Én minden étkezés közben/után adok neki inni, kéri is. Mondjuk más a reszelt almánál és a gesztenyés csirkénél az igény...
Csak pár kortyot ivott eddig, de pár napja már napi másfél decit is megiszik akár. Samu a cumisüveget elfelejtette használni, de az aventes cseppmentesből ügyesen iszik segítség nélkül. Ha nem szomjas, csak rágja a gumiját. Ilyenkor elveszem inkább. Mostanában az ikeás poharából adok neki, mert ezek a sütőtökös, sárgarépás,... kaják tökre megszínezik az itatót.
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/20137573
Ilyenje van. Nagyon jó, mert nem önti le magát (ezt én tartom neki), de nem is kell erősen szívni. Sima pohárból is tud inni, de nagyon ritkán adok úgy neki. Nekem kényelmesebb a csőrös pohár.
A vizet szeretem a legjobban, mert nem rontja a fogait, és nem baj, ha ráfolyik a ruhájára, de szoktam adni rossmann-os babaivóleveket is vízzel hígítva. Ma pedig kicsavartam neki egy narancs levét, azt itta egész nap.
Juci, szerintem Samunak a sima csőrösből azért nem megy mellé, mert mindig csak egy kortyig döntöm a szájába. (Amíg nyel, elveszem a szája elől, hogy még csak ingerenciája se legyen arra, hogy kinyissa, és kifolyassa.
)
Ez a szopik is, eszik is időszak tényleg húzós a napirend szempontjából...
Hibernia, a hüvelyesektől én is rettegek. Nem tudom, mikor kap Samu először.
Sajnálom az éjszakát és a napot! Reméljük, nincs semmi baj!
Betegeknek jobbulást! Jó sokan kidőltek most.
Pár hónappal ezelőtt egyszer azt hittem, hogy kevesebb a tejem, és lelkileg nagyon érzékenyen érintett, hogy akár vége is lehet. El sem tudom képzelni, hogy lesz majd. Tudom, hogy kicsit ki fog készíteni.
Nem tudom, mi viselne meg jobban: ha Samu egyszer csak elutasítaná, vagy ha nekem kéne azt mondanom neki, hogy nincs több. Én kétszer is szedtem már antibiotikumot. Nem is gondoltam, hogy ilyen baj lehet belőle. Mondjuk nem kerülhettem el, mert a tejemből kellett kiirtani a bacit.
Kicsit az is kiakasztott, hogy a védőnő szerint csak napi 3-szor kéne már. Mondjuk megértem, hogy lassan el kéne kezdeni hozzászokni a "felnőttek" napirendjéhez. Csak fura ilyennel foglalkozni. A szoptatás alatt egyszer sem jutott eszembe, hogy ez most reggeli, vagy tízórai.
Tegnap mi is adtunk Samunak egy fél kiflit, miután félrenyelt egy darab babakekszet. Hát, totál odavolt a csodálattól! Ekkora kaja, csak az övé!!!
Szerintem nem sokat érzékelt a külvilágból, annyira lekötötte az a kifli. Folyamatosan hümmögött hozzá. Aztán Barnus kicsit elvette, hogy megnézze, nem szakadt-e le egy nagyobb darab a szájába... ...Ekkora ordítást még a 8 hónap alatt nem produkált szerintem. Vörös volt a feje a méregtől, meg sem hallotta, hogy szólunk hozzá, észre sem vette, hogy közben már vissza is adtuk a kiflit,... Fúúú! Kemény volt!
Ez megint hosszú lett. Bocsi!