naszóval.
a rakott padlizsán:
cukkini és a padlizsán (pucolva és párolva/grillezve) az fix. rakhatsz bele főtt krumplit vagy sült zsemlemorzsát, főtt darálthúst (ezt ha úgy szeretitek, párolhatod-sütheted paradicsomszószban) vagy szardellát (ez eleve sós!).
só és a bors mellett én teszek bele bazsalikomot dögivel, fokhagymát, oliva olajat és a tetejére parmezánt reszelek.
alulra olaj, rá padlizsán, cukkini, krumpli/zsemlemorzsa, husi/szardella, és ebből még egy sor.
szardellából csak egy sor szoktam tenni, és a tetején padlizsánnal zárom.
mivel mind nagyjából kész, egy 20-30 percig sütöm, addig bőven összesül.
böjti ételnek is szuper, csbalázs meg örökké hálás lesz neked, egy szardellás változatért...!
a szójás csirke pedig:
karikára vágott hagymát olajon megdinsztelem, beleteszem a csíkokra vágott a csirkét, és csíkokra vágott répát teszek mellé. ha kifehéredett a husi, bőségesen meglocsolom szójaszósszal. hogy jól megszínezze. (nem kell, hogy ellepje, ha lefeded párolódik úgyis, és teljesen átjárja.) mivel ez általában alapból sós, nem sózom, csak borsozom.
fokhagymát nem nagyon teszek bele, nem nagyon illik bele - kivételesen...
remélem, nem hagytam ki semmit!
jó étvágyat!