pl. nézelődtünk egy nagy bababoltban a ruhás részlegen, és egy család, babakocsi, gyerekek, és egy hatalmas Bobtail (szájkosár nélkül)... nemvagyok kutya ellenes, de szerintem nem ilyen helyekre valók, pláne nem kisbabás helyre, ahol esetleg csupa szőr lesz minden.
Mléna
Ne agggódj, a legtöbb oviban van logopédus, vagy kijár hetente és megnézi a gyerekeket. aki problémás, azzal foglalkozik. persze játékidőben, a férjem anno ezért utálta, mindeni játszott, neki meg tirla-tirlazni kellett, mert nem pergett jól az r betűt. persze ma már tök jól mondja, nem raccsol, nem is raccsolt.
Nyuszi
Emlékszek Danira? Ő a 32. hétig nem csinált semmit, csak hasalt és úszott a levegőben. aztán egyszer csak mindent. igaz 13 hónaposan és 1 hetesen kezdett el járni. mindenki más már mindenfée mozgással büszkélkedhetett, még az utánunk születők is, mégis dani ma már olyan akrobata mutatványokat csinál, hogy még. rég lekörözte a többieket. remélem valami jó kis sport mellett sikerül döntenünk, ha majd abban a korban lesz, amit ő is szeretni fog.
ne aggódj, minden jön majd magától. a fiúk egyébként is lustibbak
Sasha
Üdv újra itt!!!
Hát anyukám is ilyen gyerektömős. De már sikerült leállítanom. Csak gyümt adhat max. joghurtot 2 evés, főleg ebéd előtt. mindig adott neki ezt azt, aztán sápítozás ment az ebédnél, hogy alig eszik ez a gyerek. sajnos szép szóval sokáig nem mentem semmire, mintha a falnak beszéltem volna, aztán egyszer nagyon bepipultam és mindent eltettem. azóta nincs nasi és lám, anuyéknél is úgy zabikál ebédkor a gyermekem, mint otthon. anyu meg csodálkozik, hogy nem tud lefogyni, pedig alig eszik, elmondása szerint. csak a nassolást nem számítja bele, ugye..., ami az ő korában már nem uaz, mint mondjuk egy 20 évesnek.
sasha
a gyümikben is sok cukor van, ha túl sok, az is hízlal! pl. este már nem is szabad gyümit enni, inkább zöldségféléket, fehérjét. ez utóbbiak könnyebben is emészthetők az éj leple alatt.
lustálkodás
mi is így vagyunk vele, amikor lehetne, akkor is kipattan a szemünk
Kiló
Én mega következő terhességgel szeretnék már végre 4 kilót felszedni, mármint szülés után maradhatna rajtam igazán annyi. Danival minden lement, ahogy kibújt
Kataa
Dani matracát a Kikában vettük, kb. 23e Ft volt, gerinctámaszos, kókusszal kombinalt, szellőzőlyukakkal az oldalan, nagyon kényelmes. 10 év gari van rajta. a mérete 90x200-as, tehát felnőtt méret. iagzából nem láttam értelmét kicsi ágyat venni, hogy utána majd vegyünk egy nagyobbat. meg ha majd másik ágya lesz, akkor ez még mindig szuper lesz a tesóinak.
Dani beszédben most ott tart, hogy minden szó végére odaragaszt egy m betűt, pl: anyum, apum, danim, székm, lavorm stb. mindent a magáénak akar tudni. a val-velt, pedig tök cukin használja : pl. az anyuval, apuval, vagyis ami magánhangzó után áll, az ok. de ami már mássalhangzó után áll, vagyis a hasonulás szabályai érvényesülnek, mint pl. székkel, lavorral stb, azok nálunk most úgy hangzanak, hogy lavorval, székvel, ágyval
Mléna
Nem kell levonni semmit, ha hónaljban méred, csak ha végbélben, akkor kell 0,5-öt levonni.
Nyuszi
Ha gondolod, meghírdethetem a siemenses e-faliujsagon a gépet, ha leírod a pontos adatait, és hogy kinél lehet érdeklődni (név, telszam)
pusz
megyek ebédelni, aztán meg 3 után fogorvoshoz