2000.10.18 19:42
Szerző: Anonymous
Szia Anta!
Koszonom hosszu leveled.
Buc. Van ismerosomnek is 1,6-os, itt bp-en gyengenek tartja. De van masnak 2 l-es, a dupla porlasztos, sehol nem tudjak beallitani rendesen, es 14 alatt nem fogyaszt soha. A rozsda az igazi baj, ha van (lenne). Orulok, hogy jol elfertek. Nekunk egyszer volt kolcson egy csaladi utra egy tranzit, es minosegileg mas. Lehet benne bulizni, nem a fulembe visitanak es uvoltenek egybol... Es elfer minden cucc. Kotelezo, az draga, sajna ez disznosag! Akkorrol szarmazik, amikor bejottek a nyugati autok, es sok barom vett 2-3 literes eros autot, es szaguldoztak mint eszementek (emlekszem, trabink volt, es sokszor nyomtak le majdnem arokba. Csinaltak jo nagy karokat, es a biztositok megsarcoltak. Akkor akinek nagy motorja volt, rengeteg nagy kart okozott. De ez igy maradt, mert jo a biztositoknak. Ha veszek egy 2,5 diesel lomha allatot, "buc"-t, akkor nem azonos egy 2,5 turbo benzines SAAB teljesitmenyevel, es akrobatikai mutatvanyaval. meg amugy is ott vannak az utodaim mogottem... De megis lerabolnak mindent, merhetetlen disznosag.
A legzsornyubb az volt, amikor a Bokros pajtas elmagyarazta, hogy innetol kezdve a gyerek-tartas olyan,mint a kecske: maganpasszio.
De jo, ha nektek meg él a Déditek!
Aha, mi is keresgetunk buc-t, fele olyan idoset gondolom, mint a tietek, de sokaig kitartson! Tranzitozni nagyon jo volt, nyugodt dolog is, atlatsz az izgágák feje mogott, latod, nincs hova sietni, a sor elejen is megy valaki... Gombolu VW-t vezettem mutkor, de nagyon rosszul esett. Rossz tervezes, nem all kezre-labra. Vezettem oreg nagy Merci buszt, az jo volt. Meg egy ven gombolyu bedfordot, az is jo.
A buszokrol csak dicshimnuszt lehet zengeni, ebben egyetertek! Az egy haziallat.
Hutogepgyar. Csak megmaradjon. ismerek valkit Bekesi kis falubol, tejgyar volt ott. Mindenki szinten ott dolgozott, az egesz kornyekrol. Rablo kaland-toke megvette, s lerohasztott mindent. Szomorú dolgok ezek. Van ahol müködnek dolgok, de vannak sok disznoságok. Na.
Alföld, szivemből szóltál. Van, hogy hiányzott már, hogy valami sík legyen, de de.
A bővítés meg elvi lehetőség, nekünk pl furán nézne ki, ha a földszinten a panel mellé egy szobát biggyesztenénk :))
Máris jó telket választottál! Hátul az erdőben meg boszi, és manók, királylányok, ugye?
Nagyszülők. Nem mind élnek már, sajnos. Dehogynem rémüldöztek, gondolom kissé tapasztaltabbak. De rendesek voltak, amikor már biztos volt a következő unoka, akkor minden erejükből már támogattak... Ez jó.
Állambácsit kérdezted. Támogat, hogyne támogatna. Azon, hogy mindent kunyerbálni, kérvényezni kell, ezer papirral, környezettanulmánnyal, már régen túl vagyunk. Mármint nem zavar. Ami ját ebben a hazában, az jár, és punktum. Nem is nekem, hanem a gyerekeknek jár. Akármilyen kicsi, fel kell venni, és kész. Pl. nemrég megkatuk ujabb egy évre a lakásfenntartsási támogatást, a héten jött a levél. Olvasd, 3000 Ft havonta. Ehhez husz papir kellett, és végül is a hajamra kenhetem. De jár, hát csak adják! Hogy miket fizetünk a gyerekek okán, azt (Ti NOE tagok vagytok??? Ja, 2 gyerektől már rendes támogató tagnak beirnak, ha jól tudom, úgyhogy csak kirtartás!), azt a Benkő Ágota es co. irásaiban olvashatod.
NOE-nak tagjai vagyunk, nem kifejezett csoportban, csak úgy. Ezt a "másságot" is kell végül is valami társadalmi szervezetnek is nyomni, nem? Véleményed?
Nyaralás. Hát, sajnos a mnka meg szokta enni. Van egy családi faház a dunakanyarban, az nagy áldás. Ott gyerekek biciklizhetnek, egész nap szabadon (látod, ahol nincs kert,,..), van viz, hegy, és megse Alföld.... (hát ez az).
Szeretnék még kölykökkel sokat menni, mielőtt teljesen elmennek az iskolai táborokba, és nem tudok rendes kapcsolataba kerülni velük többé. Valami nyomot hagyni bennük.... De a rohadék munka mindíg betesz. Tavalyelőtt pl. végígbóklásztuk és rajzoltuk a felső tiszavidéket, sátorral, autoval. Előtte meg le végig a tisza mentén. Szállás a kukoricasban, fürdő a viz, stb. Csak úgy bele. Erre iyg egyre jobb lenne a "buc".
Kaja. Vegyes, sok főzés, de erről majd inkább ő, nem is tudom, mi van otthon :(( Van iskolai ebéd, nagymamai ebéd, otthoni ebéd, vegyesen. Ezt már lassan logosztikának hivják manapság.
Névsor, valóban nem vagy figyelmetlen. Sőt! Nagyon is figyelmes.
Időrendben: Árpád (88), Bálint (91), Márton (94?), Mátyás(96), Zsófia (2000). (A többiek közben elosztva.) Egyelőre itt tartunk....
Na, tessék, kielégítve?
Ja igen. Köszi a kecskéről való leírást! Olyan jó volt, hogyha legközelebb ismeretlen állatot látok, talán felismerem!
Ajaj, ez hosszú volt, és sokakat talán kevésbé izgat. Ezt már lassan magánba kellene, nem?
Kérdés: az Anta, az tulajdonképen igy név, vagy becenév?
szia csutak!
zsolt